Вашето ваксинирано/неваксинирано дете преболедува ли морбили?

• 22 229
  • 266
  •   1
Отговори
# 195

ок, моята информация е от "Микробиология" на проф. Митов от 2000 г.

# 196

10 години?!..... Tired

# 197

10 години?!..... Tired

ако знаеш нещо конкретно и по-ново , проучване, статистика, статия и т.н. моля, сподели ...

# 198
  • София
MIK, има ли по тия учебници някакви проценти на боледували след ваксинация?
Сериозно питам.

# 199
Че ние сме на едно мнение, де.
само те допълних...

На коя страница в учебника?

Дилянка, има и по отчетните теми Mr. Green Особено в моята поне 3 деца и 1 майка изкараха морбилито - чинно ваксинирани

Гаранция няма....

Проуснах да спомена, че самият доц.Генев казва, че с течение на годините имунитетът, придобит от ваксинация, отслабва Mr. Green

# 200
Сериозно питам.

в този- не, на мен не ми се налагало да търся така информация и не мога да посоча нещо конкретно

а създаването на имунитет при морбили означава в организма да се доказват определени антитела, предполагам, че покрай тази епидемия епидемиолозите ще се занимаят с въпроса, но пак казвам не ми се е налагало да търся конкретно информация за тези неща

# 201
Че ние сме на едно мнение, де.
само те допълних...

На коя страница в учебника?

Дилянка, има и по отчетните теми Mr. Green Особено в моята поне 3 деца и 1 майка изкараха морбилито - чинно ваксинирани

Гаранция няма....

Проуснах да спомена, че самият доц.Генев казва, че с течение на годините имунитетът, придобит от ваксинация, отслабва Mr. Green

499 Simple Smile

# 202
  • София
Цитат
Счита се, че имунитетът при ваксиниране може да продължи няколко години или да е доживотно
Хехе...или въобще да не задейства имунитет Peace

Нищо подобно. Единствено естествено прекараната болест дава доживотен имунитет. Tired

Доживотен друг път. Сигурно при сравнително кратка продължителност на живота и така може да се каже. Но иначе за мен 20 или 50 години не са "до живот".

# 203
Сериозно питам.

в този- не, на мен не ми се налагало да търся така информация и не мога да посоча нещо конкретно

а създаването на имунитет при морбили означава в организма да се доказват определени антитела, предполагам, че покрай тази епидемия епидемиолозите ще се занимаят с въпроса, но пак казвам не ми се е налагало да търся конкретно информация за тези неща
Мисля, че вече доказаха, че наличието на антитела не значи непременно имунитет...(дано не бъркам)

Дилянк, информацията, която търсиш, не вярвам да я намериш публикувана в официален източник....знаеш защо.
 Tired

МИК, благодаря ти, обещавам да проверя.

# 204
  • София

... Както и имунитетът, придобит по какъвто и да било начин, при положение, че няма следваща среща с агента.

# 205
  • София
Тук резултатите са 9 от 119. Това прави към 7%.

# 206
Цитат
Счита се, че имунитетът при ваксиниране може да продължи няколко години или да е доживотно

Нищо подобно. Единствено естествено прекараната болест дава доживотен имунитет. Tired

Доживотен друг път. Сигурно при сравнително кратка продължителност на живота и така може да се каже. Но иначе за мен 20 или 50 години не са "до живот".
Оооо, моля ти се. Искаш да ми кажеш, че като прекарам болестта наистина, след 20 години ще се разболея пак, а ако си сложа ваксината, тя ще ме пази вечно hahaha

# 207
  • София
Сериозно питам.

Мисля, че вече доказаха, че наличието на антитела не значи непременно имунитет...(дано не бъркам)

Бъркаш.
"Имунитет" = "имунен отговор" = "влизане в действие на антитела".

# 208
Специално за морбили всички лекари казват, че имунитетът след прекарана естествено болест, е доживотен. Дори ти не можеш да го оспориш ooooh! ( и да има изключения, вероятно са 1 на милион)

И не, не бъркам. Наличието на антитела не означава имунитет.

# 209
  • София
Цитат

Оооо, моля ти се. Искаш да ми кажеш, че като прекарам болестта наистина, след 20 години ще се разболея пак, а ако си сложа ваксината, тя ще ме пази вечно hahaha

Не.
Искам да кажа, че независимо дали си била ваксинирана, или си преболедувала, ако след това никога не се срещнеш повече с дадения агент, в зависимост от това какъв е, е вероятно при следваща среща след 20 или 50 години - различен период за различните болести, за вариолата е 50, за повечето други - по- малко - ще се разболееш с вероятност близка до тази, с която би се разболяла при същите обстоятелства (обща слабост / сила на организма, съпътстващи заболявания и т.н.) и ако никога не си била ваксинирана или никога не си преболедувала.

Общи условия

Активация на акаунт