От малка зяпам интериори. Едно време нямаше къде та в списанията "Наш дом", които майка събираше. Когато мама отиваше на дежурство се бях научила с бутане да размествам мебелята вкъщи. Детска работа. Искам да кажа, че от дете ми бръмчат мухи в главата де.
Макар да живея в обикновен дом като повечето хора, смятам, че красотата, създадена от професионалисти дизайнери и архитекти, би могла да бъде вдъхновяваща. Да почерпим малка идейка или да откраднем цяла концепция. Доста време досаждам в съседна тема от този раздел за интериорен дизайн по аматьорски. Но не на всеки допада да гледа скъпи милионерски чудеса. Та реших да създам отделна темичка, в която да споделяме ако някъде сме видяли нещо, което ни е запленило.
Обикновено гледам видеа в You Tube, но става да покажем и любими сайтове, любими брандове, магазини или просто блога на някой, Инстаграм, Pinterest... каквото сте видяли, харесали.
Разбира се може да показвате и кътчета от домовете си, в които сте реализирали нещо, с което се гордеете и си харесвате. Може да е реновираната ракла на баба ви или саморъчно направена картина, любимия ви уютен кът.
Може да коментирате къде какво ви е направило впечатление, да споделяте своите виждания... Нещо като "Това ми харесва, а това не", "тая библиотека как ли се почиства там горе?" или "Откъде да си купя такава лампа?"
Предварително да кажа, че тъй като не зная чужди езици, често споделям и гледам видеа за дизайн на руски понеже само тоя език разбирам. Но харесвам също австралийски дизайн, немската практичност, северняшкия лукс в Скандинавието, специфичния японски почерк и разбира се...италианската шармантност. За къде без италианците като сме на тая тема?
.Надявам се темата да се напълни с красота - реализирана или мечти. А нищо чудно и сама да си пиша в нея.

Започвам аз както се полага като за първи пост с една модернистична къща, потънала в зеленина някъде си в САЩ.
За да не си помислите, че трябва задължително само за модернистични чудесии да си говорим... ето и една НЕмодернистична къщурка в английска провинция. Макар да не е моето дето се казва, се улових, че я гледах дълго и с интерес. Забавлява ме съчетанието на старинната къщичка в английски стил с Gaggenau фурни. Бива си го тоз юнак.
Не зная дали е по правилата, но напоследък съм се влюбила и в разни скандинавски сайтове за текстил. Да споделя тук един такъв шведски Himla. Простичък асортимент, но доста лен. Изобщо по скандинавски просто.
Мислех и нещо друго да показвам, но ми се доспа. Ваш ред е...