179 ОДЗ 'Синчец ', Илинден

• 56 872
  • 313
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Сутринта мъжът ми ходи да пита какво става и са му казали да заведем детето. Става въпрос за втора яслена група. И такава суматоха настана в нас ,докато му приготвя нещата, но все пак към 9 и нещо успяхме да стигнем до яслата. В групата имаше още 5-6 деца. Дадоха ни шкафче и го надписаха. Детето ми доста смело влезе вътре, но после не ми се мисли какво е било. В 12 ще отида да си го взема, да не говорим че аз място не мога да си намеря от притеснение. И да, Васерман задължително, марак че аз никъде не бях прочела за него.  Ще пиша като се върнем как е минало. Ще се радвам да се запознаем майките на ясленчетата.

# 136
Какво беше очудването ми обаче,щом учителката ми отговори,че няма легла и ако имам възможност да си я взема и днес. Shocked ....Думи нямам!
Разбирам, че си ядосана. И на мен се стори, че леглата са малко, макар че не съм ги броила. Имай предвид, в доста градини слагат децата по 2 в 1 легло, така че на походно е далеч по-удачно. Дечицата свикват бързо, няма да и направи впечатление  Peace В краен случай на родителската среща ще събираме пари и може да вземем няколко платнени кошарки от тези с отвор за минаване. Моето дете си е с такова в къщи, удобни и безопасни са, намират се и по 70лв.  А кое дете ще е на легло, кое на походно явно зависи от реда на постъпване...  Но си права, гадно е.
Мен ме притеснява нещо друго, което моля да обсъдим на лични. Имате ли усещане, че децата ви се държат различно при двете учителки? Няма да споделям моите впечатления, за да не влияя. Пишете на лични, може и скайп да разменим там  Peace
LSb, успех  Peace Чакаме първи впечатления.

# 137
dobra, знаеш, че моят син не плаче изобщо. Днес обаче, след като му отворихме вратата за да влезе, го посрещна не г-жата, а лелката- тази с тъмната коса до раменете. Другите дечица вече закусваха, а лелката каза на Денис :"Хайде идвай и ти да ядеш!"
Какво беше учудването ми- Денис се обърна към вратата и тръгна да излиза, заплаквайки..............
Та се чудя, дали не си права  newsm78
Искрено се надявам, да е само заблуда- дано да се отнасят добре с децата и двете смени!
Аз искам да споделя и друго- 3 дена взимаме малкия и трите пъти беше разгащен. Парно още нямат- децата се въргалят не само по килима, а и по балатума. В стаята е студено, а най-вероятно няма и едно загащено дете. Аз все питам Денис, кой го загащва, след като е пишкал. Отговорът е :" НИКОЙ!"

# 138
Здравейте,да се включа и аз !Синът ми е в 1 а група при Дикова и Иванова,казва се Илиян,Не мога да изкажа мнение относно обличането,понеже той  сам се облича и се загащва.Ме лично ме притеснява телевизорът и детските дето им пускат,хич не съм съгласна,а и има едно доста палаво момиченце от което вече го е страх!Захапало едно момченце и после тръгнало да бие и Илиян,казах на г-жата и обеща да й обърнат повечко внимание и да кажат на родителите!до тоалетна казва че ходи сама лелката го гледала през прозореца(незнам до колко е така )Относно г-жите едната ми се струва доста разсеяна и неориентирана,дано да греша.Относно водата да ви попитам пият ли вода защото от 3 дни все едно и също колкичество вода си стоив шишето,а Илиян пие доста вода,а там където ги държат шишетатат си мисля че всяко взима това което му падне!

# 139
  • София
Аз си прибрах малкия от яслата и както и очаквах много е плакал. Накрая едната лелка го носила и заспал. Сега в къщи пак е весел,но постоянно върви след мен и не ме изпуска от поглед.  Дано да се адаптира, мисля и другата седмица да го вземам към 12, а после ще преценя дали е готов да остане цял ден. Всички други дечица са по-големи от него, дано се появи някое на нашата възраст.

# 140
Здравейте,
ние пък сме болни Cryот гърло.
Обадиха ми се на обед да ида да я взема и се прибрахме.
Дани да, видяхме се сутринта Grinning
преди малко разбрах от Елица вашия проблем и останах изумена, как ги мислят и как ги правят тези неща, дано да са решили проблема.
Днес я взех в 12 и довършваха обяда на ябълките бяха вече и почнаха едно по едно да ходят да пишкат, разбира се сами, лелята идваше през няколко минути да прибира готовите и да праща други кое както се е загащило така и ние всяка вечер сме разгащени.
За учителките и аз имам различно виждане, но Бобето не ги дели влиза спокойно и при двете.
Деси, за водата не знам, но нашето шише вечер си е празно, тя пие много вода и си иска, вечер си го вземаме сутрин го носим пълно и тя си го познава. Мисля, че те ако не се сещат да пият едва ли някой ги подканя.
Обаче чух, че с една и съща кърпа се бършат няколко нослета, за това и давам малка хавлиена кърпичка да си го бърше сама, но резултата е на лице.
Хайде със здраве.

# 141
Здравейте и от мен!!!:) Майката на Ники - Елица. Приети сме в парва "А"група с Госпожи-Дикова и Иванова. Мен също ме притеснява телевизора ! Дано не ги оставят дълго пред него:( !!!!!

# 142
  • София
Lsb, честит ви първи ден. И аз съм мама на ясленче - тези дни ще пускаме изследванията. Много ми стана жал за душицата, че много е плакал - няма как, предполагам първите дни ще са така всички. Само като си помисля, че ще се даваме и ми се пълнят сълзите - и моята госпожичка сигурно бая ще пореве, защото е като лепната за мен. Колко дечица са и на каква възраст горе-долу? И двете ли ясленски групи функционират вече? Сподели и впечатления от госпожите. И ти ли носи същото, като написаното от Gugalinka - мен лично много ме изненада гърнето - мислех, че ще ползват техни...
Gugalinka, мерси за списъка - може ли два въпроса - каква трябва да е чашката - претенции? Питам, защото ние не можем все още от чашка и си караме с шише или със сламка. А тази непромокаема подложка за леглото - от големите (за цялото легло) или от малките (само за пиш зоната) да е, да знам каква да купувам. И целия багаж най-добре в раничка, нали? А, вода ние ли носим или те?
И всъщност, тези две ясленски групи как са разделени - по възраст ли (набори) или са смесени?
Rebeka Schlesinger, радвам се да те видя и тук и бързо да оздравявате. Цунки на Бобо.
teodopa, вие когато ще се давате и ходи ли до ОДЗ-то?

# 143
Как така ходят сами до тоалетна???
Момиченцата са ниски, как се качват на чинията  ooooh! ooooh! ooooh! Направо ме изумихте. Моето още не говори достатъчно добре и смислено, за да ми разказва такива неща като WC и бърсане на носле с обща кърпа. Затова питах вас  Tired
За лелката имам добри впечатления , мила и внимателна към децата, но защо е 1 за двете смени! Не е ли нормално да са 2 и да се въртят като учителките? ... или не съм в час с правилата? От първия ден до сега тази жена ми изглежда видимо изтощена! В началото - весела, тича, занимава се, обяснява. Сега прилича на сянка от умора.
А кое е детенцето, което хапе?
За водата помолих няколко пъти да и дават, да я водят. Обещаха да обърнат внимание. Но като я взема изпива тонове в къщи, още от колата си иска, което е нетипично. Затова останах с убеждение, че стои жадна там.
Благодаря за отзивите, надявам се да пишете и за други неща, че само тук ми е надеждата  Hug

# 144
Хайде да ви развеселя малко
http://www.youtube.com/watch?v=BnVU-cAYctg
Тук е на 2.6, общо взето в катеренето нямаме грешка, но също не разказваме много, пък как си измисля, вчера каза на баща си, че са били на вън и е играла в пясъка #Crazy
Иначе мисля, че помагат на всеки който не се справя с нещо с тоалетната, с яденето, с преобличането(щото има деца дето могат и сами), но не се престарават щом всички са разгащени.
Роси Hug, успех с постъпването.

# 145
  • София
rossykv, видях само една група, но после може и да ги разделят ,защото днес бяха много малко дечица. За подложките ми казаха да взема от тези еднократните, които ги продават в аптеките. Ние също сме с шише със сламка, надписаха го , но не знам как им предлагат вода- дали по едно и също време на всички,защото те не могат да си кажат. Гърне и ние трябва да занесем. Днес ги бяха наредили в тоалетната надписани.
 Имаше деца, които много малко са плакали и са се заиграли, но бяха по -големи от моето.
Аз оставих половин пакет памперси и една малка раничка с дрехи.
Едната лелка е приспала детето ми на ръце, защото много е плакал. Наобяд са ги нахранили, почти всичко е изял.

# 146
  • София
Браво, че е хапнал. Първи впечатления от госпожите? Подход при оставянето, разпитване за навиците на детето?

# 147
Илиян е много доволен от днешния ден!Изял си е всичко,много е въудушевен от "музикалния салон"Предполагам че говори за физкултурния салон,каза че са пяли песнички!Лошото е че се е напишкал,станало е сутринта до колкото разбрах,обясни ми че искал да пишка,пък госпоожата му казала да изчака малко "И аз мамо тичах,тичах,но се напишках"та му направихме сефтето с мокрите гащи!

# 148
Деска, той физ. салон е и музикален, имат господин който свири на пиано, а те пеят и играят на влакче.
Иначе първия път и аз си помислих, че става въпрос за физ. салон, а не за музикалния.
За пишкането тъпо, не стига, че си казват децата а нямат време да им отворят вратата, аз днес видях как по двама по трима ги пращаха сами в тоалетната,
и още нещо се сещам, че пращаха само момченцата на момиченцата може би ходят след това и им помагат ако има нужда, DOBRA няма да я оставят да се напишка пред тоалетната защото не може сама, ама да се забавят да я  заведат явно може Rolling Eyes

# 149
... DOBRA няма да я оставят да се напишка пред тоалетната защото не може сама, ама да се забавят да я  заведат явно може Rolling Eyes
Ще, ще...  Tired
Само при едната учителка се напишква, но както казах ще си трая да събера впечатления та да не излезе, че съм предубедена.
Моето дете си казва като има зор, може и да стиска, а вече 4 пъти се напикава както казах само при едната. При другата ми я връщат по-чиста, спретната и запасана отколкото аз самата бих успяла в къщи. Мда и настроението е напълно различно.
Баткото в салона днес ги е учил на танци - голяма радост. Моята подскача, показва - кеф и чудо!
И да похваля лелката. Момата се наакала в гащите - това си е наш проблем, не е от градината  Tired Имаме в това отношение много за постигане. Та лелката така перфекто я е почистила, вероятно и измила, че дупето и светеше. Нямаше помен от инцидента. Много е старателна тази жена. Освен това винаги когато може ми дава отчет какво е правило моето дете през деня. На учителките с ченгел им изтеглям па 1 дума. Дано не и писне и да остане. Но разпитах - редно е да са 2 лелки и да се въртят заедно с учителките. Как се издържа 10 ч. работен ден с толкова дечица  ooooh! ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт