"Дързост и красота":Тема 59 - "Мамините яйцеклетки?"

• 28 004
  • 728
  •   1
Отговори
# 705
Краси, много ми харесва твоя пост и на мен. Показва точно какво мисля и аз   bouquet

# 706
И че е наистина е най-добре да се главно говори за СЕГАшните прояви на героите, и по-малко за миналите, защото иначе става безкрайно.
Понеже забогатявам  Crazy, ще ти отговоря с твои цитати на ТВОЯ ПРИЗИВ,защото двойният стандарт главно  ВАЖИ  за теб  Mr. Green
Да поясня:
- първо казала съм "ГЛАВНО" за СЕГА да се говори, с което не пледирам за  забраняване миналите спомени изобщо, това е невъзможно - нали те са изградили симпатиите и антипатиите ни;
- и второ очевидно е, че трябва да се разбира не буквално да не се говори за миналото, а в по тънкия му смисъл:  да не се порицава някой герой на всяка цена за СЕГАшни прояви само, защото в миналото е постъпил зле или да се толерира лошото днес заради миналото добро.
- и да е отСЕГА нататък, което не означава, че и доСЕГА не се прави изобщо, а да приемем, че и героите се развиват и променят към добро или зло - както и при нас в живота става - лепнатият етикет да не е вовеки веков. Да не става Брук/Стефани лоша, защото направи това еди кога си. СЕГА дали е добра е важно! А това, че е била лоша/добра е изиграло своята роля веднъж и е донесло вече своите + и - точки.
За неразбралите повтарям: ако СЕГА героят е постъпил добре или е пострадал да се коментира ГЛАВНО доброто или злото СЕГА - да не се пренебрегва сегашното развитие на героя към добро или зло поради миналите му добри или лоши действия -  те са минали.

# 707
СЕГА последно какво да коментираме, защото до този момент опит за изнасилване не видях, а това го коментираме отпреди година още? Всичко, каквото можеше, се каза дори се повтори по няколко пъти. Не можем да отречем далновидността на Стефка, както и леконравното поведение на Брук. Случаят за бармана и пияницата също сме го коментирали нееднократно. Кой е виновен за изпитата чаша алкохол, барманът,който я дава или този, който я изпива?  Thinking Аз съм сигурна,че ако Стефани е знаела какъв човек е Анди, не би го насърчила да се среща с Брук  Peace

Вие бихте ли си оставили децата при такъв човек?
Веднага бих й ги оставил,ако ще и 69 деца да имам/няма да представлява проблем Crazy/

Първо стани баща, пък тогава ще говорим  Crazy

# 708
Краси супер пост миличка Hug.....просто няма какво да добавя.......нещата са от ясни по ясни,който иска приема фактите,който не иска си ги измисля по свой модел и идеал.....но истината е една...... PeaceНо много добре си спомням как преди време тук се тръбеше следното исказване"Стефани наема мъж да изнасили Брук"-това лъжа ли е....ДА- и то голяма опашата.Жалко само, че сега няма кой да я обясни. Crossing Arms
Дрийм благодаря мила за комплимента... Hug

# 709
А нещата са кристално прости и ясни...
По отношение защитата ми на Стефани:
Аз,като майка на двама сина,ако се появи една такава руса ...."дама" ,с намерението да омитка и тях, и свекъра си, и де що рода от мъжки пол види,не само ,че няма да я оставя на мира, ами Стефани ще е направо цвете пред мен!
Та напълно я разбирам Стефка защо постъпва така...
Да,Стефка има и гадни постъпки,но по същата тая ваша логика,те бяха предизвикани от Брук.
Ако Брук не се навираше постоянно при всеки мъж Форестър,може би и Стефка нямаше да е такава!   Peace
По повод малтретирането:
Малтретиране е едно,изнасилване -друго!   Peace
И тук пак не виждам каква точно е вината на Стефка...
Ако каже на някого "Върви ,скочи от онзи небостъргач"  и той я послуша,тя ли е виновна,или скачащия,че няма мозък?  
Идеята на Стефка е да държи Брук далеч от семейството си!

Тя не чете мисли,откъде би могла да знае,че господина е насилник?!
Вие,ако не знаете какво ще стане,от това,което видяхте досега,бихте ли предположили ,че ще я насили?
Аз лично не виждам в него образа на престъпник...

По повод децата:
Ако се мисли ГЛАВНО за доброто на децата,то е повече от ясно,че няма да са добре с Брук.
Тя сама си признава,че е  лоша майка,че когато има проблеми с мъже,децата са на заден план.
Вие бихте ли си оставили децата при такъв човек?
Аз НЕ!
Краси много красив и подреден пост. Прости ми, че ще го разбутам малко за да видим как е и другата гледна точка.
Да -  нещата са кристално прости и ясни...
По отношение защитата ми на Брук:
Аз,като майка на две деца,ако се появи една такава с бяла коса ...."дама" ,с намерението да "командва и управлява" и тях, и свекъра си, и де що рода от мъжки пол види,не само ,че няма да я оставя на мира, ами Брук ще е направо цвете пред мен! Та напълно я разбирам Брук защо постъпва  така... Да,Брук има и гадни постъпки,но по същата тая ваша логика,те бяха предизвикани от Стефани. Ако Стефани не се навираше да управлява постоянно при всеки ...,може би и Брук нямаше да е такава!   Peace
По повод малтретирането:
Малтретиране е едно,изнасилване -друго!   Peace И тук пак не виждам как точно това да помогне на Брук... ДА ГО КАЖЕМ НА БРУК ТА ДА СТРАДА ПО МАЛКО. И СТЕФАНИ НЕ Е  ВИНОВНА ЗАЩОТО ИМА ЕДНОКРАТНО ИЗНАСИЛВАНЕ, А НЕ СИСТЕМНО МАЛТРЕТИРАНЕ КАТО НЕЙНОТО НАД ФАМИЛИЯТА?
Ако се каже на някого "Върви ,убий"  и той  послуша, този първия се води за поръчал убийството, а не е важно че убиеца ,че няма мозък?  ако и идеята на Стефка е да държи Брук далеч от семейството си! ТОВА НЕ ОПРАВДАВА ПОРЪЧИТЕЛя
Тя не чете мисли,откъде би могла да знае,че господина е насилник?!
АЗ НЕ - НЕ БИХ КАЗАЛА НА НЕПОЗНАТ КЪДЕ БРУК СИ ДЪРЖИ КЛЮЧА, И ДА ГО ВРЪЩАМ, А ТИ БИ ЛИ МУ КАЗАЛА?
Аз  виждам в него образа на престъпник...

По повод децата:
Ако се мисли ГЛАВНО за доброто на децата,то е повече от ясно,че няма да са добре със СТЕФАНИ(защото те не стояха при баща си а при баба си)
Тя сама си признава,че е МЕЧКА СТРЪВНИЦА,че когато има проблеми със снахи, децата са на заден план.
Вие бихте ли станали снаха и си оставили децата при такъв човек?
Аз НЕ! На какво ще ги учи - току виж ги отвлякла, излъгала, убила за да отмъсти на майка им[/b]

# 710
Дрийми,щастлива,берина,    newsm51 newsm51

...Но много добре си спомням как преди време тук се тръбеше следното исказване"Стефани наема мъж да изнасили Брук"-това лъжа ли е....ДА- и то голяма опашата.Жалко само, че сега няма кой да я обясни.

Joy Joy
Ами те нали затова се изпокриха ...защото как се обяснява подобна нелепица?!   Mr. Green
Също както стана и с катастрофата на Тейлър...изкараха я едва ли не умишлена убийца,а като се видя,че нещата не са баш,както им се иска и им се е "привидяло" ,си биха дузпата!

И по-добре...вместо да сипят безсмислици...
Това,което сме принудени да четем заСЕГА, мисля,че ни стига...    Twisted Evil    

# 711
  • somewhere near the sea
.....то Брук отдавна да е загърбила този самотен начин на живот и да си има може би щастливо семейство.
Брук и самота

Тейлър слуша как Стефани се оплаква от Дона и не може да повярва, че двамата са сгодени. Според нея те въобще не се познават. Стефани й разказва как е станало. Моли я да помогне да вземат постоянно попечителство над децата на Брук, защото в къщата на баща си те се чувстват много щастливи.
Всъщност следващата сцена показва, че децата са тъжни и искат да се приберат при майка си.
Дороти е впечатлена от напредъка на Брук, на следващия ден е съдебното заседание и Брук ще поиска попечителство.
Стефани предупреждава Дороти да не вярва на нищо, казано от Брук.
Анди седи на бара, мисли за Брук и се чуди как да я заговори. Накрая сяда на масата й и й признава, че той е тайният й обожател.
Фийби споделя с Константин, че не е очарована от идеята да пее с Рик ако спечели тяхната песен. Константин я съветва да гледа професионално на нещата и да остави личните си чувства.
Ник спира Стефани и иска да й каже няколко думи за  Брук. „Каква изненада?”-язвително възкликва тя. След това му напомня да спре да ходи след Брук и да я спасява, а да си спомни, че е женен. Не може да ходи след Брук по 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Naughty
Анди предлага на Брук помощ, защото бил адвокат. bowuu Вежливо се сбогува с нея, но когато тя се прибира след малко се чува, че на входната врата се звъни. Оказва се, че той я е последвал до тях. Минути след това той се озовава вътре в къщата. Държи се като стопанин, предлага й да легне, да се отпусне, а той ще й направи питие. Брук отказва, но той е категоричен, че няма да вземе „не” за отговор.  #Cussing out

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 16:11 от Marsia

# 712
Дрийми,щастлива,берина,    newsm51 newsm51

...Но много добре си спомням как преди време тук се тръбеше следното исказване"Стефани наема мъж да изнасили Брук"-това лъжа ли е....ДА- и то голяма опашата.Жалко само, че сега няма кой да я обясни.

Joy Joy
Ами те нали затова се изпокриха ...защото как се обяснява подобна нелепица?!   Mr. Green
Също както стана и с катастрофата на Тейлър...изкараха я едва ли не умишлена убийца,а като се видя,че нещата не са баш,както им се иска и им се е "привидяло" ,си биха дузпата!

И по-добре...вместо да сипят безсмислици...
Това,което сме принудени да четем заСЕГА, мисля,че ни стига...    Twisted Evil    

Прескачай, прескачай  Crazy

Краси, подреденият ти пост се превърна в миш-маш  Mr. Green

# 713
Цитат
ако се появи една такава с бяла коса ...

Бъркаш ХРОНОЛОГИЯТА.  Не Стефка се появи,Брук беше тази,която се НАТРЕСЕ на фамилия Форестър!  Peace
Стефка просто отговори на провокацията на Брук.

Цитат
Та напълно я разбирам Брук  защо постъпва  така...

Т.е.,разбираш защо сваля наред Рич,Ерик,Торн,Ник,зетьове?!    newsm78
Ами ,обясни го и на нас,моля!
Защото аз не намирам нито една ОСНОВАТЕЛНА причина,ако някой мъж се разведе с мен,аз да започна да се прехвърлям на братята му,баща му,или пък-на мъжа на дъщеря ми...

Малтретиране и изнасилване са две коренно различни неща.
Има тълковен речник,ако ти се чете...

Цитат
Аз  виждам в него образа на престъпник...
Какво точно е направил досега,в разрез със закона?    newsm78

Цитат
Тя сама си признава,че е МЕЧКА СТРЪВНИЦА,че когато има проблеми със снахи, децата са на заден план.
Кога и къде точно го е казала подчертаното?
За Стефка децата винаги са били на първо място!   Peace
Доказателство:Дори и Брукфенклуба я обвинява ,че постоянно се грижи за децата си и се меси в живота им!

Дрийми,моят пост си стои ,кристално ясен и точен!
Чуждият пост е някаква каша...    Mr. Green  

# 714
Цитат
ако се появи една такава с бяла коса ...
Бъркаш ХРОНОЛОГИЯТА.  Не Стефка се появи,Брук беше тази,която се НАТРЕСЕ на фамилия Форестър!  Peace  Стефка просто отговори на провокацията на Брук.

Дрийми,моят пост си стои ,кристално ясен и точен! Чуждият пост е някаква каша...    Mr. Green  
И ти бъркаш хронологията - май Лоугънови бяха първи с Форестър - Стефка забременя (от друг) и им се натресе на фамилия Форестър!  Peace.
Но стига с това миналото - да не се изместваме толкова далеч от днешното.

То като не ни изнася чужд пост и хайде да го оплюем ...
Аз поне ти го похвалих и се извиних, че го редактирам.

# 715
Цитат
И ти бъркаш хронологията - май Лоугънови бяха първи с Форестър

ТОВА изобщо не го слагам...то няма НИКАКВО ОТНОШЕНИЕ към Брук и Стефани!  
Изобщо логиката ти куца някъде...    Shocked

Цитат
То като не ни изнася чужд пост и хайде да го оплюем ...

Ами ,погледни го сама...не е ли една черно-червена каша?
-----------------------------------
Самоцитирам се...

Цитат
Защото аз не намирам нито една ОСНОВАТЕЛНА причина,ако някой мъж се разведе с мен,аз да започна да се прехвърлям на братята му,баща му,или пък-на мъжа на дъщеря ми...

Това ще го обясниш ли?

Както и да е.
Аз отивам да кулинарствам...
Лека вечер!
До утре!

# 716
  • Край ''синьосиньото синьо море''
Брей,то тука заприличало на съдебна зала Mr. GreenСЕГА,ако ти се четеше и беше попрочела туйцък-онуйцък,нямаше да се захващаш с защитата на Брук точно срещу КРАСИ...Най-добрият адвокат в ТТ.Пък уж беше ''правист'' Joy hahaha rotfImao rotfImbo smile3532 newsm62 tooth tooth tooth

# 717
Първо стани баща, пък тогава ще говорим  Crazy
Аз мога всеки ден да ставам баща,вие сте прецаканите Laughing Laughing Laughing
красимирке,какво ще ми готвиш днес Mr. Green

СЕГА,ти си чудесна,прекрасна,възхитителна.Ще те черпя да знаеш  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 718
Брей,то тука заприличало на съдебна зала Mr. GreenСЕГА,ако ти се четеше и беше попрочела туйцък-онуйцък,нямаше да се захващаш с защитата на Брук точно срещу КРАСИ...Най-добрият адвокат в ТТ.Пък уж беше ''правист'' Joy hahaha rotfImao rotfImbo smile3532 newsm62 tooth tooth tooth

Тихо, че СЕГА пише защитната си реч  Mr. Green

А може би се опитва да отговори на въпроса на Краси  newsm78

Цитат

# 719
ЗабелязвЪм,че Главната Героиня е такава не само във филма,но и тук Crazy
Добре,че съм аз да плюя по Квазимодото,че инак хич няма да стане реч за този незначителен персонаж във филма,пуснат от съжаление Crazy

Общи условия

Активация на акаунт