Каква козметика за тяло използвате по време на бременност

• 67 752
  • 375
  •   1
Отговори
# 255
Първите 2 триместъра използвах body butter на Рефан, онова с розовият грейпфрут. То е предназначено точно за кожа, която се разтяга. Последният триместър се мажа с олио против стрии на Икаров, което мирише отвратително, но кожата става уникално мека.

# 256
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Надявам се да сте ми от полза.

# 257
Аз  редувам бебешки душ-гелове  на Джонсън с мирис на малина и на HiPP както и детските олио и млека на същите. Нивеа също имат добри бебешки продукти.

# 258
  • София
за бременна жена бебешки продукти ми се струва...не съвсем разумно...те са много леки и финни...никак не ми идват подходящи, за  възръстна , интензивно изсушаваща се и разтягаща се кожа....

# 259
Олиото не е никак  "леко". А и аз лично се доверявам на опита си все пак за трети път ми е ! Не са ме подвели ! Но всеки има мнение и преценява според кожата си .

# 260
  • София
да, олиото да...но млеката?
но ако принципно не ти суха кожата и достатъчно еластична...то и без никакво мазане би било ок. Wink

# 261
На едно мнение сме !  newsm10

# 262
Аз се мажа с Мустела, ведъж на ден от четвъртия месец. Сега съм в средата на осмия и засега нямам стрии, дано не се появят. Иначе попива бързо и кожата не стои мазна, няма силна миризма.

# 263
С първата бременност си мажех корема само и то със зехтин, с втората с нищо.
Е, кожата ми е еластична. Имам само 3-4 стрии и то на кръста отзад от ученическите хормонални години Mr. Green

# 264
И аз се мажа със студено пресован зехтин,бавничко съхне,но съм на мнение,че върши рабита.Сега съм в 7мия и нямям нищо още, Praynig така да остане.Понякога обаче редувам с каково масло.

# 265
Аз се мажа с Мама Дона Peace

# 266
Ако се направи разбивка по състав на всичките тези уж бебешки продукти или за бременни, на човек може да му се изправи косата. И това 9 месеца, поне по 2 пъти на ден.
Кожата е най-големият орган на човек.... Не бих се мазала с тези гадости. Достатъчен ми е ежедневният грим (без него изглеждам като измита чиния Tired) Дори и прехвалените биопродукти не са съвсем био( не всички), защото имат ли една съставка био в тях, ги пробутват за био ведно с химикалите. Tired

# 267
приемате ли и други мнения, значи докато бях бременна аз се мажех само с лосиона за тяло на леокрема -понякога всеки ден но винаги съм се мажела само вечер след баня а не по 2пъти  а като дойде лятото и  пропусках -през ден че от жегата и крема ми ставаше некомфортно и неможех да спя, а моята кожа е ужасно суха , адски суха дори на места ми седи като люпеща една гадна-ужас, макар че от 48кг докато да родя стигнах 70кг на корема нямам и 1 стрия но гърдите още 2рия месец ми се нацепиха и по дупето имам , но аз най много исках да нямам по корема, но моя мъж ме харесва и така, все още не е загледал друга хахах Laughing Laughing Laughing ето сега вече съм си 50кг и нямам висяща кожа никаде след 7мес от раждането и се чувствам много добре, всеки ми казва че въобще не ми личи че съм раждала преди 7мес и че съм била толкова напълняла  ..хахах  Laughing
-а мои приятелки уж постоянно дори и сега използват само скъпи мазилца и кремчета на мустела на какво беше там абе само пари на вятъра и пак се нацепиха селите дори някой имат от гърдите -чак до коленете-ужас аз се радвам че имам много малконо те са на места дето не се виждат...
-така че за мен извода е че всеки рябва да си намери подходящия хидратиращ и овлажняващ лосион за него а не да робува на марки и скъпи кремчета.. Peace Peace Peace

# 268
Аз лично започнах да се мажа малко по-интензивно и то с бейби ойл от 6-ти месец насам. Сега съм в 8ми. Не се мажа всяка вечер, но като че ли незабелязвам следи по кожата, само едни стари стрии отсрани на ханша, които са от доста отдавна. До сега съм качила около 8-9 кг и не знам последния месец колко още ще кача  newsm78 Другото, което започнах да ползвам от скоро е антицелитен крем, но само за бедрата, ен го слагам никъде другаде.

# 269
  • Пловдив
-така че за мен извода е че всеки рябва да си намери подходящия хидратиращ и овлажняващ лосион за него а не да робува на марки и скъпи кремчета.. Peace Peace Peace
Не точно Wink Изводът е, че всичко е до ген и до еластичност на кожата. Радвай се, че твоята е хубава. Безброй са примерите на жени немазали се с нищо, които нямат нито 1 стрия и обратното разбира се - ползвали супер скъпи мазила и яко нацепили се.

Аз се мазах с натурални масла - какаово , кокосово, бадемово и т.н. Цяла бременност не ми излезнаха стрии и се появиха 2-3 седмици преди да родя, като ми се смъкна коремът.  Crazy Ама късмет, бебчо се роди на термин едричък 4200 и коремът ми беше доста голям. Реално погледнато, ако беше избързал с 2 седмици, можеше и да нямам стрии  hahaha и тогава щях да хваля маслата Wink

Общи условия

Активация на акаунт