Моля за мнения за ПЧМГ

• 255 007
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 1 095
Не разбирам, честно! Казваш, че "не е напълно истина, че могат да си позволят да отсяват децата с по-ниски оценки и да не ги приемат. ", т.е. допускаш, че изложеното от мен не е вярно, и се приемат деца с нисък резултат, така ли? За тази година не се тревожи. В класа на дъщеря ми /бъдещият осми клас в ПЧМГ/ повечето, да не кажа всички деца са с такъв резултат от матурите, който им гарантира прием в топ 7 на елитните гимназии. И на 17-ти сутринта вече имаше 11 записани при положение, че записването в училището е м/у 26 и 30 юни, ако не се лъжа

# 1 096
Не разбирам, честно! Казваш, че "не е напълно истина, че могат да си позволят да отсяват децата с по-ниски оценки и да не ги приемат. ", т.е. допускаш, че изложеното от мен не е вярно, и се приемат деца с нисък резултат, така ли? За тази година не се тревожи. В класа на дъщеря ми /бъдещият осми клас в ПЧМГ/ повечето, да не кажа всички деца са с такъв резултат от матурите, който им гарантира прием в топ 7 на елитните гимназии. И на 17-ти сутринта вече имаше 11 записани при положение, че записването в училището е м/у 26 и 30 юни, ако не се лъжа

Казвам, че до тук винаги са имали проблеми и резултатите на повечето деца, които остават не са били от най-високите. Разбира се имало е и добри със стипендии и добри, които не са успели в желаната гимназия или искат да останат по някакви причини. Но като правило до тази година повечето  деца с високи резултати на НВО се насочват извън ПЧМГ след 7 клас.

Как е имало записани преди да е започнал срока за записване?  Shocked А и много деца записват и после ако влязат на второ или трето класиране в желаната държавна се отписват.

# 1 097
Под записани имам предвид децата от ПЧМГ, които не са участвали в общото класиране, и са оставили оригиналните си документи в училището. Както направих аз. Когато записваха дъщеря ми, видях децата, които също са оставили документите си в училището. И тъй като повечето ги зная, мога да твърдя със сигурност за високия им бал и възможностите, от които се отказват без колебание. Както направихме и ние. А до 30-ти има много време. Започвам да се тревожа бройката да не се увеличи прекалено

# 1 098
  • В офиса

Но като правило до тази година повечето  деца с високи резултати на НВО се насочват извън ПЧМГ след 7 клас.

Това не е така. Наистина преди 3 години не събраха клас, но веднага след това имат два доста силни класа. Както и сега. Така че традицията от последните 3 години е точно обратната.

# 1 099

Но като правило до тази година повечето  деца с високи резултати на НВО се насочват извън ПЧМГ след 7 клас.

Това не е така. Наистина преди 3 години не събраха клас, но веднага след това имат два доста силни класа. Както и сега. Така че традицията от последните 3 години е точно обратната.

Последните две. А аз знам, че въпреки че последните две години доста деца останаха, пак не е било съвсем безпроблемно.  Peace Сега много е важно да се знае какво значи силен клас и от какви деца е формиран. Последните години, а доколкото знам и тази от училището се съсредоточиха върху преподавателския състав и след 7 клас, което очевидно дава резултати. Ясно се вижда целта да развиват гимназията, но все още тя е само с един клас.  Общото взето съставен чрез доста усилия да убедят децата да останат. При това клас има не във всички випуски.

Този разговор е воден и друг път. Аз харесвам ПЧМГ, но да не си кривим душата. Гимназият след 7 клас им коства доста усилия за формиране на класове. В момента вървят многобройни випуски както за ПУК, така и за големите. Историята помни обаче и нулеви години. При това в не много далечно минало. Въпреки, че гимназията има завидна като дългосрочност история на съществуване.

# 1 100
Ами явно вече не им коства толкова усилия  Simple Smile Което е напълно заслужено! Дъщеря ми, примерно, има някакви бегли идеи за медицина в момента. И не може да си представи по-добри учители от тези по биология и химия в ПЧМГ. Честно казано, и аз не мога! Другото, което ми сподели като се чудехме дали да подаваме заявление за общото класиране, е че е ходила един път в стария си клас, и е ужасена от липсата на каквато и да е дисциплина. Каза ми, че не би издържала в такъв клас и един ден...

# 1 101
Ами явно вече не им коства толкова усилия  Simple Smile Което е напълно заслужено! Дъщеря ми, примерно, има някакви бегли идеи за медицина в момента. И не може да си представи по-добри учители от тези по биология и химия в ПЧМГ. Честно казано, и аз не мога! Другото, което ми сподели като се чудехме дали да подаваме заявление за общото класиране, е че е ходила един път в стария си клас, и е ужасена от липсата на каквато и да е дисциплина. Каза ми, че не би издържала в такъв клас и един ден...

Един клас от колко деца ? 18 или 20? Или по-малко. Та това е нищо на фона на всичи останали. Класът, който сега завърши е от 13 деца.

# 1 102
Мен ако питаш, ще бъда доволна класът да е не повече от тези, които са се записали досега  Simple Smile Какво по-хубаво от малък клас?

# 1 103
Мен ако питаш, ще бъда доволна класът да е не повече от тези, които са се записали досега  Simple Smile Какво по-хубаво от малък клас?

Ами зависи колко малък. Има санитарен минимум под който не е много хубаво да е малък класа. Малкия клас си има своите негативи. За мен това е около 16 деца. А максимума около 22-24 деца. Все пак става въпрос за гимназия, а не за начално училище.

# 1 104
Интересно ми е какви са негативите на малкия клас, според теб. Аз виждам само плюсове

# 1 105
Интересно ми е какви са негативите на малкия клас, според теб. Аз виждам само плюсове

Утре. Сега вече ми е късно. Но темата е достатъчно обсъждана в другата тема за ЧУ. За малките до 7 клас е по добре да са до към 16 деца, но в гимназиален клас определено толкова малко деца не са плюс. За самите тях.  Peace

# 1 106
  • София
Трудно, лесно, какво им коства и всичко останало си знае само у-щето и ръководството му. Нека не превръщаме темата в махленска!
А доколко са силни двете паралелки, които сега завършват 8 и 9 клас говорят резултатите от различни олимпиади. Който ги следи има наблюдения.
И последно - преподавателският състав преди и след 7 клас е един и същ. В това направление няма промяна.

# 1 107
Мисля, че в тази тема се каза, че Шаркова ще преподава ВЕЧЕ и на големите. Ако не е така, просто информацията е била грешна. Не мисля, че точно на теб трябва да обяснявам колко важно е това за деца с изявени интереси и как именно заради определени имена на учители децата остават в училището. А не заради друго.

И не следва да неглежираме дали трудно или лесно училището формира паралелки след 7 клас. Защото историята помни нулеви години и това тогава беше проблем за много деца и родители, които искаха да останат в училището. Така, че е важно да се обсъжда дали в конкретните години има достатъчно кандидати.  Peace И какво е нивото им.

П.С. И аз в никакъв случай не оспорвам успехите на имена като Владимира или Алек. Но тези деца далеч не са целия клас. Да има още едно две непознати за мен имена защото физика и други предмети към момента не ме интересуват и не ги следя. И поне за Алек се знае, че има стипендия. Което пак казвам, за мен в никакъв случай не е лошо нещо. Напротив! Затова са ЧУ, за да могат да правят подобни преценки и е похвално. Други ЧУ не стимулират децата си по този начин. Но съгласете се, че това е допълнителен мотив, ако не и основен, за избор на училището.

Последна редакция: пт, 24 юни 2016, 11:43 от Анонимен

# 1 108
Нещо... не схващам.

Над половината постове в темата са на хора с нулев интерес към училището, пишещи за спорта.
Другата половина са на хора с интереси към училището, опониращи на крайно незаинтересованите от него. Защо си правят труда... не е ясно.

Резултатът... вижда се.
Интересно ми е с подобно интересно развитие още колко време ще има тук някой, който може да отговори на смислен въпрос.

# 1 109
А ти от къде разбра, кой какви интереси има към училището? Интересно ми е как установи, че интереса е нулев и кой е незаинтересован? До тук всеки, който има пост в тази тема за мен има интерес към ПЧМГ. Очевидно наистина не си схванал.

Общи условия

Активация на акаунт