Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 5-та тема

• 130 583
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
  • Букурещ

Liorena, от есента ще пусна детето на плуване, в градината имат басейн, пък да видим какъв ефект ще има.

Няма да си познаеш детето, повярвай ми!  Peace

# 121
  • София
Bubba, алергията към млякото мога да разбера, добре, че сте я израстнали вече. Но към яйцата се зачудих, защото на една колежка детето й имаше такава и от нея знам, че е много сила и не му даваше нищо, съдържащо яйца. При вас имало ли е реакция от храна с яйца?

Ние в понеделник бяхме на профилактичен при Ботева, до приключване на опаковката ще см ена ксизал. Аз се бях притеснила,ч е детето е от декември месец на противоалергични и мъж ми я е питал, тя казала, че уж Ксизала е най-пречистения. Ушите са добре, но 2-те сливица са вс еоще много подути и имал гъст секрет, които се стичал отзад и от който кашлял Sad Това всичко в резултат на 3 дена ходене на ясла! Сега 3 седмици лечени. И пак капки, сиропи и прочие Sad Искрено се надявам, че наесен в градинската група нещата ще са различни, защото положението е нетърпимо вече. А в яслата явно няма да променим нищо. Изпитвам искрени угризения, че изобщо ги пратих на ясла и се запонаха тези проблеми, напати се детето.

# 122
catty m , при нас здравословните проблеми също почнаха от тая пуста ясла, но си казвам, че имало глава да пати. Наситна в градината са по-здрави, повечето вече са преминали през яслата и са по-устойчиви.
Тя не прави никаква реакция от яйца - т.е. като обрив или стомашно неразположение, както и впрочем от други храни, но според Мустаков не значи, че е надраснала проблемите. И понеже драмата ми е сливицата да не порасне на алергична основа... Sad,
Не знам и аз вече, оставям нещата, както са, пък да видим.

# 123
Някое от децата ви да е потдържало Т 37-37,2,за по -голям период от време Cry,моля ако има такъв случай да ми пише  Praynig,защото ние вече 2 месеца сме така вече полудях
Изкарахме 2 бронхита,лежахме в УНГ за лимфадинит ,изпихме сумати лекарства но Т не спада,моля ви пишете ми Praynig

# 124
  • София / Пловдив
..............

Исках да ви питам - всеки вирус ли удря вашите деца по тази ужасна 3-а сливица?...

При нас не, специално стомашно - чревните не се отразяват на сливицата.

Колкото до скарлатината - има я в момента и нея. В нашата група едно дете се разболя, но слава Богу други не прихванаха...

# 125
  • София
Някое от децата ви да е потдържало Т 37-37,2,за по -голям период от време Cry,моля ако има такъв случай да ми пише  Praynig,защото ние вече 2 месеца сме така вече полудях
Изкарахме 2 бронхита,лежахме в УНГ за лимфадинит ,изпихме сумати лекарства но Т не спада,моля ви пишете ми Praynig

Имахме такъв период от около седмица с 37 и нещо, без никакви други симптоми, но това беше преди година и нещо, т.е. преди да се почне с проблемите със сливиците. Пускаха ни кръвни изследвания и на урината, педиатърката тогава каза,ч е е някакъв вирус, пихме само Изопринозин и детето се оправи.

# 126
Ние си изпих ме антибиотика. Положението е значително по добре. Но в цялата работа има и алергичен компонент. Сега и за алергията ни изписаха разни неща. Това май край няма. А иначе моята щерка я водя на класически балет но то ходи един месец и после все болна. Ама лятото задължително на морето когато мога и планина съм и предвидила а на есен ще я видим как ще бъде в градината.
Бързо оздравяване на всички дечица. Дано не боледуват повече, че аман........................

# 127
Виждам,че доста сте писали,ето и аз да докладвам.
Във вторник отидихме да дадем гърлен секрет и на алерголог.Без изобщо да очаквам му направиха тест за алергии-оказа се,че нямаме никакви алергии към нищо?От както е роден пием противоалергично,защото каквото и да се случи го отдават и на алергии.Незнам колко е достоверен този тест,на тази възраст и дали трябваше да се право,но така или иначе мина.
Днес звъннах в лабораториятя и се оказа,че са ни изолирали Стрептокок преумония.Незнам да се радвам ли да не се ли радвам,поне се видя причината за сопола.
По-късно ще звъня на Цолов за по нататъшни действия.
Но сега се питам,тази бактерия е причината за хремата-това е ясно.Когато сме здрави третата сливица е първа степен.
Трябва ли да я вадим в такъв случай. Shocked

# 128
  • софия
Момичета, когато махнахте третата сливица задните хреми намаляха ли? Голямо давене, голямо кашляне е при нас с тези секрети стичащи се в гърлото...
Ние в понеделник сме в ИСУЛ да се срещнем с д-р Вълчева и да уговорим махането на сливицата  за вторник или сряда...
Преспива ли се в болницата или веднага след махането ще можем да си ходим (като излезе от упойката де)...абокат слагат ли?

# 129
При нас задните хреми не само ,че намаляха но и почти изчезнаха  newsm44.И при двете операции ни вадиха сливиците сутринта и следобед към 15.00ч. ни пуснаха да си ходим.Не се шашкай от състоянието на детенцето когато излиза от упойка. Нормално е да е неадекватно да се мята,да хърка,да не е на себе си. Моето дори не ме позна,буташе ме и крещеше да извикам майка и още се разплаквам като си спомня.Много се изплаших че нещо са Я побъркали  и незнаех,че е нормално това, никой не ме беше предупредил.Дано всичко мине добре и бързо.Пиши след операцията как е минало и как се чувствате.Успех,бъдете силни!   :hug:Elyam с колко алергена правихте теста,имай напредвид че е възможно да имате алергия от нещо което не е изследвано.При нас така беше в началото и напразно се бях зарадвала. Weary

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 14:40 от galikrasi

# 130
Ами 17 алергена,то не може всичко да се изследва,но мен по-скоро ме гризе дали изобщо са актуални изследванията?
Иначе незнам,ние сме на Азатрил втори ден,май се дава само 3 дни този АБ.
След това ще видя какво ще предприема.

# 131
  • софия
При нас задните хреми не само ,че намаляха но и почти изчезнаха  newsm44.И при двете операции ни вадиха сливиците сутринта и следобед към 15.00ч. ни пуснаха да си ходим.Не се шашкай от състоянието на детенцето когато излиза от упойка. Нормално е да е неадекватно да се мята,да хърка,да не е на себе си. Моето дори не ме позна,буташе ме и крещеше да извикам майка и още се разплаквам като си спомня.Много се изплаших че нещо са Я побъркали  и незнаех,че е нормално това, никой не ме беше предупредил.Дано всичко мине добре и бързо.Пиши след операцията как е минало и как се чувствате.Успех,бъдете силни!   Hug

много благодаря за отговора и окуражаването  Hug
с упойките съм свикнала. Имаме вече опит за съжаление. Притеснява ме повече стоенето в болницата...мразя ги тези места Simple Smile но така е добре, щом ще ни пуснат. ще пиша непременно

# 132
Да се запиша и аз при вас. Във вторник имаме насрочена операция за вадене на 3-та сливица. Пуснахме кръв и урина, всичко е нормално. Утре ще я водя при УНГ-то да я прегледа и да опипа сливицата с ръка, бил неприятен този преглед Tired

# 133
Да се запиша и аз при вас. Във вторник имаме насрочена операция за вадене на 3-та сливица. Пуснахме кръв и урина, всичко е нормално. Утре ще я водя при УНГ-то да я прегледа и да опипа сливицата с ръка, бил неприятен този преглед Tired

При нас мина бързо това бъркане, нищо не усети детето честно казано! Но според доктора тя почти щяла да му се изсипе в шепата, третата сливица де!  Tired Не каза нищо за степени и подобни, ние от месец имаме чести боледувания, като аз самата имах съмнение, че идват проблемите от третата сливица, взе да хърка вечер, кашля и да прави опити да глътне тези проклети задни сополи!  ooooh! Не искам да я махаме, търся някакви алтернативни варианти да се свие, дано са успешни при нас! Нека ако някой е пробвал това да пише подробности: За лечение на трета сливица има подходящата за всяко дете универсална рецепта:
Кора от бреза се нарязва на ситно в буркан, залива се с червено вино и се оставя да кисне един месец на тъмно (най-добре в хладилник). След това се прецежда. Да се дава в продължение на два месеца два пъти дневно по 2 капки (за деца до 10 кг.) или 5 капки (за деца от 10 до 20 кг.) разредени в малко вода.Д-р Лалова

Това в един друг форум го прочетох, където дава съвети въпросната докторка!  newsm78

# 134
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Здравейте, мамчета!
При нас нещата се развиват така. Успяхме да се видим с д-р Михайлов и започнахме хомеопатично лечение. Около 10 дни вече, но за съжаление май не виждам светлина в тунела...
Особеното при нас обаче е, че ние нямаме нарушения на слуха-правихме изследването, не сме боледували почти. Дишането ни обаче е много тежко и през деня, и през нощта хърка, дави се, отслабна, липса му апетит /а никога не сме имали проблем с храненето/.
Ходихме в ИСУЛ за изследването на слуха и лекаря е категоричен за махане- 2ри път, 3та степен увеличена. Преди една година я махнахме при Цолов, както съм ви разказвала по горе. Насрочихме и операция, тъй като датите свършвали.
Аз обаче съм много раздвоена!!! Tired От една страна като слушам дечко как диша и сърцето ми се къса. Искам час по скоро да го облекча. От друга обаче-това го направихме вече и сега пак сме на изходна позиция. Хомеопатията е категорична-нещо което природата е дала, не бива да се маха...
Имам нужда от помощта Ви, на тези които са минали оттук. Някак интуитивно ми се струва, че бих могла да изчакам поне до есента. Как мислите - рискуваме ли много?
Ще съм Ви благодарна за мненията и съветите!!!  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт