ПЛЕВЕН - 134

• 39 148
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Тес, щях да пиша за пресичането и забравих. Ти не можеш ли да го водиш да пресече булеварда срещу автомивката, а оттам на сфетофара на китайската има да пресече 2 тесни улички.
Валенце, ще ги смъкнеш и тези, колко му е. Половината си ги махнала.
Дикси, ще мине и вашето, но притесненията са големи.
Преди няколко дни в детската кухня имаше ориз със спанак.
А Натали пък са я отписали от яслата да му се не види.

# 271
Крайно време е да си направим една частна детска кухня. ))))
Аз отдавна се замислям, но......изискванията са безумни и трябват страшно много пари, за да се покрият и всичко да се направи според тях....или....много пари за кеш на тези от ХЕИ и други органи.

Просо нямам спомени да съм опитвала, в Шуменският край (на майка ми) доста готвят булгур, бакла и др. такива. Тях ги ям, ама не са ми от предпочитаните. )

# 272
Silvipl , пробвахме и там, но той самия не предпочита да пресича на автомивката, защото съвсем не му спират колите  Peace

За детска кухня - виждала съм я на живо само когато Кари беше бебе и взимаха приятелките с други бебета. Вечно имаше майтапи какви сухожилия имало днес в каймата и как се разтягали или колко кремчетата били течни и редки и детето не ги иска, но никой не се отказваше да я взима.   Simple Smile Онази беше доста гадна, дано сега се е подобрила. За ДГ и училище обаче съм се примирила, че ще ядат там децата и това е.

# 273
  • Плевен
Днес подадох документи за нова лична карта. Голямо чакане, мноооого бавно става обслужването. За час и половина бяха обслужени 6 човека. Иначе модерна работа в кабинката за снимка. Там е най-интересната част. Снимат те докато излезеш добре, не си заспал и т.н. Служителката каза, че се работи денонощно в отдела за изработка на документите, но работата изобщо не вървяла - голяма част от документите са брак. Днес представители на Сименс са били там, за да оправят проблемите. И накрая като й казах, че се харесвам на снимката ми заяви да не се радвам, защото не е ясно как ще ме напечатат на пластмасата. Sick
Ако нямате зор с ваденето на документи изчакайте още месец, два най-малко.

# 274
Аз съм много щастлива, че Велина яде всевъзможен плод и зеленчук! За себе си не готвя брюкселско зеле, нито броколи, нито зелен боб с масло, но за нея правя непрекъснато, както и за мъжа ми. Тя отказва месото, за риба умира. Доволна съм от храненето й. Макар да е много слабичка, яде полезни неща и е здравичка.
Малкото и то като кака си мре за зеленчук, виж плодовете не ги тачи засега, но тя е и мъничка още. Опита вече готова каша от пълнозърнест ориз, инстантна каша от просо, харесва й всичко, стига да не е сладко! Ще й вкарам лека полека и елда, и киноа, и амарант, и камут. Велина едва ли ще прилъжа да хапне гореизброените, но поне мюсли яде.

Дикси, ще минете през каквото трябва... На Калинко ще му мине като на кученце, децата бързо се възстановяват, дано!, още повече и щом ще е пациент на д-р Оги, притесненията ще са по-малко! Дано и твоето е леко! Дай Боже!

# 275
Здравейте! Да кажа и аз по темата за детската кухня от два дни взимам  и съм доволна, момчето си изяжда всичко,  направено е като за малки деца и е топло, не видях да плува нещо нередно вътре  Grinning  другия вариант е да му  готвиш , но аз го гледам предимно сама и едвам успявам да се изпишкам от ревове та камо ли за друго, от тази гледна точка е удобно, сигурно би могло и да е по-добре, то по-скоро не се разбира каква е точно манджата, малко са еднообразни наистина,но става,като няма друго Simple Smile
А по въпроса за здравословното хранене може утре учените да докажат,че вредните храни всъщност са полезни  Grinning за мен не е добре да се прекалява с предпазването от всичко, все пак са деца Peace

# 276
Ще й вкарам лека полека  и киноа, и амарант, и камут.
Сподели, моля Simple Smile  Има такива каши или ти ще бъркочиш?

# 277
  • плевен
Добро утро.
Днес се очертава хубав ден,но аз пак съм на работа.Следобед сме на рожден ден в сладкарница Крис.И там били направили детско клубче.
Дикси,дано всичко с теб и Калинчо мине добре.
Нади,Марио го хранят вашата градина и се оплакват лелите и госпожите

# 278
  • плевен
че храната не е хубава.Следобед им дават понякога сух хляб с шарена сол и децата милите се бият да го ядат.
Сори,но нещо му стана на компютъра.

# 279
  • София
Моите деца не обичат киноа,гречка и подобни.Според мен причината си е в мен,просто защото не съм я въвела в невръстна бебешка възраст Laughing,докато още не знаят що е то вкусно.
Като цяло и аз съм против крайностите,но наистина се старая да ядат що годе читава храна,основно домашна,а не пакетирана.
И на двете обаче вкусовете са толкова различни,че все едно нямат никаква роднинска връзка. Laughing
Ние днес ще се разходим до един манастир.

# 280
  • плевен
Мале Валенце ,за пръв път чувам за такава храна-гречка и т.н. Embarassed
Приятно ви изкарване на разходката.

# 281
  • София
Искам да ви споделя една идея от форума за деца с увреждания.Знам,че не сте в Сф,но пък имате приятели и прочие тук,а всъщност има опция и да се изпращат неща по пощата и прочие.Идеята е в зародиш,но мисля,че ще се осъществи:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=490680.0

# 282
Добрютро  Simple Smile Все в хубавото време съм на работа  Sad  Каква е тази киноа?
Валенце,много хубава идея,дано имате повече поддръжници  Hug

# 283
Веси, гречката е елда.
Обаче киноа, амарант, камут....за пръв път ги чувам.  Crazy

Валенце, страхотна идея! Аз не виждам с какво бих могла да се включа  Rolling Eyes При мен 'ръце' и 'сръчни' са две взаимно изключващи се понятия.
Дано има успех!

# 284
Аааа,Дикси,недей така  Naughty Тези торти и сладкиши не се правят с вързани ръце  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт