СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 103
  • 723
  •   1
Отговори
# 480
  • Ловеч
Zazu честит ти рожденик - дано днешния ден му донесе късмет.
На мен снощи ми избиха балансите след напрежението последните дни - поне избиха в правилната посока Whistling
Искам да благодаря на ИСОДГ, Минчева, Савина, Фандъкова и всички отговорни за това, че смъкнах още едно килце благодарение на тях - мерси, но нямам повече нужда да слабея.
Късмет на всички деца и дано за всички има места в ДГ. Ние приключихме на 16% което си е 1/6 - е да, но дори да приемат моето ще останат 5/6, които няма да влязат - факт, който никак не ме радва. Не ми харесва това, че лъжат най-безобразно и се покриват един-друг.
Апелирам към родителите, чиито деца ще влязат чрез лотарията - наистина ми е много интересно как от 20 деца групите стават 30. Набелязвам градини за проверка  Mr. Green
На мен също ми е интересно, каква е актуалността на списъците. Във връзка с реалния брой на недостиг от места.
В блога на СО М. оповести за тази година - недостатъчност 1500 бройки.
Дали е така newsm78
Не и вярвам - тя написа и това За миналата година около 50 деца са се ползвали от К4, което не се отразява съществено на приема на децата. а децата са над 400
1500 може да е недостигът само за един набор. Няма сила която да ме убеди в правотата на Минчева.

# 481
Moмичета,стискам палци на всички мъничета да са късметлийчета и  да имат шанс в първата им лотария..
Надявам се всички тук, да се похвалят ,че дечицата им са приети ( все пак тук са най-информираните мами..)
..
Днес чух изказване на г-жа Минчева , че тази година не достигат самооколо 1000 места..
Верно ли?
То всъщност и 10 места да не достигат,ако твоето гардже е в тия 10...все едно за колко други е имало места..
Дай Боже ( ако с този темп се топят недостигащите местаза ДГ, скоро от образование да се похвалят,че има свободни места  за ДГ..)  Peace

# 482
  • Банкя
Фандъкова вчера каза (тоест изнесената информация от bTV към интервюто с нея), че за набор 2007 ще са 2000, за набор 2006 - 1000, а за набор 2005 - 200.
Как така сега Минчева ги намали на половина. ooooh!

# 483
Фандъкова вчера каза (тоест изнесената информация от bTV към интервюто с нея), че за набор 2007 ще са 2000, за набор 2006 - 1000, а за набор 2005 - 200.
Как така сега Минчева ги намали на половина. ooooh!

О..от Образование са царе в разминаване на информацията..

# 484
  • Beyond the Frontiers
Чудесно просто. 3200 места, а ясленчетата въобще не влизат в сметката. Ами това са 3200 семейства, 3200 души, който ще седят в къщи в трудоспособна възраст.

В детската градина, за която се борим излиза, че точно 4 деца ще останат извън градината в граничната група. Не знам дали ще ги вместят, ще следя и аз изкъсо.

Много ме притеснява фактът, че тази истерия ще се повтори и при кандидатстване в училищата за набор 2007 и 2006. Дано поне някой в министерството обърне внимание от рано и да запонат да планират места за повече деца.

# 485
На мен затова не ми се пише в блога, защото виждам, че няма особен смисъл Simple Smile Но забелязах, че колкото повече въпроси задаваш, толкова по-отчайващи са отговорите Simple Smile Затова разчитам на мамите от работната група, късмета и вътрешното усещане/надежда, че ще имаме такъв Praynig Късмет на всички мъници !  Hug

# 486
zazu,да ти е жив и здрав рожденика   bouquet

УСПЕХ НА МОМИ4ЕТА ,ДАНО УТРЕ Е ЕДИН  ПО-УСМИХНАТ ДЕН ЗА  ВСИЧКИ !!!!!!

# 487
Дано заключат системата точно в 18 часа:( Ако се изгаврят и продължат разместванията след 18 часа, вероятно детето ще го приемат на второ класиране като полусирак - сърцето ми едва ли ще издържи още дълго  ooooh!

Joy Joy Joy

# 488
Аз пък се чудя как ще издържа до утре... Ние рискувахме, като посочихме най-удобната за нас детска градина - имаше сигурен вариант, но по-далечен и неудобен. Сега се чудя дали не сбъркахме,,,, Thinking

# 489
  • София
Много ме притеснява фактът, че тази истерия ще се повтори и при кандидатстване в училищата за набор 2007 и 2006. Дано поне някой в министерството обърне внимание от рано и да запонат да планират места за повече деца.
А хич не ме плаши така Simple Smile Аз поне за у-ще се надявам Simple Smile

Зазу, честит празник Simple Smile

# 490
Хайде, успех и повече честитки утре!

Снощи и аз за малко се разколебах, дали съм направила правилен избор - по-далечна и неудобна градина, че и филиал, но реших, че така е било писано и трябва да гледам положително на ситуацията.

И пак да апелирам - дали 1000 деца ще останат навън, или 5000, мислете за Протест!

# 491
Здравейте. редовно ви чета, но досега не съм писала. Успех на вички, дано имат шанс децата ни. Ние сме в гранична група - 64 деца за 7 места. Ще обявя синът си за най0големия късметлия ако го приемат.
Интересува ме, ако не ни приемат сега на първо класиране какво следва? Прочетох, че август има записване за второ класиране но какво означава? Че в градините ще пуснат още места, или че ще се кандидатства за незаетите? А те най-вероятно ще бъдат 0 Sad(
Още веднъж успех на всички.
Не подозирах колко е трудно да си майка в БГ

# 492
Здравейте! Направила съм една глупост, като попълвах данните в kg.sofia - сбъркала съм името на фирмата, в която работи мъжът ми, това което написах е подобно, но не е същото. Дали ще ни направят проблем при записването? Нали в крайна сметка, важното е че работи някъде?

# 493
.... и споделям искането ти и за прозрачност, и за поредност и тн. Конфликтът се породи, защото останах с впечатление, че ти ги искаш от нас тези неща. Повтаряше ги в темата и се сърдеше, че ние не ги искаме с теб. А истината е, че никой от нас сам не може да направи нищо. Затова, ако организираме протест, ако предприемем нещо активно, не се съмнявай че всички ще застанем зад тези искания.

Да и аз мисля, че това трябва да се направи!

Гери, след класирането може да се разместват желанията.

Тук ме озадачихте нещо. Поправете ме ако греша, но нали като излезе класирането се вижда къде сме приети ( дай боже) и има определен срок за записване. След което, незаетите места ще се обявят за второ класиране. Как така след класирането ще може да се разменят пак желанията?

Зазу - честит рожден ден на детенце, дано е здраво и късметлия!   bouquet

Ей това признавам си не ми беше хрумнало ....

Акси, и аз това се чудя, как се уреждат "системно" профилите на децата, приети извън системата newsm78

а звучи много логично, защото заобикалянето на системата отвън е възможно, но за да бъде всичко изрядно си трябва и някой да "пипне" вътре.... за жалост няколкото извода които ми идват наум не са особено приятни..... Twisted Evil

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 11:13 от Lennyh

# 494
  • София
Аз пък се чудя как ще издържа до утре... Ние рискувахме, като посочихме най-удобната за нас детска градина - имаше сигурен вариант, но по-далечен и неудобен. Сега се чудя дали не сбъркахме,,,, Thinking
аз пък обратното направих - заложих на по-далечна и неудобна градино, но с по-високи шансове, отколкото по-близката, но с доста по-ниски шансове..... Но резултатът е същия - и аз се чудя дали не сбъркахме.
Зузу, честит ви празник и нека той донесе много късмет.
За протести съм ЗА, независимо от резултата в събота.
Успех и хубав ден.

Общи условия

Активация на акаунт