ФЕВРУАРЧЕТО расте и хубавее, а пък мама трябва за морето да слабее (5)

• 30 195
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте и от мен!!

Вики   спинка с баба си, и аз да ви пиша през това време!
   Той е болен и аз съм при нея,  да ми помага докато оздравее! За малко да останем в болница, със бронхеолит сме!  Кашлицата ни беше доста суха и много на често !Прехвана го от баща му, докторът каза , че е вирусно! Абе ужас , страшни перипетии бяха тези дни!  Купихме инхалатор и правим инхалации с Ventolin, защото ми казаха ,че това ще му е лечението и ако сме в детско отделение, и ако имам финансова възможност да си купя инхалатор, е по- добре да сме си в къщи! Така и направихме. Сега сме вече по- добре, бяхме вчера на контролен преглед, дробчето е чисто, само хремата много го мъчи, защото те бебчетата дишат само през нослетата, а като му е запушен, се ядосва и плаче. Капваме капки да видим колко дни ще ни отнеме да я преборим, кашля значително по- малко детето.

Та така момичета, пазете вас и бебчетата ,до колкото е възможно!

Поздрави!!

# 616
margo_tosheva дано по-скоро се оправите fingerscrossed/и ни е имахме тази диагноза,неприятна работа/,добре,че поне не сте в болница/ние бяхме-казаха ми ,че е малък и затова го вземали инъче можело и в къщи да се лекува,ако бил по-голям/!Искам да ви питам-повечето от вас бяхте писали,че сте водили бебчетата на ортопед-това профилактично ли се прави-видях,че ни се полага по здравна каса,а нашта педи нища не казва по въпроса.

# 617
 HugПривет и от мен
Позагубих се малко но се наложи......... Embarassed
Отивам да ви чета че да вляза малко в час  Peace,иначе сме добре,в понеделник сме на консултация да видим колко сме пораснали,имаме проблем със заспиването,по цял ден сме на ръце,даже ставам да я вземаааа #Cussing out

# 618
Здравейте момичета,

Да почерпя за голямото ми момче, днес става на 2 месеца Simple Smile

Марго, дано се оправяте скоро! И е хубаво, че има кой да ти помага. И Ники фърфори яко, уж заради коките, ама как да разбера дали няма и хрема? ПФ.
За захранване хич и не мисля на този етап, честно казано.
През ноща спим на една червена лампа, малко по-светло е - точно с идеята, да го виждам постоянно. Е, като не мога да си отворя очите не го виждам много, ама все пак Simple Smile

Я кажете, от къде буйки, ама ако може да не са 50 лева? Някак неоправдано ми се струва..

# 619
Марго, правилно сте постъпили с инхалатора, ние също минахме по този път с баткото и още ме е яд, че не взех инхалатор по-рано. Инхалации могат да се правят и само с физ. разтвор, това помага и за хремата. Дано скоро да се справи детенце  Hug

# 620
Мегелина, и аз имам подобни драми със заспиването - ето как ги боря:

1. кърмя го в легнало положение на леглото в спалнята и той си откъртва сам
2. пред компютъра с възглавница в скута, често след като се наяде заспива с физионом 'пиян моряк'
3. от позиция 2 го увивам като сърма (по д-р. Карп) и го местя в леглото - ако не е увит се стряска, почва да маха ръце и се събужда
4. от позиция 1, пак увит като сърма Simple Smile засега това дава най-дълготрайни резултати

Въпрки всичко, спи за доста кратичко, максимум до час, час и малко. Но пак е нещо...

# 621
Марго, стискам палчета да се оправите по-скоро, миличка. Hug
Честити кръгли месечинки на Кристиян, Деян, Алекс и Никола! Да са здрави, весели, щастливи и безгрижни!  bouquet Hug
Маги, ха, добре си ни се завърнала!    love001
Нашата доки още нищо не е споменавала за захранване, ама аз сякаш мисля едва в 5-ти месец да почна с кашички и пюренца, а дотогава да си караме само на кърма, ако е дал Господ. И за ортопед нищо не е казала доки, ама да взема на следващата консултация да я подпитам...
Ние нощем спим на нощна лампа, тъй като осветлението ни не се регулира. По-спокойно ми е, защото като се размърда малката веднага виждам какво прави.

Сега метнах една баница с локум и орехи във фурната и като се опече мисля да поизлезем с бебка. Времето тук е ту облачно, ту пече, но пък не е студено, така че ще се поразходим. Wink Оффф, денем не щем да спим по повече от 30-40 мин. между храненията и това си е! smile3516 Спи половин час, после се буди, повръща, хили се, ако я натисна пак заспива за малко, ама общо взето по-дълго време се приспиваме, отколкото спим. Май ще започна да готвя вечер, след като се изкъпем и Алечка заспи нощния си сън. newsm78  Уфф, поне нощем спи като пънче, да не чуе Дяволът.

# 622
Танче,аз готвенето съм го оставила на мъж ми,и без това скоро май ще съм без кръст newsm78
Относно прегледа при ортопед за тазобедрените стави ,мисля че не е задължителен,но когато ние заведохме Теди(ортопеда каза че е препоръчително),особено за деца които са били със седалищно предлежание като нас.За захранването,мисля и аз да започне в началото на 5 месец,но ще се съобразя и с препоръките на педито newsm78.С осветлението сме много оригинални(от мързел да си купим нощна лампа,мъж ми си е пригодил фенер и от спалнята нощем сме като затворнически надзиратели Laughing

# 623
  • offshore & overseas
Без да развявам флагове, подкрепям позицията на Шамана и вече n (ен) на брой пъти пускам осведомителни бюлетини по въпроса. Естествено, всяка майка има право на избор.

Халюша захраних на 6 месеца и 10 дена със самоделно картофено пюре (варен картоф+вода+кърма). Показвала съм резултата.  LaughingПосле въведох тиква, после морков. Ами, еднакво зле бяха приети (всъщност тиквата една идея по-добре). После имаше някакви смесени зеленчукови. После по някой плод. Всичко това купено от магазина (хипарските биопюрета).

На 7-8 месеца въведох глутенова каша (бисквитена на Милупа). Май това хареса най-много, но не бих казала, че е плющяла здраво. Остана си почти само на кърма до годинка-годинка и нещо, макар че се опитвах да въвеждам месо, жълтък и там каквото още има. По някое време прояде и попара със сирене и чай.

Постепенно разширява с туй-онуй хранителния си кръгозор. Враг е на суровите зеленчуци и плодове, общо взето, и заклет млекар и сладкоман, чак се чудя как да я опазвам от бонбони, сладолед и тем подобни (а уж не е трудно). Мисля, че страстта й към сладкото се дължи основно на кърмата, която, за неопитвалите я, е с вкус на ванилов сладолед. baby_neutral

С Люсил ще експериментираме върху педагогическата методика (Слънчо, готви се за обмяна на опит, като му дойде времето, че то на теория звучи лесно). Стели, аз също не знам защо се нарича така, но предполагам, че е заради възпитателния подход към храненето и храната.

Алоу, съквартирантЮтЮ, които четат, въздържайте се от подобен род нагли коментари, че да не ви се наложи да си тествате способностите за справяне в екстремни ситуации -- сами.

Моят определено е по-тактичен, квалифицира ме като “само няня на децата”, което не го устройвало. Значи все пак уменията ми бИДОха признати, макар и нископлатени. hahaha

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 17:29 от Мяуче

# 624
  • До Балкана
По повод захранването, както бях споменала преди, педито реши, че трябва да му дам сок на месец и половина. Аз не го направих. Като отидохме вчера ми каза, че ако е свикнал със сока трябва да почна да му давам пюренца вече. Не изказах мнение, но и това няма да направя все още. Не съм решила още как ще действам. 
  За лампите - ние спим в една огромна стая, която обособява 2 по-малки чрез една преходна стена.  Борил спи зад стената, а ние от другата страна, т.е. нямам визуален контакт с него и спи на абсолютно тъмно. И той се дави, но затова взех акъл от Ника, която спомена, че дюшека на Бо е бил повдигнат. Така направих и аз и мога да кажа, че когато е в леглото си не се дави и така спим спокойно. Даже се научи като изгася лампата и той заспива, колкото и ококорен да е.

# 625

Ние се прибрахме след 3-часова разходка! Ади още спи в количката!

Четиримата спим в една стая, след като заспят чаветата, гася всички лампи.
Аз също й повидигнах дюшечето и сякаш спря да се дави, или поне не така зверски.

Марго, стискам палци да се оправите бързо  Hug

# 626
Стар, не се бях замислила, защо аджеба точно така му казват, но съм съгласна Мяуката Wink И на мен така лесничко и мързелажки ми се види, че едно време що пюрета съм бъркала и то все в единични количества; този път шЪ мЪ извинява Василакис ама ще експериментирам, к'во да правя като се е родил втори  Mr. Green

Марго, бързо да оздравявате  Hug

Вместо да излизаме се развихрих в кухнята - резултата е повече от приличен  Blush многоооооо вскусен сладкиш с круши

# 627
  • Бургас
Марго,дано Виктор бързо се оправи,стискам палци  Hug

Силвъри,все се каня да те питам нещо.Като гледам снимките на Ели във Фейсбук,много ми харесват завивките на кравички.Спомням си,че преди време коментирахте един сайт с Котето и май са оттам или се бъркам? Та кой е сайта,ако ми позволиш да плагиатствам идеята  Embarassed

За захранване има време,ама ние сме подготвен и,вчера колегите ми й подариха столче за хранене.  Sunglasses
Таньорче, и Димана е като Алекса, особено днес ,заспива точно за 15 минути ,хем я изкарвах навън  newsm78 Защо така незнам,ама днес да има един час сън за целия ден...

Отивам да я храня,че пак ме зове.

# 628
Съни, аз ти отговарям, защото и ние сме с кравичките.
http://www.pumpal.net/products.php?id=45

И материята и изпълнението е много хубаво, и не са скъпи.

# 629
  • Бургас
Ммм,супер .Благодаря много Бръмби !   Hug

Общи условия

Активация на акаунт