АВГУСТинчето сричките реди и се учи да пълзи....тема № 15

• 26 552
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • Кърджали
*
И аз се притеснявам леко за кърмата. Кати суче много вяло, направо не мога да я разбера дали яде или просто си държи цицата в устата. Та и аз имам усещането, че с еотразява на количеството кърма. АМ не си и помислям да пробвам.Не че имам нещо против АМ, просто Кати не ще и да го помирисва. Тя шише не ще да помирише, дърпа се като че ли е надушила отрова. Та стане ли нещо, не знам какво ще я правя...Засега като сме си в къщи, гледам да наблягам повече на кърменето, та дано се оправи положението. И нощем суче, сега нали се събужда заради зъбките, ама суче предимно от едната гърда/ това заради мен, просто така ми е по - лесно после да я върна в леглото, без да я събудя/
Шайн, и Кати не ще и не ще вода.И сок не ще. Чай пие ама дали се събират и 50 мл на ден не знам.Има моменти, в които от съвсем нормална чаша мога да и пробутам малко течност, без да я изплюе после....
Като готвя обикновено гледам да е като за едан доза, но ако се получи повече я слагам в хладилника и я давам към 19 часа за вечеря.
СЛавенче, защо не пробваш овесени ядки. Аз на Кати и правя предимно това - взела съм севсъм обикновен пакет финни овесени ядки, които смесвам после с някакво плодове пюре и това и е закуската.Все си мисля и кускус зда и направя, ама  все не стигам до него...

# 481
Аси Нан 2 й давам.

Един глас и от мен за шишетата на Томи Типи. Peace

# 482
Бърборанке, що така Андито бе... И Ради е горе -долу същата картинка от около 10 дни...Ве4ер ляга към 21-21,30 и до към 12-1 нямаме проблеми,спи си 4овека..ама след това по4ва едно будене и мрънкане пре 30-40 мин...направо ве4е съм  #Crazy
От около седмица съм пратила мъжо да спи в др.стая,4е и той  с неговото хъркане ме доизнервя...и взимам Ради да спи при мен по някое време,4е поне да не ставам на всяко мрън мрън...Давам малко вода и бибата и заспива...и след малко пак същата работа.Понякога мажа и с гел4е венците...и сутрин като по 4асовник 7 4аса се буди ..и най-4есто ревейки...До кога ще издържа и аз с тва будуване незнам.
За мъхестите и аз знам,4е са  по-силен алерген и затова ,за сега се въздържам от даването им
Ян4е, за попарата...аз забравих да сложа масло  Joy ...мале колко съм отвеяна...ама нищо..другия път.На мен с 2 сухара много малко ми се стори /в4ера му дадох с 2/ и днес затова направих с 3...мисля ,4е тамън му дойде.
Захирке, може би млякото не и харесва...Ради с мъка ядеше НАН 2 /а той не е никак злояд ,да 4укна на дърво/, .Преди това беше на НАН ХА 1 и си го ядеше, ама тоя НАН 2, хи4 не го щеше ....но от както му смених мялкото с Хип 2 розов...еми съвсем  друго си е.А и тоя НАН мирише много странно...ако искаш пробвай с друго мляко/не е казано да е то4но Хип,има много марки.../дано да имате успех....защото,рано или късно ще ти спре кърмата и тогава няма да имаш голям избор...

# 483
Здравейте и от мен   bouquet
Шайн и аз прибягнах до сокове.Взимам на хипп,гербер и бебевита.Пробвах и ганчев ама това не беше сок водата седеше най отгоре,а на дъното банана.Сока беше от банан.Алекс въобще не искаше да го пие.Другите пие по малко,но аз ги разреждам с мъничко вода.Не давам всеки ден сокове.Някъде 2-3 пъти в седмицата.Правя и чай на хипп.Задължително предлагам вода след всяко хранене пийва малко и до тук.За играенето с шишето помага и при нас този метод. Peace
Анче Галче : Аз му готвя всеки ден.Веднъж пробвах да замразя варен картоф и тиква и после не искаше да ги яде.А и по този начин седя поне за малко самичка в кухнята.Тати гледа бебо, а готви мама  Laughing
Аси и моя по толко яде и си викам много му е ама детето иска да яде.Дори вечер кашата вече я изяжда за седмица и нещо.Мъжо вика детето расте и иска повече да яде.  Grinning
Все си мисля и аз да взема от розовият хип,че и ние сме на НАН 2 и не го долюбваме.
Аси аз изпратих мъжо в друга стая от както Алекс се роди.Не стига,че Алекс се буди и не мога да спя ама и някой да ми хърка до главата не се трае  Joy Mr. Green
Хайде ставам да приготвям обяд за малчо  Hug

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 11:31 от iana_vd

# 484
  • София
Благодаря на всички за пожеланията вчера    bouquet

Винету, Александър също имаше млечница, но много отдавна- мажех го с Дактарин и се изчисти. Но имай предвид,че може  да се окаже много упорита - не е страшно, но си трябва
мазане. За спането нищо не мога да кажа.

Джули, да оздравяват бързо болните! А ти се дръж, дано не ти лепнат и на теб нещо! За пюретата- не смятам,че има проблем да сложиш яйцето и да дадеш пюрето след два-три часа.

Хариелка, Яна ти е отговорила, за шишетата Томи Типи става въпрос. Най-обикновени шишета, но при някои деца (като моето) се оказаха безценни, той от други не яде.

МХристова- браво на детето! А той е много сладък и ми се струва,че доста прилича на теб Simple Smile

Йоанче, не знам какво да ти кажа за температурата. При нас не се е случвало от зъб да я вдигне и нямам опит, но факт, че се случва при някои бебета. Може би можеш да изчакаш и днес (естествено ако не я вдига) да видиш продължава ли да я поддържа и ако е така утре да я заведеш на лекар. Но чак в болница да я водиш според мен е излишно. Да й минава бързо!

Анче Галче, когато приготвям храна обикновено я правя за два дни. Просто я оставям покрита в хладилника и нищо й няма. А ако случайно дойде в повече я замразявам.

Захирка, може би не харесва точно това мляко. Може да пробваш с някакво друго. Александър също не си харесваше изобщо млякото, което трябваше да пие, но при него нямах никакъв избор и му се наложи да свикне. Давала съм му и друго мляко- винаги плачеше за още.

Днес ще ме побърка това дете- играе си прекрасно сам, но само ако съм в стаята. Ако изляза, дори за минута, започва да плаче и го намирам целия блян в сълзи. И като го гушна започва да ме хапе, направо ще ми пробие кожата!

Днес ще го водя на консултация и ми е любопитно дали нашият доктор ще ни даде най-после картбланш за месото. Той, противно на повечето лекари,  е привърженик на много късното захранване и за всичко ми казва,че било рано  Thinking

Хубав ден ви желая!

# 485
Славена за опасната проходилка погледнах, защото и моята е Бертони, но друг модел. Там пише, че ако се счупи може да се покажат остри ръбове. Е видяла съм ги тези остри ръбове и ще го мисля когато се счупи. Това да и е дефекта.
А за тези които искат второ дете мога да ги посъветвам да изчакат, като най-добре 18 год разлика. Аз исках малка разлика да си играя, ама не. От как се е родил го захранва с какво ли не. Вади от устата си ...луканки, шоколади всичко, а днес го захранила и със сапун.Да не казвам пък че не мога да изчистя къщата едното сере, другото плюе, ту едното реве, ту другото ..пред откачане съм.

# 486
  • София
Шайн, и аз както другите момичета мога да кажа за чайчетата. Алекс също се мръщи на водата, но чай си пие в големи количества. Има дни в които изпива по три шишенца. Започнах да му слагам по- малко във водата, защото пише, че има захар.Ние взимаме на Хип ябълка и маточина.

Аси, Алекс си хапва по около 190-200 гр. пюре на обяд. Въпреки, че понякога плаче като свърши не му давам повече, че и без това ми се караха за килограмите, и нещо се наплаших Simple Smile

# 487
Включвам се да дам и аз положителен отзив за шишетата на Томи Типи. Моя бебок не искаше да се храни от никакво шише, когато ми спря кърмата и бях се побъркала да търся шишета. Накрая му дадох мляко с шише на Томи Типи и го засмука без проблем. До днес сме с тях. Ползвам и техните лъжички за хранене и гризалките. Много съм доволна.
Имам въпросче - от кога според вас може да ползваме колани за прохождане?

# 488
Аси: леле все едно за Анди говориш! СЪЩАТА работа ти казвам, направо вече почвам да се поизнервам, защото се сещам за периода 4-6месеца, когато беше постоянно така и само на циците ми висеше по цели нощо, ставах през 15мин! Ох дано не се върнем на тази фаза, че наистина ще изкрейзя. Честно казано се съмнявам чак до там да се стигне и мисля, че е поредният период. При вас са зъби, ами при нас какво е?????????????????  newsm78 #Crazy newsm78 #Crazy Писна ми от симптоми и нищо -вече половин година  Rolling Eyes За попарката: хахахха  Joy разсмя ме, лудетиноооо  hahaha Hug Аз слагам по 2 сухарчета засега, понеже около час преди това я кърмя.  Peace

# 489
ZvedicaUranova -  Joy  hahaha  Joy голям смях се смях с тебе да знаеш и то при положение, 4е се наревах едно хубаво преди малко  ooooh!
Буби4ка - докато не съм забравила защо не се дава банан всеки ден???  newsm78 Аз го тъпча следобед с едно банан4е+каша ориз и една нова с 4 зърна (безглутенова)+някакво плодово пюре и по4ти го изяжда, 4е инъ4е ще ка4им ама на куково лято. Не ми яде зел. пюрета и само на мялко останалото ми е страшни4ко да го оставя, но сега ме размисли нещо  newsm78
И на мен като на Трейси меда ми е в пове4е от схемата, а праскови съм дала мнооооого отдавна под форма на пюре, каши и т.н. и няма проблем, но кайсиите още ги из4аквам. Имам и боровинка и кво беше  newsm78   Mr. Green ...4е забравих, но ги 4акам и тях.
Малко съм бясна след срещата с ИДИОТИ ЛЕКАРИ  #Crazy
Малко цитати да ви дам, ако някой събира 'лекарски бисери': Кой ми е казал, 4е детето трябва до 8 месеца да може да се върти или пълзи или сяда или да си вдига главата от легнало положение по корем  #Crazy Как мога да знам, 4е детето ми има алергия към храна, ако не се е подуло около о4ите или около устата (оттоци по-скоро каза) или има затруднено дишане???  #Crazy Като пипа яйце и после си пипне лицето има ли обрив ВЕДНАГА???  #Crazy Обяснявам и, 4е давам по малко, за да няма такива 'лоши' реакции, 4е яйцето не го пипа, ами давам по малко жълтък в пюрето и след 10 мин повръща, а след ден има лишеи по тялото, а след 3 дена има ситни пъпки по корема - това нищо незна4ело. Физиотерапия - неможе да ни предложи, тъй като нямало защо. Извадих картонада покажа, 4е на консултациите където го мерят искат да го види Джи Пи - то пишело консултация с Джи Пи, а не с физиотерапевт  ooooh! Ако искали  ooooh!консултация със специалист се пишело писмо до Джи Пито , а не в картона. Предните пъти, когато съм ходила на физиотерапия 4ете и си извади на еидн лист термините, които незнае, за да ги провери какви са. Ще отнеме мин. 3 седмици да регистрират детето и да им излезе в компютъра като данни (адрес, имена, дата на раждане и т.н.) след което тя (не се знае кога ) ще добави преглет при ПЕДИАТЪР (който според нея няма да е спешен - не се знае може и за след 2 месеца да имат 4асове пък и пове4е) и когато полу4а това по пощата мога да отида да го видят, а ако педатъра реши за физиотерапевт да ме прати пак ще 4акам около 2 месеца средно за направление  Shocked Ако някой смята излзиа, 4е може да сме първи клас, когато някой види Макс може ли да сяда и изобщо да ви е...и системата  #Cussing out Аз немога да вема 4ас за преглед тъй като не съм им в системата също, но и да бях най-скоро след Май месец имали 4асове , а сега ако 4акам месец да ме регистрират, смятайте кога ще мога да се видя с Джи Пи, 4е то да ме прати на гениколог (ако реши), анй-вероятно няма да реши  #2gunfire Яко нали  Mr. Green
Затова моми4ета вие ми оставате за гледане на детето и 4етене яко в нета, а както и една книжка препоръ4ана от Амбишъс, за съжаление ще я сюрпризирам милата да ми я купи, 4е тук не я продават и да ми я прати  Blush ама кво пове4е да направя незнам. Мъжо вика хващай самолета (като ги пуснат) и беж до бг за основни прегледи и на двамата и да мирясам, ама мог али пък да плащам данъци тука, пък да си ходя така периоди4но като  #Cussing out напред-назад. Мога, но не е 4естно. И тия идиоти ще сменя и на други ще попадна, да видим кога аджаба някой ще си свърши съвестно работата  #2gunfire
П.С. - забравих да кажа, 4е тая олигофренка ми каза, 4е прегледа проти4а 10 мин, а аз съм и загубила пове4е време и неможа да говори пове4е, има си работа женицата...
Сори , ама ми поолеква като споделя.

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 12:37 от Lidiya_81

# 490
Ще пробвам друго мляко.

Сега гледам брошура на Carefour - ще има плодови пюренца Гербер 130гр.   за 0,99лв.

# 491
Лидия ако това ще те поуспокои малко в България е още по-зле положението.  И на мен ми звучи, че искаш да искараш здраво дете болно.Всяко дете си е индивидуално, няма такова нещо, че трябва да сяда на 8 месеца или да лази.  Ако е нямало и обрив повреме на прегледа, лекаря няма какво да лекува. Просто няма да му даваш яйца, ако мислиш, че е от това.

# 492
Колани за прохождане..хм. Mr. Green ами като почне да ходи детето  Joy
Все забравям...Хари мерси за инфото за цвеклото. Аз също го видях, после попрочетох и днес почвам да давам пък да видим. Аз вече въвеждам нещата през просото - повече от 3 дни не оставям разстояние - мисля, че сме големи
Ивушке и теб те забравих - топките са платмасови!
Банани попринцип казват, че не трябва да се дават всеки ден заради хистамина (дано не бъркам нещо), но аз давам когато купя всеки ден! После малко пауза. Абе това не го спазвам, както и дивотията (според мен) с въвеждането на глутена "да нямало пауза" вече е малкооооо прекалено  Mr. Green
Лиде  Hug

# 493
Здравейте мамчета.
Завърнах се. То не, че знаете къде съм била де Simple Smile Ми...бях 7 дена в болница, пневмония изкарах, и то без кашлица и нищо, видя се на ренген. Та така тати се гледаше с децата. Първо даваше КМ (кисело мляко) със захар, ама на 2-рия ден отказа, та минахме на АМ, което много хареса. Аз се цедях в болницата, но нямаше как да давам, че бях на антибиотици. Сега пак си суче, но май доста ми намаля кърмата, та вечер след като хапне кашата, мисля после да му давам АМ, че иначе пак се буди около 2-3ч и ни побърква. Пък и едни глобули слагам, дето ми предписа гинеколожката още март месец, та не мога и много да ставам.
Сега каката пак е хремата. Абе...от 2м нямаме оправяне в къщи, всички ни изреди по няколко пъти. Май от яслата ни носи, но какво да се прави. Лошото е, че почти няма шанс за класиране в градина, понеже няма да има 6м в ясла до края на април, и няма да получи допълнителна точка. Абе само да се ядосва човек.
Тази сутрин дадох попарка на Митко, мн му хареса. Иначе пък е отслабнал с около 400гр, но е пораснал с 2см. Ама то как няма да отслабне, като боледува, второ не се спира, пълзи, изправя се (постоянно е прав, до каквото се докопа и хоп горе), прави крачки , абе не се спира, пък и докато ме нямаше баба ми го хранеше от време на време с плодово пюре, а сигурно 1000 пъти казах, че не е за наяждане, ама те. Нищо де, ще си навакса, поне ми е ящен Simple Smile
Прочетох тази страничка отгоре отгоре, и да ви кажа за водичката. Щерката също не желаеше да пие, тя като бебе отказваше биберон под каквато и да е форма, но като дойде лятото пиеше вода, че и ушите й пукаха. И сега си пие много вода, така, че споко, след два месеца мноооого вода ще пият. За сега още е хладно.
Звездице, гледам си писала Simple Smile Явно те побъркват децата. Аз се радвам, че са породени, за сега каката само му взима играчките, бута го от време на време, но пък не го храни, може би още в началото й забранявахме и сега не й представлява интерес. Но пък той от земята си намира какво да си хапне  hahaha

# 494
При вас са зъби, ами при нас какво е?????????????????  newsm78 #Crazy newsm78 #Crazy Писна ми от симптоми и нищо -вече половин година  Rolling Eyes За попарката: хахахха  Joy разсмя ме, лудетиноооо  hahaha Hug Аз слагам по 2 сухарчета засега, понеже около час преди това я кърмя.  Peace
Аааа...не е ясно дали са зъбите.... Thinking Аз така си го обяснявам,ама не виждам дали са подути венците и т.н.
А за попарата,ко па ми се смееш  Thinking ...,4е съм забравила маслото ли?Е поне сиренце съм сложила де...не е като да яде само надробен сухар с 4ай  hahaha hahaha hahaha
Ще пробвам друго мляко.

Сега гледам брошура на Carefour - ще има плодови пюренца Гербер 130гр.   за 0,99лв.

Де я гледаш брошурата.Има ли я в нета или си имате листовки?А отвориха ли ве4е Карфура в София?Дали тия цени са и за Бургаския?Кво друго интересно има....
Аз излизам на разходка,а вие да не изпишете пак 5 страници,4е ми е голем зор после да наваксам...максимум 2 ви давам да изпишете  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт