Моля за мнения за ПЧМГ

• 255 028
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 1 035
Да, към края на шести клас ни се препоръча курса по БЕЛ, организиран в училището. Но това съвсем не е задължително. Ако детето е съвестно, труди се и си учи през годината, има системни и трайни знания, може и да няма смисъл. Всеки си знае детето. Наистина много родители в паниката записват децата си на уроци и курсове в школи, но това само им отнема от времето, което в седми клас и без това не стига. Пропуските и неглижирането на самоподготовката не се попълват с ходене на школи.  Оптимален вариант за мен да се работи с детето през годината вкъщи, особено с тези, на които не се удава писането на преразкази и тези. А не като при нас - в последния момент. Лошото е, че цяла година вървяха доста назад с материала по литература. Поне с едно, две произведения, което е съществена пречка да се сверява часовника с пробни изпити, организирани от разни школи. Препоръчвам и да се търсят примерни тестове за работа през годината, съобразени с етапите на преподаване. Често всичките тестове, публикувани от някои издателства включват целия материал, и на практика могат да се използват чак накрая.  Не правете и като нас грешката да платите абонамент за онлайн тестовете на Регалия. Освен че са на целия материал, са и само с по 16 въпроса. Така от всичките запаси с тестове, полезни ни бяха единствено тези, препоръчани и от училището - на Веди. И да допълня - моето дете е далеч от отлично подготвено. При това посещаваше допълнителната школа на ПЧМГ. Но проблемът си е само у него. И у мен, че го констатирам толкова късно.   

Последна редакция: пт, 06 май 2016, 18:22 от Делфин

# 1 036
Здравейте,

Вълнува ме организацията на живот в ПЧМГ извън учебната програма за 5-7 клас. На сайта на училището има доста информация, но ми се иска да разбера реално какво се прави по мненията на родители с опит.

По-конкретно:
1. Какви и колко често има спортни тренировки и къде се провеждат?
2. Какви и колко често има кръжоци (по точни науки и хуманитарни дисциплини)?
3. Какви и колко често има занимания по програмиране, роботика и други технически дисциплини?
4. Как са организирани тези занимания (директно след училище, през уикендите, т.н.)?
5. Организират ли се посещения на музеи, екскурзии?
6. Организрират ли се зелени и ски училища?
7. Има ли инициативи, в които участват деца от целия випуск или училище?

Предварително благодаря за мненията и коментарите!

# 1 037
  • София
Ще се опитам да отговоря това, което аз знам:

1. Има футбол, баскетбол, тенис на маса и фехтовка. Заниманията се провеждат в училището във физкултурния салон, непосредствено след часовете, т.е. от 14 часа, мисля са по веднъж седмично, заплащат се.
2. Има школа по математика, математическа лингвистика, в 7 клас химия, астрономия, пак в 7 клас - допълнителни часове по български, отделно за писане на есе и за подготовка за задачите в колежа. Първите три са безплатни. Провеждат се веднъж седмично.
3. Роботика няма, за информатиката да каже някой с опит, понеже детето ми не се вълнува и тази информация не я помня.
4. Всичко се организира след часовете, през уикенда няма никакви занимания, единствено за информатиката не зная.
5. За трите години май само на театър са ходили организирано, но понеже това зависи от класните ръководители, може другите класове да са ходили по музеи. Екскурзии има организирани през ваканциите винаги, вкл и езикови ваканции в чужбина и лагера по астрономия. През учебно време няма екскурзии.
6.За ски - не знам, зелени има през пролетната ваканция.
7. Да, има. Може да разгледате страницата на у-щето във фб. Там качват снимки и по тях може да се ориентирате как върви училищния живот.

# 1 038
Благодаря, EliG

# 1 039
Знам,че се препоръчва за 7 клас допълнителни курсове по БЕЛ.

Подобни мнения звучат тъпо, а и в същината си са тъпи. Simple Smile
Знаеш?
Обясни - откъде знаеш, какво визираш под знание - чувала си някой в автобуса да го споменава? Или детето ти учи в училището и е споменало, че трябват курсове?
Кой го препоръчва - учителя по БЕЛ, директора на училището, някоя мама или пазачът?

Не словоблудствай с думичката знам - за да си полезна - бъди детайлна.

На практика - да, повечето деца посещават допълнителен курс по български. Голяма част - вътрешен, организиран от ПЧМГ, което спестява много нерви и логистика.
Защо го посещават - определено не защото е необходимо. Часовете, включени в програмата са достатъчни за усвояване на материала.
Но е модерно и има много мами, които Знаят.

Трябва на всички избрали ПЧМГ да е ясно едно нещо  преди да запишат децата си в ПЧМГ!
 В седми клас ви пишат нарочно 5 по мат и 5 БЕЛ ( напр. при две 6 и две петици , резултата е 5 по преценка на учителя:) без да се изпитва допълнително ). Така като резултат получавате , както е в моя случай, вместо бал 32 , 30. По този начин ви принуждават  да останете в 8 клас в ПЧМГ, тъй като те не могат да съберат и една паралелка за 8 клас. Това става с подкрепата и знанието на директора на училището г-жа Влъчкова. Всяко дете ходи на уроци по мат и БЕЛ, не защото е модерно , а защото не могат да ви подготвят адекватно в ПЧМГ !  
 Наистина съжалявам , че се подведох по резултатите, с които парадират ПЧМГ всяка година след НВО!  Решението е ваше родители!  Към днешна дата аз отчитам моето решение , което взех преди три години -  да запиша детето си в ПЧМГ , като огромна грешка , но го осъзнах чак сега в 7 клас .  ! Успех на всички деца !

Последна редакция: нд, 12 юни 2016, 17:41 от mitina

# 1 040
  • София
Моето дете НЕ посещаваше никакви допълнителни школи и уроци, дори и тези които се организират от самото ПЧМГ. За мое собствено успокоение я бях записала на една школа, но успя да отиде 2-3 пъти за първите 2 месеца и се отказа. Оценките, които изкара на НВО и бяха достатъчни за всяко училище, включително немската паралелка на СМГ и 1 НЕГ. Категорично смятам, че това се дължи, както на самото дете, така и на преподавателите и в ПЧМГ! Учителите, на които ние попаднахме там, бяха едни от най-добрите в София по тези предмети и това не е субективно.
А иначе, бал 32 означава 5-ци на НВО, което по-скоро кореспондира с годишните оценки...

# 1 041
  • София
mitina, да разбирам ли, че детето има 6 на класното по БЕЛ и над 5.50 на  матурата, но ще му оставят 5 за годината?
И 6 на класното по математика, над 5.50 на матурата по математика и над 5 на директорското контролно, но ще получи 5 за годината? И няма никакви по-ниски от 5 оценки през годината по двата предмета?

Да се върна на оценките по БЕЛ - втория срок децата имаха наизуст "Заточеници", "Неразделни" и "Опълченците на Шипка", като на всяко едно от стихотворенията всички деца получават оценка. Който не го е научил не получава двойка в бележника, а следващ шанс да го научи. Целия ни клас има шестици на тези стихотворения. След това слагаме оценката от класното, и от поне два теста. Това прави поне 6 оценки, които би следвало да има всяко дете.
Пиша поне, тъй като моето дете отсъства почти три седмици, и може да е изпуснало нещо.

За паралелката - след отворените врати установих, че има достатъчно деца с бал за 1 НЕГ и СМГ, които искат да останат.
Иначе се присъединявам към пожеланията за успех на децата!

За подготовката споделям написаното от Mryn, само дето не сме ходили на външна школа.

# 1 042
  • София
Ели, то и ние реално не сме ходили, отиде 2 или 3 пъти и реши, че няма нито смисъл, нито време да ходи...

# 1 043
mitina, винаги има мрънкащи, недоволни родители, убедени, че след като плащат за образование трябва да получават това, което искат, а не това, което заслужават.
За съжаление, освен липса на достоверност има и липса на оригиналност...

# 1 044
  • Sofia
Що така няма разнообразни мнения за ПЧМГ?  newsm78
Наумила съм си моят син да учи там, не мога да се обоснова много категорично защо,обаче  Thinking.
Днес беше на приемния изпит,утре ще видим резултатите, за прием след 4ти клас.
Имам забележки към обслужването на клиентите-родители в административния отдел и определено ще си имат грижи с мен, ако детето ми учи там.
Впечатляващи са им резултатите от матурите...но на нас това не ни е някаква цел- да впечатляваме хората.  newsm78 Но пък,явно, на учителите е. Ще видим....
В петък бяхме на "отворените врати".Много любезни ученици ни разходиха из училището, разказаха ни някои неща  Hug. Противоречиви и оскъдни са мненията за това училище  newsm78

# 1 045
Не знам какъв е случаят на mitina, но избора на ПЧМГ преди 3-години беше изключително правилен за нас. И по математика и по БЕЛ преподавателите са чудесни и въобще не-мога да си представя, че ще пишат на някого 5-ци за да остане в ПЧМГ. Въпреки , че ще отидем в друго училище в 8-клас и аз и детето ще запазим отлични спомени за коректността та всички преподаватели.

# 1 046
  • София
Днес ли трябва да излязат резултатите от приемния изпит вчера? Чух за едно дете, чийто родители знаели точната оценка от изпита още снощи и се питам как точно са я разбрали при условие че няма резултати а има и задачи за разписване (тоест не е до проверка вкъщи за верни отговори).. newsm78

# 1 047
  • Sofia
Днес ли трябва да излязат резултатите от приемния изпит вчера? Чух за едно дете, чийто родители знаели точната оценка от изпита още снощи и се питам как точно са я разбрали при условие че няма резултати а има и задачи за разписване (тоест не е до проверка вкъщи за верни отговори).. newsm78
Днес да,поне така са им казали вчера на децата  Peace. Проверявам през 30 минути,но все още няма публикувани резултати.
По повод, че някой може да си изчисли оценката-възможно е  Peace. Като се решат задачите и се пресметнат точките, но пък чак съвсем точната оценка да знаят newsm78. Ако проверяващите познават детето и са му я казали....абееееее, всичко може да се допусне като вариант  Thinking.

# 1 048
# 1 049
Здравейте, има ли родители на деца, които са приети в 1ви клас в Питагор  за 2016/2017?

Общи условия

Активация на акаунт