ПЛЕВЕН - 134

• 38 744
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • Плевен
19,30 е часЪТ.

# 631
Аз съм За
в предния си пост си допълних телефона, вече съм откриваема, който иска да записва.

Аз не съм филолог и съм позабравила правилата, но доколкото помня се гледаше ударението в основната дума.
Например учИлище и съответно мн число е учИлища, а не училищА /любимото на журналистите/
Не знам как е с думите, които не са съществителни...
Кое се гледа - лют, лютИв или лютИ ... ако е лют - може би по-правилно  е лЮтеница, но все си мисля, че и двата начина са правилни, аз лично казвам лютенИца, по плевенски...
Нуши да каже.
пЕпелник сигурно е по-правилното, но аз казвам пепелнИк... дали се води диалектна особеност или нарушение на правилата..  newsm78
Мен ме дразни плевенското казАх, знам че кАзах е правилното.

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 15:14 от ДеЩоВиди

# 632
  • Плевен
Само, че в 1кг са 8-9 броя кренвирши.
Сега правописа ли ще си гледаме. Натиснете бутона преди публикуване и готово.

# 633
Деси въобще не те бъзикам за кърмата. Понякога в мен напират разни съмнения и пораждат въпроси от сорта. Ами ако Яна и Ели са те изпили до капка!? Shocked
Подозирам, че Марто милия вече се притеснява за раждането на младежа и най-накрая те е "мобилизирал" насила! Twisted Evil

Тая година съм решила да си направя домашна лютеница като на баба ми от детсвото спомен. Поръчала съм на милата жена да намери рецептата си. Ударението на думата в българския не е крайно позиционирано като във франския или чешкия, може да се пада на всякакви срички и за това се гледа неговата сила най-вече. Явно по плеински предпочитате да насилвате нещата отзад! Joy

# 634
Айде и аз да се изкажа за кърменето и правописа, пишейки с лявата ръка, а с  дясната друсаща Свил  Crazy

Кърмене - Бужи го кърмих 1г и 3м. Свил също е изключително, много и прекалено кърмен, което да означава, че съм ЗА кърменето, НО не и за кърменето с цената на всичко. Има жени, на които не им е писано да кърмят, колкото и усилия да са положили за това и лук, и жито да са изяли. За мен е кеф, финансово и емоционално удобство по този начин да храня децата си, без да изпадам в крайности.

Правопис - кво ви стана, та превъртяхте и на тая тема? Кой си е грамотен си личи, та ако ще и да допуска понякога правописни грешки  Peace

Див, де скита ти днес така без деца  Sunglasses

И много снимки на децата ми, ако на някой му се гледа Simple Smile

Ма съм добра с лява лъка,а  Wink

# 635
Милена Номадкова спри да се бъзикаш с мен и вземи ела на среща довечера.
Почвам да си мисля, че Бойко пише от твоя профил  Shocked
Да са ме изпили децата, шматка, тия цици да не са цистерни и бъчви. Като има ефективна стимулация -има и кърма, като няма - не става. Като има желание и спокойствие  и окситоцина си върши работата, кво повече да обяснявам  Laughing
Тва за Марто не го разбрах, явно сутринта съм слънчасала, кво ще рече "мобилизирал"  newsm78 и за кое се отнася?

Напишете към 18  инещо дали ще има среща, за да знам дали да идвам.

# 636
Момичета,защо винаги приемате,че всеки коментар е насочен лично към някоя от вас. За кърменето знаем,че тук списващите дори и  да не са кърмили дълго поне са правили достатъчно опити.Но си нямате идея колко майки съм срещала,които не кърмят,защото лекарят им е казал,че детето не наддава,защото е по-лесно да излезеш със шишето,вместо на всеки час да вадиш цица,защото е по-лесно да си пушиш и да си пиеш кафето,защото така можеш да си излизаш всяка вечер и да го оставиш на някой. И какво като после качило детето прекомерно от АМ и почват да пият пък хапчета за ставите и т.н. И тук говоря за майки,които наистина,ама наистина могат да кърмят,но няма кой да ги мотивира.Така че не мислете,че винаги някой ви обвинява лично вас  Peace

# 637
  • Плевен
Toва за лЮтенИцата беше майтап, за който не схвана Wink. Ама като сме тръгнали, не е правопис в случая , а правоговор. Това е,за да не помислите, че съм проста, като  не знам как се пише онази дума с К. hahaha Joy

# 638
аз видях, че е майтап, но по принцип тази тема ми е интересна и си я коментирам

ти ще дойдеш ли на срещата?

Джина, споко, само си говорим, май няма засегнати. Няма какво повече да го обсъждаме, ако ни чете някой нов е добре да знае, че може да потърси помощ и информация по темата, другото е бля-бля май.

# 639
Деси ако бяхте казали поне вчера щях да дойда, но от днес за днес ми е проблемно особено пък решено следобед...Мъжа ми като се прибира в петък вечер обикновено иска да му турям чехлите на краката, да му вея с папрат и храната да е леко топла поне. Така че изцяло разчита на моето обожание към неговата несъвършена мъжка натура. За Кирил да не споменавам! Дикси нещо да не е огладняла извъндиетично произволно или пък е решила да черпи за Калин в аванс та такъв  проект спертнахте?
За мобилизацията имах предвид телефона ти нов. Един вид вече те чакат под слушалка на пост да извикаш - "Марто изтекоха ми водите!" например, нещо, което с липса на кърма, не ти пожелавам.

Джина всичко е лично в тоя живот. Иначе да бълват повече вулкани и ол ту би даст ин дъ уинд!

Не съм пила, просто ми е творческо и понеже Меркурий и без това е в ретродвижение си позволявам разюздано да вея кармата си на неразбрана в словото. Joy Grinning Laughing Twisted Evil

# 640
Кърмене, стимулация, цици, мачкане.........съвземете се, петък вечер е  Mr. Green
Да разясня за срещата. Тази вечер съм без мъж. Затова си организирах излизане с едни приятели, като приведох двете баби в пълна бойна готовност за гледане на децата.
Да, ама, не. Следобяд ми се обадиха, че детенцето им е вдигнало температура и няма да излизат.
Трудно ми беше да понеса провала на организацията и нагласата ми, затова звъннах на Нади да ви алармира по спешност  Laughing
Запазила съм маса за 19.30 в Будапеща, но сега ще им взънна да увеличат местата.
Колко мислите, че ще сме горе-долу?
Аз, Нели, Нади, ДеЩо, Пламси (под въпрос), Мира...?

П.П. Промених на 8 места.

То пък хич няма кърмени дебели деца.

Деси, да идвам с колата, ако ще текат води? И найлонче ще взема да подложим.

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 17:28 от Дикси

# 641
Споко, всичко е под контрол, ако ще текат води ще ги изхвърлим в барата, че е наблизо. И после ще ме тикате до Св.Марина, ахахахах, може и да напъвате с мен.

Номадка, това ли било, ахаха. Просто изчаквах администраторката на бизнес групата, в която вече съм да се активизира и да смени тарифата и да ме включи. И заради консултациите по кърмене, ще трябва да ставам откриваема. За раждането, че трябва да оповестявам се сетих в последствие, че ще ми трябва да съм мобилна.  Joy

Дикси, петък вечер е идеално за стимулация бе, ама ти кат си без мъж. Боулинга може да реши нещата в друга посока.  Mr. Green

# 642
Аз потвърждавам, че ще идвам. ) Мислех да се прибирам, че не съм предупредила, че ще се бавя, ама ще е голямо разкарване. Та просто се прехвърлих от единият, в другия офис. )
Към 19.20ч ще съм на линия, че не ми се виси тук затворена. )

Дикси, вътре или вън си запазила места?

# 643
Градината ще я отварят в понеделник, така, че вътре.  Rolling Eyes

Еййй, ама много сме организирани, да му се невиди  Laughing
И Люсил ще дойде.
Друг път анкети за дати, анкети за място, дискусии.....дъра-бъра, а то можело и за два часа  Mr. Green

Деси, то на боулинг ходи ли се с една жена в напреднала бременност, друга със счупен палец (Нели), третата била контузена и не ставала за там (Люсил)....
Ще си играя сама и така няма начин да не съм победител. Моите 5 минути слава  hahaha
За дишането, ако трябва и за изгонването ще те подкрепяме - "поемииииии........изпусни!!! айде пак...поемиииии, напъниииии, достатъчно,задръж, задръъъъж! не викай! къде се намираш, бе момиче, коагто го правихте не викаше така, ааааа, наду ни главите!!! " Mr. Green
Какво си спестих аууу, много съм доволна  Crazy

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 18:57 от Дикси

# 644
Дикси, то като има повече време и се започва едно чудене къде, пък кога, и т.н. )
Пък сега който има възможност, идва. )

Мен ми е едно уморено и скъпано, ама все една бира ще ударя. ) Тамън после ще спя като къпана. )

Общи условия

Активация на акаунт