Купуване на ЧИСТА ХРАНА - тема 2

• 3 955
  • 27
  •   1
Отговори
Здравейте!
Добре дошли в новата тема!

Нека я напълним с предложения за чиста и качествена храна.
Споделете своя опит с намирането на продукти с истински, неподправен вкус.

Предишната тема:
Тема 1

# 1
  • София
Аз купувам от луканките на Попов, имат по-изчистен състав от масово предлаганите.
Дидичка, оправи линка в старата тема, води пак към нея.

# 2
Видях, Океанче, и писах на модератор, че вече я заключиха.

Аз луканка вземам от местен месарски магазин, но не е много по темата, тъй като си има консервант. Иначе съставът е доста изчистен - месо, подправки, сол, захар и консервант. Вкусът е добър и поне няма кожички, фибри, соеви протеини, подобрители и всевъзможни други съмнителни добавки.
Оттам вземам и сурови суджуци зимно време, които си суша.

# 3
Здравейте! Аз търся пуешко месо, евентуално българско.
А иначе от години пилешко купуваме от Ливади, държат качеството, което е изключение по-скоро за родните производители Simple Smile Също и от Полянка бг, от тях освен пилешко купувам редовно и яйца, доволни сме. Но е скъпичко, уви.

# 4
  • София
Чиста храна в днешно време ми звучи като оксиморон, но се намира тук-там нещо поне да е вкусно.
Луканки не купувам, но приятел с дивечево стопанство ми прави малко количество.
Пилешко от Ливади взимам.

# 5
На 28 и на 29 юни 2025 г. в парк „Лаута" в Пловдив, български фермерски съюз организира изложение на местни млечни и растителни продукти. В изложението ще участват регистрирани земеделски производители, както и малки и средни предприятия, занимаващи се с преработка.

# 6
Ще има ли възможност за покупки на дребно или ще е само с бизнес насоченост?

На 28 и на 29 юни 2025 г. в парк „Лаута" в Пловдив, български фермерски съюз организира изложение на местни млечни и растителни продукти. В изложението ще участват регистрирани земеделски производители, както и малки и средни предприятия, занимаващи се с преработка.

# 7
Ще има ли възможност за покупки на дребно или ще е само с бизнес насоченост?
Да.Целта е да се срещнат малки местни производители с потребителите. Поне така ми каза източника вчера.

# 8
  • Sofia
Момичета, на магазин Tienda какъв му е случаят? Загледах се в дивечовото им.

Стават ли, коректни ли са?

www.tiendagourmet.bg

# 9
Здравейте!
Ще дам "тлъст" показалец на горе за на яйцата от хора от народа. Вече 3 седмици ядем само от тях, приготвени по всякакъв начин
Много по-вкусни от всякакви яйца, дори от тези, който сме купували от пазара, който са от домашно стопанство, уж.
Яйцата от хора от ... макар и доста малки на размер са вкусни, за разлика от по-голямата част от купуваните до сега.
За луканката съм писала- вкъщи се одобри всеобщо. Трвърди се, че е без консерванти. Бях взела кайма и за 4-5 дни  плесеняса в хладилника. На Джъс бъз.

Взехме овче сирене, масло също, да видим как ще ни е на вкус, мирис и т.н..

Категорично подкрепям мнението на съфорумка, че чиста храна и тук е оксиморон.
Според мен въпросът е да се стремим максимално да очистим храната си от ненужни и вредни съставки.

Blаck Cat, Тиенда не съм го чувала.

Забравих да напиша за козето кисело мляко. Доста рядко ми се видя, макар и вкусно.
Ако честно, нямам представа как трябва да е то на вкус и мирис, Disappointed Relieved, не си спомням да съм го опитвала, това истинското.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 20:54 от Zanet

# 10
  • София
Аз купувам от луканките на Попов, имат по-изчистен състав от масово предлаганите.
Дидичка, оправи линка в старата тема, води пак към нея.
И аз, но в шунката и кренвиршите им има все пак нитритна сол. Има ли и в луканката им?

Хора от народа имат ли магазин в София и къде се намира?

# 11
Хора от народа имат ли магазин в София и къде се намира?

Има, няколко. Зависи къде ви е удобно. Нямат чисто техни си магазини, а партньорски. В даден магазин има хладилни витрини с продуктите им.
Един до спирката на метрото в Обеля. Забравила съм коя улица беше.
В кв. Военна рампа, ул Илиенско шосе 3 Г
В Студентски град, бул Живко Сталев 9, там съм разучила маршрута с ГТ. Хваща се 280 и се слиза на спирка НСА, тръгва се посока околовръстното. След 1-та пресечка е в дясно.
Най-удобно ми е ул. Буенос Айрес бл 5. До Ловния парк, но там е удобно с кола, може и с автобус до Никола Габровски.
Моля, не ме вземайте за техен рекламен агент Hands Pray, търся отзиви за техните стоки.

# 12
Здравейте,

Искам да споделя с вас опита си с ферма Амброзия и  защо спрях да купувам от тях.  Харесах си ги през 2023-а и редовно започнах да поръчвам през онлайн магазина им. Основно ме интересуват пасищни яйца и месо (органи) и реално нещата им са хубави (поне сравнено с нормалните магазини).

Но в началото на тази година, след като вдигнаха цените започнаха и да променят опаковките на някои продукти. В моя случай органите - дробчета, воденички, сърца от пиле - започнаха да пристигат в черни тарелки вместо вакумирани в найлон.

Количествата, които поръчваме са да ни стигнат за месеца. Затова ги замразяваме разделени на порции и грамажи. В един момент, половинката ми започна да отбелязва, че грамажите им нещо не излизат. Първата ми реакция беше, че най-вероятно нещо при замразяването във фризера и отмразяването после води до тази аномалия.

След поредното й оплакване 3-4 поръчки по-късно, реших да проверя сам. Реших да претегля нова поръчка веднага щом пристигне. И така - на прясна поръчка състояща се от:
4 бр. Пилешки дробчета
2 бр. Сърца от пилета
2 бр. Воденички

всеки един пакет беше с черна тарелка, която се оказа част от "нетния" грамаж. Тоест ако на един пакет със сърца пише НЕТО 460 грама, след като се извади продукта от пакета той става 430 грама.
(По-долу прилагам снимки и клипче на описания случай.)

Честно, мислех си, че такива номера от селските вечеринки вече не се практикуват или са характерни повече за за женския пазар. След бърза сметка се видя, че реално ни "цакат" с около 6 лв на поръчка.

Да не съм за 6 лв, но няма как да оправдая въртенето на измекярски номера и то на хора, които не само са дали шанс на фирмата и продуктите ти, но дори са редовни клиенти от 2 години. Искам да подчертая, че това е опит само с онлайн магазина им - във физическия не съм ходил. Да са живи и здрави. Дори да се коригират, случката ясно показва манталитета и отношението на фирмата.

Ако някой може да препоръча друго добро място за пасищни яйца и органни меса ще съм ви благодарен!
(след ровене в тази тема, поръчах яйца от Съни Фарм и бяха хубави, но в момента нямат налични)

Поздрави и хубав ден на всички!

========= Приложени материали ======================

Снимки, на които ясно се вижда разликата, преди и след:
https://---shortener8712-album/nz6G7r

Клипчета за бонус (момента на отваряне и претегляне):
1. https://streamable.com/nw5ycp
2. https://streamable.com/ymknoy

# 13
  • София
Здравейте,

Искам да споделя с вас опита си с ферма Амброзия и  защо спрях да купувам от тях.  Харесах си ги през 2023-а и редовно започнах да поръчвам през онлайн магазина им. Основно ме интересуват пасищни яйца и месо (органи) и реално нещата им са хубави (поне сравнено с нормалните магазини).

Но в началото на тази година, след като вдигнаха цените започнаха и да променят опаковките на някои продукти. В моя случай органите - дробчета, воденички, сърца от пиле - започнаха да пристигат в черни тарелки вместо вакумирани в найлон.

Количествата, които поръчваме са да ни стигнат за месеца. Затова ги замразяваме разделени на порции и грамажи. В един момент, половинката ми започна да отбелязва, че грамажите им нещо не излизат. Първата ми реакция беше, че най-вероятно нещо при замразяването във фризера и отмразяването после води до тази аномалия.

След поредното й оплакване 3-4 поръчки по-късно, реших да проверя сам. Реших да претегля нова поръчка веднага щом пристигне. И така - на прясна поръчка състояща се от:
4 бр. Пилешки дробчета
2 бр. Сърца от пилета
2 бр. Воденички

всеки един пакет беше с черна тарелка, която се оказа част от "нетния" грамаж. Тоест ако на един пакет със сърца пише НЕТО 460 грама, след като се извади продукта от пакета той става 430 грама.
(По-долу прилагам снимки и клипче на описания случай.)

Честно, мислех си, че такива номера от селските вечеринки вече не се практикуват или са характерни повече за за женския пазар. След бърза сметка се видя, че реално ни "цакат" с около 6 лв на поръчка.

Да не съм за 6 лв, но няма как да оправдая въртенето на измекярски номера и то на хора, които не само са дали шанс на фирмата и продуктите ти, но дори са редовни клиенти от 2 години. Искам да подчертая, че това е опит само с онлайн магазина им - във физическия не съм ходил. Да са живи и здрави. Дори да се коригират, случката ясно показва манталитета и отношението на фирмата.

Ако някой може да препоръча друго добро място за пасищни яйца и органни меса ще съм ви благодарен!
(след ровене в тази тема, поръчах яйца от Съни Фарм и бяха хубави, но в момента нямат налични)

Поздрави и хубав ден на всички!

========= Приложени материали ======================

Снимки, на които ясно се вижда разликата, преди и след:
https://---shortener8712-album/nz6G7r

Клипчета за бонус (момента на отваряне и претегляне):
1. https://streamable.com/nw5ycp
2. https://streamable.com/ymknoy

Ужасно! Ако е старият собственик винаги ми е изглеждал свестен и честен.
Писахте ли им за този проблем? Ако не сте- моля ви пишете им, за да се спре това. Освен това може самият собственик да не знае какво правят работниците му.
Ще ви разкажа пример. поръчвам си едни витамини 180 бр. Майка ми ми казва, че на нея същите в опаковката са били 130 бр, лично ги е броила. Смях й се, защото мислех, че не е възможно такова нещо. Оказа, се че и моите са толкова....Писах на собственика на фирмата вносител, защото го познавам- човекът беше втрещен и и само ми благодари, че сме го уведомили, защото явно работниците го крадяха......../т.е те получават капсулите насипно и след това работниците ги броят и ги опаковат/. Така че моля ви пишете им, за да знаят

Иначе аз месо и органи и яйца купувам от Ливадите /но те нямат онлайн мисля все още/ или наскоро поръчвах от Съни фарм. Преди време когато ходех на пазара на Римската стена взимах и от Амброзия и мнго ги харесвах.Имаха и пъдпъдъчи яйца, ама отдавна нямат.

# 14
В миналата тема имаше дискусия за продуктите на помакините от Юндола. Днес попаднах на статия за разследването им и реших да го споделя с вас.
тук и тук

Общи условия

Активация на акаунт