Моля за мнения за ПЧМГ

• 255 023
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 1 050
Здравейте, има ли родители на деца, които са приети в 1ви клас в Питагор  за 2016/2017?

Има  Grinning

# 1 051
  • Sofia
Честито на отличниците!!!
Малко над 5 е моят...пак ще ходи,то се знае,ама... Колко деца приемат в 5ти клас? Пише 3 паралелки, ама по колко са в клас?  newsm78

# 1 052
Преди 2 години бяха по 24 деца в клас

# 1 053
  • Sofia
Преди 2 години бяха по 24 деца в клас
Благодаря за отговора, и аз имам спомен да съм чула/чела някъде,че приемат 70 деца. Но така или иначе, оценка около 5.50, най-малко си трябва, сякаш,за да се влезе в бройката.

# 1 054
Здравейте!

Някой има ли информация колко деца , учещи в "Питагор" са приети на вътрешния им изпит на 15 май, и съответно колко места са останали за децата, които кандидатстват, учещи в друго училище? /интересувам се за приема след 4 клас в ПЧМГ/

# 1 055
  • Sofia
Здравейте!
Някой има ли информация колко деца , учещи в "Питагор" са приети на вътрешния им изпит на 15 май, и съответно колко места са останали за децата, които кандидатстват, учещи в друго училище? /интересувам се за приема след 4 клас в ПЧМГ/
newsm78, поправете ме, ако съм се заблудила, но в сайта на ПЧМГ пише, че обявяват прием за 3 НОВИ паралелки. Т.е. около 70 деца, всички явили се на приемен изпит.И "Питагор" след 4-ти клас ПЧМГ ли са? Т.е. едно и също ли е?
Цитирам от сайта условията за прием след 5ти клас:

Скрит текст:
Условия за прием в  Първа Частна Математическа Гимназия - 5 клас

За учебната 2016/2017 година ПЧМГ обявява прием на:

Три паралелки в 5 клас

Кандидатстването в Първа Частна Математическа Гимназия за учебната 2016/2017 година ще се извърши след полагане на изпит по математика.

Приемните изпити ще се проведат на следните дати:

12.06.2016 г. от 10:00 часа;
    26.06.2016 г. от 10:00 часа;
    03.07.2016 г. от 10:00 часа.

За участие в класирането се взима най-високата получена оценка от ученика.

Необходими документи:

Удостоверение за успешно завършен предходен клас с минимален успех Мн. добър 5.00;
Копие от акта за раждане;
Удостоверение за преместване.

# 1 056
  • София
Питагор е начално училище,  ПЧМГ обхваща периода 5-12 клас. В този смисъл и трите паралелки са нови за ПЧМГ. Друг е въпросът колко деца от Питагор вече са приети, респ. колко свободни места от тези ок.70 остават свободни за външни деца. Вероятно поне 50-55 места би трябвало да има, като оценка от приемния изпит около 5.20-5.30 може би ще стигне.

# 1 057
  • София
newsm78, поправете ме, ако съм се заблудила, но в сайта на ПЧМГ пише, че обявяват прием за 3 НОВИ паралелки. Т.е. около 70 деца, всички явили се на приемен изпит.И "Питагор" след 4-ти клас ПЧМГ ли са? Т.е. едно и също ли е?
Цитирам от сайта условията за прием след 5ти клас:

Скрит текст:
Условия за прием в  Първа Частна Математическа Гимназия - 5 клас

За учебната 2016/2017 година ПЧМГ обявява прием на:

Три паралелки в 5 клас

Кандидатстването в Първа Частна Математическа Гимназия за учебната 2016/2017 година ще се извърши след полагане на изпит по математика.

Приемните изпити ще се проведат на следните дати:

12.06.2016 г. от 10:00 часа;
    26.06.2016 г. от 10:00 часа;
    03.07.2016 г. от 10:00 часа.

За участие в класирането се взима най-високата получена оценка от ученика.

Необходими документи:

Удостоверение за успешно завършен предходен клас с минимален успех Мн. добър 5.00;
Копие от акта за раждане;
Удостоверение за преместване.
ПЧМГ и Питагор са две отделни училища. Едното обучава деца от 5 до 12 клас, а другото само до 4 вкл.
Децата от Питагор държат същите изпити, както останалите кандидати и участват в общото класиране. Те нямат предимство при приема, освен разбира се добрата и специална подготовка, която получават.

Такова бяха условията преди 2 години, когато детето ми кандидатства, такива бяха и миналата. За тази не съм чула да има промяна.

Prizma, писали сме заедно

# 1 058
Моят син не кандидатства тази година, защото ще бъде 3 клас, но си направих труда да прехвърля резултатите в ексел, и да направя сметка с какъв резултат от изпита ще приемат тази година . Ако приемат 70 деца и се приеме, че всички деца, които кандидатстват се запишат ( което е малко вероятно , защото много деца с отлични оценки , ще се запишат в СМГ), ще приемат всички над 5,00 ( даже единично бройки и под 5,00) . Аз не съм запозната , само изпита ли влиза в балообразуването, просто ми беше любопитно какво е нивото. До колкото разбирам има още два изпита, та някой от децата ще  си повишат оценките. Надявам се да съм билка полезна.
Аз  ще помоля за информация на майките, чийто деца кандидатстват и в СМГ и ПЧМГ, да ми кажат дали има голяма разлика в трудността на задачите и въобще имат ли общо като вид , защото знам , че в СМГ са малко по-особени  и е трудно на дете не посещавало техните курсове да ги реши. Вашите деца посещавали ли са курсовете в ПЧМГ  и какви материали са използвали за подготовка.
Извинявам се ако мястото на въпроса ми е не е подходящо.

# 1 059
Къде изчезна последното мнение в което се казваше, че изпита на децата от Питагор след 4клас е бил с по-лесни задачи от този на външните деца? И в който се казваше, че те имат преимущество защото ако на 15.05 са се провалили могат да се явят още 3 пъти, докато външните деца имат само 3 опции.

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 19:53 от Анонимен

# 1 060
  • Sofia
Ако приемат 70 деца и се приеме, че всички деца, които кандидатстват се запишат ( което е малко вероятно , защото много деца с отлични оценки , ще се запишат в СМГ), ще приемат всички над 5,00 ( даже единично бройки и под 5,00) . Аз не съм запозната , само изпита ли влиза в балообразуването, просто ми беше любопитно какво е нивото. До колкото разбирам има още два изпита, та някой от децата ще  си повишат оценките.
Не вярвам резултат 5 да е достатъчен за приема  newsm78. На следващите две дати ще се явят и нови деца,предполагам, а някои от вече явилите се, може да си повишат резултата.
Моят син ходи на подготвителни курсове в ЧПМГ, а негов приятел в СМГ. Различни са видовете задачи. Последно в подготовката  за ПЧМГ, преподавателката им включи и задачи от "Тестове за таланти", по които се готвят кандидатите за СМГ. Иначе има един сборник-бял, който се купува от канцеларията на ПЧМГ и е издаден от техните математици  Peace

# 1 061
Да, трите изпита дават възможност на много от децата да си  повишат оценките , но някой може и да ги понижат ще се види, нямам наблюдения от предходни години . Ще видим, определено обаче идеята да има няколко дати ми харесва , така отпада фактора точно в деня на изпита да не си в кондиция например и да се решава съдбата ти от един единствен ден.

# 1 062
  • София
  Мога да кажа за задачите преди 2 години.
  Като цяло изпитът в ПЧМГ беше малко по-лесен. Самите задачи и на двете места бяха с умерена трудност, но форматът в СМГ беше по-тежък. Там времето беше малко и трябваше да се работи много бързо-без време за мислене или за чернови. Докато в ПЧМГ времето беше повече от достатъчно. Трудни или специфични задачи не е имало никъде, много по-лесни бяха от задачите по състезания.
  Сега може да е различно, не съм следила форматите. Успех на децата!

# 1 063
  • София
Подкрепям напълно написаното от aunt Ogg, това са и моите наблюдения от преди 3 години. Така или иначе тези, които бяха първи на единия изпит , бяха и на другия. Успех на всички деца!

За който се интересува от кандидатстването след 7 клас - третата дата за изпит вече не фигурира на сайта като възможност. И записването е изтеглено като краен срок за края на юни.

# 1 064
  • София
За който се интересува от кандидатстването след 7 клас - третата дата за изпит вече не фигурира на сайта като възможност. И записването е изтеглено като краен срок за края на юни.

А какво представлява изпитът след 7 клас? Дали качват някъде задачите?

Общи условия

Активация на акаунт