Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да се придвижвам ефективно и рентабилно в Лондон с градския транспорт?
Къде мога да закупя кори за баница в Лондон?
Как мога по-лесно да се адаптирам в Лондон като самотна майка с дете?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да се придвижвам ефективно и рентабилно в Лондон с градския транспорт?
За да се движите ефективно и рентабилно в Лондон, най-добрият вариант е използването на карта Oyster. Можете да закупите тази карта от спирките на метрото или някои павилиони за вестници. Освен това, обиколките с автобуси с панорамна гледка са чудесни за разглеждане на града, а влаковете до Оксфорд тръгват от гарите Падингтън и Ealing Broadway. Важно е да проверите разписанията предварително, за да избегнете изненади като ремонти и други събития.
-
Къде мога да закупя кори за баница в Лондон?
Корите за баница могат да бъдат намерени в супермаркети като Сейнсбърис, Уайтлоус и турски магазини. Освен това те могат да бъдат поръчани от български магазини в Лондон, които предлагат доставка до два дни. Важно е да се провери опаковката, тъй като понякога може да бъде твърде защитена, но това е добре, защото гарантира запазването на продукта по време на транспортиране.
-
Как мога по-лесно да се адаптирам в Лондон като самотна майка с дете?
Адаптирането в Лондон като самотна майка с дете може да бъде предизвикателство, но е важно да проучите възможностите за работа, жилище и училище за детето. В момента пазарът на труда е нестабилен, но работодателят може да получи работна виза, ако желае. Важно е да сте запознати с правилата и процедурите за работа в Лондон, както и да разгледате обяви за детегледачки и условията за тях. Също така е важно да се свържете със социални мрежи и общности, където можете да намерите съвети и подкрепа за адаптирането към новата среда.
-
Как се кара варицела и какви са различията в нейното протичане при отделните хора?
-
Как да запиша детето си в училище и какви документи са необходими за това?
Според мен, ако не криеш доходи, не става или трябва наистина да си в много затруднено положение, което на никого не го пожелавам 
Може и е нещо нормално. Например, наборите на сина работят на три различни нива, 5то, 6то и 7мо. Съответно, ако детето работи на 5то ниво му дават тест със задачи от нива 4, 5, 6. Работещите 6то 5,6,7, а 7мо ниво 6,7,8. Но това, че тези от 5то, не са покрили целия материал от 6то и тн. няма значение. Моят син преживя голям шок, че не разбирал част от задачите и нищо не могъл да напише по тях 
Имам доста време да родя и до гледачка да стигна, но мисля, че това ми е една от малкото възможности за гледане. За такс кредитите смятам да си подам за всичко, което мога, пък което дадат. Все пак мъжът ми плаща от много години данъци, аз от почти 3 и смятам, че съм си в правото. За паспорт, не ми и трябва, мъжът ми е от повече от 6 години тук и го майтапех да подададе, той не иска и да чуе. Аз като ги направя мога да подам, но не ми е цел в живота честно казано. Да стигнеме до там. Като знам колко поляци идват тук и само на помощи дърпат, даже и в Англия не живеят, то срамота да не се пробвам. Да не говориме за тези,който се водят уж бежанци, но си мисля, че скоро ще орежат тия помощи, та може и хич да не се вредя
та го следвах .. все пак първа бременност, не знам каво да очаквам, работех си, въпреки че ми беше много зле, но в момента в който прокървих зарязах всичко и бегом при новите ми gp-та, още на рецепцията въпреки молбите и сълзите ми ме отпратиха да ида ако искам в walking clinic, че нищо ми нямало /явно девойката беше ходещ скенер
/ с два рейса се добирам аз до тази клиника в луда снежна виелица и със свито сърце, след само час чакане, ме приема една "местна" и ми прочита лекция, че е нормално и кървенето и болките и да не се притеснявам, че нямат техника да ме прегледат /понеже исках видеозон за да изключат извън маточна / иначе ми казаха, че ако почна да си сменям превръзката на час по два пъти, да ида в спешното, попитах къде се намира.. и че ако получа такъв силен кръвоизлив, просто няма да е нужно да ме гледа никой.. Прибрах се късно, на другия ден бях пред спешен кабинет, не след дълго ме приеха, бях пак с кървене, болки, задух и много високо кръвно, та явно ме съжалиха и ме пратиха на видеозон, след 4 часа чакане, ме прегледаха, казаха, че не виждат причина за кървенето, че има сак но няма плод, та по всяка вероятност е кухо яйце, да не се тревожа че съм млада, ще имам други деца, попитах за някакви медикаменти за задържане, те ми казаха че нямат политика в толкова ранна бременност да предприемат нещо, да се върна към нормалният си живот, но ми записаха все пак час за 8 седмица, за да видят какво става.. Отидох при ГП-то и поисках да ме заведат като бременна за да ми пуснат изследвания, но ме отпратиха с думите , че по всяка вероятност ще загубя плода /защото явно е негоден и тялото ми се бори да го изхвърли/ а няма смисъл да губят времето на акушерките с моя милост, да се върна след потвърдена сърдечна дейност от втория скан.. След консултация по тел. с гинеколожката ми в бг, започнах да пия дуфастон+но-шпа.. Спрях работа и легнах.. кървенето не спря, беше слабо но постоянно, болките ми бяха зверски, не можех да спя, не можех да седна.. Едва се движех.. Да е жива и здрава половинката, че много ми помага
.. На втория скан се видя ембрионче със силно сърцебиене, на пук на всичко, което беше огромна изненада за сонографките и моите ГП-та, пак не виждат причина за кървене, решават че е стара кръв, за болките - нормално било.. В 9 седмица отивам с резултатите при ГП-то записва ме в болницата, след две седмици да чакам писмо, след 3-тата, звъня да питам, къде е, понеже искам да мина скана за синдрома на даун, оказва се, че не са ме регнали и не съм им в системата, след разправии, ми казват пак да чакам две седмици, свързвам се отдела за оплаквания.. Назначават ми час за скана без да съм още в системата, писмото с резултатите от скана получих по-рано от писмото че са ме завели като пациент, и в 18 седмица за сефте да ида за среща с акушерка, питах я заради астигматизма трябва ли да мина очен, а тя ме пита какво е това
заради кръвното ми назначи час за д-р в 20 седмица, и попаднах на един, евала на човека, предписа ми скан вскеи месец до края на бременността, и ми каза резултатите от кръвните, също каза, да запиша всеки две седмици да ми замерва кръвното акушерката ми, звънях да си запиша час за такава, казаха, че съм нямала право до 28 седмица за вторите кръвни да ги занимавам, и сама съм си замервала кръвното.. Та такива са моите преживявания със здравната система в УК
Иначе, бях притеснена, че от обездвижването ще стана 100кила но за сега съм +6 пу пу.. За сега бебка върви добре, малко ме притесниха на доплер скана, като ми казаха, че стойностите на едната артерия ми били завишени.. Но много мина - малко остана! Утре съм на втори кръвни и на скан, нямам търпение да видя как е бебка! Моля се само да е жива и здрава, защото тя е най-важна, друго не ме интересува
Всичко добро на всички, и късмет на мамите които очакват рожби
Лека бременност до края и една хубава и здрава бебка ти желая !