СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 752
  • 723
  •   1
Отговори
# 90
  • гр.София
 Заради тия проценти ,които дават,сестра ми също ще заложи на сигурния филиал. При все,че според мен има голям шанс и в близката си желана ЦДГ и си струва да се бори за там . Така ще отчетат после от ИСОДГ и СО,че повечето деца са приети по Първо желание. А всъщност ви извиват ръцете направо.

# 91
Запис. Успех и късмет на всички! Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Искам да попитам за децата подредени в списъците по социални критерии.
Ако има 10 места за тези деца, първите 10 ли се класират?
Не е задължително първите 10 да се класират. Може някое от тези деца в друга градина да е с първо желание и там да се класира. Тогава мястото му тук ще се освободи и от списъка ще влезе  детето под номер 11... (просто пример.)

# 92
И аз забелязвам, че се набляга основно на градинските групи, а майчинството е до 2 години на детето, после и като трябва да напуснеш работа - губиш 1-та точка и се влиза в омагьосан кръг.

# 93
  • There I was on a July morning
И аз забелязвам, че се набляга основно на градинските групи, а майчинството е до 2 години на детето, после и като трябва да напуснеш работа - губиш 1-та точка и се влиза в омагьосан кръг.

После може да се ползват още 2 мес. платен годишен отпуск, 6 месеца неплатен по майчинство и още 1 месец неплатен - до 2 години и 8-9 месеца се навързват нещата.

# 94
Да си повторя въпроса от предишната тема: в седмицата на Гергьовден само три дни ли ще имаме за подготвяне на документи и записване, ако евентуално ни огрее?
При национални празници предполагам и градините няма да работят.

Ако решат да работят решението май трябва да мине през какви ли не министерства.

Искам да попитам за децата подредени в списъците по социални критерии.
Ако има 10 места за тези деца, първите 10 ли се класират?
Всъщност и аз не знам дали има гранични групи за социалната квота.
По логика при обявени 10 места, 10 деца влизат.
Смисълът на квотите е просто да заделя гарантирани бройки да различните категории деца (социални и несоциални). А класиранията би трябвало да се правят на един и същи принцип. Т.е., ако се опре до гранична група за социалните места - редно е пак да има случайни числа.
Въпросът, обаче е много уместен, защото в обясненията на ИСОДГ това не е уточнено.... Още повече, при получено случайно число на социалната опашка, трябва да е ясно дали това число ще си остане и за евентуално следваща гранична група в същата градина (после в Общата опашка).

# 95

После може да се ползват още 2 мес. платен годишен отпуск, 6 месеца неплатен по майчинство и още 1 месец неплатен - до 2 години и 8-9 месеца се навързват нещата.

Това е ясно, обаче всичко зависи от това кога е родено детето. Някои ги устройват тези 8-9 месеца, други не. А както коментирахме в старата тема, малко семейства са в състояние да си позволят и бащата да ползва 6 месеца неплатен отпуск. И ето я патовата ситуация за тези, които не могат да си позволят частна ясла или детегледачка - остават без работа и без шанс, а съответно ниските им доходи намаляват още повече.

# 96
  • София
Изнамерих си файловете. Няма фрапиращи случаи.
Малко промени има
Обща опашка 5,1т. Скок в социалната - 8.1; едно хлапе от общата опашка е изнамерило ДК4; а пък на друго е отнето 0,1т. Това последното може да е било с ДК1 (брат/сестра 2003 набор).

# 97

следя темите макар и да не пиша, но исках да направя едно уточнение - от моята фирма ми обясниха, че тези 6 месеца неплатено майчинство се полагат и на двамата родители и с молба декларация подписана от бащата, която просто се завежда в счетоводството на работното място на майката, той може да и преотстъпи правото си на тази отпуска. По този начин до навършване 3 години на детето, без да се ползват другите отпуски, фирмата трябва да те осигурява социално и майката се води в неплатен отпуск по майчинство, което и дава тази така скъпоценна точка в критериите. Моето счетоводство по принцип са доста несериозна работа, но аз много ги тормозя за нещата си и знам, че заради мен проверяват допълнително за тези неща,т.е.склонна съм да приема, че информацията е достоверна.

# 98
  • София
6-те месеца на бащата не могат да се ползват от майката

# 99
  • гр.София
 А колко работодатели са склонни да ви чакат цели 3 години, докато се върнете на работа?!

# 100
Шанс за класиране - данните са актуални към 21.04.2010 г. 12:00 ч.     

По общи критерии - СРЕДЕН
∞% вероятност в граничната група

ХАХАХАХАХХА!!!!!!!!!!!!!

# 101
А колко работодатели са склонни да ви чакат цели 3 години, докато се върнете на работа?!
Ами за момента, това ще са всички онези, дето яко ги тресе кризата и работа няма, та даже биха те молили да си ползваш де-що може неплатени отпуски.

# 102
  • София, под Карлсон
Прочетох отговорите на Минчева- copy, paste, лъжи и бягане от отговорност... Защо ли не съм учудена  #Cussing out

# 103
Здравейте майчета.Имам един въпрос извинявам се ако е писано вече някъде аз се порових , но общо взето не си отговорих, а нямам никакво време.Та на детето ми сега в понеделник поставиха диагноза астма.Диспансеризиран е.Казаха ми, че имаме предимство за детските ясли. Знам, че се води дете със СОП, понеже е хронично заболяването, та въпросът ми е какви документи трябва за записване.Пулмолога ме праща при личната тя пък в градината и от градината при личната и така.Никой не ми казва точно какво трябва да извадя като документи.Четох,че принципно се минава на ТЕЛК, но личната не ме праща там каза каквито бележки изкат ще ги дам/въз основа на заболяването нали/ и остава въпроса какви документи аджаба трябва да искам.Ако някой ми помогне ще съм страшно благодарна.

# 104
  • София
След днешната разходка в градинката,направо съм притеснена в каква държава живея и се чудя по-наред в какво да вярвам.Срещам майка,която ме попита:"Е,приети ли сте?"Аз и казвам,че класирането е тепърва и не знам,а тя ми каза,че с помоща на еди коя си е вътре и аз ShockedПриятелката ми в асансьора среща друга майка,която също и казва,че са вътре и то с 5.1т.,но видиш ли свекърва и е близка с директорката на градината.
Просто съм потресена! CloseНие си стоиме и треперим,а хората даже си и разправят без да ги пита някой.

Общи условия

Активация на акаунт