Моля за мнения за ПЧМГ

• 255 017
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 1 065
  • София
aunt Ogg, като задачите от матурата, но малко по-сложни. Не знам да ги качват някъде.

# 1 066
  • София
  Като първи или втори модул?  Grinning В смисъл дали са за описване, тест или и двете? И как е откъм време-достатъчно ли е или по-бързичко трябва да се работи?

# 1 067
  • София
И двата модула - тест и задачи за разписване. Като учителите са много прецизни при оценяване на описателните задачи. За времето не мога да преценя, като цяло матурата си е вид състезание

# 1 068
  • София
  Благодаря, Ели.  bouquet

# 1 069
  • Sofia
Някой може ли да ми изпрати задачите от пробните изпити в ПЧМГ през 2016г? Имейлът ми е iliana_iv@abv.bg Благодаря предварително!

# 1 070
  • София
Току що от канцеларията ми казаха, че паралелките са по 21-22 деца, значи към 65-66 деца горе долу ще приемат в 5 клас.

# 1 071
Току що от канцеларията ми казаха, че паралелките са по 21-22 деца, значи към 65-66 деца горе долу ще приемат в 5 клас.
Проблемът е, че не знаем колко деца са миналия вътрешния изпит от Питагор за ПЧМГ Sad

# 1 072
Миналата година са включили до 102-рото дете поред на второ класиране. Оценка 5.20.

# 1 073
Проблемът е, че не знаем колко деца са миналия вътрешния изпит от Питагор за ПЧМГ Sad

Доколкото знам изпита е един за всички. Децата от Питагор канидатстват наравно с другите деца.

# 1 074

Доколкото знам изпита е един за всички. Децата от Питагор канидатстват наравно с другите деца.

Не, не е вярно. Изпита на тези от Питагор е бил на 15.05. Както написа една потребителка и после си изтри поста. Написа и други неща за разликите в трудността.  Wink И за предимството да се явят още 3 пъти, ако не са успели на вътрешния изпит. За разлика от външните деца.

# 1 075

Не, не е вярно. Изпита на тези от Питагор е бил на 15.05. Както написа една потребителка и после си изтри поста. Написа и други неща за разликите в трудността.  Wink И за предимството да се явят още 3 пъти, ако не са успели на вътрешния изпит. За разлика от външните деца.

И как разбра че не е вярно? Твоето дете ходи на изпита? Или ти беше на него? Целият форум знае, че не понасяш Света София и Питагор. С варианта една приятелка на приятелка каза....информацията не е необходима. 

# 1 076
  • София
  Аз не защитавам ПЧМГ, нямам нищо общо с него, но няма абсолютно никакъв смисъл да приемат отделно деца от Питагор. Това си е частно училище и ако искат може просто да оставят паралелката от Питагор да продължава без изпит и да приемат още 3 нови. Няма резон да има "тайни" изпити за децата, като може да са явни.  Laughing Да не говорим, че изпитът не е особено труден и ако дете с толкова много математика, както в Питагор, не може да изкара 5.20, то мястото му не е в математическо училище. Има достатъчно други частни училища, в които ще му е по-комфортно.  Peace

А каква точно е драмата с ПЧМГ и Св. София?

# 1 077

И как разбра че не е вярно? Твоето дете ходи на изпита? Или ти беше на него? Целият форум знае, че не понасяш Света София и Питагор. С варианта една приятелка на приятелка каза....информацията не е необходима.  

Злобата ще те съсипе. Успокой я малко.
За твое най-голямо съжаление обаче каквото съм казала и за двете училища се е потвърдило като истина. А от къде знам изобщо не е твоя работа. Питаш ме вече няколко пъти. Очевидно любопитството те раздира. Но приеми, че няма да разбереш. Така, че релаксирай малко и не подскачай толкова. Знаем, че детето ти учи в Питагор, а също така и че обективността ти сериозно куца. Също така знаем, че имаш болестна мания да ме преследваш из форума.

Aunt Ogg всъщност изобщо не е така. Приемът след 4 клас в ПЧМГ е от доста по отдавна в сравнение с началото на паралелките от ПУК до 4 клас. ПЧМГ е замислено като частна конкуренция на СМГ и поради тази причина в техен интерес е да демонстрират "прозрачност и безпристрастност" на приема. Отделно от това съм съгласна, че могат да си правят каквото си искат и очевидно го правят. Историята показва, че не всички деца на Питагор успяват да влязат в ПЧМГ. И не всички деца на ПЧМГ успяват да изкарат оценки по математика над 5 на приемния изпит след 7 клас. Дали като обективни резултати или "желание" на училището някои деца да не продължат след 4 клас и след 7 клас..... Историята наскоро показа и че може дете да започне да учи в Питагор по средата на 1 клас без приемен изпит. Така, че всичко е възможно именно защото са частно училище и правилата по приема могат да се разтеглят като дъвка от отговорните фактори в училището.

Факт е че преди няколко дни една потребителка именно в тази тема написа, че 4-токласниците на Питагор са държали изпит на 15.05 оценките от който им е било казано, че ще важат за приема. И че задачите на 15.05 за вътрешните деца са били по-лесни от тези на 12.06 на първия изпит. И, че вътрешните деца са облагодетелствани защото по този начин могат да се явят 4 пъти, а външните само 3 пъти. За съжаление потребителката си изтри поста. Съжалявам, че тогава не писах след нея за да не може да го направи. И съм сигурна, че не само аз прочетох този пост. Направих си труда и проучих инфото от него. Оказа се вярно.

Последна редакция: чт, 23 юни 2016, 19:52 от Анонимен

# 1 078
  • София
Оф, и защо му е на някой да се яви цели 4 пъти на един изпит? За втори шанс, разбирам, може детето да не е било в кондиция първия път. Но ако и втория път не се представи добре и продължават да го пращат, то ще бъде жертва на амбициите на родителите си, и вместо да иде на място където да се развива, ще се мъчи с много математика.

# 1 079
Оф, и защо му е на някой да се яви цели 4 пъти на един изпит? За втори шанс, разбирам, може детето да не е било в кондиция първия път. Но ако и втория път не се представи добре и продължават да го пращат, то ще бъде жертва на амбициите на родителите си, и вместо да иде на място където да се развива, ще се мъчи с много математика.

Ами това са твои разсъждения. И аз мисля така. Но смятам сме малцинство. А и се знае, че практиката е обратна на разсъжденията ни.
В момента гледам един възпитаник на ПЧМГ (син на мой колега) с оценка на изпита за след 7 клас около 4,5. И знам, че ще опитват до дупка.

Общи условия

Активация на акаунт