Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 29 687
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
Не съм много наясно,но кажете на какво основание социалните изискват здравна информация като се явяват в случая трето лице.

Здравна информация и документация
Чл. 27. (1) Здравна информация са личните данни, свързани със здравословното състояние, физическото и психическото развитие на лицата, както и всяка друга информация, съдържаща се в медицинските рецепти, предписания, протоколи, удостоверения и в друга медицинска документация.
(2) Лечебните и здравните заведения, РЦЗ, РИОКОЗ, лекарите, стоматолозите, фармацевтите и другите медицински специалисти, както и немедицинските специалисти с висше немедицинско образование, работещи в националната система за здравеопазване, събират, обработват, използват и съхраняват здравна информация.
(2) (Изм., ДВ, бр. 76 от 2005 г. - в сила от 01.01.2007 г.) Лечебните и здравните заведения, РЦЗ, РИОКОЗ, лекарите, лекарите по дентална медицина, фармацевтите и другите медицински специалисти, както и немедицинските специалисти с висше немедицинско образование, работещи в националната система за здравеопазване, събират, обработват, използват и съхраняват здравна информация.
(3) Формите и съдържанието, както и условията и редът за обработване, използване и съхраняване на медицинската документация и за обмен на медико-статистическа информация се определят с наредби на министъра на здравеопазването, съгласувани с Националния статистически институт.
Чл. 28. (1) Здравна информация може да бъде предоставяна на трети лица, когато:
1. лечението на лицето продължава в друго лечебно заведение;
2. съществува заплаха за здравето или живота на други лица;
3. е необходима при идентификация на човешки труп или за установяване на причините за смъртта;
4. е необходима за нуждите на държавния здравен контрол за предотвратяване на епидемии и разпространение на заразни заболявания;
5. е необходима за нуждите на медицинската експертиза и общественото осигуряване;
6. е необходима за нуждите на медицинската статистика или за медицински научни изследвания, след като данните, идентифициращи пациента, са заличени;
7. е необходима за нуждите на Министерството на здравеопазването, Националния център по здравна информация, НЗОК, РЦЗ, РИОКОЗ и Националния статистически институт.
(2) Предоставянето на информация в случаите по ал. 1, т. 2 се извършва след уведомяване на съответното лице.
(3) Лицата по чл. 27, ал. 2 са длъжни да осигурят защита на съхраняваната от тях здравна информация от неправомерен достъп.

http://zzdr.atspace.com/

# 406
Джуличка има моя имейл, има ме и в скайп.

# 407
Ето, вързали са си гащите:

Чл. 28. (1) Здравна информация може да бъде предоставяна на трети лица, когато:

2. съществува заплаха за здравето или живота на други лица;

И поредното малоумие:

http://www.videlinabg.com/addcomment.php?id_news=10592

Мълчи, народе, още мълчи, трайкай си, завирай си главата в пясъка и да не си посмял да гъкнеш!
Такава участ заслужаваш!
  Crossing Arms

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 20:03 от Джуличка

# 408
Ооооо, това е в моето градче Mr. Green
ще ги спукам ноември!!!!

# 409

И поредното малоумие:

http://www.videlinabg.com/addcomment.php?id_news=10592

Мълчи, народе, още мълчи, трайкай си, завирай си главата в пясъка и да не си посмял да гъкнеш!
Такава участ заслужаваш!
  Crossing Arms
Естествено.
Възможно е такова потъпкване,тъй като в България хората нямат съзнание,4е те правят държавата.Те мислят,4е са собственост на държавата и тя ги третира като такива.

# 410
ЛС могат да се четат не само от кореспондиращите  Peace

От кого другиго могат да се четат? Изключая тези, на които самите кореспондиращи са препратили лс-тата. Много моля, да ми отговорите, след като го твърдите така категорично!

# 411
ЛС могат да се четат не само от кореспондиращите  Peace

От кого другиго могат да се четат? Изключая тези, на които самите кореспондиращи са препратили лс-тата. Много моля, да ми отговорите, след като го твърдите така категорично!

Според мен от хора, нямащи нищо общо с Форума (и най- вероятно това си е незаконно), ако схващам правилно какво е искала да каже Рени.  Rolling Eyes

# 412
Четете ли се какви ги пишете? 
Някой пуска мухата, без изобщо да е наясно и всички юруш на черешата... Mr. Green
Слезте на земята, вкарвате се в измислени приключения.

# 413
Четете ли се какви ги пишете? 
Някой пуска мухата, без изобщо да е наясно и всички юруш на черешата... Mr. Green
Слезте на земята, вкарвате се в измислени приключения.

Дано да си права, какво по- хубаво от това?    bouquet

# 414
Виждам, че в анкетата вече има потвърдени 48 гласа. Тъй като хем искаме да сме анонимни, хем искаме да вършим съвместна работа мисля, че трябва да се запознаем макар и задочно. Имам предложение, ако сте съгласни пишете. Направих регистрация във abv.bg, ще ви пратя на ЛС потребителското име и парола. Въпросният общ емаил може да послужи да се запознаем с имената си (разбира се, който иска), да разменим телефони, кой от къде....т.н. и да се споделя там информация, която иска да остане конфиденциална от някои потребители тук. Също може да послужи когато ще се събират парите за адвокат или каквото и да е.

# 415
  • в матрицата
Виждам, че в анкетата вече има потвърдени 48 гласа. Тъй като хем искаме да сме анонимни, хем искаме да вършим съвместна работа мисля, че трябва да се запознаем макар и задочно. Имам предложение, ако сте съгласни пишете. Направих регистрация във abv.bg, ще ви пратя на ЛС потребителското име и парола. Въпросният общ емаил може да послужи да се запознаем с имената си (разбира се, който иска), да разменим телефони, кой от къде....т.н. и да се споделя там информация, която иска да остане конфиденциална от някои потребители тук. Също може да послужи когато ще се събират парите за адвокат или каквото и да е.
sheherizada  пращай ми на лични потребителското име и паролата да действаме.
Още нещо, който има контакт с адвокати нека говри с тях, колкото повече менеия на адвокати има, токлова по-добре!!

# 416
  • в моя свят
И аз ще чакам ЛС с мейла в АБВ-то   bouquet

# 417
днес е ден за правата на пациента имало нещо в парламента, а  европейската харта от 14 точки не се спазвала в бг.

# 418
и за мен мейл-а моля  Peace

# 419
Здравейте, Джуличка ми писа на ЛС, че вече почти всички си пишете в скупа и незнам дали някой се интересува от общия емаил. Пращам го на лични все пак, може да потрябва по някое време  Peace Споделих, че за мен скайп има някои неудобства (поради реалното време на чата не ми е възможно да следя и чета всичко).

Общи условия

Активация на акаунт