Купуване на ЧИСТА ХРАНА - тема 2

• 3 964
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Споделям и тук, че мъжът ми вчера пробва овчето сирене на Ферма "Горна Врабча" (това) и каза, че е страхотно.

Някой има ли отзиви за производителя? Хубави неща ли правят?

# 16
Споделям и тук, че мъжът ми вчера пробва овчето сирене на Ферма "Горна Врабча" (това) и каза, че е страхотно.

Някой има ли отзиви за производителя? Хубави неща ли правят?

Аз разгледах в интернет това, което се пише за ферма Горна Врабча и си мисля, че трябва да са добри.
На нас не са ни попадали техни продукти, така че не мога да изкажа мнение.
Имат магазин на Чехов 40, не ми е далеч, ще опитам да отида. Други магазини: https://mesar.bg/%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D1% … 0%B1%D1%87%D0%B0/

# 17
  • София
Здравейте! Аз търся пуешко месо, евентуално българско.
Аз също се интересувам от пуешко.
Последната Коледа си купихме цяла пуйка от верига маркети  и моя добра приятелка ми вика: нали знаеш, че на вилата гледаме и пуйки, как можа...
И ми дадоха една цяла пуйка... обзаведохме се с две Grinning и поканихме сумати приятели... две пуйки все пак... Joy
И добре, че ги изпекох в две отделни тави... като първо сервирахме тази от приятелите, но след като я опитаха никой от компанията не пожела да продължи с нея, за сметка на това довършихме цялата от маркета. Rolling Eyes
И се чуваме същия ден да си честитим празника  и тя ни пита: как беше пуйката и всички в хор:
- Страхотна!
- Ми как няма да е страхотна, след като си ги гледаме за нас и е папкала само царевица и житце...
Може да не ми вярвате, но това беше най-бозавата на вкус птица, която съм опитвала някога, без никакъв аромат на пуйка, а и изобщо на месо... изключително странен вкус...
Шантава работа... Anguished

# 18
Аз не се учудвам особено, че пуйката от магазина е била по-вкусна.
Тъпчат ги с знайни и незнайни антибиотици, хормони и какво ли не, пък при пакетирането се добавят овкусители, оцветители, въобще става една магична химия, ама на нас ни е вкусно.
А се знае, че всичко вкусно хич не е добре за нашия организъм.

От друга страна и домашната пуйка не е сигурно, че е хранена добре.
Само с царевица и жито няма да стане. Трябват качествени белтъци + мазнини + витамини и минерали. То ние за себе си не ги набавяме, а за животни за продажба, още по-малко.
Ето една кратк статия как се гледат пуйки: https://miau.bg/n-111778-%D0%A1%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8_%D … D0%B9%D0%BA%D0%B8

# 19
И мен изобщо не ме учудва. Който е ял домашно “пиле”, както ги отглеждаха едно време на село, знае за какво става въпрос. Сега Амброзия, Съни фарм и тн. успяват да отгледат доста вкусни пилета, но каквото съм пробвала гледано от баби, хич не ми беше по вкуса.

# 20
  • София
.....
Тъпчат ги с знайни и незнайни антибиотици, хормони и какво ли не, пък при пакетирането се добавят овкусители, оцветители, въобще става една магична химия, ама на нас ни е вкусно.
А се знае, че всичко вкусно хич не е добре за нашия организъм.....
Приказки ангро от които особен смисъл няма.
Или имаш анализ от лаборатория доказващ всичко това или нямаш.

# 21
Скрит текст:
.....
А се знае, че всичко вкусно хич не е добре за нашия организъм.....
Приказки ангро от които особен смисъл няма.
Или имаш анализ от лаборатория доказващ всичко това или нямаш.

Приказките са ми на базата на опита и изписаните нутриенти по етикетите.
Няма лаборатория в България, която да изследва нещо повече от 3-4 вида патологични бактерии. Даже водата за изследване отива в чужбина.

# 22
  • София
Явно не съм била достатъчно ясна, не пуйката от маркета беше много вкусна, просто всеки беше достатъчно огладнял чакайки Коледната вечеря цял ден и я унищожихме докрай, особено след като опитахме първата...

Изненадата беше домашната!  Напълно, ама напълно безвкусна и без никакъв аромат на месо изобщо, просто и двете ги пекох едновременно и преди да ги опитаме, не усетих, че мирише на пуйка само тази от маркета.

Наистина е странно, след като знаем какъв вкус и аромат имат домашно отглежданите птици и почти никакъв бройлерите. Именно това не разбирам...

# 23
  • София
Тези млека срещат ли се някъде в София

https://lazarova.bg/produkt-kategoriya/yoghurt/

# 24
  • софия
Да. В Костадинови, Наслада.

# 25
  • София
Идеи за конц. сироп - без лим. киселина в тях (0.5-1л)?
ПП: Видас преустановили ли са големите си опаковки от сокове (1-2Л)?
Търся варианти и за безглутенов хляб (и безлактозно мляко/сирене)? Има ли уловка при тях освен, че са по-скъпи?

# 26
  • София
Здравейте,
Някой знае ли дали магазинчето на Амброзия на Римската стена работи днес. На сайта не пише нищо за работното време на магазина, а само че телефона не се вдига уикенда

# 27
  • София
Неделя и понеделник почива, доколкото съм запомнила

Общи условия

Активация на акаунт