Моля за мнения за ПЧМГ

• 255 013
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София
Здравейте,

Дъщеря ми тази година е приета в пети клас в ПЧМГ и бих искала да ви помоля за информация какво да подготвя преди първия учебен ден. Закупихме базова униформа, но се притеснявам, че се дърпа за някои подробности като долнище на анцуг например. Това дали ще е проблем? Какви тетрадки да купя, учителите имат ли някакви изисквания?
Всеки ден преглеждам сайта за информация за родителска среща, но не се споменава такава, кога мога да очаквам? Страх ме е, че ще пропусна нещо важно, а и баща ѝ я записа в училището, дали не е пропуснал нещо...  Thinking

# 1 021
За анцуга няма проблем, могат да ходят с всякакъв. Списък с видовете тетрадки ще Ви изпратят по емайла. Родителската за  5 клас обикновено е на първият учебен ден 15ти.

# 1 022
  • Sofia
Вадя темата от "нафталина"със следния въпрос:

Ако детето учи от 5 до 7ми клас в ПЧМГ, след 7ми клас автоматично ли продължава да е  техен ученик ,или задължително се явява на изпит за прием?

# 1 023
  • София
И аз с молба за по-актуална информация за ПЧМГ.
Има ли някаква информация кои преподаватели ще поемат новите петокласници? Как ще бъдат сформирани паралелките? Кой деца могат да посещават школата по математика и кои преподаватели ще я водят?
Моля, споделете впечатления.

# 1 024
  • София
Вадя темата от "нафталина"със следния въпрос:

Ако детето учи от 5 до 7ми клас в ПЧМГ, след 7ми клас автоматично ли продължава да е  техен ученик ,или задължително се явява на изпит за прием?

Не продължават автоматично, трябва да се явят на изпит и да бъдат класирани.

И аз с молба за по-актуална информация за ПЧМГ.
Има ли някаква информация кои преподаватели ще поемат новите петокласници? Как ще бъдат сформирани паралелките? Кой деца могат да посещават школата по математика и кои преподаватели ще я водят?
Моля, споделете впечатления.

Официална информация ще има най-рано лятото. Предполагам, обаче, ще са преподавателите, които в момента водят 7 клас - г-н Златилов и г-жа Стоянова.
Паралелките се формират по ниво на владеене на Англ. език.
Школата могат да посещават всички деца, но след няколко занятия се прави контролно и се определят децата, които да продължат. При нас  (6 клас) школата е от 23 - 24 деца - и това реално беше бройката на желаещите деца, след около 1 месец школа. Школата се води от един от преподавателите на випуска.

И аз и детето сме много, много доволни. Нито за миг не сме съжалили, че предпочетохме ПЧМГ. По всички предмети се учи много сериозно, изискванията са много високи, децата участват в много и различни проекти.

# 1 025
  • София
  А аз моля за впечатления от гимназиален курс!  bouquet Знам, че нямат още завършил випуск зрелостници (или поне сегашните 9-класници са първият по-голям випуск), но предполагам, че имате някакви наблюдения. Какво е нивото на обучение по математика? А по другите предмети и езиците? Какви са преподавателите? Видях, че включват и информатика-тя как се преподава? Въобще заслужава ли си да се предпочете пред "елитните" държавни гимназии, ако хипотетично приемем, че има право на избор.  Grinning

# 1 026
  • Sofia
...
...
Благодаря за отговора...до там да я докараме,ама не ми се струва справедливо  Crossing Arms

# 1 027
...
...
Благодаря за отговора...до там да я докараме,ама не ми се струва справедливо  Crossing Arms
Защо? И в СМГ се кандидатства на общо основание след седми клас. Старите ученици нямат никакво предимство и там, както и в останалите МГ и ПМГ. Вярно, че са общински, а не частни училища.

# 1 028
  • Sofia
Защо? И в СМГ се кандидатства на общо основание след седми клас. Старите ученици нямат никакво предимство и там, както и в останалите МГ и ПМГ. Вярно, че са общински, а не частни училища.
Може да предложат някакво предимство на техните ученици- задължителен успех,например...
Определено това ме замисля дали да не спестим кандидатстването след 4ти клас,като така или иначе ще има такова след 7-ми  newsm78.

# 1 029
Има ли вече яснота кои учители по мат ще преподават на бъдещите петокласници?

# 1 030
  • София
Аз се интересувам и от учителите по български и английски език, които ще поемат петокласниците. Ще чакам с нетърпение и отзиви от предстоящото НВО в седми клас. Чувам, че все пак доста от децата ходят и на допълнителни частни уроци по математика и БЕЛ, а ми се струва, че не би трябвало Thinking Вярно ли е по вашите впечатления това инфо?

# 1 031
  • София
От нашия клас не съм чула някой да ходи на математика, освен тези, които ходеха при Симеонов за подготовка за колежа. По български някои от децата посещават допълнителните часове в у-щето. Скоро ще се разбере какъв е ефекта от всичко това Simple Smile
Класната на моето дете - г-жа Светлана Лазарова, при запитване от страна на родител след родителската ни среща, каза, че ще поеме 5 клас догодина по БЕЛ. Надявам се училището да обнови сайта си и да внесе яснота по въпросите за учителите.

# 1 032
  • столицата
Знам,че се препоръчва за 7 клас допълнителни курсове по БЕЛ.

# 1 033
Знам,че се препоръчва за 7 клас допълнителни курсове по БЕЛ.

Подобни мнения звучат тъпо, а и в същината си са тъпи. Simple Smile
Знаеш?
Обясни - откъде знаеш, какво визираш под знание - чувала си някой в автобуса да го споменава? Или детето ти учи в училището и е споменало, че трябват курсове?
Кой го препоръчва - учителя по БЕЛ, директора на училището, някоя мама или пазачът?

Не словоблудствай с думичката знам - за да си полезна - бъди детайлна.

На практика - да, повечето деца посещават допълнителен курс по български. Голяма част - вътрешен, организиран от ПЧМГ, което спестява много нерви и логистика.
Защо го посещават - определено не защото е необходимо. Часовете, включени в програмата са достатъчни за усвояване на материала.
Но е модерно и има много мами, които Знаят.

Последна редакция: пт, 06 май 2016, 01:00 от kodbg

# 1 034
  • София
Чувам, че все пак доста от децата ходят и на допълнителни частни уроци по математика и БЕЛ, а ми се струва, че не би трябвало Thinking Вярно ли е по вашите впечатления това инфо?

На последната родителска среща на шестокласниците, преподавателите специално ни помолиха да не записваме децата на школи и уроци. Обясниха , че часовете за подготовка за НВО са добре разпределени и достатъчни, и че ако децата работят в час и пишат домашни ще са отлично подготвени.
Училището организира и школа по БЕЛ за 7 клас, където желаещите деца могат да се запишат.
Доколкото знам има деца, които посещават организирани курсове за кандидатстване в АК, но няма представа дали това е масово или просто единици.

Нито един от съучениците на детето ми не посещава частни уроци и курсове на този етап, а и от разговорите ми с някои родители оставам с впечетлението, че повечето не възнамеряват да записват децата си.
Аз лично все още не съм решила дали да запиша детето на школата по БЕЛ, към училището, но със сигурност няма да ходи на допълнителни уроци по Математика.

Общи условия

Активация на акаунт