ВЪПРОСИ към хомеопати - 6

• 67 617
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
Как разбрахте, че това е конституционалното лекарство? Доказано ли е, че е такова като е действало преди и е излекувало някакви трайни проблеми, или просто хомеопата е решил, че това е конституциата? Ако е първото-може да се е сменила картината и да има нужда от друго предписание за този конкретен случай. Ако е второто-хомеопатът трябва да се помъчи да определи точното лекарство за детето.

Хомеопатът определи конституцията. Благодаря ти, ще говоря с него.

Конституция е това, което реално действа, а не това, което хомеопатът си мисли, че е конституция защото му прилича на външен вид. Наистина трябва пак да се обмислят нещата.

# 301

Конституцията изобщо не е задължително да е ясна. Много често стават ясни показни за даденото състояние лекарства, които помагат, вършат много добра работа, но изобщо не се стига до това да се открие конституция. Аз се лекувам 17 години с хомеопатия и още не си знам със сигурност конституцията, което не пречи да си ми помагали много през тези години, с най-различни лекарства.

За вашия случай....не е добре това да се появи астма в следствие на лечение с хомеопатия или дори да го кажем-по време на лечение с хомеопатия. Важно е да се прави разлика между това какво хомеопата си мисли че прави и това, което реално става.Естествено, че си мисли че не подтиска и лекува пластове, но всъщност може и да е подтискал...аз поне нямам друго обяснение за астмата.  Оснве това този подход-да се стреми единствено да овладява кризите...ами това не е хомеопатия. То същото се прави и с вентолин. Казваш, че се е променил начинът на боледуване-как точно се промени?

За мъжа ти-нека си вземе предписаното лекарство, ако е наиаситна точното, може да му помогне за грипа.

Като заговорихте за констисуционалните лекарства.... и преди съм изпадала в чуденка...
Дъщеричката е вече година на хомеопатия при един и същ кл.хомеопат. До колкото съм разбрала, в началото разчиствахме стари пластове. После и беше изписано нещо, което трябваше да е конситуция. Имахме си го в потенция 1М и 1ЛМ. При разболявания в периода съм давала от подържащото, но не съм забелязвала да е помагало и сме взимали друго за конкретната ситуация. В течение на времето, начина и на боледуване се промени, а също и се появиха и асматични проблеми, но причината им е уж е ясна, не е нещо потиснато. Сега вече онази изписана конституция вече е неактуална. Но и нямаме друга изписана  Rolling Eyes Единствено се стремим да овладяваме кризите.
Правилно ли е да нямаме конституция в момента?
Също и съпругът ми беше започнал хомеопатично лечение  - има конст.х.л. в ЛМ потенция. Но... той пък нещо изгуби вяра, защото очакваше мигновени резултати... и от много време не ходил на проследяваме. В момента има явни признаци на начало на грип и се чудя дали е уместно да пробвам да го накарам да си вземе от поддържащото конст.х.л.  Дали още ще отговаря на тази картина?!?! Само един прием ли да има за деня или 2, 3 през 2-3 часа?!? Тази ниска потенция не би трябвало да му окаже негативен ефект, нали?!?

# 302
Цитат
На мен за гъбички хомеопата ми предписа лекарство, без да съм правила изследване. Препоръча ми и седящи бани с тетра - има ефект при облекчаване на паренето и щипенето. С това лечение ликвидирах гъбичките за около 3-4 дни.

Palia, благодаря, че сподели. Проблема е, че не съм сигурна дали са гъбички, няма парене и сърбеж, които са класически симптоми, а просто някакво чувство, че нещо не е наред там долу  newsm78 а и другото за което се чудя - партньора как ще се излекува без да се знае какъв е проблема? естествено, той не ползва хомеопатия...

Партньора няма нужда да се лекува. Когато твоята имунна систима се засили никакви гъбички няма да те хващат. Това с лечението на партньора идва от официалната медицина, където не се лекува човека и имунита му, а се избиват гъбичките и затова е важно да се избият навясякъде, така че да не сполучи пре-заразяване. Което е много неефективно, както май всички са забелязали вече.

# 303
Цитат
На мен за гъбички хомеопата ми предписа лекарство, без да съм правила изследване. Препоръча ми и седящи бани с тетра - има ефект при облекчаване на паренето и щипенето. С това лечение ликвидирах гъбичките за около 3-4 дни.

Palia, благодаря, че сподели. Проблема е, че не съм сигурна дали са гъбички, няма парене и сърбеж, които са класически симптоми, а просто някакво чувство, че нещо не е наред там долу  newsm78 а и другото за което се чудя - партньора как ще се излекува без да се знае какъв е проблема? естествено, той не ползва хомеопатия...

Партньора няма нужда да се лекува. Когато твоята имунна систима се засили никакви гъбички няма да те хващат. Това с лечението на партньора идва от официалната медицина, където не се лекува човека и имунита му, а се избиват гъбичките и затова е важно да се избият навясякъде, така че да не сполучи пре-заразяване. Което е много неефективно, както май всички са забелязали вече.

В този ред на мисли, това важи ли и за останалите венерически болести? Че като ми се засили имунната система няма да ме хваща нищо, дори и партньора да е болен от нещо  newsm78

# 304
[quote author=devin
В този ред на мисли, това важи ли и за останалите венерически болести? Че като ми се засили имунната система няма да ме хваща нищо, дори и партньора да е болен от нещо  newsm78
[/quote]

Да, важи. Зависи и болестта, колко е заразна и колко е трудно на имунната система да се справи с нея, но се знят много случаи, в които хора не се заразяват от болести, включително СПИН въпреки, че са имали контакт със заразата.

# 305
Много благодаря за отговорите и спирам да досаждам Simple Smile проблем ми е прекаленото вманиачаване и мислене, когато имам някакво неразположение, трудно се успокоявам, докато не видя черно на бяло, че всичко е ок

# 306
Много благодаря за отговорите и спирам да досаждам Simple Smile проблем ми е прекаленото вманиачаване и мислене, когато имам някакво неразположение, трудно се успокоявам, докато не видя черно на бяло, че всичко е ок

Няма проблем Peace

Така ми се размножава линийката за отславане та всчики да разберат, че съм на диета Joy

# 307
  • Пловдив

Конституцията изобщо не е задължително да е ясна. Много често стават ясни показни за даденото състояние лекарства, които помагат, вършат много добра работа, но изобщо не се стига до това да се открие конституция. Аз се лекувам 17 години с хомеопатия и още не си знам със сигурност конституцията, което не пречи да си ми помагали много през тези години, с най-различни лекарства.

За вашия случай....не е добре това да се появи астма в следствие на лечение с хомеопатия или дори да го кажем-по време на лечение с хомеопатия. Важно е да се прави разлика между това какво хомеопата си мисли че прави и това, което реално става.Естествено, че си мисли че не подтиска и лекува пластове, но всъщност може и да е подтискал...аз поне нямам друго обяснение за астмата.  Оснве това този подход-да се стреми единствено да овладява кризите...ами това не е хомеопатия. То същото се прави и с вентолин. Казваш, че се е променил начинът на боледуване-как точно се промени?

За мъжа ти-нека си вземе предписаното лекарство, ако е наиаситна точното, може да му помогне за грипа.
Archangel, благодаря, че се включи  Hug
Като цяло нямам вътрешното усещане, че нещо не е наред с лечението на малката.
Имах късмета ЛЛ да ме подкрепя в начина ми налечение и тя се старае до колкото може да дава правила информация, каквато би
била полезна за хомеопата. Също и аз я провокирам с отказа си да приема, че детето ми е асматик и отказвам да започна лечение по схема Simple Smile Та...тя провери всичко възможни, което може да предизвиква такива проблеми - измежду които и един тъканен паразит, който ако се загнезди в белия дроб дава такива проблеми. Вероятността дете да налапа тази гад от пясъчници и от улицата е много голяма.  Та пуснахме изследвания и се оказа, че е точно това. Затова не мога да обвинявам хомоеопатичното лечение. Надавам се вътрешното усещане да не мое лъже.
Иначе промяната в начина на боледуване... след като започна ясла боледуваше с ТТ гъсти гнойни сополи и от там тръгваше към гърло или очи. Изведнъж започнаха да доминират кашлични състояния, в следствие на разни вирусчета. Започна след това да прави спазми и бронхити...После установихме и причината. Сега я няма тази гнойна картина (чукам на дърво, че умея да урочасвам работата).  Много рядко успяваме да стигнем до момент на проследяване, защото в началото цикличността на спазмите беше на 30 дни, та все бяхме в остро състояние. И другото, което не знам дали е съвпадение или следствие... Почти винаги при предписание за по-общо състояние се стига до нова криза. Аз си имам няколко теории, но не знам дали някоя от тях отговаря на истината. Единия вариант е да е съвпадение. Другия е, понеже проблема не е само на ниво организъм на детето, а има борба между имунната с-ма на детето със самото присъствие и жизнената дейност на паразита. Т.е. ако избраното ХЛ кара организма да се стегне и да реагира срещу натрапника... с производство на антитела, примерно... това ще доведе до ответна реакция и от страна на гадината, която пък е достатъчно само да се раздвижи или да се "изака" и да предизвика последваща реакция - алергична  - възпаление, което всъщност води до спазъм и до всичко по реда си...
Ох, май много объркано стана...  Embarassed Но то цялото заболяване е объркано и обърква и мен...
Отделно, че се запролети и организма както е алергизиран отвътре... до сега се объркваше само при вирусна атака, сега може и новите дразнители да се включват....

# 308
  • София - Варна - Бургас
Цитат

Партньора в повечето случаи нито е болен, нито е заразоносител, тъй като е ...
... невъзприемчив. Peace

И партньорките не биха били, ако например не приемаха Антибиотик, един от най-честите заподозрени при гъбични инфекции.

# 309

Щом е паразит, хомеопата не е виновен. Simple Smile

Ами...трудно мога да дам мнение така. Ако имаш притеснения опитай да ги обсъдиш с хомеопата. Ако не получаваш задоволителен отговор, може би да го смениш...знам ли. Този паразит как се лекува? Има ли си лекарства-официални, за него? Аз лично не бих чакала хомеопатията много дълго да се справи с паразит, ако не успява за няколко месеца.

Освен това виж този линк за нещо със силно противопаразитно действие, което става и за деца, в съответната доза:

http://mmsbg.weebly.com/

Archangel, благодаря, че се включи  Hug
Като цяло нямам вътрешното усещане, че нещо не е наред с лечението на малката.
Имах късмета ЛЛ да ме подкрепя в начина ми налечение и тя се старае до колкото може да дава правила информация, каквато би
била полезна за хомеопата. Също и аз я провокирам с отказа си да приема, че детето ми е асматик и отказвам да започна лечение по схема Simple Smile Та...тя провери всичко възможни, което може да предизвиква такива проблеми - измежду които и един тъканен паразит, който ако се загнезди в белия дроб дава такива проблеми. Вероятността дете да налапа тази гад от пясъчници и от улицата е много голяма.  Та пуснахме изследвания и се оказа, че е точно това. Затова не мога да обвинявам хомоеопатичното лечение. Надавам се вътрешното усещане да не мое лъже.
Иначе промяната в начина на боледуване... след като започна ясла боледуваше с ТТ гъсти гнойни сополи и от там тръгваше към гърло или очи. Изведнъж започнаха да доминират кашлични състояния, в следствие на разни вирусчета. Започна след това да прави спазми и бронхити...После установихме и причината. Сега я няма тази гнойна картина (чукам на дърво, че умея да урочасвам работата).  Много рядко успяваме да стигнем до момент на проследяване, защото в началото цикличността на спазмите беше на 30 дни, та все бяхме в остро състояние. И другото, което не знам дали е съвпадение или следствие... Почти винаги при предписание за по-общо състояние се стига до нова криза. Аз си имам няколко теории, но не знам дали някоя от тях отговаря на истината. Единия вариант е да е съвпадение. Другия е, понеже проблема не е само на ниво организъм на детето, а има борба между имунната с-ма на детето със самото присъствие и жизнената дейност на паразита. Т.е. ако избраното ХЛ кара организма да се стегне и да реагира срещу натрапника... с производство на антитела, примерно... това ще доведе до ответна реакция и от страна на гадината, която пък е достатъчно само да се раздвижи или да се "изака" и да предизвика последваща реакция - алергична  - възпаление, което всъщност води до спазъм и до всичко по реда си...
Ох, май много объркано стана...  Embarassed Но то цялото заболяване е объркано и обърква и мен...
Отделно, че се запролети и организма както е алергизиран отвътре... до сега се объркваше само при вирусна атака, сега може и новите дразнители да се включват....

# 310
  • Пловдив
 Mr. Green На два пъти се опитах да обърна внимание на хом-ката за това съвпадение, но забелязвам, че тя го приема като упрек, а то не е така. Просто се опитвам да насоча вниманието и в тази посока. В смисъл, че така някак я притискам да докаже обратното, а моето усещане е, че когато припирам и я притискам, нещата не се получават по най-добрия начин.
Изчетох сумати неща за този паразит. В човека има тъканна несъвместимост и не може да узрее полово и да се размножава. Просто трябва да му дойде времето и да си умре. Традиционната медицина предлага вариант, който не дава 100% сигурно действие, а в същото време е много натоварващо за черния дроб, особена за малко дете... се оказва опасно. Отделно, ако подейства, червяците ще измрат всичките наведнъж. Те се намират в самата тъкан и няма кат да излезнат - ни живи, ни мъртви. От дружното им измиране, по някое време ще започнат да се разлагат, а отделените метаболити е предизвикат интоксикация на тъканите и вероятно много силна алергична реакция. Говорих със специалисти... единия предлага да изчакам да порасне на килограми, за да понесе по-леко лечението, другия (виден паразитолог) направо ми свали шапка, че действаме с хомеопатия, и хомеопатията действа  Mr. Green И че щом се справяме със спазмите, няма изобщо нужда да си тровя детето  Peace
Та... след дълги разсъждения и терзания, реших да не тровя и без това измъчения организъм.
Направих една билкова противопаразитна програма с тинктура от орех, карамфил и пелин... Реших, че е свършила някаква работа, след като на 30-тия ден не направи спазъм, в същото време изкара 2 вируса без последствие... Но се оказа, че съм се заблудила. Стигнахме до проследяване при хом-ката. Тя реши да пробва нещо, което действа при чревни паразити,а също така отговаря и на други нещта от картината...в ниска потенция... Само 30 минути след приема и започнаха да се появяват предшествениците на спазъм - течна хрема преглъщане кашляне... и...направи спазъм. Та... така... този път беше малко по-различно и по-продължително, но все пак го овладяхме. Но ми даде да разбера, че гадовете още са там. Съответната ситуация ме кара пак да разсъждавам дали гадовете не се активират при всяка съпротива на организма, независимо самостоятелно предизвикана или с помощта на ХЛ. Защото хом-ката казва, че даденото ХЛ няма в картината си такива бронхоспазми  Rolling Eyes Дори си мисля, че като се стабилизира трябва пак да го пробваме същото ХЛ, ако още отговаря на картината му, за да се потвърди теорията ми  Mr. Green Не знам дали ще ми стигна куража да рискувам нов спазъм само за да го потвърдя  Rolling Eyes
Извинявам се, че така надълго и нашироко, но предполагам на четящите ще им е интересно и полезно да знаят какви може да се причините на една астма, пък и за мен ще е полезно да получа някакъв коментар  Blush

# 311
  • София - Варна - Бургас
Цитат
...Като цяло нямам вътрешното усещане, че нещо не е наред с лечението на малката.
Имах късмета ЛЛ да ме подкрепя в начина ми налечение и тя се старае до колкото може да дава правила информация, каквато би била полезна за хомеопата. Също и аз я провокирам с отказа си да приема, че детето ми е асматик и отказвам да започна лечение по схема Smile Та...тя провери всичко възможни, което може да предизвиква такива проблеми - измежду които и един тъканен паразит, който ако се загнезди в белия дроб дава такива проблеми. Вероятността дете да налапа тази гад от пясъчници и от улицата е много голяма.  Та пуснахме изследвания и се оказа, че е точно това. Затова не мога да обвинявам хомоеопатичното лечение. Надавам се вътрешното усещане да не мое лъже...

Аз съм малко скептик относно някакъв тайнствен паразит в тъканите. Твърде соматично е, удобно, а и някак си оправдателно за неуспешното лечение.

Относно астматичните пристъпи, вследствие хомеопатичното л-во, то последното може както да постигне остро състояние придружено задължително с висока Т последвано от подобрение и излекуване, така и само да обостря едно хронично състояние. Трябва да се прави разлика между двете.

# 312
Както обясняваш,  според мен сте на прав път. Явно това е най-добрият подход-да се чака да измрат паразитите и да се овладяват нещата с хомеопатия до тогава. Желая ви успех! Hug

Какъв е паразитът, впрочем? Не бях чувала за такъв, ако наистина се хваща от детски площадки, това е ужасно ooooh!.

Mr. Green На два пъти се опитах да обърна внимание на хом-ката за това съвпадение, но забелязвам, че тя го приема като упрек, а то не е така. Просто се опитвам да насоча вниманието и в тази посока. В смисъл, че така някак я притискам да докаже обратното, а моето усещане е, че когато припирам и я притискам, нещата не се получават по най-добрия начин.
Изчетох сумати неща за този паразит. В човека има тъканна несъвместимост и не може да узрее полово и да се размножава. Просто трябва да му дойде времето и да си умре. Традиционната медицина предлага вариант, който не дава 100% сигурно действие, а в същото време е много натоварващо за черния дроб, особена за малко дете... се оказва опасно. Отделно, ако подейства, червяците ще измрат всичките наведнъж. Те се намират в самата тъкан и няма кат да излезнат - ни живи, ни мъртви. От дружното им измиране, по някое време ще започнат да се разлагат, а отделените метаболити е предизвикат интоксикация на тъканите и вероятно много силна алергична реакция. Говорих със специалисти... единия предлага да изчакам да порасне на килограми, за да понесе по-леко лечението, другия (виден паразитолог) направо ми свали шапка, че действаме с хомеопатия, и хомеопатията действа  Mr. Green И че щом се справяме със спазмите, няма изобщо нужда да си тровя детето  Peace
Та... след дълги разсъждения и терзания, реших да не тровя и без това измъчения организъм.
Направих една билкова противопаразитна програма с тинктура от орех, карамфил и пелин... Реших, че е свършила някаква работа, след като на 30-тия ден не направи спазъм, в същото време изкара 2 вируса без последствие... Но се оказа, че съм се заблудила. Стигнахме до проследяване при хом-ката. Тя реши да пробва нещо, което действа при чревни паразити,а също така отговаря и на други нещта от картината...в ниска потенция... Само 30 минути след приема и започнаха да се появяват предшествениците на спазъм - течна хрема преглъщане кашляне... и...направи спазъм. Та... така... този път беше малко по-различно и по-продължително, но все пак го овладяхме. Но ми даде да разбера, че гадовете още са там. Съответната ситуация ме кара пак да разсъждавам дали гадовете не се активират при всяка съпротива на организма, независимо самостоятелно предизвикана или с помощта на ХЛ. Защото хом-ката казва, че даденото ХЛ няма в картината си такива бронхоспазми  Rolling Eyes Дори си мисля, че като се стабилизира трябва пак да го пробваме същото ХЛ, ако още отговаря на картината му, за да се потвърди теорията ми  Mr. Green Не знам дали ще ми стигна куража да рискувам нов спазъм само за да го потвърдя  Rolling Eyes
Извинявам се, че така надълго и нашироко, но предполагам на четящите ще им е интересно и полезно да знаят какви може да се причините на една астма, пък и за мен ще е полезно да получа някакъв коментар  Blush

# 313
Студените крайници водят ли се принципно като отклонение от нормалното?Аз съм почти винаги със студени ,но пък сина ми по-бетер и от мен,вечно е с ледени

# 314
  • София - Варна - Бургас
Студените крайници водят ли се принципно като отклонение от нормалното?Аз съм почти винаги със студени ,но пък сина ми по-бетер и от мен,вечно е с ледени

Това е нормална индивидуална особеност, но при дадени обстоятелства, като вдигане на висока Т. вече не е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт