СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 173
  • 723
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Цитат
Естествено, че групите не са по 2-3-5 деца. Приемат толкова във смесена група. Яслените набори са разделени само условно, групите са смесени от двата яслени набора. Т.е. ПС са преценили, че в група от 30 деца могат да обгрижват 25 деца 2008 и 5 деца 2009. затова за 2009 обявяват само 5 места.
Благодаря за разяснението, не знаех, че групите са смесени.
Имам бегли наблюдения само върху едно ОДЗ и съдейки по приемът през 2009, 2010 и броя деца който бяха в групите през 2006, 2007 пак ми се вижда, че бройката е намалена.

Късмет на всички.
Понеже и на мен бройката ми се виждаше намалена в доста градини, в предишната тема по-запознати ми обясниха, че директорките обявяват свободните места по норматив. Т.е. например за градинска група обявяват по 24 места /така са длъжни и уж е максимума/. За яслените групи бройката по норматив е по-малка - мисля, че беше 16 или 18 деца /да кажат по-запознатите/.

# 301
  • Банкя
гена77 Списъците ще се виждат още в събота предиобяд. Peace

Понеже и на мен бройката ми се виждаше намалена в доста градини, в предишната тема по-запознати ми обясниха, че директорките обявяват свободните места по норматив. Т.е. например за градинска група обявяват по 24 места /така са длъжни и уж е максимума/. За яслените групи бройката по норматив е по-малка - мисля, че беше 16 или 18 деца /да кажат по-запознатите/.
Странно защо тогава в 2 от градините, в които кандидатстваме, са обявени по по-малко от 24 места - в едната 23 (няма СОП), а в другата 2х22 (1 СОП). newsm78

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 14:42 от AnMary

# 302
Миналата година не попаднахме в гранична група и го преживях значително по-спокойно. Но не е за подценяване и факта, че имах още година майчинство пред себе си. Сега обаче съм толкова уплашена и изнервена, че ме избива на лудост. Успех, момичета Hug. Дано събота споделяме само положителни резултати. И все пак независимо от изхода, предлагам да се организираме и да протестираме, защото това безумие трябва да спре Peace.

# 303
  • София
Акси, странно, странно и още как!  Laughing поне има обявени места, щото нали по-напред имаше майки, които питаха защо в ЦДГ няма обявен прием за първа група. Или пък аз дето се чудех как така изписват 70 деца от предучилищна, а приемат само 5 деца първа група при положение, че не би трябвало да имат достатъно ясленчета да я запълнят.
По норматив май бяха 22 + до 10% увеличение, нещо такова, за градинските групи.

# 304
  • София
За всички ни няма да има места - факт, при това не просто тъжен а безнадежден, но все пак пожелавам успех на крайно нуждаещите се без опции като баби, частни градини и т.н. 
 bouquet

# 305
"∞% вероятност в граничната група" какво значи това  Shocked може би искат да ми кажат че шансовете клонят към безкрайност

# 306
Странно защо тогава в 2 от градините, в които кандидатстваме, са обявени по по-малко от 24 места - в едната 23 (няма СОП), а в другата 2х22 (1 СОП). newsm78

Sorry за последователните постове. Hug

Когато помещенията са по-малки и капацитета на групата е по-малък. При стандартни помещения е 25, но може и по-малко. Има някаква минимум квадратура на дете която също се следи.

Здравейте момичета! Да ви попитам в понеделник след 8 ли ще можем да видим списъците с приетите деца?Пише, че на 24 ще са готови но ...Първоначално класиране по точки за учебната 2010/2011 г., двуседмичен срок за записване
Първоначалното класиране по точки за групите с прием от м. септември 2010 г. ще бъде извършено. Резултатите ще бъдат публикувани в ИСОДГ, е-съобщения до родителите и в списъци пред детските градини. Информация няма да може да се актуализира от 18:00 ч. на предходния ден до 8:00 в понеделник.
Кога сб 2010.04.24   успех на всички   bouquet

Класирането е на 23 май, а списъците ще се публикуват на 24 сутринта.

Уважаеми господин/госпожо,
Получихме на 2010-04-22 13:28:17 вашето запитване: След като няма връзка с базите данни на ЕСГРАОН и НОИ, как ще разберете дали някоя кандидатура не е фалшива или с повече точки, отколкото има право?

Нашият отговор:

Предимствата е необходимо да бъдат удостоверени с документи при записване пред директорката на детската градина. В противен случай ще им бъде отказано записване.

Само че директорката може и да не им откаже, а да си затвори очите.  #Cussing out
Сега е моментът да ги попиташ, а кой проверява директорките? Mr. Green

И ще получиш отговор че това е работната група   Mr. Green. Може и да те изненадат и да отговорят че е общината. А ако питаш общината ще ти отговорят че проверяват, но не могат да оповестяват вътрешна информация.

Но в интерес на истината и моята информация от миналата година е че директорите са гледали стриктно документите. Дано и тази година е така. Имаше сигнали за деца с неправомерни предимства по опашките и не мисля че някой реши да рискува да се "разбере" с някои родители и после да трябва се обяснява при проверка на сигнала.

# 307
Гергрудка, Астарта и Ника, много ви благодаря за отговорите!  Hug Верно излиза, че съм толкова тъпа!  Laughing  Hug

Кали-76, абсолютно съм сигурна, че е достатъчно адресът в л.к. на един от родителите да съвпада с адреса, който сте писали в системата. За другия - няма нужда да вади каквото и да било. Питала съм отдавна, понеже при нас е идентичен случаят - таткото има постоянно местожителство вкъщи  Laughing, а моето не е  Peace.

Астарта, абсолютно съм навита за протести.. Може би пак нищо няма да постигнем, не съм оптимист в това отношение, но пак ще е камъче за тежката кола на системата...

# 308
  • София
Сутринта споделих с вас,че се колебая между сигурната градина  и градината,в която имаме висок шанс (за 13 места кандидастват 16 деца с еднакъв брой точки). Реших  да отида до въпросната градина под предтекст,че се интересувам от допълнително разясняване относно кандидастването, за да може да реша в крайна сметка дали да рискувам или да действам на сигурно. Исках да видя материалната база и отношението, за да видя дали си заслужава риска. Оказа се,че директорката е излязля в удобен десетдневен отпуск от вчера и заместващата я учителка не може да даде никаква информация. Според мен кадидастването в тази градина е предопределено предварително. Става въпрос за 113 ЦДГ "ПРЕСПА". Има ли и други избягали директорки  в разгара на кампанията?

# 309
  • Банкя
Ника Така е, аз затова си подбрах градини с обявени места. Попаднах и на такива в нулев прием (ЦДГ) Shocked, но попаднах и на такава, в която при напускащи 3 предучилищни обявява 3 първи групи - съответно в централа и във филиали. Peace
Ако нормативът е 22 и 10-те % не са задължителни, то тогава разбирам за конкретните градини. А ако се класираме и групите останат в този си състав и бройка, то определено ще съм много щастлива. Grinning

# 310
  • Банкя
Класирането е на 23 май, а списъците ще се публикуват на 24 сутринта.

Ели и ти вече изпушваш покрай нас кандидатстващите. Hug Hug
Става въпрос за април.

Иначе ми е ясно, че ще отговорят, че работната група е органът за контрол. Дано наистина са така стриктни директорките, както ти е направило впечатление на теб. Peace

# 311
Сутринта споделих с вас,че се колебая между сигурната градина  и градината,в която имаме висок шанс (за 13 места кандидастват 16 деца с еднакъв брой точки). Реших  да отида до въпросната градина под предтекст,че се интересувам от допълнително разясняване относно кандидастването, за да може да реша в крайна сметка дали да рискувам или да действам на сигурно. Исках да видя материалната база и отношението, за да видя дали си заслужава риска. Оказа се,че директорката е излязля в удобен десетдневен отпуск от вчера и заместващата я учителка не може да даде никаква информация. Според мен кадидастването в тази градина е предопределено предварително. Става въпрос за 113 ЦДГ "ПРЕСПА". Има ли и други избягали директорки  в разгара на кампанията?

С тази детска градина имаше някаква драма миналата година, доколкото си спомням директорката беше излязла в отпуск и затова нямаше обявени свободни места за нея дълго време, след като другите вече бяха публикувани. Явно директорката не си смущава отпуските с маловажни неща  Laughing
Но иначе, какво ще рече предварително? Щом ти дава висок шанс, би следвало да се класирате, ти предварително разбрала ли си се с директорката да се класирате? Пък и като е в отпуск, ще има човек, който да я замества и ще ви запише няма страшно  Peace Може и да се окаже, че този човек е по-технически грамотен и той да я върши тази работа по принцип, нищо че не е директор  Whistling

# 312
За всички ни няма да има места - факт, при това не просто тъжен а безнадежден, но все пак пожелавам успех на крайно нуждаещите се без опции като баби, частни градини и т.н. 
 bouquet

202uu

"∞% вероятност в граничната група" какво значи това  Shocked може би искат да ми кажат че шансовете клонят към безкрайност
Въпросът е + безкрайност или - безкрайност Joy Някой по-рано беше споделил, че е водял такава индикация непосредствено преди актуализирането на шансовете, т.е. все едно хващаш момента на извършване на класирането.

# 313
съжалявам , знам че омръзнаха на всички подобни въпроси от неразбиращи майки, но 89 % шанс в граничната група какво значи - шанс да влезем в нея изобщо или шанс да влезем в рамките и в градината?защото нали после се генерират случайни числа,така че шанса няма как де се изчисли според мен?

# 314
  • София
Здравейте!

Имам един въпрос за кандидатурите. Може ли след първото класиране да се променят, след като съм видяла колко деца са отпаднали, т.е. приети.?

Да.  Peace ОБАЧЕ, ако имаш предвид определени градини, кандидатствай в тях отсега, за да са запазиш ранната дата.
Ника, благодаря ти!  bouquet Е, нали има толбола за равните точки, какви са пак тези ранни дати Thinking
Диди, ако отидеш на опашка, на която не си била преди първото класиране, получаваш реалната дата. Заради датата се нареждаш в края на опашката в групата ви с еднакъв брой точки. За да стигне място до теб ще трябва да приемат всички деца преди теб, които са с по-ранна дата - на практика невъзможно почти.
Затова кандидатствай сега във всички горе-долу удобни за теб градини, стой си в дъното на опашката с 3-4-5 точки, но когато един ден решиш да си направиш някоя от тези градини по-предно желание си участваш с ранната дата и имаш равни шансове с всички, които са били преди теб на опашката.  Wink Дано ме разбра, ако не - питай, тук съм този следобяд и ще ти отговоря.

Ника, разбрах те! Благодаря ти още веднъж!

Общи условия

Активация на акаунт