Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да се справя с избухванията и истеричните прояви у 9-месечно дете?
Как да се справя, ако детето ми удря себе си или другите?
Как мога да обясня на детето, че хапането и скубането не са начини за показване на любов?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да се справя с избухванията и истеричните прояви у 9-месечно дете?
Избухванията при малките деца, включително на 9 месеца, са нормална част от тяхното развитие. На тази възраст те все още не могат да изразяват емоциите си с думи, така че често прибягват до плач и истерия, когато искат нещо. Важно е родителите да останат спокойни и да не реагират под стрес в такива ситуации. Вместо това опитайте да отвлечете вниманието им с нови играчки или дейности и избягвайте да им давате това, което искат по време на избухване. Техниките за разсейване и предвидливост могат значително да помогнат.
-
Как да се справя, ако детето ми удря себе си или другите?
Ако вашето малко дете удря себе си или другите, важно е да реагирате с нежна, но решителна намеса. Можете да хванете ръката му и да обясните болката, която причинява. Освен това покажете на детето алтернативни начини за изразяване на емоциите си чрез нежни действия. С търпение и постоянство то ще се научи да контролира поведението си по-добре.
-
Как мога да обясня на детето, че хапането и скубането не са начини за показване на любов?
Обяснението на малките деца за правилния начин за изразяване на любов и привързаност изисква търпение и постоянство. Когато детето се опитва да хапе или дърпа, родителят може да отпусне ръката си и да предизвика нежно чувство, показвайки какво означава нежността. С времето и с многобройни примерни ситуации детето може да започне да разпознава разликата между нежния и агресивния контакт.
-
Какво да правя, ако детето ми проявява агресивно поведение към други деца?
Въпросът ми е - това ли е начинът? Винаги да получава желаното нещо? То, не че има как да му се обясни, че не може да го има в момента...
. Обаче явно има модели на подражание, които попива успешно, въпреки крехката възраст. Дали е възможно да се разбереш със споменатите хора да се озаптяват в присъствието на детето? То е ясно, че и генът си казва думата, но все пак. Освен това като започне да нервничи детето, опитай с най-спокойният тон да му отвлечеш вниманието в друга посока. Дано успееш да се справиш. Племенницата ми е доста нервно дете и досега, а вече е в трети клас. Не смятам, че се дължи на семейната среда, но темпераментът и е
!
. Затова пък имам шанс със сина ми