Каква козметика за тяло използвате по време на бременност

• 67 786
  • 375
  •   1
Отговори
# 315
Каквато използвам и по принцип - Нивеа, Гарние, Л'Ореал.

# 316
  • На морето!
И с първата, и сега с втората бременност ползвам Мустела- за гърди и с двойно д-е против стрии. Доволна съм, миризмата е малко странна, но пре положение, че има доказан ефект ще я преживея.  Peace

# 317
И аз използвам Мустела - тази с двойното действие. Може да се каже, че съм сравнително доволна, но все пак дупето ми се нацепи. То аз в тази област явно съм си предразположена към образуването на стрии, защото си имам още от пубертета. Все пак, важното е да се избегнат големите поражения. Две, три стрии не са проблем Simple Smile

# 318
Мами, а по колко пъти на ден се мажете? Аз го правя само вечер, тъй като сутрин все бързам да направя кафе, закуска, да си взема душ и нямам време да чакам крема да попие, за да не закъснея за работа. Засега нямам стрии, но си мисля, че ще е добре да увелича мазането от един на два пъти на ден newsm78

# 319
Мами, а по колко пъти на ден се мажете? Аз го правя само вечер, тъй като сутрин все бързам да направя кафе, закуска, да си взема душ и нямам време да чакам крема да попие, за да не закъснея за работа. Засега нямам стрии, но си мисля, че ще е добре да увелича мазането от един на два пъти на ден newsm78

Добре е да увеличиш броя на мазанията, да. Особено през последните няколко месеца. 2-3 пъти дневно.

# 320
След като изчетох цялата темичка в събота бях на Био Експо-то и си донакупих някои масла Simple Smile
Още съм много далече да мажа корема, но гърдите ги започнах, че вече растат. Забърках си следната мазничка смес - 4 части кокосово масло, 4 части масло от гроздови семки (и без това ги ползвам за хапване, та ми бяха налични), 1 част масло от шеа (няма мирис, попива добре, но е мазничко) и 1 част каково масло. Последното е много мазно и малко тежко на мирис, но миризмата на кокосовото е вълшебна (все пак е добре мъжете ни да не бягат да спят в друга стая), а е и много леко и ако се намажете само с него попива бързо Simple Smile
Ще видим какъв ще е ефектът  Sunglasses
иначе за банята - ексфолиант със счукана морска сол и кафява захар, смесени с малко зехтин мисля да си забъркам. принципно солта от мъртво море самата седи мазна, но няма от къде да я взема.
Добър ексфолиант са и триците от конски кестен и утайката от кафе (но предполагам част от кофеина се абсорбира от кожата , така че аз не бих го правила).

# 321
  • София
Преварих зехтин и в едно бурканче го смесих с едра кафява захар. Стана супер ексфолиант.

# 322
Ползвам на Икаров маслото против стрии,след като го свърша ще взема нещо друго.

# 323
  • София
По време на цялата си бременност ползвах бебешко масло на една не много позната в БГ био козметика, но аз я познавам от чужбима и съм много доволна. Фирмата е MADARA COSMETICS. Маслото го нанасях почти по цялото си тяло и въпреки че качих около 20кг сега нямам нито едба стрия. Най-обилно слагах по корема (а той накрая беше огромен), по гърдите и бедрата. Така поне не се притеснявах, че ще навредя на бебчо с някакви химии.

# 324
След баня се мажа с Baby love mama. За сега съм доволна прави ми кожата много мека и гладка.

# 325
Мажех се с маслото за бременни на Хип, както и с млякото за тяло на Гарниер (червения за суха кожа).

# 326
  • софия
Корема,бедрата и гърдите мажех със зехтин,за останалото използвах различни млека за тяло.

# 327
bobibb,доволна ли си от маслото на Хип?!

# 328
  • София
По време на цялата си бременност ползвах бебешко масло на една не много позната в БГ био козметика, но аз я познавам от чужбима и съм много доволна. Фирмата е MADARA COSMETICS. Маслото го нанасях почти по цялото си тяло и въпреки че качих около 20кг сега нямам нито едба стрия. Най-обилно слагах по корема (а той накрая беше огромен), по гърдите и бедрата. Така поне не се притеснявах, че ще навредя на бебчо с някакви химии.

Много хубава козметика е Мадара, и аз използвам, но за лице  Peace

# 329
KiaraTiara,
НЕ преварявайте зехтина. Студено пресованият зехтин е чист, ако се подложи на термична обработка, губи качествата си!
Сори за спама, но това ми звучи като "преварявам водата за бебето"... Ами давайте изворна чиста вода на бебето, като я преварите - нищо не правите. Изпаряват се полезните неща, тежките метали остават. Та и със зехтина така - четете лакво е това и защо се казва "студено пресован", защо по светажправят продукти стабилизиран зехтин с вода - за лесно мазане... Извинявам се още веднъж, но не се сдържах!

Общи условия

Активация на акаунт