Ежедневно гримиране, лакиране и фризиране на 5-годишно момиче

• 33 420
  • 273
  •   1
Отговори
# 105
  • Стара Загора
Определено не приемам такова контене ежедневно.

# 106
  • София
Хм, бих казала, че жените, които се гримират, следва да ходят на работа... да имат принос... а децата - те трябва да играят...

# 107
  • На морето!
Против гризане има и горчиви лакове, които нямат цвят или блясък. Все трябва да има и друго решение, момченцата как го отказват от този навик?
В блока на родителите ми има момиче, което от първи клас ходи гримирано на у-ще. Бабата я гримира всяка сутрин, майката явно не се меси. Кошмарна гледка е, представям си какво им е на учителите да виждат гримирани и фризирани детски главици ежедневно.

# 108
Нямам момиче, но да споделя опитът ми. Като дете проявявах голям интерес към гримовете, ролките и аксесоарите на майка ми. Но баща ми беше категоричен "Не, това не е за деца!" Е, добре, ама в 4-5 клас вече не можеше да ме спре и нямате представа как злоупотребявах с грима...чак до средата на пубертета.
П.С. Против съм крайните забрани и особено с аргументта "аз съм възрастна и аз командвам".

# 109
  • Mediterraneo
Моята е голяма фръцла. Винаги иска да е с пола или рокля, подбира сама дрехите си( смея да твърдя, много добре). Ходила е на ДГ с розов лак, много светъл, но това е по- скоро изключение, отколкото ежедневие.

Вкъщи обаче постоянно се мацоти напоследък- има 2-3 гланца за устни, едни кремообразни сенки от моите съм й дала, молив за очи също има. Колкото и да се гримира вкъщи, знае, че навън така няма да излезе никога.

Има парфюми обаче и често ги ползва( аз я пръскам винаги).

Розовото преобладава в гардероба й, но за това съм виновна аз донякъде.

Прическите й се свеждат до ежедневно вързване на различни плитки и опашки. За преса няма как да настоява, защото аз нямам такова нещо вкъщи. Използваме сешоар по предназначение, след баня.

# 110
Хъмм, отдавна го минахме този период...и признавам, че доста позволявах на дъщеря си в тази възраст-5-6 годинки да си слага гланц, да се лакира, да се носи всичко в тон и стил, баба и често и купуваше парфюми...сега си мисля като се връщам назад във времето, че доста съм и позволила в тази посока.
   Сега резулататът е следният: никога не излиза дори до магазина , който е на 100м. от нас без поне фондютен, молив и спирала. Винаги е със супер направен маникюр- със декорции- ежедневно. Без обработка с преса няма как да тръгне на училище- подплатена със солидно количество лак за коса.
  Че така де- ако се върна назад, няма да го допусна отново, но това е положението. А, да вметна- аз не съм суетна, нито се поддържам, не обичам гримове, стилизанти и тем подобни. Не съм дала този пример, но факт, с времето тя си наложи този начин на визия и аз не я спрях, а трябваше, може би!

# 111
Струва ми се ужасно да третирам косата й, както третирам своята. Грим никога не се е сещала да ползва.
Понякога иска да я лакирам и го правя с мой ярко червен лак, защото на мен самата ми се струва смешно и забавно. Това обаче само в почивните дни и то изключително рядко. 4-5 пъти в годината.
Доволна съм, че детето ми няма такива мераци и не ми се налага да споря с нея на тази тема.
Честно казано, сладки са ми деца с омазани нокти, но с грим и прически по главите - не мога да ги приема.

# 112
  • загубено
Малко раничко ми се струва на мен.
Не приемам за нормално гримирано,лакирано......  малко дете .

Скоро видях в магазин за  детско бельо ,бикини за момиченце тип стринг ooooh!
Няма да го коментирам,явно търсенето определя предлагането.
Извинете ме за офф-а.

# 113
Грим в къщи няма-алергична съм,но пък каките си имат богата колекция от лакове.Съответно малката ,ако ги докопа започва да се лакира.Косата и е къдрава,освен да я вържа ,по друг начин не я третирам,но едната кака наскоро и беше изправила косата с преса.Иначе е много суетна,розовото е любим цвят.

# 114
  • Mediterraneo

Мда, а на плажа дечица на 3-4-5 години по прашки направо ме отвращават...

# 115
  • София
И на мен като бях малка ми бяха строго забранявани мацанията с какво ли не.А от това аз изпитвах непреодолим хъс да се мацотя, който ме държа до последния клас на гимназията.Сега от някои от постовете тук се замислих защо не забранявам категорично на дъщеря си мацането.Ами защото от моите лични спомени знам, че не е това начина за справяне със ситуацията.Строгото правило при нас е, че клоунския вид се докарва само и едниствено вкъщи, а навън в никакъв случай няма да излезе така.Малките мадамки пременени с дрешки Барби и Уинкс, дългите коси на вафлички, нескопосаният бонбонен гланц на устничките и разни кичозни чантички през рамо са ми гротескни.Гадното е,че вкусът им става пошъл още от малки.Има много, ама наистина много розови дрехи, които не са кич.Може би майките не отдават такова значение и наистина определяща е цената.Но при мен идеята,че чрез обличането, вкусовете към цветове и комбинациите се възпитава една утрешна дама е по - водеща, отколкото купуването на евтини и лесно достъпни дрехи и дрънкулки, само защото са евтини и са на всеки ъгъл.
А по Discovery Travel & Living дават едни безобразно накипрени американчета, чиито майки ги размъкват по конкурси за красота.Ужасно гротескни, направо като извадени от мечтите на някой педофил.Тези болни майчински амбиции наистина ме потрисат.

# 116
  • София
Дъщеря ми проявява внимание само към лака за сега  Mr. Green (на 3 е)... е понякога се поддавам, но не ми и пречи да и откажа.
"Мамо, ами аз нямам лак на краката", "Ами няма и да имаш" и я отпращам.
Син ми пък беше приготвил цветенца лепени (не пълен комплект) да ги носи на девойка от групата.

# 117
  • Кори Селести
Е, просто си има неща, които не може и това е.
Грим, преса, цигари, ракия...и т.н.

Няма пълно щастие:)

# 118
  • до една звездичка

Мда, а на плажа дечица на 3-4-5 години по прашки направо ме отвращават...

Боже, добре че не съм ходила скоро на море!  ooooh!

# 119
Горчивият лак е наказание. Аз доста ясно казах в първия си пост, че наказанията никак не помогнаха. Франческа много точно го е обяснила - желанието да имаш красив маникюр е по-силно от страха от наказание (защото гризането не се прави съзнателно, че да може да се контролира, особено на тази възраст). Колато ноктите са добре изпилени и киснати в зехтин и лимон, те не са РАЗЛИЧНИ и несъзнателното захапване не се спира. Когато има цветен лак, самият вид на ноктите кара детето да ги види. Във всеки случай - при моето дете този начин успя и за мен това е много по-важно! Сега вече почти не я лакирам, обяснила съм ясно, че лакирането на нокти на тази възраст ги прави по-чупливи. Но за мен всяко ефективно средство срещу гризане на нокти е добре дошло.
Виж, за момченце - наистина не знам. Моя приятелка вече 2 години не може да се пребори с този навик на сина си.
За всички останали процедури (коса, грим) - твърдо не.

Общи условия

Активация на акаунт