Моля за мнения за ПЧМГ

• 254 998
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 165

Аз само едно не мога да разбера в тази тема?!
Хората задават въпроси - да може би тъпи и наивни, да касаещи едно училище, за което вече на по-предните страници уточнихме кои точно деца отиват....
Просто не разбирам, многоуважаемата съфорумка Черна станция като каква взима отношение по тази точно тема!
Детето и очевидно не учи в това презряно и недостойно училище!
Тогава?!
Какъв е смисъла от участието и тук и най-вече от тона и обноските?!
И най-вече докога?
Вече няколко пъти учтиво помолих, ако е възможно тук да пишем по същество! Опитвам се да не виждам и да не обръщам внимание на тона и отношението, но просто става от една страна смешно това непрекъснато плюене срещу вятъра и най-накрая и досега не ми е ясно какво точно и къде ви бърка коментираното тук училище.
Никой не ви агитира да отидете в него!
Но оставете темата на хората, за които то представлява някакъв интерес било от любопитство - било от бегъл интерес, било с по-сериозна цел.
Отново напомням, че ако изобщо в постовете си съм коментирала други конкурентни училища, то винаги е било с уважение и с опит да изчерпя всичко положително от и за тях!
Вече става дразнещо всеки втори пост да съдържа сарказъм и след това завоалирано извинение, че видите ли ама "вие сега що се засягате, само щото ви казах че сте идиоти ли!"

Свикнала съм да не ме четат, но все пак виж това преди да ме кастриш:

Цитат
P.S.  Държа да подчертая, че с горните два постинга не искам да кажа нищо лошо за училището. Явно в ПЧМГ са направили нужната организация да осигурят нормалното (.т.е. реалистично амбициозно) обучение на децата. Сарказмът ми е само спрямо въпроса и прозиращите зад него нереални очаквания.

Нищо лошо не съм писала за училището, нали?

# 166
Чета прекрасно и съвсем умишлено съм цитирала поста ти, който е тенденциозно пренебрежителен и снизходителен.
Момичето няма как да знае и пита съвсем човешки кога и какви нива се покриват в училището! Аз бих питала същото, ако не знам!
Нямаше нужда да иронизираш и нея и училището за пореден път.
И наистина те питам съвсем пряко - какъв е интереса ти към това училище?!

# 167
  • Кори Селести
Предполагам, нямате намерение да допуснете темата да се превърне от информационна в хумористична.

Хубаво е, когато на въпросите отговарят хора с лични впечатления от училището и за предпочитане родители на деца, които го посещават.

Вярвам, че сарказмът не е инструмент на учтивия и ползвотворен диалог, затова призовавам да го задържите за по-подходящи, забавни теми в други подфоруми.

Благодаря за разбирането.

# 168
Чета прекрасно и съвсем умишлено съм цитирала поста ти, който е тенденциозно пренебрежителен и снизходителен.
Момичето няма как да знае и пита съвсем човешки кога и какви нива се покриват в училището! Аз бих питала същото, ако не знам!
Нямаше нужда да иронизираш и нея и училището за пореден път.
И наистина те питам съвсем пряко - какъв е интереса ти към това училище?!

Към училището нямам никакъв интерес. И да, по принцип не смятам, че е добър избор, но то си зависи от целите на конкретния ученик. Но в този пореден път изобщо НЕ СЪМ ИРОНИЗИРАЛА УЧИЛИЩЕТО ПО НИКАКЪВ НАЧИН. Даже го написах специално, за да го прочетат хора, които реагират на писаното от мен като бик на червено.

Ако съм иронизирала някого, то е защото непрекъснато срещам наивни родители, смятащи, че във вълшебното частно училище ще налеят английския в главите на децата и ще им "дадат" сертификат.  И което е още по-лошо, много училища (главно частни) се възползват от тази наивност и манипулират същите тези родители (виж съседната тема "Помощ за сертификатите по английски език"). Е, колкото пъти съм обяснявала кротко, че няма такова животно, толкова пъти никой не му е обърнал внимание. Сега, с малко ирония и малко скандал, може пък повече хора да схванат идеята.  А писах в тази тема, защото тук видях куриозния въпрос, не заради ПЧМГ.

П.П. Нямам лични впечатления от училището, но имам такива от изпитите за сертификати на Кембридж. И смея да кажа, че в училището не се покриват сертификати. ПЧМГ, както и всяко друго училище или школа, само подготвя за явяване на изпит за сертификат. А на изпита си е според човека - едно дете ще вземе С2, друго може и В1 да не вземе.

# 169
  • Кори Селести
Черна станция написахте мнението си наистина ясно и разбираемо за всички.

Благодаря Ви, за това че ще предоставите възможност на хората с лични впечатления от точно това училище да отговарят на тези, които се интересуват точно от него.

# 170

П.П. Нямам лични впечатления от училището, но имам такива от изпитите за сертификати на Кембридж. И смея да кажа, че в училището не се покриват сертификати. ПЧМГ, както и всяко друго училище или школа, само подготвя за явяване на изпит за сертификат. А на изпита си е според човека - едно дете ще вземе С2, друго може и В1 да не вземе.

По горното няма две мнения. Подготовката се води от училището, а се явяват децата, които искат и са им важни съответните сертификати.
Само за протокола, от миналогодишния тест от явили се 7 деца - 6 са покрили нивото с оценка "А" и едно с оценка "С", но както каза и преподавателката - не е подходило сериозно към подготовката - за да сме още по-конкретни, оценките от училищните пробни изпити са малко по-ниски от тези от ВО.
Не смятам, че има наивни родители, които смятат че щом си плащаш знанията с вълшебна пръчка ще се влеят в главиците на децата им. На предната страница в свой пост лично аз съм акцентирала точно на този елемент от обучението. И съм дала примери.
Тези времена одавна са отминали и наплива към частните училища напоследък е именно от родители, които държат децата им да получат знания, а не оценки.
Поне в училището, което коментираме в темата съм се убедила, че това е точно така. Синът ми е получавал добри оценки, тогава когато си е сядал на з***ка и е учил, както и е получавал множество 2-ки, когато се е опитвал "да мине метър".
Също така друго показателно, което исках да споделя от личен опит е, че оценките от последните пробни изпити се доближиха доста до оценките от ВО, а още по-конкретно оценките от пробните изпити бяха малко по-ниски от тези, които учениците показаха на ВО.

# 171
Чакай малко Лени. Пак казвам - за училището не съм казала нищо.  Всичко почна с въпрос:
Цитат
Моля за информация относно нивото по английски - децата, завършващи седми клас какво ниво постигат по европейската езикова рамка - В1, В2, С1, С2 или евентуално по кой точно учебник учат

Доколкото съм запозната с нормите на българския език, то "децата, завършващи седми клас" означава всички деца от випуска, нали?

Ти пък говориш за 7 деца, взели сертификат (не казваш какъв, предполагам САЕ). Поздравления за труда на децата. Но тези седем деца "всички" ли са? И изобщо какъв процент от целия випуск са?

Значи коректният отговор на първоначалния въпрос би бил:
" Към 10% от децата в 11 клас взимат сертификат".
И толкоз. За какво е целият този шум? А то, като те чета оставам с впечатлението, че защитаваш тезата, че всички деца от ПЧМГ получават подготовка на ниво САЕ.

П.П. Разбрах, че и отбор от шестокласници от ПЧМГ отново ще защитава честта на българските математичета на неофициалното световно първенство за малки ученици (за съответната възраст) в Хонг-Конг. Искрено им желая да се върнат с медали Praynig

# 172
Сегашните седмокласници учат по системата Upstream.
За първият сертификат обичайно се явяват след 8-ми клас, до към 12-ти клас обичайно минават на С1. Досегашните ученици имат много добри постижения. Преподавателите са добри и работят усилено по езика. Напредъка на децата е видим.

Недоумявам наистина каква е целта ти!
Но ето какво съм писала!
Не съм упоменавала 7-ми, а 8-ми клас.
Всички изпити за сертификат са пожелание на децата и ( или ) родителите, училището просто предоставя възможността на децата да се готвят и да покрият изискванията на форматите на изпита.
Писах вече кой е учебника по който завършиха 7-ми клас, но не зная дали догодина ще се работи по същата система.
Смятам, че съм дала отговор на всички въпроси - ясно и коректно.
Не става въпрос за 10 % деца, тъй като досегашните паралелки са малки - тоест от общо 10-12 деца в паралелка 7 са се явили и 7 са издържали, от които 6 с отлична оценка - това ако са 10 % - очевидно не разбирам и от математика, но надали някой ще се изненада ... все пак знаещия в темата очевидно не съм аз.
Синът ми учи там вече 3 години и имам все пак някаква яснота в това, кое как се случва. Очевидно темата стана отново поредното мерене на ... нещо си.... затова ще помоля след като нямаме решение, който има някакви питания с удоволствие ще отговоря на ЛС. Досега няма човек, на който не съм писала, но наистина става смешно да се надприказваме тук.
За СМГ разбрах, че си наясно защото имаш познати там, сега вече ще имаш информация и от първа ръка, може би имаш познати и в ПЧМГ - защото и тук се изказваш като последна инстанция...
Дано хората търсещи тук отговори на въпросите си се справят с безмислената говорилня и си отсеят нужното.
Желая успех на всички  Peace

# 173
ОК, пиша за последно.
Не съм казала, че ТИ си упоменавала 7 клас. Питането за това какъв сертификат получават децата (всички) след 7 клас беше началото на цялата полемика. Даже го копирах като цитат, за който е забравил.
За самото училище не съм казвала нищо лошо.

# 174
  • Кори Селести

Благодаря!

# 175
Езиковата подготовка в ПЧМГ е сериозно застъпена с допълнителни часове и консултации. Моят син от малък е на курсове в Британски съвет и по негови думи наученото в училище му помага и улеснява в подготовката за тестовете там. Не така стояха нещата до 4 клас - това твърди детето и аз му вярвам напълно.
Ще се радвам ако  мога да съм полезна на четящите и пишещи майки ....

Последна редакция: чт, 16 юни 2011, 09:19 от Reza

# 176
  • София
Благодаря за отговорите относно английския. Така или иначе записах дъщеря си в училището, но исках да съм наясно дали да продължи да посещава отделна школа, където в края на пети клас е с ниво В1 или подготовката в ПЧМГ ще е достатъчна, за да може да речем в края на седми клас да покрие В2.
Моля за отзиви от бъдещите шестокласници там относно класните ръководители на двете паралелки (в случай, че ни дадат възможност да избираме)

# 177
Привет! Поздравления за избора! Мисля, че би било по-добре да продължи със заниманията в школата, която посещавате , защото се получава естествено надграждане и допълване...Моят син не е прекъсвал часовете си в BC.  
И двете класни на 5 кл. са прекрасни учителки - с авторитет сред съсловието / лектори и автори на учебници и помагала по ЧП и БЕЛ/ и обичани от децата ,така че в която и паралелка да сте , изборът ще е правилен.

# 178
Привет! Може ли повече информация за учителите , които ще поемат сега 5ти клас
И двете класни на 5 кл. са прекрасни учителки - с авторитет сред съсловието / лектори и автори на учебници и помагала по ЧП и БЕЛ/ и обичани от децата ,така че в която и паралелка да сте , изборът ще е правилен.
Това е мнение за учителките, които тази година са преподавали 5ти, или ще преподават 5ти наесен? И ако имате информация за това, кой води математика в 5ти.....изобщо всякаква информация ще ми е от полза, че сме изправени пред много труден избор - до ден-два окончателно трябва да решим къде да се запишем  newsm78
А и относно заплащането - относно  допълнителни неща за плащане, освен таксата за обучение ( за транспорта е ясно, пише го на сайта) - имам предвид храна, униформи, екскурзии, участие в състезания....някакви ориентировъчни суми, ако може.
И към родителите на ученици , учещи в ПЧМГ : бихте ли избрали ПЧМГ пред СМГ? (въпросът не е провокативен, а реален Rolling Eyes). Пишете ми на лични, ако съм задала някакъв неудобен въпрос  Praynig

# 179
....И ако имате информация за това, кой води математика в 5ти.....изобщо всякаква информация ще ми е от полза, че сме изправени пред много труден избор - до ден-два окончателно трябва да решим къде да се запишем  newsm78
Успех с избора  Peace
Доколкото съм запозната г-жа Алашка ще води математиката, а часовете по СИП се разпределят при г-н Николов и г-н Симеонов ( като Симеонов обичайно води по-големите деца - 6-ти и 7-ми клас, но не съм на 100% сигурна)

А и относно заплащането - относно  допълнителни неща за плащане, освен таксата за обучение ( за транспорта е ясно, пише го на сайта) - имам предвид храна, униформи, екскурзии, участие в състезания....някакви ориентировъчни суми, ако може.
Предполагам, че става дума за дете в началния курс, тъй като големите са на половин ден и при тях няма храна и допълнителни занимания ( освен консултациите - които са безплатни) и разни свободно избираеми занимания като спорт и допълнителни занимания по езици, които вече са по желание и се плащат веднъж на срок. За малките всички занимания със спорт, изкуство и храната влизат в таксата. Транспорта си го плащаш ти, ако желаеш да го ползваш. Униформите се поръчват на специална фирма -дават ти координатите - отиваш с детето, пробваш, капарираш и при предаването на дрехите доплащаш. Екскурзиите не са особено чести 1-2 пъти в годината и не са задължителни, естествено се заплащат. Състезанията са чести - в София се заплащат символични такси за участи, в провинцията зависи как участва детето.
И към родителите на ученици , учещи в ПЧМГ : бихте ли избрали ПЧМГ пред СМГ? (въпросът не е провокативен, а реален Rolling Eyes). Пишете ми на лични, ако съм задала някакъв неудобен въпрос  Praynig
На този въпрос си отговорих преди 4 години за себе си и за сина си. Сега големият ми син ще е там 8-ми клас, а средния 4-ти. Нямам какво да кажа повече по темата  Wink

Ако имаш допълнителни питанки - питай  Peace
И още веднъж късмет с избора Peace

Общи условия

Активация на акаунт