118 САЩ. В очакване Хуничка да постави началото на пролетно-летния бейбибум!

• 26 082
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
Ние също правим кисело мляко и консумираме доста ( аз не много де, но мъжа ми), но 1 галон за седмица ни оправя идеално> не мога да си представя наистина 4-5 галона какво ги правите  Crazy .

# 256
Да дам и аз моите две стотинки по обсъжданите теми Mr. Green

Бубка, за неразкодиран Айфон не може без дейта бейз.

Аз избирам от безплатните модели към компанията, мразя телефони, отделно Ейдж 4упи наред. Мъжа ми има блакбери от работа и мисли като изте4е договора да маха айфона.

Най-хубавите домати съм яла от Хей маркет в Бостън, не знам какви и от къде бяха, но на вкус страхотни.

Нищо не замразявам, фризера използваме за сладолед Mr. Green
------
Да благодаря и аз  за идеите за сьомгата, направих соса с кисело мляко, сметана и копър, голяма вкусотия, даже и аспержи си купих Mr. Green

Кюбит, онзи ден си взех от Костко препоръ4аното от теб  козе сирене(то направо като крема се маже)  и едни пе4ени 4ушки, като ям и за теб си мисля Heart Eyes

Преди време една позната ми препоръ4а книга с рецепти с плод и зелен4ук според сезона, ето я(с кратко ревю)  http://www.vegfamily.com/book-reviews/in-season.htm

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 04:26 от benson10

# 257
  • usa
За телефоните нищо не мога да кажа, ползвам най-евтиния телефон в магазина. За мен е напълно достатъчно да има две функции-вдигни и затвори Mr. Green-нито пращам текст месиджис, нито снимам, нито сърфирам в интернет-ползвам буквално по предназначение- само говоря.

и аз бях така до скоро, но напоследък започвам да усещам осезателно липсата на функцията `текстване` на моя осемгодишен телефон  Thinking... оказва се, че без такава опция комуникацията с тийнове е меко казано силно затруднена. май ще ми се наложи да си сменям любимия античен телефон, а при положение, че на работа не мога да внеса телефон с камера, не знам  до колко е реализириуемо едно такова начинание в днешно време...

за пазаруването - в костко най-вероятно скоро ще ни вдигнат паметник, оставяме там сигурно 150 доларчиков на седмица + бензина ooooh!... оставям още пет-шестдесетина в редовен супермаркет за нещата, които ги няма в костко. от wf пазарувам редовно само един техен вариант на tulsi tea за албена, че се е пристрастила към него, и шоколади. иначе и аз слушам по радиото, че напоследък много поевтинял, но не го забелязвам наяве, та ако се опитам да изхранвам от wf пет човешки и една кучешка души, рискувам да ги уморя от глад всичките. треъдър`с джо не ми харесва за редовно пазаруване, от там купувам само от замразените им торти и сладкиши и чат-пат някое прилично евтино европейско вино. фармърс маркетите при нас работят само в събота предиобяд. еми няма сила, която да ме накара да отида да пазарувам с събота преди обяд, така че нямат шанс да ме спечелят за клиент при сегашните обстоятелства. опитах да ползвам сървиз с доставка на зеленчуци и плодове от местна ферма - пълен провал, отказах се. та в крайна сметка, за момента се тъпчим с масовата продукция и албена казва за нас по една молитва на петъчната литургия да не ни се отразяват много зле презервативите, пестицидите и другите материали, които се употребяват в производството и...

децата си ги уча да не отговарят на агресията с агресия, а да се опитват първо да я контрират с дипломация. за сега забелязвам, че девойките се справят доста успешно. силвия имаше едни по-осезателни проблеми с някакъв младеж в училище, който я тормозеше вербално, справи се с него самостоятелно доста впечатляващо за мен също вербално и дори не и беше вписано в досието, макар и да ми се обажда класният и да ме информира за историята в случай, че тя не го е сторила... даниел още не е имал проблеми, но той ми е особено обаятелна и сговорлива душа, та допускам и варианта никога да няма такива. общо взето, напътствията ми са ` избягвайте конфронтация! при наличие на тормоз, информирайте възрастен!` за мое успокоение, за сега няколко пъти са споделяли с мен, че имат проблеми с този или онзи, все неособено сериозни, но се надявам, че при истински проблем също се споделят и ще можем да го решим без особени щети.

# 258
И аз да си дам пристрастното мнение. По разбираеми причини 90 пазарувам от ХФ, цените тук са супер ниски, по ниски и от мексикански магазин, все още месото и рибата са по скъпи , но се ядва.
Банани по друга ценова причина купувам от друго място органични 39 цента за паунд
догодина като сменим града и отидем в добра училищна система , ще се окаже че СК не е много лошо място за живеене. Laughing

# 259
Може ли някой да ми каже къде е бутона "изпрати" за ЛС. Писах, писах по-рано и не можах да разбера как да изпратя. Мерси!

# 260
Може ли някой да ми каже къде е бутона "изпрати" за ЛС. Писах, писах по-рано и не можах да разбера как да изпратя. Мерси!

Точно под кутийката, в която си пишеш съобщението.  newsm78

# 261

Точно под кутийката, в която си пишеш съобщението.  newsm78

единствената опция, която ми дава е да запиша копие в изпратени, нещо са променили лейаута за ЛС.

# 262
Не са, Бенс, няма нищо променено. Бутонът си е там, където винаги е бил...  newsm78

# 263
депресирахте ме с тези месечни разходи за храна  Tired
месецът още не е приключил, а бюджетът ми показва 641$ за храна до 23 април - за двама възрастни и едно малко дете
не ядем нищо фенси, нищо готово, риби не купуваме, месо почти не ядем, сигурно 50% отиват за плодове и зеленчуци - при нас са скъпи до безобразие, не знам вече какво да измислям...  Tired

Софко, вашите фармърс маркетс по-евтини ли са от Пъбликс?

аз имам Нокиа Н97 - http://www.cheapphonecontracts.org.uk/blog/wp-content/uploads/20 … /09/nokia-n97.jpg - купувана ънлокед - нямам дейта план, нито пък СМС и я ползвам точно както Цонка да се обадя или да ми се обадят. Тук таме и снимки правя, тъй като не разполагам с апарат различен от дСЛР.
Не я препоръчвам горещо.

# 264
Leni и ние сме така днес е 24 април, а сметките за храна надвишават 600$- трима души. Като месо почти не купуваме, от няколко месеца  спрях месото. Купувам някакав вид колбас за сандвичи за мъжа ми и детето.
Пазарувам предимно от Трейдър Джо, а зеленчуци купувам от фармърс маркет или от Бъркли Бол. Учудих се по горе от коментарите за Трейдър Джо, че е на ниско ниво магазин. При нас той е най- предпочитания магазин за пазаруване с добро качество на продукти и добро обслужване, а цените изобщо не са ниски.

Да ви споделя, че си направихме  едноседмична екскурзия до LA, Las Vegas, Death Valley i Yosemity

И още нещо от вчера започнах да ходя на народни танци. Говорех с хореогравката на сина ми, да направи и курсове за по-големи по танци. Тя се реши и сега сме групичка от около 15-20 души. Страхотни хора се вият, много съм доволна. Следващата ми стъпка е латино танци, много ми се иска да ходя на курсове, никога не съм танцувала латино, но съм решила , че тук ще е мястото.

Вие как разтоварвате, някакъв вид спорт, разходки, колело, танци?

# 265
Лени, за повечето неща са по евтини уж... за други са на същата цена, както в магазина.
В момента доматите на близкото ми пазарче започват от $2.30 за паунд, а бананите винаги са по 29 цента/ паунд... Имам наблюдение, че продават местни домати (понякога) и ягоди. Всичко друго е от близки и далечни щати и държави- в БГ е същото, по пазарите целогодишно се намират аржентински круши и грозде от Чили или Уругвай, та не се впечатлявам много... глобализация, какво да правиш, освен да садиш зарзават в задния двор  Whistling... която мисъл доста ме блазни между другото (не съм забравила доматите, които беше показвала В. на една снимка)   Laughing...

# 266
Лени, съчувствам. И при нас сме минали $600, и то не само от скъпи продукти, но и от нямане на време да държим тая бюджетна категория изкъсо. И съм омъжена за епикуреец.

Нуфаро, разтоварвам с ходене пеша и фитнес. Преди да си счупя крака карах колело по горите. Още не съм се престрашила пак да се кача. С удоволствие бих ходила на народни танци, но сигурно ще спъвам всички, като знам каква съм.

Нюйоркчанки, ще ходите ли на Сакура фестивала в събота и неделя в Бруклинската ботаническа градина? Ние ще сме там в неделя, стига да не вали.

И да се похваля - интервюто ми за гражданство е на 27 май! Нали мога да попитам дали ще има клетва същия ден? Знам, че някой тук се беше вредил за клетва веднага.

# 267

И да се похваля - интервюто ми за гражданство е на 27 май! Нали мога да попитам дали ще има клетва същия ден? Знам, че някой тук се беше вредил за клетва веднага.

Честито, Хиър! Моята клетва беше след няколко седмици, не веднага. За Ботаническата градина не знам, има Пикасо  в Мет Мюзиъм. Ще говорим и ще преценим на кое да отидем. Майка ми иска да ходи на Тутанкамон. Много желания-малко време. Laughing

# 268
  • usa

честито, хиър! при нас обикновено клетвата е същия ден, освен ако нямаш причина да я отложиш по твои си съображения.

калифорнийките и особено южните такива, дайте си мнението за oceanside. става ли за ваканция? има ли какво да се прави там една седмица?

# 269
Някой правил ли е обиколка на Белия Дом и как си го уредихте?

Общи условия

Активация на акаунт