Майчинството счетоводно - 29

• 44 558
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Елфита, много благодаря.. и аз така ги сметнах, ама толкова сложно са го измислили, че изобщо не бях сигурна...
 Hug  bouquet

# 481
MimiZ подаваш прил 4 + прил 12 при рабоотдателя от момента,в който детето започне реално да посещава яслата
ти трябва да се върнеш на работа като ще получаваш 120 лв към заплатата
Благодаря ти!

# 482
  • Бургас
А вярно ли е, че при фалит на фирмата-работодател, автоматично ми се прекратява трудовия договор и ми се спира майчинството от НОИ?

# 483
  • София
ОТ  01.02.2010 до сега съм в болничен без прекъсване,но все още нямам преведени пари по сметката.Според вас нормално ли е да се бавят толкова,питам т.като това са първите болнични през живота ми и незнам кога превеждат парите? И ако не е нормално това закъснение какво да направя?  Благодаря предварително!!

# 484
  • Варна
А вярно ли е, че при фалит на фирмата-работодател, автоматично ми се прекратява трудовия договор и ми се спира майчинството от НОИ?

Аз съм в подобна ситуация. ТД може да ти бъде прекратен, но само от инспекцията по труда. Ако в договора ти пише за период на предизвестие, трябва да те предозвестят писменно  и чак тогава да прекратят договора. Ако си все още в 410 дни ще ти се изплаща майчинството от държавата като трябва ти да си внасяш здр.осигуровки (след прекратяване на ТД) и ти да си подаваш декларация 1, както и болничните. Ако си в майчински вече 2-ра година и получаваш 240 лв., след прекратяване на ТД от Инсп. по труда, тази сума ще ти бъде спряна. Варианта, за да я получаваш е да се назначиш някъде на работа.
А обявяването на фалит и ликвидация е бавен процес. Peace
ОТ  01.02.2010 до сега съм в болничен без прекъсване,но все още нямам преведени пари по сметката.Според вас нормално ли е да се бавят толкова,питам т.като това са първите болнични през живота ми и незнам кога превеждат парите? И ако не е нормално това закъснение какво да направя?  Благодаря предварително!!
Попитай счетоводителката кога ти е подала болничния, не е нормално да не е изплатен. Въпреки, че при мен закъсняват с подаването, вече получих и за м.Март. По мои наблюдения ги изплащат за 1 седмица след подаването в НОИ.

# 485
  • Mediterraneo
Lady Brinne, болничният е от края на февруари до началото на април... значи ще си чакам направо следващия месец майчинството за април и за май. Изглежда, че така ще се получи. Отново благодаря  Hug

Абсолютно в същото положение съм. Изплатиха ми болничния, сега чакам вече майчинството за остатъка от април. Нашите заплати за април са изплатени вече и се надявам другата седмица да ми преведат майчинството.

Притеснявам се само, че в справката за получени документи не ми е отразена декларацията. Трябва ли да я виждам  newsm78

# 486
  • В полите на Пирин планина
Lady Brinne, болничният е от края на февруари до началото на април... значи ще си чакам направо следващия месец майчинството за април и за май. Изглежда, че така ще се получи. Отново благодаря  Hug

Абсолютно в същото положение съм. Изплатиха ми болничния, сега чакам вече майчинството за остатъка от април. Нашите заплати за април са изплатени вече и се надявам другата седмица да ми преведат майчинството.

Притеснявам се само, че в справката за получени документи не ми е отразена декларацията. Трябва ли да я виждам  newsm78

Да трябва да я виждаш. Ако е подадена има известен период от 2-3 дни, докато се появи в сайта на НОИ.

Да и за жалост нямаш закрила в случай на закриване на предприятието.

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 15:10 от AnMary

# 487
  • Пловдив
Тарталета ,ако третия болничен ти свършва някъде през април,примерно на 15 април.Обезщетението от 15 до 30 април ще го получиш накрая на май.Декларацията ще я видиш в отделна таблица след болничните,но мисля че още е рано,може да не са я внесли

# 488
  • Mediterraneo
Благодаря ви. Вчера са я внесли, затова явно още я няма.

А майчинството като сума равно ли ще е на болничния, който вземах досега?

# 489
  • Пловдив
Благодаря ви. Вчера са я внесли, затова явно още я няма.

А майчинството като сума равно ли ще е на болничния, който вземах досега?

обезщетението от 135 до 410 я ден е с дневната ставка на болничния и пак се изплаща според работните дни
т.е зависи колко са раб дни в месеца

# 490
Много ви благодаря за консултацията!  bouquet
Разясних си кое как ще стане. Hug

# 491
Здравейте,момичета!На 07.04 детето ми навърши годинка.Термина ми беше 17.04.Сега виждам, че са ми преведени пари от април за 10 дни, а по мои изчисления от 01.04 до 17.04 има 12 работни дни и трябваше да са ми превели пари за 12, а не за 10 дни.Нали по-високото майчинство се изплаща до датата на термина, или греша?Откъде може да е тази разлика от два дни?

# 492
  • София-България, Израел - където си поискам
Здравейте,момичета!На 07.04 детето ми навърши годинка.Термина ми беше 17.04.Сега виждам, че са ми преведени пари от април за 10 дни, а по мои изчисления от 01.04 до 17.04 има 12 работни дни и трябваше да са ми превели пари за 12, а не за 10 дни.Нали по-високото майчинство се изплаща до датата на термина, или греша?Откъде може да е тази разлика от два дни?
не е до датата на термина, а до денят в който ти изтичат 410 дни майчинство Peace.

# 493
Момичета какво става с изплащането на тези болнични!На вас превеждат ли ви ги редовно?Вчера бях за справка в НОИ- Пловдив,защото нямам превод за болничния от 06.03.Подаден е от работодателя на 20.04. уж всичко в болничния е наред/така ми каза служителката в НОИ/ а парите ги няма и днес!Просто е ужас с тези болнични-два месеца ме държат без пари без да има проблем в документете ми!А трябва вече да имам превод по следващия болничен!На всичсо отгоре като попитах служителката кога мога да очаквам превод отговора и беше-Не знам може би след празниците проверете!Кажете ми моля ви какво мога да направя в този случай,към кого да се обърна за помощ,защото разчитам на тези пари за лекарства?Пепи #2gunfire

# 494
Благодаря jakinik!А оттук нататък всеки месец ще получавам точната сума от 240лв. ли без да се влияе от почивни и работни дни или пак ще има някаква  сума на ден и ще варира според работните дни в месеца?

Общи условия

Активация на акаунт