АВГУСТинчето сричките реди и се учи да пълзи....тема № 15

• 26 550
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
# 601
Eх, ама и вие сте се разписали тая вечер Simple Smile
Хари, много много силно ви прегръщам и се надявам Софи скоро да се оправи и да е здравичка и палавичка и игривичка като винаги. Дано не е нищо сериозно и тази нощ да не вдига Т. и да не се стига до АБ.
Глупи, мила, да се оправяте и вие вече, че се измъчи миличкия Марти  Hug
Поли, страхотна ви е къщурката, много ме е яд, че не можахме да наминем и да се видим Sad
Благодаря на всички дето питаха за Дани, днес е много добре, не е повръщал пак, не искаше да яде нито на обед нито на вечеря, но поне е червеничък, не е блед и не повръща. Няма Т и всичко ми се вижда да му е наред.
Алегория, радвай се, че сега ще сте няколко дни заедно с татито.
Нашия тати днес още не се е прибрал. И ние с него не обичаме да спим отделно, макар че в последно време няма много начин за гуш гуш като спи малкия между нас, но все пак ... друго си е да се събудиш и да има кой да те помилва и целуне и ... лелеее отплеснах се.
Лиде, много хубаво се радвам за твоята приятелка и бебенцето, да са живи и здрави, да й кажеш, че се радваме за нея. При нас още нищо  Cry ама и това ще стане  Simple Smile.
Дани.д, относно това по колко грама изяжда Дани - ами кърмя го по 5-6 пъти на денонощие и изяжда по има няма 100 гр. твърда храна на ден. Но пък си наддава добре, за последните два месеца по 500 гр. е наддал.
Терпсихора, аз въвеждам месото по 4 дена.
Аси, щом се задоволява и с 4 хранения, какво пък. И аз искам да махна едно кърмене на Дани, ама не виждам кога???
Шайн, завиждам ти за чашката винце, аз гледам да се ограничавам с кафе и вино заради кърменето, но понякога много ми липсват (и двете  Joy Joy Joy)
Днес реших да направя експеримент, от 8:30 сутринта не му бях давала да яде (тогава сука), в 12 не искаше да яде зелечуково - месното си пюре, пробвах в 1, пак не (дадох му малко плодово сокче - изпи го), после в 2 пробвах пак - не и не, в 4 пак го пробвах с това зеленчуковото - не и не. Еми незнам какво да правя, викам си ще огладнее като нищо не е ял и ще го хапне, ама не би. В крайна сметка пак му дадох в 4 да суче и така. В 6 не искаше да яде каша, в 7 пак не я искаше и ... в 8 айде пак цица .... незнам как да го накарам да яде  newsm78 явно с гладуване не става....

# 602
Хайде оздравявайте сладички бебоци!
Павел е на антибиотик и всяка вечер се дърпа за това ухо, ще го изтръгне.
Трейси, много мило си го написала до гушкането. А Дани иска цица, защото се чувства добре да го гушнеш и да те усеща, още повече с тези болести. Не му се яде друго на детето, само млякото на мама.
Да ви се похваля, че днес карах да дайде с мен една мама на детенце, което са заедно в една група с Дани. Ходихме до Вис Виталис и направо едвам се удържах, добре, че не бях взела повече пари. Купих на Павел една каша Milasan оризов грис с банан /правих му тази вечер и я хареса, като преди това не спря да мрънка, но заради антибиотика трябваше да удържи малко фронта/; на Плазмон кус-куса /да го опитаме, понеже никой не каза какво е различното от този на Мелиса например/, бисквитки, нишестета, картичка с едно толямо мече /Павел се кефи многона една плюшена глава на мече и надолу продължава кош за играчки, пипа го, смя му се/; две книжки с експерименти, фулмастри и така.
После, понеже работата ми е на Симеоновско шосе ходих да видя колегите си, много ни се зарадваха. Казаха, че Павката е пораснал, а за мен им е домъчняло. Шефа дойде при нас и държа Павката, той оска да го хване и да го скубе. Говорихме си и беше много весело и да ви кажа честно, ми се доходи на работа. То сигурно като дойде времето няма да ми се иска, нЕма угодия.
Айде лека нощ, че стана много дълго

# 603
Трейси, след такова повръщане мисля, че е добре поне 2 дена Дани да е само на мляко( кърма) и някаква неутрална каша ( без плодове и други такива). Това го помня, когато Белослава получи рефлукс за няколко дена след моя опит да въведа жълтък по никое време.

# 604
Tрейси - ще и предам поздрвите непременно, а ти като се успокоиш с неяденето на Дани ще дойде и новото попълнение в семейството ви  Hug  Praynig Но и аз немисля, 4е има нещо притеснително в това неядене. Мисля си, 4е Дани си знае най-добре от какво има нужда организма му. Щом наддава толкова добре всеки месец и си е весел и жизнен (аз малко като тукашните лекари по4нах) ама си мисля, 4е детенце просто знае кое е най-полезно в момента. Недей да гледаш, 4е другите ядат големи коли4ества и Дани ще по4не, когато усети потребност от храната. Ти пак си му предлагай, но не се измъ4вай. Той си я опитва, няма реакции, вси4ко е идеално, само ти дето се измъ4ваш, небива  Hug И моето гардже не пълзи и т.н., ама нали затова сме вси4ки разли4ни и всяко беб4е си има свое развитие. Успокой се и скоро дано да си има Дани с кого да си играе  Praynig

# 605
  • София
Много сте милички. Е, кое време стана, ама няма пък - ще се опитам да почета и да ви попиша малко.
Опасявам се да не стане много дълго обаче  newsm78

Шайнче, Калоян също не ще вода. Дръпне 2-3 пъти и довиждане. Но умира да се лигочи в чаша и така му давам като че ли повече. А ако има бира в чашата направо ще му потекат лигите.
И с чашка с накрайник му давам, но тогава прави повече бррррррр.

Дани1801, то си е за смях. Аз така не помня на коя от нас се радвах, дето се чудели за половин шишенце ли става дума или за половин зрънце.
Няма такова бучкане, ама пусто търпение като ми убягва, къде ти да почакам да се разтворят малко зрънцата. Сега така правя, мерси ти!

Захира, и аз така мисля за спокойствието. За гърдите - то от един момент нататък става така. Просто произвеждат толкова колкото изяжда тя. На мен ми се препълват само, ако не е сукал цял ден (тогава демонстрират силиконки на мъжо  Mr. Green), иначе са като баници.

*Jolly*, не давам температуропонижаващи при температура под 38 градуса, да не говорим, че при бебетата 37 не е температура, трябва да е над 37,3, за да се мисли евентуално за нещо.
Да не би твоята лекарка да те съветва да даваш? Температурата е начина, по който организма се бори с инфекцията. Давай само хомеопатичното, ако продължи повече от 3 дни да ти прави температура, я заведи пак.

Звездице, много ти се смях на разказа (извинявай, за което), обаче наистина си е трудно с малка разлика. Мога да си представя за какво говориш. Недей да откачаш, сигурна съм, че чудесно се справяш.
Направо не знам аз как щях да се справям, ако ми беше успешна втората бременност.
Моята само го пошляпва, щото я бил ударил, оскубал и не знам си какво още.
Защото ние я учим, че ако някой я удари трябва да отвърне, та тя решила, че и бебо я налага.

Ако първото ви е момиченце, на този етап разликата ото 4 години ми се вижда чудесна. Тя е вече голяма, разбира, помага, разбира се и ревнува малко, но като цяло мисля, че е добре.

Ей, Цвети, каква пневмония бе душа? Как я хванахте, като не си кашляла? Радвам се, че вече сте добре. Айде да няма повече болежки като почне да се затопля. Защо да няма щерка ти 6 месеца, ти кога я пусна? Според мен си цъкни тая опция, тя ще направи 6 месеца докато стане време за градина.
Нали е 6 месеца преди тръгване на детето на градина?

Лидия, точно от няколко часа си блъскам главата над здравната система в Германия.

Моя приятелка роди преди повече от месец момиченце в Кьолн.
Изписаха ги, имаше разни притеснения Силвия (преди почти 2 години имаше мъртво раждане, за тази и бременност не знаехме нищо), като аз се опитвах от тук да и помагам както мога.
Каза ми, че там всичко много природно, натурално. Бебетата не се къпят, не се мажат, оказа се обаче, че и пъпа не се третира. Сменяли някаква марличка само. Бебето е често наблюдавано от акушерка, и сега изведнъж толкова време след раждането се оказва, че бебето е с някакъв грънолом на пъпа, имало май и стафилококи, лекарката я е наплашила днеска, че можело да стане сепсис.
Уговорките с лекари ставали бавно и славно, там нищо не било спешно.
Взели са кръв на бебенцето, която не е ясно кога ще е готова, утре ще ходят при хирург.
Милата ми приятелка много се е нашашкала. На мен също ми е много притеснено.
Свързах я с моята приятелка педиатърка, надявам се тя да и каже нещо успокоително. Помолих я да ми звънне после, но не съм я чувала.
Та така. Затова и кукувам по нощите, не ми се спи, имам да гладя 90 см пране, но ме мързи.
И се чудя как може такова нещо.
Моля ви да се помолите или да си пожелаете нещо добро за Габриела, защото трябва да се пребори!

Утре се надявам да попиша още, днес стигнах до Силви на 34 стр. Peace

# 606
Добро Ютро....

# 607
Много болни бебенца нещо Sad!

Хариелка бързо да се оправя Софи!

Мариелка аз съм била - вчера ходих до център-а за клиенти на Софийска вода и после се прибирах по Хайдушка гора.

Поли къщата ви е разкош!

Сънчо Hug!

Май май като ви чета хич не трябва да се оплакваме от нашето здравеопазване, вярно , че лекарите ни са супер дръпнати и темерути, но много от тях си вършат работата без да считат за необходимост да обясняват на пациентите какво аджеба правят.

Докато чета какво сте писали бях оставила Анди в креватчето да си поиграе и по едно време стана затишие, отивам да видя какво става - нашата се изправила на крака и се държи за решетката, щях да падна Shocked newsm78. Аз че я оставям така да виси я оставям ама винаги аз я изправям и я държа и нашата се покатерила, изправила се и се хили насреща. Много мило ми стана Heart Eyes.

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 09:09 от * Zahira *

# 608
Добро утро!

Днес се очертава един хубав, слънчев ден и хормона на щастието ме заля...Ей сега ще ми се стъжни като си изпия зехтина  Sick
Аси, благодаря за тези блестящи, мърдащи, подскачащи шарени допълнения, с които завършва или започва денят ни. Ако може да сложиш другия път едни шоколадови бонбони, които да скачат направо в устата ни...ако не намериш бонбони...може и пържени картофи, но без сирене, че нали сме на разделно...

Всички бебета на крака! Да не тревожите старите си майки и да оздравявате! Стига с тези температури, ако ще излизат тея зъбенови-мъбенови, да излизат и да не се ослушват като прасета в теменужки!

# 609
Добро утро и от мен   bouquet
 Най после успях да изчета всичко  ooooh! най вече по колко хапват бебчовците и колко са наддали и резултата е: Ния яде най-много (с 6 хранения, а от 3 нощи + 200мл мляко към 4ч) и наддава най-малко!!!Дали да не и пусна изследване за глисти???
 Счупи карабинките на презрамките на количката и сега се изправя докато я возя! направо съм в ужас с това дете! На всичко отгоре и каката вчера донесе коте в къщи... Някой има ли идея как се обезпаразитява 2 месечно коте???

# 610
  • София
Добро утро ! Има слънчице днес, очертава се ден за разходки.

Честита  месечинка на Андреа на Захира и на всички порастващи днес, а болничките да се оправят бързо!

Алекс две вечери много плаче. Не мога да разбера мъчи ли го нещо или е свикнал на присъствие и сега ще си носим последствията. Както си заспиваше сам преди, отскоро мъжа ми стои при него в стаята, вярно не му се показва, ляга на спалнята, а Алекс не го вижда от обиколниците ,но явно мъника е свикнал. Снощи след баня и хапване както го сложихме в леглото и започна един плач, едни писъци. Оставихме го да плаче, но той не спря повече от половин час. Слушахме го с мъжа ми от хола, сърцето ми се беше свило, поплаках си с него.  Embarassed Заспа си сам, но след известно време пак се събуди с рев и така няколко пъти. Накрая го взехме при нас на спалнята и е спал непробудно цяла нощ. Събуди се в 8, а по принцип всяка сутрин се буди към 6-6.30. Предната вечер беше горе-долу по същия начин. Дали пък не е от зъбите не знам  newsm78

# 611
Добро утро, колко сте писали снощи!  #Crazy

Хариелка, Глупи, Трейси - съжалявам за болните дечица. Както Терпсихора каза - свива ми се сърцето като чета за болно бебче Sad Ама какво им става бе? И племенницата ми вече 2м болна нон стоп - все нещо й имаше. Ту уши, ту очи, ту Т, ту кашлица, ту сополи - майкоооо  ooooh! Ама няма какво - пролетта си е нааааай-жибаният сезон откъм болести - сякаш всичко се отпушва, имунната система на човек тотално е изтощен от зимата, ако може така да се каже... Дано бързо се оправят малчовците Sad

Иначе моята Анди снощи беше горе-долу ок. Пак се събуди с рев към 12, но поне този път се успокои на гърда и заспа до мен. След което само веднъж се буди през снощта и заспа веднага като й дадох бибката,но сутринта кокуряк в 7  #Crazy Отидох да дремна още мъничко отатък, че вече доста неспане ми се насъбра напоследък  #Crazy

Мариелка: и при нас подпбни неща се случват вече всяка вечер към 12-1 през нощта. Онзи ден и ние ходихме отатък да я оставим да реве и да се приспи, но не стана, милата се скъса от рев още повече и си се върнахме да се гушкаме на спалнята и така се успокои! И аз не знам какво им става Sad

Ох какво щях да пиша на всеки?  newsm78

А, Алегория: споко бе мацка, чакай сега да ти кажа нещо за мен  Mr. Green Понякога, само понякога сутрин се буди лошия близнак в мен, който е лишен от чувство за хумор. След 2-3 часа слава богу (по-добре късно, отколкото никога) се събужда добрия и веселият близнак, който това, което преди му се е сторило тъпо вече го вижда с други очи  Joy ТА накратко това, което искам да кажа е, че НЕ съм се засегнала ни най малко!  Hug  bouquet

Терпсихора: аз давам месото по 4 дни - 2 буркана разделени на 2.  Hug

Шайн: жестока е тази къщурка баш в гората. Но някъде си признавам, че съм пропуснала - там ли живееш или е някаква вила? Къде е това красиво място?  Heart Eyes

Аси: забравих на теб да напиша - то тъпо малко ще прозвучи сигурно, но не можеш ли лека полека да поизместиша малко режима? Само идейка - сутрин в 7.00 мляко, в 10.00 попарка, в 1.30 пюре в 17.00 каша в 20.00 АМ? Ние сме на такава схема и работи много добре, като имаш предвид, че след млякото в 17.00 по принцип към 18.00 давам плод. пюре. Просто ти правиш доста голяяяма пауза между обяда и кашата, което ако скъсиш ще ти се получи така, че сутрин да не ставаш в 7 да правиш попарка.  Peace

Това, от което съм АДСКИ щастлива днес са килограмите. Свалила съм още 0,5 кг, което за 1 седмица откакто правя РХ прави общо -2кг  newsm44

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 09:39 от Yana-barborana

# 612
Честит ден на Земята!
Дано да става все по-хубава, чиста и красива за радост на нашите деца!

отивам да спретна закуска на малчо и после ще чета, ако не се събуди  Crazy

# 613
Честити месечинки!
Хари, как е Софи Praynig Hug?
Всички болнички бебчета да оздравяват! Какво става напоследък, направо не знам Sad
Янче, хахаха, това е къщичката на Поли Joy Hug.Аз ти бях писала за страхотните макарони, които си приготвила.Помислих, че са за Анди hahaha.
Ивушке, ти нещо пренебрегна моето начинание да намеря готина свекърва на Белослава Crossing Arms
Сънчо, тя докторката си беше изписала половин шишенце, а ние тук давахме мъдри съвети, че има грешка hahaha Joy.
 Praynig Praynig PraynigЗа Габриела, трябва да се пребори малката душичка!
Лиде, браво на твоята приятелка Hug!

Ох, като ви чета как си мечтая само да си гушна Животинчето и да спинкаме заедно.Ама не става, спи само в леглото си или в количката.Като я сложа в леглото само обръща рязко главата на една страна със засилка и е заспала на секундата.Всичко това ме хвърля в потрес как ще се оправяме лятото, защото имаме намерение да пътуваме доста newsm78.

# 614
Добро утро раннобудни мами   bouquet
4естита месе4инка на Анди на Захирка да е много слади4ка, добра и много, много здрава и все така да радва мама с нови изпълнения рано, рано сутрин, 4е да им запо4ва с усмивка деня и никакви запушванки на коли, задръствания и бягания по зада4и   Heart Eyes  Hug
Ивушке - какъв е тоя зехтин дето го пиеш  #Crazy ам недей като не те кефи  hahaha
Сън4о - щях да те посъветвам да и кажеш да вика или ако може да прави цирк да се разпла4е пред лекарите. Тук поне много държат мама да е спокойна, да не тревожи бебето, да имакърма и т.н. И аз като все питам, ама некрещя там ми е проблема. 4ерните затова им дават винаги вси4ко на тепсия, щото като се развикат и равни нямат. Незнам дали е успокоение, но и нашето пъп4е нищо не го правиха. Роди се, сложиха му една щипка и айде това беше. На проверка като идваха вкъщи бях отка4ила, 4е беше гноясал и слагах пудра постоянно и леки4ко размъдвах да излезе ъж гнойта, но се каза 4е като пада самото пъп4е леко гной си излзиало и при самото пипане то падна сами4ко. Стискам палци да мине вси4ко възмойно най-бързо и НЕпритеснително и за беб4ето и за мама. Жалко е положението със здравеопазването, много е жалко... Sad

Общи условия

Активация на акаунт