Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 29 619
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Сега се отваря,в4ера забелязах,4е цял ден липсва.

За шарките ми е направило много голямо впе4атление как ти задават въпроса и лекари и близки.Не питат "ваксиниран/а ли си?",а "преболедувал/а ли си?".Вие си правете изводите.
Водещата бременността ми гинеколкожка,като видя теста за рубеолата,се зарадва страшно.Каза "супер боледувала си като дете от нея".
Дъщеря ми има засега прекарана варицела.Много лесно я прекара,3-4 дни висока Т,обрина се външно,но малко и си оздравя без проблем.Аз не смятам,4е Т е ужас,както 4етох в една друга тема.

Omega,няма как да работи варицелната ваксина на 100%,според листовката този процент е между 65 и 75.Дори моя върл педиатър,защитник на ваксините,не скри от мен разо4арованието си от нея.А същият той месеци преди да каже това,ме агитираше как трябва аз да я сложа,защото...и изреди вси4ки усложнения.Ами според неговата статистика само 2 от вси4ките му ваксинирани не са се разболяли.Е,какъв ефект?
От друга страна пък,познавам лекари,които въобще не искат да работят с варицелната,въздържат се да я препоръ4ват.

Kinks,добре 4е си направила снимка!

# 601
  • София - Варна - Бургас
Прпблемът е, че на един детски организъм не може да му сложиш 1000 ваксини. Ще се спрат, но .. до тогава?

В Щатите, при аутопсия на възрастни, които цял живот са си слагали всяка рекламирана ваксина, Хипофизата им е изсушена!

# 602
  • София - Варна - Бургас
Maria.St

Цитат
...Морбилито е наистина тежка шарка, при която общото състояние е доста увредено...

Мария, ти поне отдавна пишеш тук, не използвай хиперболи, а точни факти и аргументи.
    Обясни, какво искаш да кажеш с: "общото състояние е доста увредено" ?...
 newsm78

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 13:55 от Aleksander

# 603
Я да се похваля,
от днес малката е с детегледачка, още се чудим как да процедираме за ясла (тя е на 2г. 2м.). Та вчера си говорим с тази женица и в един момент тя ми изцепва: "Може да ме сметнете за безотговорна майка, но аз спрях с ваксините на децата."
Шах и мат с пешката.
Та се разбъбрихме по темата и ми разказа как като отишла при педиатъра и казала, че не иска повече ваксини... Доктора започнал да обяснява що за прелест са ваксините... пък в един момент спрял и казал: "К'во ли ти говоря като знам, че и ти си медицинско лице (работила е в ДЯ) и като и аз не ваксинирам моите..."
Коментарите по този повод ще оставя на вас  Wink Сега само се надявам да се разберат с хлапето, за да мога да работя спокойно  Praynig
П.П. И аз отварям сайта без проблем.
И да попитам нещо: Мога ли да разбера какви шарки съм карала с някакъв тест? Майка ми казва, че съм карала някакви две, дребни, но не помни повече.

# 604
Можеш и аз не знам къде ми е картона, вчера си направих за рубеола теста целият е около 70 лв., аз направих без един компонент за 53 лв., в първия триместър съм, днес ще имам резултат. Доколкото разбрах еднто изследване е дали си карал, другото е дали не носиш - макар да не разбрах как да носиш рубеола не съм чела за това и третото е дали си ваксиниран за което аз не платих.

# 605
  • София - Варна - Бургас
Весси

Цитат
Наистина и на мен ще ми е интересно да чуя отговорът на Александър, защо възрастните карат по-тежко шарките?

По много причини. 1-во Жизнената сила на малките е многократно по-мощна от тази на възрастен. Пулса им спокойно може да стигне до 150 - 200 и дори повече удара в минута, без никаква опасност.
  Същото се отнася и до поносимоста към високата Т. като спокойно понасят 39 - 39.5 - 40С три денонощия, като опасноста е само от обезводняване и гърч, но последния с лекота не само се предотвратява от опитния хомеопат, но и тази предиспозиция трайно бива излекувана!  Simple Smile

Малките момчета с лекота прекарват Заушка, а момиченцата Рубеола преди пуберитета и ако я прекарат "на живо" имунитета е доживотен.

При възрастните се проявяват алергични и автоимунни реакции, докато малките реагират приемуществено с висока Т. като така забавят до минимум размножаването на вирусите и бактериите, и така имунната им система има осигурено достатъчно време за нормален и неприбързан, но мощен специфичен имунен отговор.

И не на последно място, майките които ползват класическа хомеопатия ще потвърдят, че децата им прекарват много по-лесно и без усложнение детските болести.  Peace

# 606
Сега остава да решим и въпроса КАК да си заразим с шарки неваксинираните деца, защото опитът показва че контакът е най-несигурната форма...  Mr. Green

# 607
С тия шарки малко съм бъзлива да си призная честно аз... защото не съм карала нито една, докато бяхм бременна и тримата ми племенника изкараха варицела, преди да знаем си ги гушках спокойно, но не се заразих за щастие. Сега от перспективата да карам с малкия или пък при следваща бременност малко ме хваща страх  Confused

# 608
Можеш и аз не знам къде ми е картона, вчера си направих за рубеола теста целият е около 70 лв., аз направих без един компонент за 53 лв., в първия триместър съм, днес ще имам резултат. Доколкото разбрах еднто изследване е дали си карал, другото е дали не носиш - макар да не разбрах как да носиш рубеола не съм чела за това и третото е дали си ваксиниран за което аз не платих.
Това само за рубеола ли се прави? Или може и за морбили, варицела...
Искам да разбера от какво съм боледувала...

# 609
   При възрастните се проявяват алергични и автоимунни реакции, докато малките реагират приемуществено с висока Т. като така забавят до минимум размножаването на вирусите и бактериите, и така имунната им система има осигурено достатъчно време за нормален и неприбързан, но мощен специфичен имунен отговор.

Нещо не схванах.Моето дете вдигна Т към 38 само веднъж за около 2 часа  (за цялото боледуване от варицела),аз нямах никаква.Това какво означава?Че ще имаме алергича реакция или ще развием автоимунно заболяване???По тая логика и след боледуване от грип с висока Т,трябва да имаме същото.

Аз в хомеопатията не вярвам и не ползвам ,и пак изкарахме леко.Ако някой го интересува рецепта срещу сърбежа-1 с.л. оцет,1с.л. ракия + 2 с.л вода.Рецептата е от книга на проф. Мермерски,която изпитах и при мен имаше ефект.Не знам дали върши работа за другите шарки,но ако някой опита,ще ми бъде интересно да науча.

P.S.Сега отворих книгата пак да видя и там пише,че от тази смес спадала високата Т.Така че може би трябвало да се ползва и по принцип срещу Т.

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 14:01 от Omega

# 610
  • София - Варна - Бургас
Сега остава да решим и въпроса КАК да си заразим с шарки неваксинираните деца, защото опитът показва че контакът е най-несигурната форма...  Mr. Green

Зависи и от контагиозният индекс на самата шарка.
  В т.н. "бели страни" правят т.н. "шарка парти" за децата си.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=255068.0;all

Да питаме Ню, какво е станало?

# 611
"Може да ме сметнете за безотговорна майка, но аз спрях с ваксините на децата."
Шах и мат с пешката.
Та се разбъбрихме по темата и ми разказа как като отишла при педиатъра и казала, че не иска повече ваксини... Доктора започнал да обяснява що за прелест са ваксините... пък в един момент спрял и казал: "К'во ли ти говоря като знам, че и ти си медицинско лице (работила е в ДЯ) и като и аз не ваксинирам моите..."
Коментарите по този повод ще оставя на вас  Wink Сега само се надявам да се разберат с хлапето, за да мога да работя спокойно  Praynig

Party Имаш късмет!  Peace
Пожелавам ти късмет,да се разберат дете и гледа4ка,4е си попаднала явно на сродна душа. Hug
А разговора й с доктора е трепа4. Laughing

По много причини. 1-во Жизнената сила на малките е многократно по-мощна от тази на възрастен. Пулса им спокойно може да стигне до 150 - 200 и дори повече удара в минута, без никаква опасност.
  Същото се отнася и до поносимоста към високата Т. като спокойно понасят 39 - 39.5 - 40С три денонощия, като опасноста е само от обезводняване и гърч, но последния с лекота не само се предотвратява от опитния хомеопат, но и тази предиспозиция трайно бива излекувана!  Simple Smile

То4но!От вси4ки боледувания на малката съм се нау4ила само да я пазя да не надвишава лимита(с природни методи) и да не се обезводни.Тя е стоик,след като Т се понижи,става и заявява,4е е гладна като вълк!Зна4и механизмите й на защита са шест!  Hug

Аз разбрах покрай детето. Wink През бременноста писах ве4е,правиха ми тест за рубеола.Когато боледува от варицела,аз не се разболях,зна4и съм я прекарала.Сега се 4удя третият вид шарка,който съм прекарала,каква то4но е била?

Omega,имам подобна рецепта за понижаване на Т.Явно тези съставки действат на 2 фронта-Т и сърбеж.

# 612
  • Stuck in a moment
Това само за рубеола ли се прави? Или може и за морбили, варицела...

Според мен , ако искаш да знаеш подробно за тестовете се обади тук (сградата до затвора) ,
http://www.ncipd.org/?page=2
за да ги питаш какво предлагат.

Мен едно нещо ме смути вчера по БТВ - призводителят на Пентаксим бил един в целия свят...Няма ли го под други търговски наименования от други производители?
Ако е само един , значи яко къртят кинти. Та един прием е над 50лв....., а общо приемите са 4бр...

И още един въпрос - каква е разликата между многокомпонентна и многовалентна ваксина?

# 613
Марица,допълних си поста току-що. Simple Smile

# 614
Марица,допълних си поста току-що. Simple Smile
Wink

Общи условия

Активация на акаунт