Моля за съвет, а и за подкрепа...

• 4 007
  • 81
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
Мисля,че е редно да платиш глобата и да се радваш,че сте живи и здрави с бебчето ти!Можеш и да се обърнеш към други институции,но едва ли ще има кой знае какъв ефект.Предполагам,че всяка майка би направила същото като теб при спешност.А нямаше ли по-близка болница,в която да родиш,а и за да не се мъчи бебчо вътре 3 часа?Или си имала уговорка с някой лекари затова си тръгнала?

# 16
Абе к`во ти пука за някакъв акт?!  ooooh!
Плащаш, забравяш и като се прибереш в къщи целуваш всички и готово!   bouquet
Да сте живи и здрави - пари ще си спечелите пак!  Peace

# 17
  • Варна
И аз мисля че е по добре да си платиш акта и да не се занимаваш, защото закона си е закон никой не го интересува каква е била причината и на теб какво ти е било. Поздравления че си се справила страхотно в тази ситуация и че ти и детето сте живи и здрави.

# 18
  • Варна
Да ти е живо здраво детенцето. Hug
Ако не искаш да  плащаш акта , обжалвай постановлението(  в седем дневен срок от връчването му). Със сигурност съдията който ще гледа делото ще вземе правилното решение в ситуацията и ще отмени акта . Предполагам при получаването на акта си написала възражения , които по-късно в съда ще работят само в твоя полза ( в смисъл , че ситуацията е била животоспасяваща).
Късмет! Peace

# 19
  • до една звездичка
Добре е, че в такъв момент си запазила и самообладание, и хладнокръвие и си се справила блестящо! Поздравления за теб! Радвам се, че с детето сте добре и здрави.
Не бих си тровила живота тепърва с разправии с инстанции, даване на излишни обяснения, нито бих ставала повод за смешни епизоди от ТВ предавания.

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 11:04 от ٠•● Dega ●•٠

# 20
в такъв момент не бих се занимавала с институции,плати си акта и си гледай дечицата.

# 21
  • Някъде там на юг...
Аз мисля, че ако ти се занимава трябва да обжалваш  Peace В твоя случай може да се направи изключение и да ти опростят акта  Peace

# 22
 Naughty Naughty Naughty Щом знаеш, че трябва да си близо до кувьоз трябва да вземеш мерски от рано, това че си тръгнала да раждаш не ти позволява да правиш нарушения. Или мислиш, че ако блъснеш и убиеш човек, докато летиш към болницата ще си извинена понеже раждането е започнало??? Радвай се, че не се е случило нещо лошо и си плати глобата, която ти се полага. И въпреки критиката - поздравления за смелостта сама с контракции да тръгнеш на такъв напрегнат нощен път. Радвам се, че всичко е приключило ок. Peace

# 23
  • София
Не виждам на какво основание ще оспорваш акта, при положение, че си била в нарушение.
Да, подбудите и причините за нарушението са основателни, но не и според Закона за движение по пътищата. А ако беше катастрофирала и ударила някого?

Да са ти живи и здрави децата, но мисля, че в случая е по-добре да си платиш глобата и да не се занимаваш.

# 24
  • София
Не ти разбирам проблема, каквото и да е било положението, в нарушение си била, може да е било за теб спешен случай, обаче така реално си поставила в опасност останалите участници на пътя, така де...можело е да затриеш някой по пътя, при някоя силна контракция, ако изгубиш контрол над колата и с превишената си скорост....
За целта има линейки все пак...(ясно ми е, че не си можела да чакаш, но факт)....

Плащаш си глобата и си гледаш децата и семейството.

# 25
Аз мисля, че ако ти се занимава трябва да обжалваш  Peace В твоя случай може да се направи изключение и да ти опростят акта  Peace
И...ще и опростят акта да кажем.И закона може би трябва да се промени.Защото тази превишената скорост е разрешена само на специализирани коли(линейки,пожарни).Ако разрешат и за такива извънредни случаи,това значи да се задейства с пълна сила корупцията и шуробаджанащината,която така или иначе си се вихри.Щото от това ще се възползват хора,които търсят начин да се измъкнат от глобите.Няма значение за какво са превишили скоростта.Ще гледаме да се оправим по всякакъв начин.
Ако ситуацията беше друга-да те е спрял полицай,със сигурност щеше да ти влезе в положение и да ти се размине глобата,но така Naughty.

# 26
  • София
 Закона си е закон.
 Важно е ,че с бебето сте добре и всичко е завършило  благополучно. Peace

# 27
  • Някъде там на юг...
И...ще и опростят акта да кажем.И закона може би трябва да се промени.Защото тази превишената скорост е разрешена само на специализирани коли(линейки,пожарни).Ако разрешат и за такива извънредни случаи,това значи да се задейства с пълна сила корупцията и шуробаджанащината,която така или иначе си се вихри.Щото от това ще се възползват хора,които търсят начин да се измъкнат от глобите.Няма значение за какво са превишили скоростта.Ще гледаме да се оправим по всякакъв начин.
Ако ситуацията беше друга-да те е спрял полицай,със сигурност щеше да ти влезе в положение и да ти се размине глобата,но така Naughty.

Никой не говори за промяна на закона. Просто може да се направи изключение в случая  Peace Не виждам как някой би се възползвал. Едва ли всеки може да се сдобие с епикризи за раждане и бебе в неонатология.

И така осъдихте мамата, ако била убила човек, ами НЕ Е, за това престанете  Close

# 28
 Hug
Благодаря на всички за отговорите!
Знам, че сте прави- аз съм била в нарушение, така или иначе. Прави сте, че е можело и да стане нещо по- лошо, да се пребием. Не оспорвам. Знам също, че ще си платя глобата. Не ме разбирайте погрешно- не това е целия проблем. Естествено, че не очаквам някаво специално отношение. Просто ме хваща яд, че трябва всеки сам да се оправя в тая страна, че има само една болница,  в която има всички нужни апаратури за малки бебета.
Някой ме попита защо не съм отишла до по- близка болница. Ето това е . В най- близката има само един кувьоз и то съвсем обикновен и никакви специалисти, в следващата по пътя пак така. А и оставането ми в такава болница , в случая почти ми гарантира раждане с последвие, което е инвалидност.
Линейка не успях да получа, от спешното заявиха, че не могат да ми осигурят такава.
Ако всичко това се случи на някой друг, но изхода е по- лош, някой ще се интересува ли от болката на семейството, нали искат да раждаме деца?
Просто исках да споделя, колко безсилна се чувствам и колко бих искала да мога нещо да променя...
Благодаря Ви  bouquet

# 29
Mopsy,Изключението не е решение.Защото днес за нея,утре за някой друг и току-виж станало редовно.Така или иначе пътищата ни изобщо не са безопасни.Нека не ги правим още по-опасно място.

Общи условия

Активация на акаунт