Моля за мнения за ПЧМГ

• 255 013
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 1 080

А каква точно е драмата с ПЧМГ и Св. София?

На Блис детето не е прието там и втора година училищата са й черни.
Аз съм на същото мнение, че смисъл никакъв от найсет изпита.

# 1 081

А каква точно е драмата с ПЧМГ и Св. София?

На Блис детето не е прието там и втора година училищата са й черни.

Детето ми не е кандидатствало за ПУК в Питагор. Не ми хареса Мария Стоилова. Това си го пропуснала, но не пропускаш да плюеш.
А ти пък се дразниш когато публично излизат не много лицеприятни истини от кухнята на училището.
Да ги повтарям ли пак?
Имам принцип и вярване, че не следва да има скрити покрити неща в ЧУ. Защото изпращаме там децата си и плащаме за това. А пък те се опитват да прикрият разни проблемчета, които биха притеснили родителите за да не излизат в публичното пространство.

Та всичко тръгна от там за предварителния изпит само на децата от Питагор и дали кандидатстват заедно с външните деца.....

Последна редакция: чт, 23 юни 2016, 20:39 от Анонимен

# 1 082
  • София
Оф, и защо му е на някой да се яви цели 4 пъти на един изпит? За втори шанс, разбирам, може детето да не е било в кондиция първия път. Но ако и втория път не се представи добре и продължават да го пращат, то ще бъде жертва на амбициите на родителите си, и вместо да иде на място където да се развива, ще се мъчи с много математика.

Преди две години се натъкнах на родители, които очакват, че, срещу таксата и 10-те часа седмично математика, училището е отговорно и за успехите, и за неуспехите на децата. В периода на приема имаше и недоволство, и опити за натиск, и обвинения. Както казва моя близка учителка по английски "Обичам си работата, мога да работя с всякакви деца, най-големите ми затруднения идват от майките"  Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 юни 2016, 20:38 от Prizma

# 1 083
Само опити? Далеч съм от мисълта, да са останали на ниво само опити и някои от тях да са без резултат.  Peace Имаме публичен пример. Така се изложиха.

# 1 084
  • София
Само опити? Далеч съм от мисълта, да са останали на ниво само опити и някои от тях да са без резултат.  Peace Имаме публичен пример. Така се изложиха.

Е, все пак отпаднаха някои деца, а други, със сериозни усилия и неколкократни явявания на приемните изпити, си изкараха нужната за прием оценка. Основният проблем за мен идва от родителите.

# 1 085

Е, все пак отпаднаха някои деца, а други, със сериозни усилия и неколкократни явявания на приемните изпити, си изкараха нужната за прием оценка. Основният проблем за мен идва от родителите.

За едно и също говорим. И от училището също идва проблема.(не говоря само за ПЧМГ или за ЧУ изобщо)  Peace Когато условията за прием не са еднакви за всички, е съвсем естествено родители да се пробват. Все пак става въпрос за детето им.

# 1 086
Действително на 15.05. се проведе директорско контролно за децата от Питагор и ПЧМГ, резултатите от което служат за прием при тях. Това обаче не ми се вижда порочна практика. На децата се спестява разкарването. И нищо повече. Мога да ви уверя, че изпитът на 15-ти за децата от ПЧМГ не беше по-лесен от първия приемен, обявен за всички желаещи. Дъщеря ми изкара по-ниска оценка на 15.05. Предполагам, че огромното желание да си остане в училището и напрежението преди матурите изиграха  лоша шега, защото на изпита ѝ прилошало и загубила образ. Резултат - 15.05. - 4.80 и нещо. Условието да останеш, е да имаш над 5.00. Аз бях твърдо решена да я преместя в езикова гимназия. Самата тя ме помоли обаче за още един шанс, и се яви на първия общ приемен. Изкара доста повече и сега остава. Заслужи си го. Това едва ли щеше да се случи, ако задачите бяха по-трудни. Има още две деца от класа ѝ, които все още не са хванали петицата, и ще се явяват до последно. Но не мисля, че тук става въпрос за родителска амбиция, а за желанието на самите деца. Три години тези деца се чувстваха чудесно заедно, бяха задружни и щастливи. Дори да не са изявени математици, никой не ги кара насила да остават, повярвайте ми. Училището дава много повече от математика. Дава среда, отношение, индивидуален подход. И това се цени от децата. Най-вече от децата. Признавам, че поради известни обстоятелства се бях настроила негативно в един момент, и бях убедена, че правилното решение е да не продължава там. Но като гледам сега колко е щастлива, че остава, съм спокойна. Да, не е от изявените математици, но очевидно това не ѝ е проблем.
Зная и за родители, които са се молили за компромис децата им да останат, въпреки че не са издържали, но им е било категорично отказано. За какви привилегии говорим тогава? За приема в Питагор нямам наблюдения.    

# 1 087
  • София
Делфин, коментарите бяха по-скоро за приема на деца от Питагор в ПЧМГ, тъй като в тази възраст амбициите са повече родителски. Мисля, че с нарасналия интерес към двете училища процесът по подбор и прием става все по-изчистен.
Кандидатстването след 7-ми клас е основно избор на децата  Peace

# 1 088
Да, но се коментираше именно изпитът на 15-ти като един вид привилегия, предвид коментарите, че задачите били по-лесни. При нас не беше така. Не мисля, че и за учениците от Питагор, кандидатстващи в ПЧМГ, е било по-различно. Училището няма интерес да приема слаби математици.

# 1 089
О моля ви. Точно за след 7 клас училището има интерес да формира паралелка. И със зъби и нокти, и всякакви други бонуси се опитва да задържи добрите математици.

# 1 090
  • София
Да, но се коментираше именно изпитът на 15-ти като един вид привилегия, предвид коментарите, че задачите били по-лесни. При нас не беше така. Не мисля, че и за учениците от Питагор, кандидатстващи в ПЧМГ, е било по-различно. Училището няма интерес да приема слаби математици.

Имаше такъв пост, който обаче бързо изчезна. От него тръгнаха коментарите.

Bliss, а не мислиш ли, че би било странно да не полагат усилия да задържат добрите си математици?! И стипендии отпускат.

Последна редакция: чт, 23 юни 2016, 22:17 от Prizma

# 1 091
О моля ви. Точно за след 7 клас училището има интерес да формира паралелка. И със зъби и нокти, и всякакви други бонуси се опитва да задържи добрите математици.

Именно. Училището има материален интерес да останат повече деца след седми клас, но не прави компромис, а оставя само тези, които си го заслужат. Изводът е красноречив. Относно добрите математици, разбира се, че ще се борят за оставането им

# 1 092

Имаше такъв пост, който обаче бързо изчезна. От него тръгнаха коментарите.

Bliss, а не мислиш ли че би било странно да не полагат усилия да задържат добрите си математици?! И стипендии отпускат.

Напротив. Мисля, че е похвално. Но и е истина, че имаха проблеми да формират клас. Или поне е с много зор. Та не е напълно истина, че могат да си позволят да отсяват децата с по-ниски оценки и да не ги приемат. Те затова и се борят за силните. Тази година ще ми е интересен развоя.

# 1 093
 Напротив. Мисля, че е похвално. Но и е истина, че имаха проблеми да формират клас. Или поне е с много зор. Та не е напълно истина, че могат да си позволят да отсяват децата с по-ниски оценки и да не ги приемат. Те затова и се борят за силните. Тази година ще ми е интересен развоя.
[/quote]

това ти казвам. Явно могат, и го правят.

# 1 094

[/quote]

това ти казвам. Явно могат, и го правят.
[/quote]

Кое? Всяка минала година е било трудно. Даже съм чела съфорумки как е на косъм формирането на клас. И е все зор да задържът двама-трима елитни за да компенсират по посредствените. С цената на финансови средства. За тази още не знам какво да мисля, защото не съм в кухнята. Накрая ще си покаже.

Но това не е драма само на ПЧМГ всъщност.

Общи условия

Активация на акаунт