Машина за хляб-31 част

• 64 187
  • 750
  •   1
Отговори
# 45
Синята фея Аз съм с Мулинекс 2000. Месене и втасване е програма 11, само печене - 12. Ти на коя програма си пуснала кекса? Да ти кажа какво още ще прави за тоя час и нещо.
А книжка няма ли към машината? Там има таблица за всяка програма какво прави и колко време.

# 46
  • София
И аз направих хляб с готовата смес на София Мел. Не ни хареса. Хябаво се изду, но после стана толкова ронлив, че не даваше да се барне  newsm78

Снощи месих в машината тестото на Макс мама. Винаги съм слагала суха мая. Този път сложих от другата и стана невероятно. Еми друго си е, като се меси в машината.
Ето ми питката: / опечена във формата за кекс  Joy/

# 47
Пуснах на програма 7, така както е в книжката - по рецептата, която е описана на 107-ма страница - кейк за 1 кг. Само брашното сложих 1 към гьотере - понеже нямаше как да го измеря, сложих милилитри вместо грамове (понеже вчера правих така хляб и стана добре), демек вместо 460 гр. премерих 460 мл. Взе да бърка, бърка, и аз хич и не го погледнах, а после като спря да бърка гледам че е съвсем не като тесто, приличаше си на смес за кекс, ама знам ли в тази машинка дали ще стане - мислех, че трябва да е по-твърдо, на топка. Сега му остава около час, явно втасва, защото от доста време нищо не прави и се е надигнало мнооого - успокоих се леко, че може и да не е съвсем за боклука Simple Smile. Увеличило се е до един пръст от горния ръб! Рецептата ми е като от книжката, само брашното дето.... ох, дано да стане Simple Smile

А таблица има в книжката, ама хич не можах да я схвана.

П.П. Лелее, ако продължава да се надига така ще излезе от формата - друг проблем Simple Smile

# 48
Като правиш кекс, сместа си е като за кекс, така че спокойно. Разгледай таблицата. Описано е всяко действие на машината и съответно неговото времетраене. Обикновено второто месене е когато можеш да коригираш тестото, да добавяш брашно или течност, да добавяш всякакви добавки. След последното месене можеш да махнеш бъркалката, да сплиташ тестото (за козунак примерно). Непосредствено преди печенето може да мажеш отгоре и да поръсваш с нещо. Аз просто смятам минутките по табличката и се ориентирам къде се намира в момента програмата. Дано ти се е изяснило горе-долу.
Сега конкретно, ако продължи да се вдига сместа, просто изключи програмата и си пусни 12-та за печене на 45-55 мин. според грамажа и степента на изпичане, която си избрала. АЗ бих пуснала 40 минути печене и да допичам, ако е необходимо. Успех! И да се похвалиш после с вкусен кейк  Peace
Забравих да кажа, че програма 7 е за бърз сладък хляб. Тоест можеш да печеш кексове и на програма 6, но по-добре я ползвай когато наистина правиш хляб и е необходимо повече втасване.

# 49
момичета, хлябът ми става супер, но ми се струва, че нещо твърде много ми се рони newsm78 на какво може да се дължи това или е нормално newsm78

засега пробвам само обикновен хляб, защото нямам много време за експерименти

# 50
имам и още един въпрос - извинявайте, но не мога да изчета 30 теми Embarassed

досега винаги съм правила хляба със суха мая - за нея знам, че се смесва с брашното и не бива да се докосва до водата (така пише в книжката или съм го чела някъде из форума), ще ми се да пробвам и с другата мая - има ли някаква специфика при използването й? къде се слага пак в брашното ли? натрошава ли се?

# 51
Абе не знам, но тази таблица ми е много неясна... на 7-ма програма пише общо времетраене 2:42, от които 1:47 - месене, бухване, покой; 55 - печене и 2:20 - допълнително - какво е това? и никъде не пише за второ месене, кога е то и т.н...
Незнам какво стана, но след като се надигна до ръба на формата, явно започна да се пече, и се спихна в средата... ама май е късно вече за каквото и да било... Sad

# 52
# 53
имам и още един въпрос - извинявайте, но не мога да изчета 30 теми Embarassed

досега винаги съм правила хляба със суха мая - за нея знам, че се смесва с брашното и не бива да се докосва до водата (така пише в книжката или съм го чела някъде из форума), ще ми се да пробвам и с другата мая - има ли някаква специфика при използването й? къде се слага пак в брашното ли? натрошава ли се?
Прясната мая можеш да натрошиш върху другите продукти,можеш и да я активираш предварително в малко топло мляко или вода+малко захар.Като шупне я наливаш при другите продукти.И да не шупне 10-15 мин. не се шашкай,не значи че няма да стане.наскоро така стана при мен-не се активира маята първоначално,ама после какви козунаци станаха-фантазия.Когато няма да ползваш отложен старт е без значение кое след кое ще слагаш,защото веднага започваш да го месиш.

# 54
снощи за вечеря вижте какво спретнах,

Джоб-питките на Пети,станаха страхотни Hug,неочаквах да се надуят като нейните Peace.

Аbet,чудесна питка Hug,изглежда фантастично.

# 55
  • София
танита 3 , супер са питките, аз отдавна им се каня. Като арабските джобове ли стават на вкус?

# 56
Абе не знам, но тази таблица ми е много неясна... на 7-ма програма пише общо времетраене 2:42, от които 1:47 - месене, бухване, покой; 55 - печене и 2:20 - допълнително - какво е това? и никъде не пише за второ месене, кога е то и т.н...
Незнам какво стана, но след като се надигна до ръба на формата, явно започна да се пече, и се спихна в средата... ама май е късно вече за каквото и да било... Sad
Ами не знам какво да ти кажа, явно таблицата е друга. При мен си пише отгоре Първо месене, почивка, втасване и т.н. като за всяко си има времетраене. Това 2:20 е оставащото време след сигнала за добавяне (който е по време на второто месене).
Да кажат майсторите, но аз мисля че нещо в тестото не е било като хората, за да спадне в началото на печенето. Виж на първа страница таблицата. Аз и в книжката я имам, както и причини за най-честите проблеми.

# 57
Да си покажа ръчното хлебче, правено по рецепта за машина. Видях го в руски сайт, имаше добри отзиви и реших да го спретна. Но ми отиде повече брашно от указаното количество. Нямам машина за хляб и не знам, може би там е по-различно тестото newsm78 Както и да е, хлебчето е разкошно, пухкаво, с аромат на мляко и масло, ще го правя и по-нататък.

# 58
Здравейте , аз се позагубих малко, но това не означава , че хляб не ядем  Mr. Green
abet прекрасна питка, ама тази питка винаги става страхотна  Hug
Тристия еееееее браво на тебе, страхотно хлебче, страхотна  коричка. И аз искам такава  Cry . Сложих 15 слоя фолио под стъклото в капака, но файда нема  Crossing Arms. Я распитай хубаво мъже си, и да я разглобя своята машина  Whistling
Между друго искам да те помоля, а и други момичета които имат Мулинекс 2000, да ми сканират или да ми препишат рецепти основна и бърза. И таблицата по минути дето. Загубих си своя книжка  Thinking Нямам представа къде можех да я забутам  #Cussing out  .  Дразни ме , че я нямам, а и не помня рецепти. По тази причина сега правя някакъв измислен хляб , ще видим какво ще се получи.
Танита много добре изглеждат питки, къде има рецепта?
да ви покажа малко снимки :
Питките на Макс-мама (любимата ни вкъщи)  Hug

тази трябваше още малко да се пече, но бяхме много гладни  Mr. Green

Гевреците на Лабрекс

Хамбургери на Лабрекс (100 пъти ги правя вече)

Руло с кузуначено тесто за кифлички на Джемма

Хляб с доматено пюре (не помня на кого беше идеята)

# 59
танита 3 , супер са питките, аз отдавна им се каня. Като арабските джобове ли стават на вкус?

Да,точно като арабските питки,вкусотийка,да знаете  newsm10
Рецептата е на 14 стр.при рецептите.
Ехеее,Alyona,какви са тия красоти,направо ти свалям шапка smile3501

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 16:33 от танита 3

Общи условия

Активация на акаунт