СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 765
  • 723
  •   1
Отговори
# 135
  • София
bubulechkata, за астма се минава през ТЕЛК. Вече след издаване на документ от ТЕЛК, защо да не се признава за СОП?

dany13, пиши в обратна връзка на ИСОДГ. Да ти напишат дали наистина диагноза астма се признава за СОП. От там нататък гониш личната лекарка да ти обясни процедурата, къде да отидеш и т.н. Знам само, че за ТЕЛК се чака много.

# 136
Анима, аз на твое място щях да си поискам служебната бележка още в понеделник, независимо дали сме приети на първо класиране или ще изчакам да мине и второто. Ако не се наложи да я ползвам просто ще я изхвърля после, а ако ми потрябва тя ще е с дата след първото класиране и Директорките няма как да не я приемат. Желая на детенце да си ползва бележката по предназначение!

Nikitali, благодаря ти за съвета и пожеланията!

# 137
Аз да попитам,сигурно е разисквано 100 пъти - за6то при ЦДГ имам 9 то4ки,а при ОДЗ -9,2  newsm78

# 138
Аз да попитам,сигурно е разисквано 100 пъти - за6то при ЦДГ имам 9 то4ки,а при ОДЗ -9,2  newsm78

Защото ЦДГ-то не е приело явно някой допълнителен критерий, който ОДЗ-то е приело и ти носи тези 0.2т.

# 139
bubulechkata, за астма се минава през ТЕЛК. Вече след издаване на документ от ТЕЛК, защо да не се признава за СОП?

dany13, пиши в обратна връзка на ИСОДГ. Да ти напишат дали наистина диагноза астма се признава за СОП. От там нататък гониш личната лекарка да ти обясни процедурата, къде да отидеш и т.н. Знам само, че за ТЕЛК се чака много.

Според т. 2.2.3 от Правилата и СОП и ХЗ са по една и съща процедура и е необходимо минаване на ЛКК или ТЕЛК. И трябва да има решение на комисия че детето може да се интегрира (според Ръководството за родители). Така че е добре да се уточни тази процедура с питане в обратна връзка. Според мен обаче директорите скипват комисията и си приемат както им харесва, което не смятам че е редно.

А иначе дори и да се изпуснат сроковете и се свършат свободните места, ако детето не е класирано, в момента в който си получи документите ги подава с една молба и описание на случая в дирекция Образование. Ако документацията е наред, не мисля че РГ ще излезе с отрицателно становище и все ще се намери директор който да приеме детето. Хубаво е ако стане преди септември защото групите още не са уплътнени и е по-вероятно да се удовлетвори желание за по-удобна градина.

# 140
  • София
За хроничните заболявания не се минава през ТЕЛК, а е с бележка ЛКК,епикриза, изследвания и документ от комисията в РИО.Принципно не би трябвало да има повече от 1 дете със СОП в група.

# 141
За хроничните заболявания не се минава през ТЕЛК, а е с бележка ЛКК,епикриза, изследвания и документ от комисията в РИО.Принципно не би трябвало да има повече от 1 дете със СОП в група.

Абе има някакво разминаване в нормативната база, което така и не стигнах да разнищя. Според Наредба 19 хроничните заболявания се удостоверяват с документ от РЕЛКК (районна експертна ЛКК) или ЦЕЛКК. Няма ЛКК само.

# 142
  • Банкя

Успех на всички дечица утре!!!  Hug Peace

Всъщност успех на всички вдругиден!   Wink

# 143

Успех на всички дечица утре!!!  Hug Peace

Всъщност успех на всички вдругиден!   Wink

Ако трябва да сме съвсем точни - по вдругиден Joy

И аз спрях с разсъжденията и разместванията. Оставям на първо място градината, в която и според ИСОДГ, и според моито изчисления имаме най-голям шанс (на определени пробни калсирания дори сме с шанс "ВИСОК" Rolling Eyes), пък каквото стане. Вместо да уча за изпит по френски или поне да се занимавам с детето (вкъщи сме в момента), аз вися пред компютъра...

Това с триенето на мнения от блога на СО е много глупаво, по-добре да не ги бяха публикували. На мен ми публикуваха едно, второто  все още чака одобрение.

# 144
Продължавам с въпросите:
1. На 24 е първият етап на първо класиране, нали така  Rolling EyesА кога е втория? Кога ще знам дали детето от граничната е прието?

2. Имате ли представа какви са тия случайни  числа. Имам предвид, ако ми се падне 123, аз от къде ще знам малко ли е или голямо. Някой може да има 29780, а друг - 13. Аз как ще ги сравня? И дали и числата на останалите кандидати ще се виждат?

# 145
Продължавам с въпросите:
1. На 24 е първият етап на първо класиране, нали така  Rolling EyesА кога е втория? Кога ще знам дали детето от граничната е прието?

2. Имате ли представа какви са тия случайни  числа. Имам предвид, ако ми се падне 123, аз от къде ще знам малко ли е или голямо. Някой може да има 29780, а друг - 13. Аз как ще ги сравня? И дали и числата на останалите кандидати ще се виждат?

lianka, и двата етапа на първото класиране са на 24 април. Кога показват резултатите от него, не знам, може и още на следващия ден newsm78
Случайните числа са с еднакъв брой цифри (май бяха 6), като се класират децата с по-малки случайни числа. В списъците се виждат всички изтеглени случайни числа, а не само на твоето дете.

# 146
  • София
Продължавам с въпросите:

На 24 са и първия и втория етап от първото класиране.
Случайните числа се генерират само на деца попадащи в гранична група.Колкото по-ниско е генерираното число толкова по-голям шанс.Например генерирано число:00000235-голям шанс за прием, генерирано число 9999999-никакъв шанс за прием ако за местата се борят много деца.Да ще виждаш числата на всички деца в граничната група.

# 147
Имам едно питане ,моми4ета - ако ние мсе с 9 т. и има 14 свободни места,а децата са 18 имаме ли 6анс да се класираме или да не се мъча и да кандидатствам ,там,където имаме за сега по-голям 6анс.
Aз да си побутна въпроса  Embarassed

# 148
Да ви попитам, утре ли е последния срок за разместване на кандидатурите?

# 149
утре до 18часа,нали?

Общи условия

Активация на акаунт