Колко ви взе зъболекаря?

• 20 480
  • 15
  •   1
Отговори
Наложи ми се тази година да си правя 2 зъба,според диагнозата на зъболекаря-и двата с пулпит.
Обаче накрая ми се струва-много пари ми взе този човек?!
Искам ако може някой да ми даде адекватно мнение-нормални ли са цените?Написвам манипулациите,които мога да разчета от бележките от четирите ми посещения.

При първото посещение-упойка-18 лв.,после не мога да разчета много от бележката,но според думите му-вади нерва на зъба и го запълва с нещо,незнам точно с какво.Такса за запълването-24 лв. (на другият зъб при второто посещение-запълването е 21 лв.) Машинна обработка 22 лв.
Понеже не разчитам манипулациите от бележките първите два пъти ми обработва зъбите.Обща сума при първото посещение,която заплатих-90  лв,при второто- 120 лв.,третото 90 лв и четвъртото-80 лв.Последните 2 посещения включват слагането на щифт и доизграждане на зъба (мисля,че материала беше фотокомпозит).
Не съм медицинско лице,беден ми е речника,искам просто мнение за цените дали са високи.Все пак направих 2 зъба,които на външен вид изглеждаха даже здрави и дадох обща сума 380 лв.

Накрая се заинтересувах за цената на махане на зъбен камък-каза ми 70 лв,цена за пломба-също 70 лв.
Какво ви е мнението,на вас колко пари ви взема зъболекаря?

(това са цени без ЗК)

# 1
Здравей.Аз миналата година правих точно такава манипулация  -излезна ми около 90.00лв на зъб.

# 2
За лечението на зъбите не мога да кажа точно, но махане на зъбен камък и правене на пломба при моя са по 75лв.

# 3
Аз ходя при моя зъболекар 2 пъти в годината за почистване на зъбен камък, избелване и полиране с ултразвук и цената е 70 лв. Много съм доволна, понякога зъбния камък не се забелязва, но след процедурата разликата е видима и осезателна. Препоръчвам го на всеки, а преди лечение на парадонтозни венци мисля че е задължително.

# 4
Здравей. Първо искам да ти кажа, че това, че са ти изглеждали видимо здрави зъбите не означава, че не могат да имат пулпит. В момента лекувам пулпит (видимо здрав зъб). Та цените при моя зъболекар са следните:
Упойка - 10лв (супер безболезнена дори  и при поставянето)
Вадене на нерв и поставяне на лекарство - 16лв
Запълване - предстои ми другата седмица но мисля беше пак на същата цена - 16лв
Пломба - 34
Т.е. този пулпит ще ми излезе 76лв.
За другите цени не съм наясно, понеже не се старя да помня. Но за кариес с упойка си плащам по 44лв (когато не е по здравна каса)
А пък за тази цена, която ти каза 380лв, аз си сложих 2 коронки металокерамика.
Дано съм ти помогнала, но ти си му поискай ценоразпис, за да можеш да си направиш сметката.

# 5
В сряда бях, пломба 50 лв, зъбен камък 50 лв.
Мъжа ми имаше преди пулпит, зъба му беше видимо здрав.

# 6
  Мила, доколкото разбирам са ти правили кореново лечение.

Цените за тази манипулация /тотал- отваряне, вадене на нерви, пълнене на канали и накрая изграждане/ се движат в интервала 70- 80 лева на корен  на зъб/обикновено зъбките имат 2-3 корена/. Cry

Дано съм ти бела полезна! Simple Smile

П.П.: Става въпрос за София. Peace

# 7
Здравейте моя зъболекар ми взе за две пломби 12.00лв. и в момента ми лекува пулпит , като до сега ми е слагал два пъти арсен и ми извади три нерва остана само запълване на канали и пломбиране , и ми каза че ще ми вземе 50.00лв.Цените който пишете ми се струват много високи. Simple Smile

# 8
Много зависи в кой град е това. Аз живея в Бургас и и съм посещавала зъболекари и тук и в малък град. Разлика в услугите и материалите нямаше, цените в Бургас обаче са около 3 пъти по високи. Например запълване на канал със спад (някакъв материал е това)- 30 лв. за един канал!  Бях онемяла и шокирана от цените.

За това което си написала като процедури ми се вижда съвсем нормално като цени. Дано не ти се налага скоро пак  Hug

# 9
Благодаря ви за отговорите,малко успокоение внесохте в мен  Hug

# 10
az v momenta se lekuvam i ve4e sam byasna, za pervi pet otidoh na zabolekar na 1 mai ve4e sme uni dotuk sem dala 185 leva i imam samo edna plomba - ili mi vadi nervi ili mi smenia lekarstvo ili neznam si kakvo tam pravi i samo mi kazva za sledvastia pet si prigotvi tolkova pari eeee stiga de zasto si plastame tezi osigurovki kato navsiakede te gledat v recete..

# 11
здравейте,ако се чудите, здравна каса поема 2 манипулации,което може да бъде 2 пломби или 2 екстракции,или комбинация,зависи от нуждите на пациента,като за възрастни се доплаща 4.00 за пломба и 1.80 за прегледа, при деца не се доплаща за пломба нищо,при лечение на пулпит на дете се доплаща 12.30.Това са цените по здравна каса,като се слагат по ниско качество материали,за по добрите се доплаща според ценоразписа на доктора.Лечение на пулпит и периодонтит при възрастни се плаща също по ценоразпис на доктора.
Аз съм дентален лекар,така че ако имате въпроси за здравна каса ще ви отговоря.
http://www.nhif.bg/web/guest/58,това е адреса на здравна каса,приложение 22.

# 12
  • Бургас
При лечение на пулпит, поема ли се някаква част от ЗК и ако ли не, колко струва приблизително лечението?

# 13
sto lv.za pulpit.

# 14
  • на дъното
100лв за пулпит на кътник с 4 нерва по здравна каса,но зависи за какъв зъб става въпрос

Общи условия

Активация на акаунт