ПЛЕВЕН - 134

• 39 149
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
  • Плевен
Номадка, аз мога да говоря за себе си само. Ние вкъщи ни кремвирш от 2 лв купуваме, ни филе от 20 лв . Купувала съм и сме яли до преди няколко години. В един момент решихме с мъжа ми, че няма да ядем тези неща и спряхме. Нищо ни няма от тогава, не сме залинели особено от липсата на салами и филета. Михаела и сега опитва като ходи при баби те си, като ходим на пицария ядем пици с месо примерно, но просто не го купувам вкъщи(изключение е когато имаме гости, защото и те не ни разбират особено) и изобщо не сме усетили липсата на тези продукти. Неяденето на салам не ощетява с нищо мен и семейството ми, а напротив и пари даже не даваме за това Laughing.

# 316
Нади, кавалери за танците не им ли трябват на тези госпожици? Да ви доведа Митко Блестящия  Laughing
Вчера с неговото приятелче Ради си разменяха любезности от сорта "ти си ръждясал, ти си стар, ти си...нам си какъв" и накрая Митко изкреща "Аз съм блестящ!"  Mr. Green
Кажи кои дни и от колко часа ходите да взема да го доведа един-два пъти. Може и да му хареса и тогава с Михаела по тържествата в детската ще ги цанят за прима танцувална двойка, пък ние с теб само ще снимаме и бършем сълзи от гордост Laughing

# 317
О, Нади нищо не ми рече повече за танците, а това ми е по-любопитно от саламите.  Laughing Grinning Пробвала съм да не ям ни филета, ни салами, ни месо и въобще не ми е било неприятно или като в онези детски анимации като мина край магазията да ми потичат лигите и сълзите.  Laughing Grinning Mr. Green Така е въпрос на идеи и избор. Не харесвам натрапването на идеите по принцип иначе въобще не ми пречи да ги пробвам, стига да ми допадат на моментното настроение и желания. Лично аз съм от хората, които смятат, че в някаква степен "замърсяването" на организма води до положителност, ако мога така да се изразя. Иначе човек със своите крайности непрекъснато се набива в очите на другите и с това прави впечатление на превземка или лигльо, вместо на някакъв биологично чист вид. Ще дам пример да не ме разбереш повратно, щото си ми симпатична и не търся спор с теб - ако си вегетарианка или пък на някакъв строг пост или просто не ядеш много видове храни, когато си на гости или пък в ресторант, винаги се набиваш на очи със своите претенции. Не че човек трябва крайно да се скрупольосва, обаче пък и крайният егоизъм в действие не е привлекателен, а напротив отблъсква. Всеки да изповядва каквото ще стига да не го налага на другите или да им пречи.

# 318
Мира, изваждаш думите ми от контекста само, за да има за какво да спорим. Ето ти една статийка , пък после ми каьи, че не си съгласна с мен.

Сиси, права си, нека всеки си храни детето както иска,ама нали затова сме тук-да си споделяме, да си помагаме, да научаваме нови неща.
Пък иначе-по твоята логика, догодина можеш да предложиш на малкия цигара със сутрешното му кафе, за да не се крие после да пуши и защото учените доказали, че кафето е полезно! Whistling

За танците-който иска да ми пише на лични.

номадке, прочетох те преди да публикувам. Честно да ти кажа не виждам кой натрапва мнение. Ако визираш мен, мисля, че съм далеч от биологично чистите, но пък се старая. На мен не ми се набиват на очи вегетарианците (например). ТоВсеки сам решава как да се храни в какво да вярва. Ще се дописвам полсе...

# 319
Добрютро  Simple Smile
Аз от всякъде приветствам здравословното хранене.Ние също малотрайни салами не купуваме в къщи,щото сегашните колбаси не са както бяха едно време.Сега са бъкани с някаква си соя,бои и оцветители и кой-знае какво трупно брашно има в тях.Обаче,виж луканки и суджуци ядем на корем откакто Тони Петров взе да храни болницата - дават ни купони за храна от Тони,пък от там освен сухи мезета няма какво друго да си вземе човек.Естествено и Мира е яла от тях,въпреки,че гредам да не прекалява,защото има много сол в тях.Обаче,виж,за вегетарианка изобщо не ставам.Въобще не мога да си представя да не ям месо и животински продукти.Всички  къщи сме месари.И не мога да го приема това залитане от страна на някои родители да правят подрастващите си деца вегетарианци .Това е против всякакви принципи на здравословно хранене при деца  Naughty
AniDani ,мъжът ти дава ли уроци на дърти кошници като нас?Да вземем да спретнем една форумска група  Simple Smile

# 320
  • Плевен
Какво да ти кажа за танците. Един треньор се опитва да научи на нещо три три-четиригодишни момиченца. Сама можеш да си представиш какво е Laughing . Явно е,че се справя много добре, щом Михаела от сутринта ме е заврънкала да я водя, че ще закъснеем.

Спорът с храненето ще е вечен като другият с ваксините  Laughing . Аз съм, за, всеки вкъщи да си храни децата с каквото иска, но искам в градината да имат по-нормални храни ( не по-скъпи), защото там придобиват важни навици. Също се надявам докато Михаела порасне децата да си носят храна от вкъщи в училище, а не да я гледат като отровени и нея да я е срам. Точно както се получава сега тук в темата с някои от нас. Никога няма да разбера, защо трябва да се яде кремвирш от 2 лв. примерно, само защото трябва да се яде кремвирш нищо, че в него няма месо, а соя и боклуци. Всеки сам си прави избора, но  за мен е също толкова отблъскващо, че има хора на, които изобщо не им пука какво ядат. Дайте да сменим темата, че пак се завътряхме във кръг, всеки си говори и другите се правят, че не го разбитат  Wink.
А за вегетарианство при децата и аз не съм съгласна.

# 321
Дикси, и моят син добре се защитава напоследък. Гледам аз, че търси някакви девойки 97 набор да си ги добавя на скайп и питам кои са. Следва обяснение, че едната е гадже на брата на негов приятел  Rolling Eyes другата й е приятелка, ама я харесва еди кой си от неговия клас  Crazy и т.н. Та аз му обяснявам, че тези каки са с 2-3 години по-големи от тях и е абсурд да им обърнат внимание, както и да се задяват на скайп. На което синът ми ми отговаря: "Аааа, така значи! А ти, мамо, колко си по-голяма от тате мога ли да те попитам?", при което аз  #Crazy Mr. Green За сведение - с 2 години съм по-голяма от баща му. Ама толкова време се смях, че забравих да му обясня, че тази разлика става по-незабележима, като си вече на 20 и 22, а не на 9 и 12 години.

За здравословното хранене - у на се яде така и се надявам все така да сме си. Е, ако имам гости и аз купувам филе Елена, пастърма или луканка, суджук понякога. Иначе - не.

# 322
  • София
Нади,според мен има надежда след години учениците да си носят храна от вкъщи и никой да не им се смее и подиграва.Виждам такива наченки още отсега.На Мими в забавачката сутрин в 10 всички деца ядат плод,донесен от вкъщи.Децата,които остават цял ден там,обядват храна също от вкъщи.При Бубка е същото.Това ми дава надежда,че скоро и в училищата ще се получи нещо подобно.

# 323
У нас се яде режимно  Mr. Green
Искат не искат неизбежно от 3 месеца се хранят по моят график, т.к. единствено аз пазарувам храна за вкъщи, а сега пазарувам по план  Laughing
Иначе малотрайни колбаси – телешки, хамбургски, камчия.....не купувам по никакъв повод. Дори не знам какви марки има на пазара. Общо взето купувам едни и същи неща на едни и същи марки. Колкото пъти съм решила да пробвам нещо друго съм съжалила. Това е за сирене, кашкавал, мляко....че дори и лютеница. Месо също само от един единствен магазин на пл. "Македония", каймата там ми мелят от месо, което съм си избрала.
И това е от години.
Скучна съм доста  Laughing

# 324
Освен това дете, което е свикнало да се храни с храна, която знае, че е полезна, не се впечатлява от това какво мислят другите.  Peace

Като цяло в стола на Габи ги хранят добре. Десерта винаги е плод - обикновено ябълка. Супата е таратор или леща, боб. Второто - нещо с месо, тип кюфтета със сос, ама това няма как да се избегне все пак. Каква е каймата не мисля никога, да не се депресирам  Grinning

Ох, излъгах се да гледам снощи един филм Frozen и сега направи кошмари ме преследват от него. Хем не е филм на ужасите точно, ама що ми трябваше да го гледам  ooooh! Първо гледахме с децата Бебето беглец, че много го обичат, после всички си легнаха и аз да не изпусна нов филм, бях си го набелязала, изглеждаше интересен. Сега не мога да го забравя.  newsm43 Да знаете, че не си е работа да се гледа.

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 12:13 от Tess

# 325
Кремвирши от 2 лв, та кремвирши от 2 лв... Не знаех, че има толкова евтини  newsm78 Според мен истината е посредата. Между безотговорното тъпкане с каквото попадне и вманиаченото веене на байрак на храненето като социален и доближаващ до елитарност елемент.

di_p от Тони няма спасение Simple Smile Минаха на купони вместо храна поради невъзможността да го накарат да готви свестни манджи. Той пък се оправдава, че болницата му дължи пари и затова не се охарчва за продукти. Надявам се когато му свърши договора да го сменят.

# 326
За пореден път се убеждавам, че тук всеки си чете каквото и както му скимне.

AniDani, в случая ти извади думите от контекста им и изобщо не разбра май за какво ти говоря.
Но както и да е, явно всеки си знае неговото без да обръща внимание какъв точно въпрос му задават. Simple Smile
Въпросът ми беше съвсем друг, ще взема да го потретя та може и да ме разбереш този път -
Ако едно дете яде и шоколад и зрънчо, това автоматично означава, че ще се разболява по-често от дете, което не яде такива храни, така ли???

Никъде не твърдя, че не съм ЗА здравословно хранене. Естествено е всеки родител да се стреми да осигури на детето си качествена и полезна храна, или да речем, че повечето се опитват да го правят. Но това не означава, че детето трябва да се ограничава категорично от други храни, които не са толкова полезни. От 1парче шоколад нищо няма да му стане, проблем е когато това се превръща в основна храна. От малко снакс също няма да загине. Никъде не казвам да яде подобни храни постоянно, всеки ден и в големи количества.
А и родители, които се бият в гърдите, че децата им не познавали какво е това шоколад, вафла, царевични пръчки и т.н. са ми леко смешни. Дори и те да не дават, на вън съм била свидетел на доста комични случки.
Всеки да си храни детето с каквото прецени, това е личен избор.

И аз да попитам, къде ги тези кремвирши по 2лв??? Като сме зачекнали тях?. Simple Smile)

# 327
Mirama, конкретно за моите деца шоколада и снакса не са полезни. И да, могат направо да се разболеят от консервантите и оцветителите вътре. За Кари сухото мляко в комплект с консервант е направо отрова. Дори Габи, който по принцип не е алергичен като сестра си, се е изривал от брускети Марети и от снакс точно. И не - няма да "загинат", но им вреди на организма. Никой не ти пречи да даваш отвреме навреме или редовно на твоето дете, щом за теб даването на вредна храна има смисъл и полза  Peace

# 328
Ани_Дани ти пък как реши, че ще те визирам в нещо такова? Simple Smile Имах предвид някакви случаи, не конкретни от форума понеже не ви познавам навиците за ядене.
За танците питах колко струва на час или там както се практикува и дали има група от тинейджърки например? То по-скоро аз съм за танци да ходя, че имам нужда от спорт, ама Аня пък кой да я научи в къщи.

Най-евтините кренвирши са в Кауфланд, не знам дали по 2лв. килото, ама имаше някакви уникални опаковки от много парчета за малко пари. Хубавите кренвирши от месо са от 6 лв. нагоре, качественото краве сирене от мляко е от 5,50лв. нагоре, хубавият кашкавал е от 9,20лв. нагоре и т.н. Та в тая посока на мисли за да има качествена храна в детските градини, то тя трябва да е по-скъпа. Сега друг е въпросът, че за доставката на продукти и консерви за детските градини има разни конкурси, и не винаги печели по-изгодната оферта, или пък самата фирма не е достатъчно мобилна за цените на борсите, за да си прави труда да доставят по-качествена и в същото време изгодна на цена храна, за тия заведения.
Рекламата за едновремешните кренвирши е добра, ама не мисля че особено са се променили от соца до сега. Просто има евтини и скъпи.

Спомням си, че преди да почне масовата инвазия на храни с изкуствени подобрители окото на хората с проблеми и алергии беше закачено за изкуствените материи и мебелите от ПДЧ.

# 329
Tess, за децата с определени алергии е ясно, че подобни храни не трябва да се дават.
Но ще ми кажеш, че във всички останали храни консерванти, Ета и т.н. ги няма? Който и продукт да хванеш отзад си ги пише всичките тези "подобрители". Освен ако не ядеш зеленчуци от село, месо от домашно гледани животни (макар че като ги хранят с ГМО храна пак се завърта кръга) и т.н.
И никъде не твърдя, че даването на "вредна" храна има полза, но всяка една храна е вредна в известен смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт