Банята-13та тема

• 109 888
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
PipiLangstrumpf черното е много красиво,и аз го исках за банята,изглежда толкова стилно.Само си представи как ще чистиш всяка капка вода която остава като бяла заради хлора,представи си и колко ще е тъмна и тясна банята.Преди да го решиш си напиши плюсове и минуси за този цвят.За кухнята съм в сиво и черно и няма да ти казвам че го чиста по-трудно от старата ми бяла кухня.А за тръбите ние ги сменихме всички и водомерите-също без значение че другите не са ги сменили.За панелка мисля че е възможно.Но най-добре като си намериш майстор го извикай и говори с него за смяна на ВиК инсталачията и вградено казанче.А за черното пак си помисли хубаво.........Успех ти пожелавам  Hug
Киса нашите плочки са на КАЙ-Силва в синьо,искам да кажа че нямаше проблеми със слагането,нямаше някакви разлики в размера или кривини,а са и евтини.Успех и на теб с ремонта.Ремонт в банята си е цяло приключение,  Mr. Green не го вярвах преди.

# 631
  • Варна
Ако е на КАИ, тези два модела като че ли най ми харесват:

http://bathroom-catalogue.com/bg/series/218/-/page/1 и

http://bathroom-catalogue.com/bg/series/87/-/page/1 (тук с фриза, който е на кръгове).

Нещо в бежовата гама като че ли....  Thinking

# 632
Киса ,понеже е от Варна и ще почерпи мога да и помогна с един проект. Wink
Само да се разберем на ЛС.

# 633
@Киса
Точно това са и моите плочки  Laughing банята ми е със зелените Русана , а тоалетната с кафявите Осака (и малко бежови) с кръговия фриз. Все още не са готови, но ми харесва как става  Laughing ако не ти е спешно и искаш малко по-натам ще снимам и ще ти покажа как изглеждат  Simple Smile

# 634
  • Варна
Киса ,понеже е от Варна и ще почерпи мога да и помогна с един проект. Wink
Само да се разберем на ЛС.

Sunglasses

@Киса
Точно това са и моите плочки  Laughing банята ми е със зелените Русана , а тоалетната с кафявите Осака (и малко бежови) с кръговия фриз. Все още не са готови, но ми харесва как става  Laughing ако не ти е спешно и искаш малко по-натам ще снимам и ще ти покажа как изглеждат  Simple Smile

Трябва да ги купим някъде след 14 юни - така че ако си готова дотогава - свиркай!

# 635
  • София
нашата баня е с кафява осака (тъмно кафяво и бяло) и имаме 3 декоративни плочки с кръгове. Много добре стоят и като че ли малко съжалявам,че когато ги купувахме фризовете все още ги нямаше(то и декоративните плочки намерихме случайно)
И ако приемете два съвета от мен:
1.Веднага след като ви налепят плочките, ги почистете основно, защото ако са изцапани с фуга после нямат чистене(понеже плочките са грапави на черти и засъхне ли фугата няма махане после,затова сега си блъскам главата smile3511 )
2.За пода не препоръчвам тъмните плочки от серията, защото всяка капка вода личи (даже и да има душ кабина, измиваш си ръцете на мивката,капва вода и така си остава)
Това е личо мое мнение. Успех с ремонтите Wink

# 636
  • Пловдив
 #2gunfire Честно ви казвам, искам всички майстори, които не работят качествено да останат безработни. Ние протекохме към мазето. Живеем на първи надпартерен етаж, минали сме през партера и сега течем в мазето. Не сме забелязали по-рано защото точно този гараж не се ползва. #2gunfire #Cussing out

# 637
  • Бургас
Киса банята на сестра ми е с черната Осака и стои много стилно,защото банята е голяма.НО остават много петна от водата,не знам дали защото от цвета или от плочките.Иначе за качеството и слагането нямаха и те ядове.
tani_4_ka много трудно почистиха и фугина-беше черен.Май намериха някакъв препарат за почистване на фугин,щото иначе не ставаше,ще попитам с какво го изчистиха.Така че може и да не е от цвета а от самите плочки,много са грапави.Който ги харесва да поразпита добре,не е нужно да ставаме роби на баните си  Joy Joy
Янтра  Hug много съжалявам за случилото се,добре е да се консултирате с друг майстор как могат да се оправят нещата.А този ако беше моя съпруг не му завиждам fight

# 638
  • Пловдив
Няма нужда от съпруг, аз съм по-устата и проклета, насметох го сама. Моя мъж е един такъв, търпелив и спокоен, все пак за мен е женен Simple Smile
Довечера майстора ще идва да си общуваме и да гледаме.

# 639
PipiLangstrumpf , моята баня е малка и е в тъмни цветове, подът също. Прави са хората за капките, наистина си личат, обаче пък изглежда много стилно! Аз съм решила проблема, като поставих една кърпа на пода и позабърсвам с нея след капките.  Осен това не исках да правя компромис  с естетиката , предпочето да е за сметка на практичното. Няма да се свърши светът ,ако има една две капки на пода.

Мъжът ми си мислеше, че ще е много тъмно в банята и освен лампа над мивката сложи и няколко лунички. Е толкова е свело, че пускам или само лампата или само луничките  Laughing.

Аз трябва да поместя скоро снимки от моята  Heart Eyes.

# 640
  • Варна
С тези лунички и аз се олях. Исках да е светло, ама сега като вляза в тоалетната през нощта и 2-3 секунди заслепение. Янтра, съжалявам. Дано се оправите бързо и лесно. Ние си оправихме локвичката около сифона в банята (нов майстор кърти, лепи...), но при монтажа на вратата са залепили релсата (вратата е плъзгаща, отвътре) със силикон за пода. Сега между релсата и стената влиза вода и остава там, за мой ужас. Около силикона също не изсъхва, не знам защо и бърша след всяко ползване Sad А смесителят на душа не може да се залепи 100% за стената поради издадени тръби и там влиза вода, макар и през 1-2 мм. Дали ще е проблем?

# 641
Днес ще ми монтират паравана и почти сме готови. Ако не протечем отнякъде де..........................

# 642
Девойки, дано проблемите ви се разрешат бързо.  Rolling Eyes Кой знае и нас какво ни чака.

Някой да ме посъветва къде предлагат богат избор от аксесоари за баня в София? Нямаме много време за обикаляне. Става дума за стенни етажерки, поставки за сапун, закачалки, такива неща.

# 643
  • Варна
Тъмни плочки няма да слагаме -  живяла съм в апартамент с шоколадов теракот в банята- ужас! А и във Варна водата е варовита, така че...  Wink

Аз първоначално бях убедена, че искам гланцирани плочки - някак като светнеш лампите и цялата баня сияе. Обаче от ходене и гледане, сякаш и матовите взеха да ми харесват  Laughing

Пък сега съвсем ме разколебахте с тези грапави плочки на КАИ...  newsm78

# 644
ОО, Киса и аз за Варна съм чувала, че водата е ужасно варовита. Сигурно ако живеех там и аз нямаше да сложа!

Общи условия

Активация на акаунт