Какво мислите за преместване в ново училище в края на 7 клас ?

• 4 417
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
И аз твърдо подкрепям !
Така или иначе знанията ги получава в школата, а оценките за диплома - в училището
Жалко, че ви създават нерви в такъв момент и БРАВО за куража!
Желая ви успех на изпитите!
 Hug

# 16
Измина вече седмица откакто ходим в новото училище,детето е доста спокойно ,даже виждам промяна в него към по-добро ,казва че всички учители го хвалят и са много доволни от неговите знания и представянето му в клас.Това обаче означава,че той е много добре подготвен в предишното училище ,само дето там все нещо не му достигаше за шестица и поради лошата дисциплина в клас,му беше много трудно да усвоява преподаваното от учителя,оттам и изявата на знания зацикля !

# 17
  • София
Значи изборът е бил правилен.
Най-важното е детето да се чувства добре. А и след като си е повишило успеха, нещата са ок.
И аз съм учудена, че толкова ги юркат накрая по всички предмети. Естествено, че трябва да се учи. Но на моменти се престарават.

# 18
mama 69 , радвам се, че не сте сгрешили в избора си.
Успех на изпитите.  bouquet

# 19
  • Бургас
И аз подкрепям избора ви! Сигурна съм, че не сте сгрешили, няма как след като детето е по-спокойно. А и вие навярно също. Успех в кандидатстването! Hug

Ние скоро бяхме в подобна ситуация, затова ви разбирам напълно. Някой може да погледне с насмешка, защото дъщеря ни е в 1 клас, но за нас беше никак смешно. Confused Сблъскахме се с  прекалено амбициозна, и не дотам уравновесена, учителка, която успя да извади от равновесие цялото ни семейство. Бяхме луднали буквално, а уж сме спокойни хора. Не ми се влиза в подробности. Само мога да кажа, че буквално от 2-рия ден в новото училище дъщеря ни се почувства добре. Новата госпожа успя да я накара да работи с желание, мотивира я да се яви на състезание, днес дори е казала на мъжа ми, че според нея детето трябва да посещава арт-школа и са се срещнали с преподавателката от школата. Просто си представям, ако беше при старата госпожа, каква щеше да е ситуацията. Едно потиснато дете, което не желае да ходи на училище, макар отдавна да може да чете и да пише, и което рисува някак странно и което е по-важно, няма време да рисува дори в междучасията, защото дописва поредната поставена задача. ( не беше само с нея така, дори не караха междучасия, само голямото, нямаха физическо рисуване, ДБТ, само БЕЛ и математика.) А нямаше да навлизам в подробности, но не се сдържах. Simple Smile
Вярно е, че дъщеря ни има огромно въображение и често това й пречи да се подчини на "заповедта" на учителя, вярно е, че не пише красиво, когато обаче се страее е доста поносимо, вярно е, че рисува нестандартно (дори и аз понякога се чудя дали тя може всъщност да рисува като другите Simple Smile). Изводът ми е: нейният душевен свят е малко по-необикновен и щеше да бъде смачкана и задушена от старата си госпожа, която така и не можа да я усети за 6 месеца. Ние не чакахме и миг след като разбрахме, че нещата няма да потръгнат и веднага я преместихме.

# 20
сърдечно благодаря на всички които ме подкрепиха,виждам че има подобни проблеми и в друг възрастов пояс ,затова не трябва да затваряме темата,може само да я прекръстим малко.Ако има някой родител с подобен проблем ,да го подкрепим и да обменим мнения.

# 21
Математиката е доста точна наука. Не разбирам как, при изцяло решени задачи, може да се пише оценка, по-ниска от отличен. Колкото и субективна да е преценката на преподавателя по математика, доста е трудно да я приложи към ученик, който решава всички задачи без грешка. В този смисъл не мога да схвана проблема между твоя син и учителката му по математика.
По всеки друг предмет може да се окаже, че преподавателят проявява лично отношение при оценяването, но при математиката няма как.
Ето това не ми стана ясно.

# 22
  • София
Начини да се заяде с детето винаги има... я черетжа няма да й хареса, я не е започнало нов ред, където трябва, я нещо друго... учителите могат да бъдат доста изобрететелни, проблемът е, че ни винаги влагат старанието си в правилните каузи.

# 23
Синът ми ходи на школа ,различна от тази в която преподава въпросната учителка ,когато го изпитва му дава задачи от втори модул от пробен изпит на нейната школа ,а на съучениците му от най-лесните примери от учебника за 7 клас-е на това какво му казвате -аз знам само две думи: заяждане&субективизъм ,и между другото в школата вече има 5.214 по математика,но точно след 11.06.ще знам кой е крив и кой е прав

# 24
  • София
Винаги може учител да се заяде, ако е дребнав.
Моята дъщеря има проблем с г-жата по музика. Детето е свирило 5 год. на пиано, учило е солфеж и теория на музиката. И то много по-сложни неща от мателриала в у-ще. Но й пишат 5-ци. За сега за срока не й е писала 5-ца, защото бих отишла да се разправям. И определено има конфликт, защото дъщеря ми отказа да ходи на хор и от там се започна.
А относно местенето в др. у-ще , госпожицата току що ми каза, че неин съученик също го местят - 1 месец преди изпита. Така са преценили и други родители.
Успех, мама69!

# 25
Рискувахте, но успяхте. Браво!

# 26
да ви споделя и нещо друго - учителите по всички останали предмети нещо много са се "преекспонирали " пред изпитно в това нашето старо училище ,например по музика на сина ми ,който е танцьор от дет.градина и играе в професионален ансамбъл народни танци ,са му написали 2 или тройка вече забравих,по химия и останалите /без Мат и БЕЛ/предмети така ги бяха юрнали ,че на децата не им остава време за най-важното -решаване на задачи и тестове по БЕЛ и математика, защо е необходимо това ?!? Видите ли щяли да имат външно оценяване и трябвало да са подготвени - само не виждам как става това- с контролни по химия ,биология и физика-и те понеже са доста шумни като са наредили едни 2 и 3 ,леле -мале !!

# 27
Начини да се заяде с детето винаги има...учителите могат да бъдат доста изобрететелни,
Аз като учител мога да потвърдя,че е 100% така!!!

# 28
  • Талант на 2012,2013 г.
За да си преместиш детето си имала своите причини... А това детето ти да се чувства добре и удобно в обстановката, която го заобикаля е най-важното. Надявам се бързо да се приспособи към новата среда.Успех!!! PeaceТи самата пишеш, че детето е спокойно - значи всичко е наред! Няма за какво да се притесняваш. Още веднъж успех и на детенце и на вас!!! Peace

# 29
Вероятно, ако бях предположила по-рано на къде вървят нещата и аз щях да запиша детето 2-ри срок в ново училище, но сега вече е повече от късно. Жалко, че учителите се доказват на гърба на децата. А как можеш да прецакаш едно дете по математика си е фасулска работа. Разделяш на групи, на едни даваш едни задачи, на други други.. Е после хокаш детето пред всички... мачкаш го и ... готово...

Общи условия

Активация на акаунт