Ако се наложи да лежите в болница с детето си коя ще е тя???

• 695
  • 9
  •   1
Отговори
Питам защото скоро се върнахме с малката от Окръжна и впечатленията ми са УЖАСНИ.
1. Даваха ни кисело мляко от хладилника и аз по-неволя го топлех на мивката където миехме дупетата на децата.
2.Често се забравяха някои хранения - зависи кой е на работа
3.Тоалетната за пациенти няма лампа - не можеш да намериш тоалетната чиния да не говорим да видиш дали си се избърсал (сори ама...)
Има още много такива забележки. Съзнавам че сме отишли за да се лекуваме там а не на хотел обаче наистина много се измъчихме и двете.
Дано никога вече не се налага  да лежим в болница. Обаче ако се наложи КЪДЕ?

# 1
Коя Окръжна болница? В София, в Пловдив, във Варна?
Къде бих лежала? Ами където ме пратят, зависи за какво сме приети.
В Токуда е като хотел, но ако сте за Инфекциозна, няма не искам.
Ако се налага операция, за която има компетентни хирурзи в Пирогов, едва ли ще постъпя в провадиййската болница.

Въпросът ти е повече от несереозен. Тук не става въпрос за това в кой хотел ще почивате ол инклузив тази година.

# 2
Извинявам се - става въпрос за Окръжна София. Моля нека да не спорим. Просто ако може споделете мнението си къде условията са по- добри. Peace

# 3
Не спорим. Отговорих ти, условията са най-добри в частните болници. Факт.
Но не винаги човек може да избира болница според условията.
С малката ми дъщеря се наложи да лежа в държавна болница- пълна мизерия, хлебарки, смрад, лежах в една стая с едно 16-годишно момче и се налагаше да се преобличам и кърмя пред него..... ooooh!
Обаче там просто бяха най-добрите специалисти. Мъжът ми беше говорил с неонатолозите в Токуда. Бяха му казали да си трайкаме там, където сме, защото за проблемът на детето там са хората, които ще помогнат.

Peace

Дано никога повече не ви се налага да лежите в болница и да се изправяш пред дилемата коя е по-добра.
  bouquet

# 4
Където специалистите са най-добри в съответната област.
Лежала съм във Втора градска и в Детската педиатрия с малката. За условия - има какво да се желае, но специалистите бяха супер. Това ми е най-важното.

# 5
Благодаря момичета. Относно специалистите разбира се че съм съгласна. Аз даже и заради това отидох в Окръжна - защото мислех че я боли малката ухо. От опит знам че са много добри докторите- специално УНГ .

# 6
Благодаря момичета. Относно специалистите разбира се че съм съгласна. Аз даже и заради това отидох в Окръжна - защото мислех че я боли малката ухо. От опит знам че са много добри докторите- специално УНГ .
Аз родих в Токуда и бях нарочила тази болница за най-добрата. Затова когато детето ми се разболя от пневмония и поради объркана диагноза от ЛЛ забавихме лечението отидох направо там. Въпреки че малката беше с над 40 градуса Т и ревеше неистово ме накараха да чакам към 1ч30мин, за да я прегледат и пратят в отделението. Имах насрочен час, защото се обадих по телефона предварително, но това не помогна. Докато попълвях документите се наложи да се правя направо на шут, за да омилостивя една възрастна мед.сестра, която беше ядосана на тежкия си живот и току заплашваше на висок тон, че ще прекрати приема на пациенти и ще си врътне гърба.
Детето така и не го прегледаха ИЗОБЩО!!!!! Бях с направление от ЛЛ за хоспитализация. Уведомиха ме, че таксата за прием е 60лв., а престоя на майката 15лв/ден.  После внезапно им хрумна, че "ще поискам" ВИП стая. Казах, че просто искам да приемат и лекуват детето. Изнудиха ме по изключително грозен начин . Или ВИП или да ходя в някоя от другите болници, това го повториха поне 10 пъти, защото аз все пак настоявах за обикновена стая. Накрая "напълно доброволно" "избрах" лекуващ екип и ВИП стая, само и само да ни приемат и започнат изследвания.
Токуда изобщо не е хотел, просто е скъпо - има разлика. Отношението не мога да опиша лесно. Веднъж влизаха зли все едно ще ме набият, следващия път мили и любезни. Имаше много минуси, чупки и стойки от недоволни сестри... т.е. като всяка друга болница. Само дето наистина беше чисто, пък и нали "избрах" ВИП, бяхме със самостоятелна WC. Откъм лечение две мнения няма - вдигнаха детето на крака за 3 дена, но ни държаха 5, защото си плащахме. Исах да ни изпишат и да я водя само на инжекции, нооооо кой бяга от 85лв на ден., та ни задържаха под медицински предлог разбира се  ooooh!
С този разказ едва ли ти помогнах особено, но нека хората са наясно какво ги очаква специално в детско отделение в Токуда - БГ отношение с качествена апаратура и лекарства. Друг е въпросът, че като изтече лекарството от скъпата "апаратура", алармата пищя над 10мин, докато детето в стрес ревеше. Аз натискха бутона за спешно повикване - нищо. Не смеех да оставя детето, защото беше на системи и щеше да скочи от леглото след мен  ooooh! ooooh! ooooh! Накрая се отчаях и хукнах по коридорите да търся сетра.... тя си хортуваше по телефона и гневно ми изсъска да почакам. Само със "скъпо" не става...хора трябват ...

# 7
Ауу какъв ужас . Добра - много ти благодаря за отговора , определено ме интересуваше Токуда - даже си мислех недай си Боже се наложи тази да бъде болницата .
Ами то какво излиза - всичко си идва от нас хората . Сигурна съм че ако е имало нормално отношение поста ти щеше да има съвсем различен тон. Май всичко е късмет - и да плащаш и да не плащаш гаранция няма.
Относно времетраенето болниците да длъжни ви държат 5 дена , даже доколкото си спомням ме предупредиха и се подписвах на някакъв документ , дори и детето да се оправи по рано те се застраховат.
А проблемите които и двете описваме не са от докторите и лечението , а е само от кисели и намръщени санитарки и мед.сестри. В Окръжна иначе е ремонтирано и обстановката е хубава ама няма кой да чисти, рядко има нормално отношение  , яд ги е че работят за някакви мизерни пари - съгласна съм ама и ние които опираме до техните услуги какво да направим. Не сме отишли от хубаво.....

# 8
При равни условия, т.е. криви мед.сестри навсякъде, аз бих избрала ПОНЕ да е чисто. Т.е. поради липса на особен избор, пак бих отишла в Токуда. Писах поста горе, за да не очаквате кой знае каква разлика.
В интерес на истината в дневните смени всички бяха много мили и старателни. Чупките и стойките бяха нощна смяна. Но като изсъсках на мед.сестрата, която си говореше по телефона тя си промени отношението и вече внимаваше. Апаратурата е наисина на ниво и това е от значение.
Нали знаеш, избираш по-малкото зло. А за ВИП стаята, просто бях изтеглила късата клечка. Други ги бяха настанили в нормални стаи, без да ги притискат. Аз ходя доста "постно" облечена, та не знам защо са решили, че искам да си позвола 500лв за 5 дена. Не давам вид на особено платежоспособна. ....Сега се сещам, детето е родено там.... ха-ха значи "обичам да си плащам".
А при особени заболявания, ясно че търсиш къде са специалистите.

# 9
На мен също ми се наложи да вляза в болница с малкия-той е на 2г.и 5 мес. .Нашето джипи ни изпрати в Окръжна болница(София),че детското отделение било след ремонт.За пръв път влязохме в болница и нямам друга база за сравнение,но там определено беше ок.Настаниха ни в двойка стая,беше чисто,с нова баня.Храната навсякъде в болниците не е много добра,но все пак ставаше за ядене.Доволна съм много от отношението на персонала към нас,супер мили бяха повечето.Явно сме извадили късмет де.Надявам се повече да не се налага да влизаме в болница.

Общи условия

Активация на акаунт