СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 752
  • 723
  •   1
Отговори
# 120
На мен мисълта ми беше на лични да ни кажат дали са ни приели децата Simple Smile. Нали миналата година момичетата са качили списъците на флашки и са давали инфо на родителите на лични.

# 121
  • София
А от такова естество Simple Smile

Ами според мен ще е голям гърч да се тормозят майките по този начин Simple Smile Представете си да получите ХХХХХ ЛС с текст "(Три имена на детето), прието ли е и къде" Simple Smile

# 122
Здравейте момичета! Чета ви от доста време но не съм писала до с ега.Мисля че ще влязат малко повече деца от колкото предполагате. Понеже не се виждат  желанията на кандидатурите дали са 1-2или3...   анархията става пълна. Но искам ако мога да ви успокоя малко само да ви дам применр с моят син. Той е записан на две места  първото е с 10 т. а на второто е с 9т. В втората градина изобщо не е класиран заради високия шанс  в първата и предполагам че много майки си мислят четейки неговото име че влиза100%  е да ама не .И мисля че много други деца са така . Така че  дай боже  всички да влязат. Само се чудя защо има деца в всички списъци в поне 5 градини четейки от любопитсво които фигурират в всички опашки...социални, общи. Стискам палци и дано се окажа права Peace

# 123

Ами според мен ще е голям гърч да се тормозят майките по този начин Simple Smile Представете си да получите ХХХХХ ЛС с текст "(Три имена на детето), прието ли е и къде" Simple Smile

Точно туй се получи. И проблемът беше и за това че на всяко десето съобщение ми блокираха пощата, защото системата ги третира като спам. И после седиш и чакаш да се оправи. Междувременно се натрупали още в пощата и така. И така и не смогнахме с всички.

# 124

Точно туй се получи. И проблемът беше и за това че на всяко десето съобщение ми блокираха пощата, защото системата ги третира като спам. И после седиш и чакаш да се оправи. Междувременно се натрупали още в пощата и така. И така и не смогнахме с всички.

Ще си ги разделим по общини!

# 125
  • Beyond the Frontiers
Ха, пак има някакви извънредни класирания.
* данните са актуални към 21.04.2010 г. 14:13 ч.

Laughing Laughing най-накрая техните изчисления съвпаднаха с моите! Луда работа! Ще ме уволнят. Цял ден списъци гледам и редя.

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 14:44 от Galactic Voyager

# 126
Здравейте,
Провокирана съм от отговорите на г-жа Минчева, по конкретно на въпрос 9,15 и 17.
Потърсих из нета, но не можах да намеря какъв е приема в самостоятелните детски ясли на територията на София. Моля ако някой разполага с данни да сподели.
Виждам, че повечето от вас се интересуват от градинските групи и не знам дали това ви вълнува.
Но при тези отговори се питам, дали яслите са достатъчно за да поемат желаещите деца, за да се каже намерете места там. В общини Възраждане също има ОДЗ С 0 прием за 2009 и 2007 и  има само 18 места за ясла набор 2009. Предполагам, че освен цитираните от др. дами във въпросите има и др ОДЗ с 0 прием.
Желая късмет на всички.   bouquet

# 127
dany13, попитайте в обратна връзка на системата. СОП се заявява.

Цитат
Заявка за критерий СОП

СОП. Децата със специални образователни потребности и/или хронични заболявания, както и тези със заболявания с решение на ЛКК или ТЕЛК се класират служебно.

Специални потребности (форма за описание, предполагам се пише номер док. и т.н.)

Внимание! Данните за СОП ще бъдат проверени от регистъра на съответните комисии и/или с индивидуални интервюта в Дирекция „Образование”.

Мисля, че трябва да минете през ТЕЛК. Това е една бавна и мъчителна процедура. Успех.
Не зная дали ще успееш да извадиш док. толкова бързо. Но мисля, че има градини, в които има резервирани места за СОП.

Освен здравни документи трябва да се мине и през комисията в Инспектората. Децата със СОП по принцип се записват само след положително становище от тази Комисия. Това е процедура която се прилага от години и директорите записват (или би трябвало) деца със СОП в масова група със решение от тази комисия. До колкото знам комисията дава само положителни становища, но е процедура през която трябва да се мине.

А инче дори и да няма свободни места за СОП, се търси място на детето ако има документи. Част от уплътненията в групите са от деца които по-късно са си извадили необходимите документи. Може да се пише и до дирекция Образование в случай че няма обявени свободни места и директорите не са склонни да съдействат за записване на детето.

А иначе не мисля че личен лекар може да осигури минаване на ЛКК или ТЕЛК. Но поне може да обясни как се минава процедурата и родителите да я задействат. Минаване на ЛКК мисля че не някакъв особен проблем. Което пък от друга страна не е много добре защото много хора се възползват от това без да имат реални здравословни проблеми, а заради ДГ.
Ели Х къде се намира този.Инспекторат и имаш ли представа какви документи искат от там.Имам предвид ,че за ТЕЛК се чака месец, а изпускам срокове за записване.Предполагам ако минем на ЛКК ще стане по - бързо.Далеч съм от мисълта да лъжа за да си осигуря място в ДГ.Пази боже никой да не се разболява още съм шок от диагнозата.

# 128
Не съм Ели Х,но мога да ти кажа каде е инспектората, в който се провеждат комисиите за СОП, но не знам дали астмата се брои за СОП (специфични обу4ителни потребности),понеже тази диагноза с епоставя на деца,които имат обу4ителни трудности,умствена изостаналост и подаобни.
Та комислиите с епровеждат в Регионален Инспекторат по Образованието,който се намира на пло6тад Македония,в сградта на министерството на горите и други,то4но до НОИ,или по4ти то4но Simple Smile ,но и за там се 4ака доста,за6тото всеки месец се определя дата за комисия,не може6 да отиде6 просто така.А и освен това пак трябват мнооого документи.

# 129
Здравейте,
Провокирана съм от отговорите на г-жа Минчева, по конкретно на въпрос 9,15 и 17.
Потърсих из нета, но не можах да намеря какъв е приема в самостоятелните детски ясли на територията на София. Моля ако някой разполага с данни да сподели.
Виждам, че повечето от вас се интересуват от градинските групи и не знам дали това ви вълнува.
Но при тези отговори се питам, дали яслите са достатъчно за да поемат желаещите деца, за да се каже намерете места там. В общини Възраждане също има ОДЗ С 0 прием за 2009 и 2007 и  има само 18 места за ясла набор 2009. Предполагам, че освен цитираните от др. дами във въпросите има и др ОДЗ с 0 прием.
Желая късмет на всички.   bouquet

В блога на общината вече трият зададени въпроси. Поне мои изтриха.

# 130

Laughing Laughing най-накрая техните изчисления съвпаднаха с моите! Луда работа! Ще ме уволнят. Цял ден списъци гледам и редя.

И аз така, и много странно - мистериозно изчезнаха пред нас няколко деца, които бяха подали във всички градини и навсякъде бяха с максимален брой точки... няма ги... За това пък за последните 2 дни, в ДГ която ми беше на сърце се появиха поне 4-5 нови имена пред нас и се наложи и аз да си пренареждам желанията....
Абе с тези класирания направо съм станала половин програмист - направих си тука една база и си ги джуркам аз  Rolling Eyes Embarassed

С тези радини вълнения, забравих най-важното!
Успех на всички дечица утре!!!  Hug Peace

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 15:07 от Lennyh

# 131
  • Beyond the Frontiers

И аз така, и много странно - мистериозно изчезнаха пред нас няколко деца, които бяха подали във всички градини и навсякъде бяха с максимален брой точки... няма ги... За това пък за последните 2 дни, в ДГ която ми беше на сърце се появиха поне 4-5 нови имена пред нас и се наложи и аз да си пренареждам желанията....
Абе с тези класирания направо съм станала половин програмист - направих си тука една база и си ги джуркам аз  Rolling Eyes Embarassed

Аз пък изтрих всички детски градини след първите 3 желания.

# 132
Цитат
Да, забелязах, че някой мнения от сутринта ги няма.

# 133
Galactic Voyager и аз поизтрих няколко, в които нямахме абсолютно никакъв шанс за класиране. Но въпросните дечица, които визирам бяха в челото и на социалната и на общата опашка и то в 3 от градините ( в които и аз се целех по стечение на обстоятелствата). Та затова ми стана странно, защото едно е да си изтриеш последните желания, а съвсем друго първите, да не говорим пък за всички!
Та и аз параноясвам, дали пък наистина няма и други начини за класиране освен нам известните  Twisted Evil. Всъщност то е ясно че има де.... ама .....
Също така ме учудва вписването на деца в последните 2 дни, тези родители или имат нерви като корабни въжета или ....
Ние най-вероятно ще се класираме, при това и в сравнително близка до нас градина ( все пак няма пълно щастие), но въпреки това продължавам да следя "системката"  Thinking ooooh! Tired #Crazy newsm78

# 134
  • София
Цитат
Да, забелязах, че някой мнения от сутринта ги няма.
и моите изтриха - не им харесаха сигурно или не знаят отговора  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт