Кове се новият закон за храните!!! Да продължим започнатото със закона за ГМО!!!

• 51 700
  • 1 262
  •   1
Отговори
# 1 155

Ok съм да дискутираме, но имам нужда от разяснение, какви са тези "прави"?

Не се търкаляй, ами помогни на другарчето си, ако си в толкова в час с "правите" и "кривите" мерни единици.  И изобщо, ти що не помагаш в другата тема, знаеш ли колко е важно?

# 1 156
  • София
http://www.dnevnik.bg/evropa/evropeiski_parlament/stani_evrodepu … nae_dali_hranata/
Гласувайте "за" или "против" забраната на ГМО по екологични причини

Полюция явно говори за краставици. Нали в ЕС-то им отпуснаха края на кривите наскоро?

# 1 157
И изобщо, ти що не помагаш в другата тема, знаеш ли колко е важно?

Реших, че само "мътя водата" с включванията си, не толкова помагам. Wink
Пък и ти вършиш работа за десетима, нямаш стигане, ей!  bouquet

# 1 158
С всеки изминат постинг сякаш възрастта на Еволюция все повече пада. Очаквам скоро да заговори с гуу-гу и буу-бу.., с което окончателно да превземе ума и сърцата на всички колежки от форума бг-мама........!  ...........   Peace

# 1 159
И изобщо, ти що не помагаш в другата тема, знаеш ли колко е важно?

Реших, че само "мътя водата" с включванията си, не толкова помагам. Wink

Няма такова нещо, а най-трудното предстои, приемането на наредбата от МС, а със сигурност се знае, че МЗ ще я саботират. Та много е важно ние родителите да заявим, че я подкрепяме и дори много повече, че изцяло сме зад нея. Иначе вероятността да не мине е доста сериозна.

Очаквам скоро да заговори с гуу-гу и буу-бу.., с което окончателно да превземе ума и сърцата на всички колежки от форума бг-мама........!  ...........   Peace

Аааа, задължително, може даже да наддаваме за него. Laughing

# 1 160
Za konsumaciyata na GMO hrani i vredata im vurhu organizma vseki shto-gode obrazovan amerikanec moje da vi kaje.
Hranite tuk sa vuvedeni ot nyakolko desetiletiya i veche se vijda dulgosrochniya efect: Mnojestvo stomashni zabolyavaniya i otkaz na organizma ot opredeleni hrani - alergii.

# 1 161
понеже  сте по плажовете и е нормално да се поприспи темата, само да ви вметна таз новиничка, за да знаете, че врагът никога не спи и колкото повече ви се усмихва "ала М.Найденов" толкова повече трябва да ви е ясно, че някъде ни работят...аха... http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=10006&am … =2&id=0000501

# 1 162
понеже  сте по плажовете и е нормално да се поприспи темата, само да ви вметна таз новиничка, за да знаете, че врагът никога не спи и колкото повече ви се усмихва "ала М.Найденов" толкова повече трябва да ви е ясно, че някъде ни работят...аха... http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=10006&am … =2&id=0000501

Това, мисля, важи за един момент, в който ГЕРБ искаха да наложат 5-годишния пълен мораториум, но да си приемат закона, "както иска Европа" (и да чакат ЕК да ни натисне, за да го отменят и законът да влезе с пълна сила). Само че това предизвика още повече протести, защото хората не са балами и си знаеха още тогава и в крайна сметка се прие сегашния ЗГМО.

# 1 163
понеже  сте по плажовете и е нормално да се поприспи темата, само да ви вметна таз новиничка, за да знаете, че врагът никога не спи и колкото повече ви се усмихва "ала М.Найденов" толкова повече трябва да ви е ясно, че някъде ни работят...аха... http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=10006&am … =2&id=0000501

Това, мисля, важи за един момент, в който ГЕРБ искаха да наложат 5-годишния пълен мораториум, но да си приемат закона, "както иска Европа" (и да чакат ЕК да ни натисне, за да го отменят и законът да влезе с пълна сила). Само че това предизвика още повече протести, защото хората не са балами и си знаеха още тогава и в крайна сметка се прие сегашния ЗГМО.

Това е Уикилийкс, препечатано и пренаписано от в. Сега. Не се учудвам, че нищо не разбрах от статията. Маневрите са тънки, натиска огромен, но няма как да стане, ако гражданското общество не е съгласно. Става дума не за интереси на този или онзи, а тези на България, и то за глобални и дългосрочни интереси, няма да стане! С Найденов...., ще се разберем надявам се!

# 1 164
Notar!  Жалко, че Еволюцийката не коментира засегнатата от теб статия. За подлите тактики на хора като Найденов, Караджова и Манева (първият остана в сянка преди година по време на ГМО скандала, но беше ясно, че е намесен) нагласени срещу собствения им народ!, макар и да са били притиснати от хората от американското посолство, които от своя страна - както става ясно от Уикилийкс - ни възприемат като едни туземци, които не знаят какво искат и биха консумирали всякакви продукти, щом са им предписани от презокеанските Брадъри! Все пак накрая Бойко Борисов се засрами - имаше все още нещо човешко в него по онова време, надявам се и за в бъдеще да има.....!...... и даде заден ход на закона за ГМО. (Единственото нещо, с което България може да се гордее като принос в ЕС!!!)  Тези обаче Брадъри се оказаха доста високомерни, подмолни и в крайна сметка..........изненадани от съпротивата на един дребен и изостанал, според тях, във всяко отношение народ! Изненадите тепърва предстоят! ........
Notar, да извикаме Еволюцийката да коментира: - Гуу-гу!....Буу-бу!......   Peace

# 1 165
Това, което се прокрадва в поста на Фен, и за мен е положително е, че новата т.н. Власт (т.н., щото ние сме Власта според Конституцията, а тях сме ги опълномощили временно), явно се състои от отделно и самостоятелно мислещи личности. А не от единоморфна, единомислеща партийна Маса, чийто политики директно се спускаха отнякъде, и се следваха от партийната Маса. За пръв път забелязваме наличие на Хора с власт, отстояващи някакви лични мнения в Управлението. И се забелязва (плахо макар), чудо невиждано, ТЕ имат Лично мнение, а не всеобщо партийно.

# 1 166
Ще се радвам много да е така - да има кратуни с мозък в тях. Да подсиля, темата, макар и не съвсем по темата -

Заглавието е "ГМ ще погуби Китай"...

# 1 167
# 1 168
Здравейте мамчета ,искам да ви разкажа един покъртителен случай.Аз работя като лаборантка в една болница .Днеска по обяд един американец дойде(знаех ,защото говореше англииски).След като се отби при шефа ,той(шефа) извика 3-5 лаборанта в кабинета си  и разказа за една сделка ,която е сключил с американеца(той все още беше там):щяхме да правиме експерименти с болни без те да знаят.Тука колената ми се подкосиха ,но най-лошото в тоя случай не е това, най-лошото беше ,че ще правим експерименти с ГМО.Да точно с бактерии на който е вмъкнат ген за нов вид хормон.По структурата си приличал на този на хормона на разтежа ,но с тази малка разлика ,че е бил към 15 пъти по-активен.Когато попитах дали са правени експерименти с мишки американеца отговори положително.А когато го попитах какви са резултатите той отговори ,че мишките умирали от тромбоза.Когато се опитах да кажа ,че това е неетично той ме прекъсна и каза ,че има много неетични неща на този свят и ако се разприказвам за това той щял да ми съсипе живота.Тука стомаха ми се сви на топка ,защото изглеждаше сериозен ,но най-страшното дойде
когато каза ,че това е масова практика в Българя - да се дава подкуп за експериментите или ако човека откаже (както става в повечето случай)да се заплаши със съсипване на живота на него и/или неговите близки.Естествено това е ставало на всички етажи на властта - но там са се прилагали дори и по строги "мерки" заплашване със смърт или направо отвличали близки на
политиците докато те не са се съгласили.Случайте не получавали гласност ,защото полицията е вече вербувана и защото  го заплашвали ,че ако се разчуе това (независимо по коя вина) с  неговият близък щяло да се случи нещо много лошо.И така на практика се е контролирала цялата
държава по относно ГМО.И тука стигам до причината да пиша тука- искам това да получи широк обществен отглас.Поради изброените причини горе аз няма да издавам лични детаили като
това как се казвам и къде работя.Съжалявам ако имам грешки или смислово несвързани изречения ,но пръстите ми треперят от  страх.
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ.

# 1 169
Лекари от Университетската болница в Шербрук, Квебек са открили Bt-токсин (Bacillus thuringiensis) в кръвта на бременни жени и техните деца, както и в кръвта на небременни жени. (По-точно, токсинът е бил намерен в 93% от 30 бременни жени, 80% в пъпната връв на техните деца и в 67% от 39 небременни жени.) Изследването е било прието за публикация в списанието „Репродуктивна токсикология“.)

Според британският „Дейли мейл“ изследването изглежда, че ще пробие дупка в твърденията за сигурност и е „предизвикало искания за забрана на вноса и пълно преразглеждане на режима за генетично модифицираните (ГМ) култури и храни.“ Организации от Англия до Нова Зенландия сега апелират за изследания и забрана на ГМО, заради сериозните последици от тези открития.

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/10/06/da … om-gmo-foods.aspx

Да вечеряш на тъмно !
или
Без етикети ГМО на храните !
[/color]

Общи условия

Активация на акаунт