Машина за хляб-31 част

• 64 895
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
в други магазини продават стъклени форми на фирма Borcam.

здравейте,

в такива стъклени форми тука се прави един вид бял хляб, като този например, ако ще ви бъде интересно някой път мога да ви преведа рецептата и технологията за този хляб(малко дълга но резултата е като на снимката)

По случай рождения ми ден /днес/ ми подариха хлебопекарна МИДЕА.

3xi ЧРД    bouquet и честита придобивка

Ердинч

# 706
Мама Цоцоланка мерси за разяснението   bouquet

Ердинч, страхотен е този хляб на снимката, направо ми иде да го захапя  Laughing

# 707
  • София
...
А сега да те питам, правила съм кайсиево мляко , но не ми хареса вкуса Crazy С бадемово пробвал ли си да правиш хляб, че сега ме подтикваш да експериментирам  Laughing  Маята в млякото ли я слагаш, затопляш ли го? Всяка подробност ще ми е от полза, за да не съсипя крайния резултат  Wink

Значи аз първо смлях ядките в блендера. Имах и 5-6 едри бадема и те отидоха там. Та понеже преди да ги обеля ги бях и сварил, реших че повече не им трябва. После долях пак вряла вода (в която бях сварил стафиди) и ги пасирах за всеки случай и с пасатора. След това към това мляко добавих и пасираните стафиди и така пиха там моите какво пиха и останалото (къде чаена чаша и нещо) отиде в кекса. Правил съм го с бакпуловер, та мая не съм тургал.

# 708
Алекс, когато правя козунак, в който слагам 600-650гр брашно, тестото деля на 2 и пека два козунака. Единият в стъклената форма Borcam, другият в силиконова, малко по-къса от стъклената. Ти пресметни размерите на  формите или формата, която ще купиш.

# 709
Ердинч, страхотен хляб! Чакаме рецептата, ако ще да е дълга и до Пловдив!

# 710
Оххх почвам сега тутманика на Кашарел.  Пуснах го на програмата за тесто, чи после да го правя със сирене във фурната. Дано да стане. Стискайте палци, че днес вече имам един превтасал хляб в досието Wink.

# 711
Дядо Хаджия, благодаря ! Ще пробвам, обаче с мая в ядковото мляко  Rolling Eyes пък каквото стане  Simple Smile

pisanche77, стискам  Wink

Ердинч , давай рецептата на бялото хлябче, страхотно е!

# 712
  • София
Дядо Хаджия, благодаря ! Ще пробвам, обаче с мая в ядковото мляко  Rolling Eyes пък каквото стане  Simple Smile
...

Определено ще стане но според мен трябва тогава да гониш някакво по-гъсто тесто за да има за какво да се закачи маята и по-скоро ще излезе някакъв сладък хляб.

Сега се сетих, че Пина беше предложила навремето един италиански хляб без кора, на който тестото имаше консистения подобна на кексовото.

# 713
добро утро и добър ден желая на всички,

в момента и азе си търся от тая стъкленеа форма(от най голямата до 3000сс), па като намеря време непременно ще я преведа рецептата, комбинирана е със машината за хляб и съдържа само вода сол брашно и мая  newsm78

ето още няколко снимки тука, тука и тука

Последна редакция: пт, 07 май 2010, 09:41 от Ердинч

# 714
Ето да покажа произведението ми от снощи - Тутманика на Кашарел.

# 715
Хит предлага кръгла стъклена форма за суфле, на цена 14.99лв. Висока е 10см, дъно с диаметър 18см, отвор с диаметър 21см. Подходяща е за печене на кръгъл хляб или питка.

# 716
  • Русе/София
Здравейте.ЕРДИНЧ благодаря.Явно никой няма точно този модел хлебопекарна,четох старите теми и направо главата ми гръмна.Та започвам с глуповатите въпроси,ама няма как:
1.как да разбера кога е приключело втасването,преди печенето?
2.задължително ли се вадят бъркалките?
3.брашното не попива ли във водата,докато слагам другите продукти?
Благодаря предварително за отговорите.Може би по натам пак ще досаждам с въпроси

# 717
1.На моята машина дисплея показва в коя фаза е програмата. Иначе в книжката са описани програмите, коя фаза колко трае и така можеш да сметнеш какво точно прави и колко време остава.
2. Може и да не се вадят, но аз винаги ги махам след месене, за да не остават дупки в хляба.
3.Попива, но идеята е да няма контакт на течните съставки с маята. Това е важно, ако машината има време за подгряване или е с отложен старт, в противен случай няма значение.

Надявам се да съм била от полза!

# 718
  • София
Здравейте,
преди 2,5 година покрай вас се запалих да си купя хлебопекарна, купих си, свикнах с вкуса на истински хляб, а сега машинката се кани да се развали. Муленекс е, от сребристите - не знам какъв модел точно. Дава ми грешка на програмите, пищи и не тръгва, само месенето на обикновено тесто, комфитюр и печенето са ми останали. А и тавичката започна да тече Sad.
Дали сте имали подобни проблеми, дали може да се ремонтира изобщо и дали си струва  newsm78

Ще ви бъда благодарна за съветите  Hug

# 719
Здравейте,
преди 2,5 година покрай вас се запалих да си купя хлебопекарна, купих си, свикнах с вкуса на истински хляб, а сега машинката се кани да се развали. Муленекс е, от сребристите - не знам какъв модел точно. Дава ми грешка на програмите, пищи и не тръгва, само месенето на обикновено тесто, комфитюр и печенето са ми останали. А и тавичката започна да тече Sad.
Дали сте имали подобни проблеми, дали може да се ремонтира изобщо и дали си струва  newsm78
Ще ви бъда благодарна за съветите  Hug
щом греши програмите , а и само няколко са ти останали възможно е самият
програматор да е издал багажа.като прибавиш и теч от контейнера... то не остана много Grinning
замисли се да отделиш парички за нова.

Общи условия

Активация на акаунт