СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 079
  • 723
  •   1
Отговори
# 450
Аз днес успях да си организирам утрешния ден и да си освободя следобяда. Смятам да присъствам на ГК. Дано дадат контролни списъци. Миналата година нямаше проблем, но последните няколко месеца от СО нищо не щат да дават така че не знам. Но пък ако откажат всеки ще има възможност да оспорва списъците утре и те няма да могат да докажат без контролни такива че не са манипулирани от класирането до публикуването.

Само да спомена че връзката с ЕСГРАОН не е осъществена поради отказ на съответната институция за това. Миналата година от СО бяха писали два пъти, но им бяха отказали. Аз им казах на една от последните РГ че след като имам смяна на правителството е редно да поискат отново достъп. Миналата година все пак беше година на мръсните игрички и то точно по време на класирането. Надявам се да са се задействали по въпроса и да има резултат поне в някакво близко бъдеще. До тогава ще разчитаме на директорките.

За 69 ОДЗ наистина са правили не една проверка. Целия прием е бил през системата по инфо на СО и няма как да бъде манипулиран. Склонна съм да им повярвам за това защото директорите са само юзъри и не могат да бърникат по системата както беше обяснено от леля Рени. Но има други ДГ където са установени нарушения в приема, но отказаха да ни ги кажат.

Стискам ви палци. Миналата година беше и весело и тъжно в темата. Дано тази да е само весело след класирането.

# 451
В отговор на въпроса ми защо не е обявен в системата филиал на една градина ми е отговорено, че филиалите фигурират в системата отделно. Добре де, ама каква е връзката ? Joy  Още веднъж ви пожелавам късмет на всички Flowers Four Leaf Clover

# 452
В отговор на въпроса ми защо не е обявен в системата филиал на една градина ми е отговорено, че филиалите фигурират в системата отделно. Добре де, ама каква е връзката ? Joy  Още веднъж ви пожелавам късмет на всички Flowers Four Leaf Clover

Правилният отговор е: Директорите вземат решение дали филиалите да бъдат обявени отделно или не в ИСОДГ.

# 453
Здравейте пак, момичета!

Влизам да пожелая и аз късмет на всички ни! Ще имаме голяма нужда от него  Simple Smile  Rolling Eyes. Ние затворихме на 25%, голяма чуденка падна, понеже до последно имахме еднакви шансове в две ОДЗ-та  Laughing. Да видим вдругиден какви сме ги надробили (или какви са ни ги надробили  Laughing).
 Hug
Благодаря на всички, които помагаха! Ако ни приемат, ще имаме още нужда от вас Wink  Laughing

# 454
  И аз се включвам с пожелание за успех на всички вас и дечицата ви  bouquet!
 Макар,че моя оптимизъм нещо се поизпари.В нашия район Искър предвид мизерните 31 места обявени за набор 2008,ние отдавна отпаднахме дори и от гранични групи.Та се оказа,че имаме някакъв мижав шанс - цели 18% в Панчарево.Ама каквото такова,дано пък детенце има късмет,нищо че ще е трудно воденето и прибирането.
 На мен ми се наложи да почна работа и да не ви казвам какви са акробатики,че да гледаме малката (защото помощ от баби нямаме).Добре че моя мъж сам си е шеф и си напасна графика така,че 3 дни я гледа а другите 2 е в частна ясла.Ама така изобщо не го виждаме защото се сдухва събота и неделя от работа  ooooh!.Абе скапана работа,айде оплаках ви се и аз,дано ми олекне Laughing!
 И аз си принтнах списъка,няма инфарктни ситуации,сега само надеждата ни остава!Защото колкото и да ми харесва частната ясла,ще ми е доста непосилна 5 дни в седмицата!
 Ако се реши нещо за протест,голяма молба да е в събота Praynig!Че иначе отпадам тялом,а оставам само духом с идеята!

# 455
  • София
успех ... беше ми приятно ... и да се похвалите Grinning !!!

Защо така...Някак прощално? Нима ще се откажеш да търсиш отговорност от общината? Кой ще настоява сега за прозрачност? Peace

тук съм , но прозрачност и поредност вече не'Ща  Joy ,аз си я осигурих ,като научих списъците на изуст  Wink и сме "вътре" и по първо и по второ желание .
сега сериозно  Hug
Кики , нЕмам време вече да "бая " ,да си образувам виртуални врагове и никои да не ме чува ...,а даже и да ме вземат за подигравка  , както и за прозрачността , така и за К4 , ако бяхме задружни и се подкрепяхме всички по рано ,можеше и да си осигурим прозрачността- от която всеки има нужда сега ,ако не за К4 то поне за поредността , но както и да е ...
не е прощално , ще ви следя когато мога , защото ви обичам  Grinning , но вече съм доста ангажирана и ще се включвам по рядко , така ,че ако има нещо ново и ако мога с нещо да помогна пищете .
... пак стана нощес -така е то тая  Mr. Green
поздрави   bouquet

# 456
Успех на всички мами и деца от темата! Много ме е яд не на системата толкова, колкото на факта, че няма достатъчно места. В Драгалевската градина уж трябваше да има нова група, а все още започнатия миналата годиан строеж е до никъде.
Reiniris, направо ме застреля  Crazy Не познавах никого дори и виртуално с потенциал за прием по първо и по второ желание Simple Smile Успех.

# 457
И аз да пожелая успех днес на всички дечица от темичката ни! Иска ми се да има места за всички деца и дано скоро и това да е факт!
Честит рожденник на Зазу1! Дано има прекрасен подарък за рождения ден и бъде класиран за ДГ!

# 458
Зазу, честит ти рожденик  bouquet! И аз му пожелавам за подарък прием в детска градина Simple Smile

reniris, дай да се изясним за последно, че скоро темата ще замре и ще е късно Simple Smile. Аз не съм ти враг и споделям искането ти и за прозрачност, и за поредност и тн. Конфликтът се породи, защото останах с впечатление, че ти ги искаш от нас тези неща. Повтаряше ги в темата и се сърдеше, че ние не ги искаме с теб. А истината е, че никой от нас сам не може да направи нищо. Затова, ако организираме протест, ако предприемем нещо активно, не се съмнявай че всички ще застанем зад тези искания.
Та, с две думи, надявам се с теб да заровим томахавката, извини ме, ако съм те обидила и успех на класирането Peace

# 459
  • София
Предварително се извинявам ако въпроса е коментирано, но не съм чела темата. Интересува ме след като излезе класирането на 24.04. може ли да се променят кандидатурите?

# 460
Не мога да вляза в системата   #2gunfire излиза  ми nginx error!
Това защото е затворена системата или грешката е в моя "телевизор" newsm78
Снощи нямахме нет и незнам как сме "затворили" списъците  Wink

Усмивки на всички !!

# 461
Поли, като отвориш сайта www.kg.sofia.bg отиваш горе на детски градини, като кликнеш на желаната градина се появяват чакащите и оттам можеш да видиш списъка. В профила вече не можеш да влезеш.

Гери, след класирането може да се разместват желанията.

# 462
В отговор на въпроса ми защо не е обявен в системата филиал на една градина ми е отговорено, че филиалите фигурират в системата отделно. Добре де, ама каква е връзката ? Joy  Още веднъж ви пожелавам късмет на всички Flowers Four Leaf Clover

Правилният отговор е: Директорите вземат решение дали филиалите да бъдат обявени отделно или не в ИСОДГ.
Но така или иначе трябва да бъдат обявени, нали ? А както и една друга мама по-назад писа филиалът на 113 градина го нямаше изобщо обявен.
...То вече е късно да го мислим и дебатираме, стана тя каквато стана, разчитам на мамите от работната група да следят да не ни накажат задето задаваме толкова много въпроси Simple Smile, момичета,   bouquet  Hug

# 463
Благодаря ти Астарта  Hug

# 464
В отговор на въпроса ми защо не е обявен в системата филиал на една градина ми е отговорено, че филиалите фигурират в системата отделно. Добре де, ама каква е връзката ? Joy  Още веднъж ви пожелавам късмет на всички Flowers Four Leaf Clover

Но така или иначе трябва да бъдат обявени, нали ? А както и една друга мама по-назад писа филиалът на 113 градина го нямаше изобщо обявен.

Това можете да го зададете като въпрос. А аз ако имам възможност и не забравя. Просто и при мен много се натрупват въпросите и повечето остават незададени поради липса на време. Принципно там където няма обявен филиал отделно, групите трябва да са включени в инфото на централата. И там се обявяват и свободните места за съответния филиал. После директора разпределя децата ако има две групи от един и същи набор. Т.е. в самия профил на градината съответната група фигурира, но не е обозначена като филиал. Обикновено това се прави когато във филиала и централата няма дублаж на набори и обявените места е ясно за коя сграда са. Когато обаче една ДГ има свободни места за един набор и в двете сгради, директорите предпочитат да са отделно в системата защото като класират децата и започват едни конфликти кой къде иска да бъде и те не могат да се справят с разпределението на децата.

Не мисля че някой директор е чак толкова велик за да може да скрие цял филиал от зорките очи на родителите

Общи условия

Активация на акаунт