Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога трябва да се подадат документи за прехвърляне на майчинство?
Какво представлява декларацията за граждански договор и кога трябва да бъде подадена?
Как се изчислява базата за майчинство и кога трябва да се подадат документи за прехвърляне на майчинство?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога трябва да се подадат документи за прехвърляне на майчинство?
-
Какво представлява декларацията за граждански договор и кога трябва да бъде подадена?
-
Как се изчислява базата за майчинство и кога трябва да се подадат документи за прехвърляне на майчинство?
-
Как може бащата да ползва отпуск за остатъка до 410 дни след изтичането на 410-те дни болнични?
-
Какви са изискванията за получаване на майчинство и как се изчислява обезщетението?

Аз съм бременна в 5-ти месец.До месец Март работодателя ми ме осигуряваше на минимума.От март ги помолих да ми вдигнат осигуровките на 600 лв. Средата на Март обаче ми се наложи да изляза болничен.Когато го занесох вчера в счетоводството ми заявиха, че щом съм искала по-високи осигуровки нямам право да излизам болничен или отпуск. Казаха ми че сега като ми подадат болничния в Ной осигуровките пак ще ми станат на минимума. Вярно ли е това и мога ли аз да направя нещо , за да не се случи? Дано не съм обяснила прекалено объркано и ви благодаря предварително за отговора
Родих на 19.03, терминът ми беше 2.04, болницата ми издаде болничен от 19.03 до 30.04. Въпросът ми е, какъв болничен, колко дни трябва да ми издаде педиатърът? 45 дневният болничен от 16.02 до 02.04 ми е изплатен целия от НОИ