Израел-50

• 59 807
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • Някъде там...
Мимкис, това, което ми каза жената беше: Ако нямате друг начин си донесете дипломата и ние ще поемем легализацията, просто ще отнеме дълго време  Peace За превода вие трябва да се занимавате, ние не поемаме такива услуги.. А да, жената говореше на български та трудно не бих я разбрала  Rolling Eyes

# 676
     Борянка, не твърдя, че не си разбрала езика, нито това,което ти е казала и т.н., но не се разбираме двете явно, че говорим за две различни неща Peace Легализация на документи правят всички посолства и консулства, но заверка на диплома се прави само от МОН и когато се превежда дипломата ти трябва заверка на копие(нотариално заверено). Това се прави само и единствено от МОН и се прави или лично, или от роднини, или от агенция, адвокат, попълва се и декларация. Ето за това говоря аз    Peace                                                                            http://www.minedu.government.bg/left_menu/administrative_services/

# 677
  • Някъде там...
Мисля, че посолството при условие, че разполагат с нотаруис спокойно може да минат за организация:
От организации (по смисъла на § 1, т. 2 от Административнопроцесуалния кодекс), гражданите се представляват с писмено пълномощно с нотариална заверка на подписа.

Последна редакция: нд, 15 авг 2010, 16:11 от Boryana

# 678
  • Някъде там...
Може ли някой да ми каже как е пшиничен грис на иврит  Rolling Eyes Яде ми се грис халва, намерих рецепта не звучи опасно  Flutter

# 679
  • T"A
Може ли някой да ми каже как е пшиничен грис на иврит  Rolling Eyes Яде ми се грис халва, намерих рецепта не звучи опасно  Flutter

סולת (солет) е грис, חיטה е пшеница  Peace

Вие наистина говорите за различни неща, но и аз вече се бъркам с видовете заверки Crazy

Бяхме в Кейсария с малкия - кошмар, не престана да плаче  Crazy Но пък Кейсария си е все така красива (и скъпа)  Sunglasses

# 680
  • Някъде там...
Мерси Ментуш  Hug

# 681
  • София-България, Израел - където си поискам
За легализарането на дипломите и аз да се изкажа по спомен Laughing. От Бг. се взехме академични справки от НБУ и от колежа, аз мисля,че бяха на английски, но мъжът ми мисли,че са били на български Simple Smile занесохме ги в министерството в Тел-Авив попълнихме някакви формуляри и след около месец и половина получихме потвърждение на диполомите ни.Доколкото знам има списък на български университети на които се признават дипломите в Израел, без да е необходимо да се държат изпити или нещо подобно Peace за нас беше безплатно, като олими, за другите не знам WinkМента, превода и легализацията ти е била необходима май за кандидастването, а не за признаването Thinking.За дипломите за средно образование не знам какъв е реда Thinking предполагам ,че е по друга процедурата.
На всички, лека вечер! Heart Eyes

# 682
  • T"A
Доколкото знам има списък на български университети на които се признават дипломите в Израел, без да е необходимо да се държат изпити или нещо подобно Peace за нас беше безплатно, като олими, за другите не знам Wink

Така, де, но между това да ти признаят дипломата и това да те признаят за даден специалист и да ти позволят да си работиш по професията има разлика, поне за определени професии (лекари, адвокати, психолози, според  мен и за счетоводители и много други). За второто се държи изпит  Peace Иначе това документче, на което пишат, че си  академаи, няма много стойност, тъй като не можеш да си изкарваш хляба с него   Wink
За психолозите има още някои специфични неща, напр. че тук за такива се признават само магистри, като висше образование от 4 години и половина тук го признаваха само за бакалавърско, и т.н., и т.н.

# 683
Здравейте момичета:)Много ви благодаря за инфото относно дипломите,аз само да кажа нещо и след това приключвам с темата,за да не спамя излишно,после ще пиша на лични Grinning Та моята диплома е от СУ и когато си я вадих ме питаха за чужбина ли е,защото от самото уни ти я дават преведена,с всичките кредити,хорариуми,часове, оценки та даже и обяснения че в БГ най-високата оценка е 6 а най-слабата 2 Grinning Казаха, че няма нужда от легализация и апостил, защото тази диплома от СУ е призната в целия свят-Европа,Америка и пр.Но въпреки това аз си я заверих да нямам проблеми после...
Та значи с тази диплома да отида в мин.на образованието или там какво беше в Тел Авив и вече на място да си минем по реда ,каквото трябва?
Аааа да кажа аз съм специален педагог за деца с интелектуална недостатъчност.
Мерси много момичета и лека нощ и от мен:)Simple SmileА утре- прекрасен ден:)

# 684
  • T"A
Точно с този документ се ходи в МО в Тел Авив, дава се на съответния служител, след което те по пощата изпращат документ, в който пише, че си с признато образование. За специална педагогика не зная дали не искат някакъв изпит, за да си работиш по професията, но мисля, че не...  Thinking

Не спамиш, съвсем на място са ти въпросите  Hug

Бубе, новата бебеносилка наистина малко прилича на кенгуру, но не е за носене на бебе с лицето напред, нещо средно е между китайските традиционни бебеносилки и западните кенгурата (от вторите е взела удобството на закопчаване с клипс вместо връзване на връзки, специфично за тайландски/китайски/японски варианти). На мен ми е много удобно да нося бебока, с количка човек не е толкова мобилен, защото, колкото и да е маневрена, си е допълнителна тяга  Confused Малкият обаче още не е свикнал на новичкото приспособление, иска си стария слинг...
Ти бебето на съседката съвсем го изгледа  Grinning

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 07:40 от Mentha

# 685
Mentha добро утро,добро утро и на всички девойки тук:)Simple Smile
Мерси Мента,ооохххх май това с дипломата е по-лесната част от задачата,ама ще се справим,така де няма да се даваме!
Трябва да знаете, че този форум е невероятно полезен,толкова много помага в наистина трудни и важни моменти-нали знаете, че инфото на време е по-ценно от златото понякога!
Сега ми хрумна пишейки тези неща, що не вземем да си организираме някаква организация или клуб,може вече и да има де,на бг жените в Израел,де да знам нещо подобно,би било наистина много хубаво Simple Smile Peace
Както и да е,това е само хрумване...Лек ден и до скоро:)Simple Smile

# 686
  • На дивана, под юргана

Трябва да знаете, че този форум е невероятно полезен,толкова много помага в наистина трудни и важни моменти-нали знаете, че инфото на време е по-ценно от златото понякога!
Сега ми хрумна пишейки тези неща, що не вземем да си организираме някаква организация или клуб,може вече и да има де,на бг жените в Израел,де да знам нещо подобно,би било наистина много хубаво Simple Smile Peace
Както и да е,това е само хрумване...Лек ден и до скоро:)Simple Smile

Има, има такъв клуб. При мен се плаща членския внос.  Wink

# 687
Veselana72, много приятелки/приятели женени за израелци/израелки и с еврейски произход също са ми говорили за подобни идеи, доколкото знам досега не е осъществено. Има обаче в Израел много организации на българските евреи и предполагам, че в техните рамки има и женски такива Peace
       За нашия клуб Тигър вече е отбелязал, че всичко минава през него Mr. Green
   Мента, Бубе, аз съм забравила дали не съм питала вече( тая бременност ми изпи мозъка Crazy), може би в готварската, но не намерих нищо. Въпроса ми е, има ли в Израел вида мента, който е всъщност познатия в БГ джоджен? newsm78 Искам да си купя семена, но незнам кой точно вид е това и дали го има бе арец.   Thinking
    Сутринта вкъщи имаше бойна тревога, нападнаха ни мравки,милиони Crazy( Мента видя какви са мутанти нашите и колко са бързи), пробвах всички видове природни средства, но нищо не помогна и утре ще идват да пръскат, защото се оказа, че мравуняка е на един от ъглите на външната стена на къщата Shocked

# 688
  • Някъде там...
Мимкис, аз имам един вид мента, който много ми напомня на нашия джоджен  Rolling Eyes ама свеки си го пият с чая...Ако дадеш идея как да обясня утре ще прескоча до развъдника ( в началото на селото е) и ще попитам, но аз поне не мисля, че не разграничават мента за готвене и мента за чай  newsm78 Знам, че се различават по миризмата ама аз не помня как мирише джоджъна  Embarassed
Видях, че на латиниски е Mentha spicata сега ще си го запиша и утре след работа ще потърся, дано извадя късмет да са им обозначени имената на разсадите с латински имена ...

# 689
  • София

А това какво означава

מנטה

Общи условия

Активация на акаунт