Ежедневно гримиране, лакиране и фризиране на 5-годишно момиче

• 33 440
  • 273
  •   1
Отговори
# 135
  • Има много детски смях.
Не искам да съм крайна, но всеки път като го видя оставам с усещането, че някой му краде детството.
Koлко точно казано... Confused

Така е.
Но, принципно, на едно дете играе ли му се, неудобните дрехи не биха то спрели.

# 136
Не искам да съм крайна, но всеки път като го видя оставам с усещането, че някой му краде детството.
Koлко точно казано... Confused

Така е.
Но, принципно, на едно дете играе ли му се, неудобните дрехи не биха то спрели.

Но родителите му -да .Има и на нашата площадка(на която избягваме да ходим вече поради много причини) ,която облича децата си също със скъпи дрехи .Ей само нейния глас се чува,като е там :"Не ти казах бе!Няма да влизаш в пясъчника!Ама аз казах ли ти да не ходиш по пързалките!Бе ти слушаш ли какво ти говоря бе-тая люлка е мръсна!ЕЕеее виж какво направи с дънките си сега!Мърльо!" Confused Confused Това са деца на по 2 години.

# 137
Минахме през някакъв период в който искаше да си слага червило "като мама". Не съм го правила на въпрос, снабдихме се с розов детски гланц и и го давах като си го поиска. Ден до пладне. Сега се налага понякога аз да и мажа устата през зимата да не се напуква. Иначе тя забрави за тия мераци, явно и защото не го направих на въпрос. Ако поиска пак като види някое по-нафърфорено момиченце в градината пак ще и позволя. Нямам намерение да утежнявам нещата и да провокирам допълнителен интерес към нещо като строго го забранявам. Смехотворно е да се търси под вола теле, че някое момиченце изглеждало курвенски, или не знам какво, каквото мнение видях в темата, дано да не съм разбрала добре. Всички момиченце преминават през някакъв период на страст към гримове, токчета и дрехи за големи. Голяма работа. Като иде на площадката да тича и се катери детското надделява. Аз самата през пуберските и младежките си години не признавах друго освен дънки и кубинки. Женственост нулева. Ще видим тя каква ще е, но нямам намерение да я подтискам, моята задача е да и обясня кое е нездравословно и опасно за кожата и косата. А по повод на детските накити - и аз тайно вия от смях като видя бебенце с треперушки, но ако четири годишно дете поиска гривничка от мъниста, купувам. Та по темата - ежедневно гримиране, лакиране и фризиране - не, но за официални случаи или за специална игра, ако детето пожелае - може.

# 138
  • загубено
Защо така с треперушките?
Аз едно време,ехеее доста отдавна имах  Laughing бяха си много кул Flutter
навяват ми мили детски спомени.
И честно казано бих предпочела да видя повечко деца с тях,
отколкото с гривни и висулки.
Наистина децата са отражение на семейството.Почти винаги  и майката е накичена безобразно,
като коледно дърво.Та вкусът в децата го формираме ние родителите.

А за децата и хубавите дрехи съм съгласна.
Чудила съм се защо изобщо ги извеждат ,щом не им дават да играят.
Или е по скоро вид модно дефиле Thinking кое дете е с по -скъпи дрехи.
Свят шарен.

# 139
  • София
Аз съм с друго верую спрямо дрехите.Винаги се опитвам,доколкото мога и имам възможност, да обличам дъщеря си по-различно и оригинално.Околните казват,че е "модерна", аз не целя това,просто ми радва окото да я виждам хубава.Шокът с омацаните детски дрешки го преминах за броени дни, след като проходи.Ходи си с хубавите си дрехи и на рожденни дни, примерно, и на кварталната площадка.Рови се в пясъчници, спуска се по пързалки,катери се, пълзи.Никога не съм забелязвала дрехите да са й неудобни.Прави си различни лекета всеки ден.Ако се изпере, хубаво,ако не - здраве да е.Къса дрехи също. Обаче не бих я обличала с развлечени анцузи само защото е излязла да играе и да се маца.Дрехите са за това, да се носят.

# 140
Тъй, тъй, ама едва ли ходите да спортувате с официалния си костюм с пола до коляното или панталон с ръб?
Има дрехи и дрехи. И при децата и при възрастните положението е същото.
Интересната дреха не е задължително да е неудобна за площадката, нито пък спортният екип размъкнат.

# 141
DoGma_PrObe , чест ти прави, че не си тормозиш детето и не го ограничаваш в игрите въпреки модерните дрешки. И да, наистина не знам защо приемаш, че анцузите задължително са размъкнати. Дъщеря ми има чудесни спортни панталони и смея да твърдя, че видът й на площадката е всичко друго, но не и размъкнат /освен ако тя не се постарала от тичане / - от диадемата до маратонките е в тон, стилово също е издържан. Peace

# 142
Скоро видях в магазин за  детско бельо ,бикини за момиченце тип стринг ooooh!

Мда, а на плажа дечица на 3-4-5 години по прашки направо ме отвращават...

Боже, добре че не съм ходила скоро на море!  ooooh!

Снимала съм първото облечено така дете. Оказа се, че облечените с бански деца са изключение!
Голи или по прашки! БГ патент?!

Лакирани и нагримирани деца, не съм снимала. Тези, които бяха подминали да ги нацапотят, явно са били на форумки Simple Smile).
Скоро близки ми изпратиха клипче от тържество за 8ми март! Без изключение, всички момиченца бяха направени на чалга певачки .. и това в подготвителна група!

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 23:45 от 298

# 143
 Shocked
Махни ги .

# 144
  • София
За размъкнатите го казах образно, за анцузите също.Защото имам познати, които умишлено ползват стари и захабени дрехи за децата си, защото те така и така се цапали и не пазели.А пишейки за дрехите на дъщеря ми, никъде не съм споменавала официални костюми и рокли и т.н. Детските дрешки могат да имат визия различна от кукленските и под добре облечено дете не си представям разперени полички и блузки с жабо примерно.Първичната ми идея беше,че и двете крайности не са хубави.

# 145
Без да обиждам никого, но по-неестетична гледка не бях виждала тази година.  Tired

# 146
  • София
Мда, скоро ще стигнем и до фразата, която никога няма да забравя в живота си. Преди години, когато загинаха децата пред Индиго и питаха бащата на най-малкото загинало дете - 10-годишната Виктория защо я е пуснал на дискотека, макар и детска, този тогава 30 и няколко годишен мъж отговори:
- Ами защото е малка жена...

Повече не бих могла да коментирам.

# 147
Нана, жалкото е, че не само този баща разсъждава така.  Tired

# 148
Хммм, интересно ми е мнението за банските...
Купих бански на дъщеря ми когато беше на година и нещо, отивахме на почивка и съответно имаше басейн. Банският е цял и не са прашки. Не го намирам за естествено дори 1г. дете да се размотава голо.
Бански прашки категорично не одобрявам обаче.

А относно дрехите, дъщеря ми също ходи добре облечена по площадките, играе в пясъка, люлки, пързалки, няма значение. Дрехите после се перат. Които не могат да придобият първоначалният си вид остават за домашни.
Но пък не мога да се начудя на друго, има един куп деца, облечени с дрехи сякаш носени 5години. За сметка на това майките са с хубави дрехи, бижута и т.н.
То ясно, че детето ще играе и ще се изцапа....ама трябва ли да го водиш като циганче на площадката. Това също не го схващам съвсем.

# 149
Мирама, тук мисля, че всеки се възмущава не от банските за деца като цяло, а от това че, са прашки.
Лично аз пък се възмущавам от голите дупета на 3-5-7 годишните момиченца по плажа.
Дъщеря ми не е припарвала до морето без бански и на една и на пет години.

Общи условия

Активация на акаунт