СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 744
  • 723
  •   1
Отговори
# 255
  • Ловеч
аз продължавам да си играя със системата. Искам да изчисля най-голямата вероятност: до момента освен 35 ОДЗ където вчера имахме 26% но го махнах като първо желание после ще видя и там как е Shocked и сега въртя първо,второ,трето - докарвам 4 до 17% - тия 4 не знам как ги изчислиха - така гледам вече #Crazy - да става 6и да заключват системата че изтървахме хубавото време за разходки.

# 256
Ох, сега погледнах в блога какво ми е отговорила госпожата... Чудя се да се смея ли, да плача ли...

Питах я защо има 0 места обявени за набор 2009 г., след като това е нов набор, изцяло наново се формират групите.. Ето го и отговора й:

"Всяка година децата от ясленските групи в обединените детски заведения преминават автоматично в І градинска група. Всяка година този брой деца е различен в зависимост от приема, осъществен в предходната година. Напълно е възможно капацитетът на І градинска група да бъде запълнен само от децата от ясленските групи."

ooooh!

# 257
  • София
пълен абсурд ooooh!
пожелавам успех на всички Peace

# 258
УСПЕХ НА ВСИ4КИ  Hug

Продължавам да ви следя и системата.Дано вси4ки имаме късмет.

# 259
Ох, сега погледнах в блога какво ми е отговорила госпожата... Чудя се да се смея ли, да плача ли...

Питах я защо има 0 места обявени за набор 2009 г., след като това е нов набор, изцяло наново се формират групите.. Ето го и отговора й:

"Всяка година децата от ясленските групи в обединените детски заведения преминават автоматично в І градинска група. Всяка година този брой деца е различен в зависимост от приема, осъществен в предходната година. Напълно е възможно капацитетът на І градинска група да бъде запълнен само от децата от ясленските групи."

ooooh!

Усмихнато, чудя се и аз какво очакваме... просто яслите хич не са им във фокуса. Нищо чудно, че не ти е схванала въпроса.

# 260
  • София
Явно не съм само аз тази която се е побъркала тотално!
При мен въпроса е дали да си останем в ОДЗ, което ни е най-удобно, но в граничната група сме 3 деца за 2 места или да се прехвърлим в другото, което е далеч, но шанса ни е Висок!
Имам чувство, че не мога да мисля трезво !!!
В такава ситуация не ми се рискува... ама удобството не е за пренебрегване....
Дали няма шанс Директорката да отпусне още едно местенце????

Успех на всички дечица!!!

# 261

ooooh!

Усмихнато, чудя се и аз какво очакваме... просто яслите хич не са им във фокуса. Нищо чудно, че не ти е схванала въпроса.

То какво име  във фокуса тогава?
От 24 часа моя въпрос очаква одобрение - май ще ме сиктирдосат Sad

# 262
  • София
При мен въпроса е дали да си останем в ОДЗ, което ни е най-удобно, но в граничната група сме 3 деца за 2 места или да се прехвърлим в другото, което е далеч, но шанса ни е Висок!

Малко е вероятно на този етап да се отпусне ново място. Според мен е по-удачно да заложите на високия шанс.

Предполагам, че за следващите класирания може и да има нови места, тук там, отпускани от директорите.

# 263
Момичета, дали има някаква тема във форума от рода на Как да подготвим детето за ДГ?

# 264
Ето отговора на Минчева към една от другите майки, която се е присъединила към моя въпрос за нулевия прием - даже не беше писала въпрос, а просто, че се интересува от отговора на въпроса, зададен от мен..

Отговор:

"В детските заведения на територията на гр. София не са създадени условия за отглеждането на деца, по-малки от 10 месеца. Само в част от ОДЗ има условия за отглеждане на деца от 10 месеца до 1,5 години. За целта съдействие указват самостоятелните детски ясли на територията на гр. София, в които има условия за отглеждане на най-малките деца. Там приемът се осъществява на място в детското заведение."

Аз ли нещо не разбрирам или Минчева не може да смята??? И след като само в част от ОДЗ-тата има условия за малките деца, това не нарушава ли тотално равноправието ни???  newsm78

И мен може да ме сиктирдосат сега, че се изразих малко по-емоционално.. Ама как да не го направя, като не съм получила отговор на въпроса си...

# 265
  • София
По моя въпрос - получих отговор от системата - поствам го, само ако някой има подобен на моя казус.
"В такъв случай е необходимо да предоставите копие от декларацията по чл. 92 от ЗКПО." 
Това вече го имаме.  Peace
Но питам се аз - редно ли е така да формулират документите - не могат ли (не са ли длъжни) да допишат или... еди кой си документ, ако лицето не е имало доходи и т.н.
Защо ли се ядосвам?!?   #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 266

Малко е вероятно на този етап да се отпусне ново място. Според мен е по-удачно да заложите на високия шанс.

Предполагам, че за следващите класирания може и да има нови места, тук там, отпускани от директорите.

И на мен ми е интересно дали директорката в подобна ситуация може и какъв е механизма за отпускане на още едно място. Понеже нашия случай е идентичен и тук ми беше отговорено, че за едно дете директорката сигурно ще направи компромис и ще го приеме, та ми е интересно как точно може да стане това? Какво се очаква от родителя на единственото отпаднало дете - да отиде да се моли на директорката ли или да пише молба, която евентуално да се разгледа на РГ? На мен хич не ми изглежда възможно да се случи така, че да реши директорката да вземе и отпадналото дете. Виж, ако ставаше дума за "тяхно" дете, щеше да е различно Mr. Green

# 267
  • София
Ето отговора на Минчева към една от другите майки, която се е присъединила към моя въпрос за нулевия прием - даже не беше писала въпрос, а просто, че се интересува от отговора на въпроса, зададен от мен..

Отговор:

"В детските заведения на територията на гр. София не са създадени условия за отглеждането на деца, по-малки от 10 месеца. Само в част от ОДЗ има условия за отглеждане на деца от 10 месеца до 1,5 години. За целта съдействие указват самостоятелните детски ясли на територията на гр. София, в които има условия за отглеждане на най-малките деца. Там приемът се осъществява на място в детското заведение."

Аз ли нещо не разбрирам или Минчева не може да смята??? И след като само в част от ОДЗ-тата има условия за малките деца, това не нарушава ли тотално равноправието ни???  newsm78

И мен може да ме сиктирдосат сега, че се изразих малко по-емоционално.. Ама как да не го направя, като не съм получила отговор на въпроса си...

Усмихнато, аз съм тази майка - присъединих се към въпроса ти точно защо исках да попитам абсолютно същото. Вчера, когато прочетох твоя и моя отговор, съм се смяла, но през сълзи. Не е истина просто - четох го няколко пъти и не можех да повярвам на очите си. Пълно безумие - що за отговори може да са това!?!  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 268
  • София
Здравейте, имам такъв въпрос: възможна ли е регистрацията на фалшиво дете с фалшиви родители в системата? преди час на нашата опашка се появи дете с 9.0т., което не присъства в нито една от опашките в детските градини към нашата община било то като второ,трето,пето и т.н. желание и до сега не съм го засичала като име в нито една от опашките с високи точки #Crazy
Изобщо как се проверява верността на данните при записване на дете за кандидатстване в детско заведение в ел.система???

# 269
  • София
Аз се присетих нещо,та да ви питам.Понеже аз не се водя на адреса на който живеем,знаете ли за колко време мога да извадя това удостоверение за настоящ адрес и това променя ли с нещо постоянният ми такъв?

Общи условия

Активация на акаунт