Банята-13та тема

• 110 124
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
E, това вие трябва да си решите.  Wink

Пробвай така да се ориентирате - кафявото и кремавото са по-топли, отпускащи, релаксиращи цветове.
Сиво-бялото - по-студено, изчистено, свежо.

Кое ти е по-асоциативно като усещане за вашата баня?

Аз за нашата избрах кафяво-кремаво, защото искам да ми е спокойно и релаксиращо...Други избират ярки цветове, за да е по-свежарско и ободряващо...

# 481
Всички плочки за много лъскави и в действителност цветовете са по-хубави, от колкото на проекта. Сивите плочки наподобяват метал като цвят.
Какво ще кажете  newsm78

Или, какви цветове преобладават като цяло в домът ти? Как се вписва банята сред тях? Какви са подовете?

Лично аз клоня към кафяво-кремавата гама. Peace

# 482
кафяво-кремаво

# 483
Кърли в домът ни преобладават главно шпакловката и замазката Joy
Единствено кухнята е готова, макар и все още да не е монтирана- тя е венге и бял гланц с бял под. Нямаме още никаква идея другите стаи как ще изглеждат. Единственото ми желание е да са светли цветове.

Кое ти е по-асоциативно като усещане за вашата баня?
И на мен по принцип ми харесва топлия цват, но съм гледала доста бани в сиво и изглежда много хубаво като сложиш зелени аксесоари и една зелена палма примерно в сухата част на банята  Crazy

# 484
сиво и бяло  Peace

# 485
Привет  Hug
Имам нужда от мнение. Имаме проект за баня в два различни цвята и с мъжа ми не можем да решим кой от двата да изберем  Rolling Eyes Първият вариант е с кафяво и кремаво - http://www.flickr.com/photos/11158903@N03/4603819274/ http://www.flickr.com/photos/11158903@N03/4603819302/, а другият е в сиво и бяло - http://www.flickr.com/photos/11158903@N03/4603204389/ http://www.flickr.com/photos/11158903@N03/4603819350/. Всички плочки за много лъскави и в действителност цветовете са по-хубави, от колкото на проекта. Сивите плочки наподобяват метал като цвят.
Какво ще кажете  newsm78
Кафявата гама! Peace

# 486
 Crazy Crazy Crazy Нямаше много смисъл от моето питане, защото всеки си има вкус и различно мнение ще даде , но.. Благодаря  Hug Накрая ще теглим чоп и каквото покаже  Laughing
Ето тук може да се види по-реално какъв е действителния цвят
http://www.keranova.org/product.php?SR=14&R=1&R1=&p=764

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 15:20 от *ИлиЯна*

# 487
и ние така се чудехме и накрая се спрях на сивото  и не съжалявам .http://kalistelo.snimka.bg/family/banya.407464.14801628
Каквито и плочки да сложиш все че ти омръзнат а не може да ги сменяш всеки месец .Но за сметка на това аксесоари и кърпи може да въртиш три четири цвята и така да имаш свежа баня .На сивите плочки се комбинират добре и розови и лилави и зелени и оранжеви и въобще силни цветове които  наистина променят . Може да разгледаш снимките на нашата баня .Макар че тя е малка и снимките не са с най добро качество . Между другото плочките са страхотни . Има малка разлика  в калибровката между нормалните плочки и декорните .Нашите плочки ги наредихме вертикално поради факта че и банята ни е в къща и е ниска . Съветвам те да не си затваряш пространството с много сиви плочки долу и да не прекалявате с декорните .Доста са ефектни . Поздрави за добрия избор .Плочките се поддържат страшно лесно . При нас пода е тъмен и не остават никакви петна от варовита вода( а при нас е ужасно варовита ) така че по добре си направи пода тъмен .Иначе след месец само фугите ще са ти вече тъмни с каквото и да ги поддържаш при светлия под .

# 488
Хе хе, идеята на мъжа ми беше точно така , както и вие сте направили - да има тъмни плочки зад мивката, тоалетната и душпаела. На снимките, които си дала изглеждат много тъмни плочките, но в действителност не е така, нали?

# 489
  • Пловдив
Ако знаете какво ми дойде до главата.... докато слагал смесителите майстора, надрал плочката тоооооочно до камбанката. Представете си - заставаш пред мивката, поглеждаш и о, ужас! - 3мм дебела черна линия. И то не нещо малко, ами 5см дълга. Половин час споря с него да смени плочката. Много трудно било, дъра-бъра. Докато не се разврещях като коза, както си мога не стана на моята. Сега чакам да видя ще я смени ли или ще се прави на глух, да вкарам тежката артилерия.

# 490
  • Бургас
*ИлиЯна*,на мен много ми допада сивия цвят,наложих го в кухнятя и за банята не ме огря.На сивото може да се измислят различни аксесоари като цветове.Докато отговарям и  eva7el се е включила.Наистина отиват цветове като розово,лилаво,оранж,зелено,червено.След време можеш да сменяш аксесоарите и да си разноубразяваш банята.Нашата баня е в синьо,той ми е един от любимите цветове,но не виждам с какъв друг цвят мога да освежавам.Плочките ми са на Кай-Силва.Не знам за другите но мен синия цвят ми действа много успокояващо,розовия-също.

# 491
Малко ми е трудно да ти кажа  относно дали са тъмни или не . Принципно са тъмни но за баня висока 2,20 x2.00 m и висока 2,20 м стана доста светличка при все тъмните плочки зад мивката и тоалетната и тъмния под .При нас идеята беше да се увеличи оптически височината с вертикалните плочки и мисля че го постигнахме. Много си я харесвам . Между другото сивата серия всъшност е меланж със бежово тук там . Така че като искаш баня в кафяво просто слагаш постелки в кафяво и кърпи в тази гама .Аз имам една розова постелка с цветя която слагам с лилави и розови кърпи . И едни кафеви постелки които слагам с оранжеви кърпи и става весело

# 492
Не мога да ти кажа как го правят, но съм виждала - така че става, те си знаят... Трябва да има някаква рамка отвътре - предполагам, в отвора на "куфара" - може би гипсокартона, на която да се "закачат" магнитчетата (по-добре да ти каже някой, който разбира)
Мерси, дано майстора да е наясно Peace

# 493
  • София
Можете да разбиете 4 плочки внимателно.Най лесно се разбива с ударна бормашина с бургия като почвате от средата на плочката.После премествате сифона да дойде в центъра на 4 плочки.
Да преместим сифона? Или плочките около него?

Разкъртете плочките и преместете сифона.

# 494
  • Пловдив
Дали мога да пробия средата на плочката за да си сложа там закачалката за кърпи?

Общи условия

Активация на акаунт