Израел-50

• 59 824
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря ви много момичета:)Simple SmileПоуспокоихте ме,та сега мога вече на спокойствие да се приготвям!
Да мъж ми си е от Израел,там си е роден,свидетелството за брак е на английски,в Кипър го издават на английски,за всички бракуващи се...оооо да знаете то цял автобус с двойки за женене бяхме,но това е друга тема:)
А и искам да попитам живот и здраве да сме там,как дават permision за постоянно пребиваване или как?и мога да си пътувам за БГ когато искам нали?Изобщо светнете ме моля по вапроса, защото нищичко не зная Blush
Отново ви благодаря от сърце,че се отзовахте:)Simple Smile

# 646
Цитат
А и искам да попитам живот и здраве да сме там,как дават permision за постоянно пребиваване или как?и мога да си пътувам за БГ когато искам нали?Изобщо светнете ме моля по вапроса, защото нищичко не зная
Това е по-сложната част, както вече казах нужна е и доза късмет. Като дойдете в министерството ще ви поискат един куп документи, за които ще се наложи да си пътуваш вероятно до БГ. На мен и на Боряна ни искаха и различни документи, има постоянно промени. По-добре като дойдете вече да обясняваме по-подробно, в зависимост от това какво ви искат Peace

# 647
  • Някъде там...
Мимкис, дипломите може да се даде в посолството и те поемат ангажимента по легализацията, но на мен от колежа ми искат само превод, така че ще отида до някой руски нотариус и ще пробвам да преведа там  Rolling Eyes ако не стане Мента ще ми даде номера на каквото беше там...не помня името  Blush
Veselana72, ако искаш мога да ти кажа какви бяха моите изисквания за документи от Мисрад аПним Афула  Peace Ако кажеш къде ще живееш предполагам ще се разбере към кой мисрад си Peace
Ако искаш мога да ти дам телефона си на лични и като пристигнеш да ми звънеш или номера на съпружеското тяло за да обясни на твоя мъж на иврит  Peace Мога да ти дам и скайп ако имаш нужда от каквато и да е помощ  Peace Като цяло процедурата е:
1. Туристическа виза ( не дава право за работа) ммммммм май беше 330 шекела и се подновява на всеки 3 месеца
2.Работна виза 1000 шекела  Close ( 6 месечна)
3.Лична карта, която ти дава правото на социални и здравни осигуровки и се подменя всяка година  Tired
На мен ми отне по-дълго време заради подготовката на документи, струваха ми много пари и нерви понеже ги преведох в Бг на иврит и тук не ми признаха превода та се наложи да превеждам всичко наново  Tired

# 648
  • Някъде там...
Невъзпитано ще продължа в нов пост  Embarassed
Veselana72, до получаването на лична карта при добър ама много добър късмет ще ти отнеме грубо година  Tired
Разбира се, тук всяка от нас има нейната разлияна история та много зависи и от твоята...Не забравяй да кажеш към коя част сте се ориентирали да живеете, че си търся приятелка говореща български в моя район  Whistling  а и да има удобен автобус, че Мимкиса ми е наблизко ама няма как да стигна до там  Crossing Arms
Хубава, мнооооооогоооооооо розовка нощ ви пожелавам  Hug

Тигрис, тигрис...Земята вика Тигрис  Joy Къде се загуби...не говорим за бизнес та не сме ти интересни ли?

# 649
  • На дивана, под юргана
Хубава, мнооооооогоооооооо розовка нощ ви пожелавам  Hug

Тигрис, тигрис...Земята вика Тигрис  Joy Къде се загуби...не говорим за бизнес та не сме ти интересни ли?

Тук съм бе! Споко! Чета, ама малко имам за казване... Сега нали времето е хубаво и сме повече навън - гледаме да го използваме. Обаче това за "розовата" нощ не мога да го пропусна!  Laughing

Ето няколко снимки да не кажете, че съм ви изоставил без материал за гледане: http://mitko007.snimka.bg/children/lyato-2010.507702.20034716

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 22:45 от tigar-migar

# 650
  • Някъде там...
Майчицеееее, малкия Тигрис расте с всеки изминал ден  Shocked Много е пораснал от последните снимки, които съм виждала  Peace А снимките с момиченцата от някакво тържество ли са?

# 651
Боряна много ти благодаря за отговора,страшно много ме зарадва и ти писах вече на лични Simple Smile
Благодаря отново на всички,които с отговорите си ми помогнаха да спра да се притеснявам ненужно!Хубаво е сред вас, така че вече ме пишете за редовен член LaughingЛек и хубав ден на всички!

# 652
Цитат
1. Туристическа виза ( не дава право за работа) ммммммм май беше 330 шекела и се подновява на всеки 3 месеца
Борянка как 300 шекела Shocked , 160-170 максимум, аз нали съм все с такива визи Peace
    А за дипломата доколкото разбрах не си я пращала до БГ, задоволяват се с превод само. Не ти искат оригинала нали? За ксерокопие преведено ли иде реч? Thinking
    Тигрис, наистина е пораснало много малкото тигърче, вече си е направо голямо тигърче Laughing
    Хубав ден от мен  bouquet

# 653
  • София-България, Израел - където си поискам
Мимкис,  пиши на лични какво точно те интересува, защото за родените преди 60г и след това са различни процентите за осигуряване, също е важно и за каква длъжност се интересуваш. Иначе самоосигуряващите се осигуряват върху 420лв.  Peace

# 654
  • София
Мимкис,  пиши на лични какво точно те интересува, защото за родените преди 60г и след това са различни процентите за осигуряване, също е важно и за каква длъжност се интересуваш. Иначе самоосигуряващите се осигуряват върху 420лв.  Peace

Тя Мимкис едва ли е самоосигуряваща, да не си говорите за здравните осигуровки.

# 655
  • Някъде там...
Ех Мимкис, аз затова и написах май, май...не си спомням...Остарявам  Mr. Green
Отивам аз да спя а после ще видя какво сте писали, че умиргам за сън  Tired

# 656

Тя Мимкис едва ли е самоосигуряваща, да не си говорите за здравните осигуровки.
за това си говорим Laughing и аз така предполагам, но и 280 лв. заплата newsm78

# 657
   Жаки, Дядо Хаджи да обясня по-подробно, че не съм се изразила много ясно  Grinning Заради майка ми питам, не за мен Peace Тя се води по договор на на 4 часа работен ден(2 месеца и се считат за един пенсионно) и сега искат да я направят на договор по минималната заплата, но са и казали, че ще и отдържат от тези 280лв, което според мен е около 80лв-здравно, социално и пенсионно осигуряване. Та въпроса ми е от работника колко се взима и от работодателя за тези вноски, не мисля,че е редно само на нея да и ги отдържат и то на такава заплата Crazy          Тя родена след 60-та  Peace  Всъщност колко е минималната заплата сега нето и бруто?Не е ли 280 или е 240 все още newsm78
     Борянка, и аз нямаше да помня, ако не ми слагаха постоянно такава Mr. Green Grinning

# 658
  • София
   Жаки, Дядо Хаджи да обясня по-подробно, че не съм се изразила много ясно  Grinning Заради майка ми питам, не за мен Peace Тя се води по договор на на 4 часа работен ден(2 месеца и се считат за един пенсионно) и сега искат да я направят на договор по минималната заплата, но са и казали, че ще и отдържат от тези 280лв, което според мен е около 80лв-здравно, социално и пенсионно осигуряване. Та въпроса ми е от работника колко се взима и от работодателя за тези вноски, не мисля,че е редно само на нея да и ги отдържат и то на такава заплата Crazy          Тя родена след 60-та  Peace  Всъщност колко е минималната заплата сега нето и бруто?Не е ли 280 или е 240 все още newsm78
     Борянка, и аз нямаше да помня, ако не ми слагаха постоянно такава Mr. Green Grinning

Я ме намери на лични да изясним ситуацията и да не спамим тук темата.

# 659
http://www.standartnews.com/news/details/id/77082/%D0%A8%D0%B8%D … D0%B8%D1%82%D0%B5

Общи условия

Активация на акаунт